icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
11. mar 2012

@palosek dík za útěchu...příště se na střih taky vykašlu. Ty klíny jsi dala, že zasahovaly jakoby dopředu i dozadu? Já mám totiž vepředu kapsy, takže tam klín nenarvu, leda dozadu...a to zas nevím, jestli to nebude blbě sedět, no ale asi nemám jinou možnost.

lilly2711
11. mar 2012

Ahojte babulky, vdaka za pochvaly Nellie. Konecne sa vam idem pochvalit 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Vdaka @papajka7 sa nas problem s papanim-dojcenim vyriesil a ja mam uz druhy den doma usmievave slniecko, flaska a odsavacka zapada prachom a mne spadol riadny balvan zo srdca. Absolutne nechapem, ako moze malinka rada zmenit vsetko za jeden den, ale u nas to tak bolo a vdaka Bohu za vsetky poradkyne v dojceni.
@papajka7 som tvojim dozivotnym dlznikom a ani neviem, ako sa ti podakovat, si absolutne uzasna a zlata a nesmierne ochotna a ja ti dakujem. Nellie sa dojci bez absolutnych problemov, netrha sa od prsnika, neplace, nehyka, nema problem s dychanim, je krasne pokojna a zlatucka. Mliecka mam na rozdavanie, takze sa dojcime jedna radost. Si poklad 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

palosek
11. mar 2012

@kuna jj, taky máme ve předu kapsy, kliny směřují dozadu...a sedí to....ale jsem se s tím dopiplala. 😠 se chystám na ty svoje... 😝 😅

zojec
11. mar 2012

nestiham vas zas :( len poslednu stranu a fotky som prebehla, krasne veci
@lilly2711 to je super ze sa malinkej dari 😉 dobre sa to cita, myslim, ze aj pap bude mat velku radost 😀
idem prestudovat hromadku MTX a wendy a spravit si radost, lebo dnesne rano po zverejneni vysledkov volieb mi teda na nalade nepridalo 😠

timkoemkamatko
11. mar 2012

dievcata zo SK, ktore objednavate hnedozelene pike, co planujete z toho sit? Natelniky, tensie teplaky, alebo...?

kuna
11. mar 2012

@lilly2711 to je dobrá zpráva, jsem moc ráda, že už kojíš, teď už bude Nellinka určitě hezky přibývat na váze a sílit 🙂 🙂 🙂

mooncaa
11. mar 2012

@lilly2711 Tak to je super zpráva. Tak to teď bude Nellie přibírat jedna radost.

@kuna Já paspulku našívala nejdříve jen na jeden díl paspulkou nahoru, zipová patka a šila jsem přesně tam jak je paspulka prošitá. Soft i kraj paspule jsem měla zarovnaný. Pak jsem přidala ještě druhou vrstvu softu, to už byla paspule schovaná, ale nahoře jsem měla ten díl softu, který byl už prošitý, tak jsem šila zase po švu. Zase okraje obou softů i paspule zarovnané.

Já šila kalhoty ze softu synovi a taky to byl porod, musím je nějak upravit, bo ač jsem obkreslovala jeho rifle, tak mi ty kusy k sobě moc nepasovaly a asi mu budu musek všít klínek nezi nohama (alespoň to nebude vidět).

Jinak bych ty tvoje kalhoty rozšířila na bocích všitím pruhu - jakoby nastavením toho zadního dílu na bocích. Ani to nemusí být až úplně dolů, jen přes boky (pak se pruh zůží do špičky). Klidně to dej ve stejné barvě ať je to maskované, nebo naopak v té druhé jako, že to je úmysl.

kuna
11. mar 2012

@mooncaa dekuju, aha, ja ji sila tak, ze pri poslednim prositi mela ten dil s passpuli dole, ale tvoje metoda je presnejsi. Jinak jsem se taky rozhodla vsit tam pruh, ja mam strach, ze bych ho strihla blbe. Dobry napad s tim zuzovanim se dole. Jsem zvedava, co z toho vyleze 🙂.

Otevrela jsem si k tomu lahev sampusu (teda Bohemky) - sama jen s ditetem, autem uz asi dneska nepojedu, tak muzu 🙂

veronik77
11. mar 2012

@kuna Dejte si spolu 😀 a držím palce na to všívání!

lillyzelvicka
11. mar 2012

@kuna ahojky kdybys chtěla střih na malého tak písni ti ho naskenuju 🙂

jieff
11. mar 2012

@lilly2711 jejda to mám ohromnou radost! Na vás je krásně vidět,že když se chce tak to jde!

ucitelka70
11. mar 2012

@lilly2711 krásne sa číta @papayka je poklad naozaj, teší ma, že sa Vám darí..... až zimomriavky som mala, ako som tie tvoje riadky čítala.... super

ucitelka70
11. mar 2012

@lilly2711 krásne sa číta @papajka7 je poklad naozaj, teší ma, že sa Vám darí..... až zimomriavky som mala, ako som tie tvoje riadky čítala.... super

ucitelka70
11. mar 2012

@timkoemkamatko ja som objednávala v minulej objednávke žlté, krásne, aj kvalitou dobré... dá sa použiť aj na tielka, spodné prádlo, body, nie je elastické, ale ani úplné nepružné, je príjemné na dotyk

wzorcek
11. mar 2012

@ucitelka70 diky, ciapocka je ottobre, vnutro som dala baranka, celkom je fajna, ale nieje moc tepla, ale bude dobra ked sa kusok otepli. teraz ju nosime na merino kuklu a je super. Matik mal v piatok rok 🙂

@dankakk diky, no ono s podlozkou a kolieskom na rezanie a overlockom sa tie pruzky ladia v pohodke 🙂 len teraz by som nohavice sila uz len z modreho, len lemy by som pruzkovala. bolo by to krajsie 🙂 papucky som sila uz davnejsie, strih mam z netu, len teraz neviem najst narychlo (pohladam)... nosime celu zimu aj v nosici aj doma, su super. ciapka aj leginy (ano, su riasene) su ottobre 6/11.

@mikulka45 dakujem 😀 ciapka je ottobre 6/11

wzorcek
11. mar 2012

@season v pohode, to asi len nejaky skriatok co by mi rad usetril aspon nejake peniaze z rodicaku konecne 😀 ale ja sa nedam, dopisem zas 😉

ucitelka70
11. mar 2012

@wzorcek Maťkovi všetko najlepšie k prvému rôčiku....

wzorcek
11. mar 2012

@timkoemkamatko ja tu mam prave z toho zlteho pike z minula este dva metre a este som do toho nestrihla... neviem co s tym... pride mi to vhodne na take polokosele... ale za tu cenu mi nevadi ze mi tu strasi 😉

wzorcek
11. mar 2012

@ucitelka70 vdaka 😀

fionka1711
11. mar 2012

Matuskove nove teplacky bambusovy velur a egyptska biobavlna

barcav
11. mar 2012

Ahojky 😵 došly mi látky od @sufik1 tímto ještě jednou děkuji 😵 tak jsem s radostí něco ušila - tepláčky podle ottobre - akorát nevím jak se správně dělají ty zadní kapsičky, jsem to jen zahla a přišila, ale není to ono, hlavně ty růžky nejsou tak kulaté, no a jelikož přichází jaro 😀 tak to chce nějaké jarní dekorace 😀
@jam3 držím palce
@volpaia gratuluji k miminku 😵
jdu dočítat 😀

petkasv
11. mar 2012

@barcav Ty jsou krásný, to je z nějakýho výplňku?

barcav
11. mar 2012

@lilly2711 to je super, skvělé zprávy 😵 😵 😵
@petkasv jj je to teplákovina, taková pružná od @sufik1 a to barevný je plátýnko od mráze 😀

petkasv
11. mar 2012

@lilly2711 to krásný, teď už bude malá jenom přibívat a sílit 🙂
@barcav děkuju 🙂

sufik1
11. mar 2012

@barcav ty se ti povedly!!!! moc a moc. Výplněk byl od mráze někdy z loňska. Vespod byl dlouhý chloupek a byl docela silný.
@ucitelka70 ty látky od mráze. No můžu vám tam skočit. https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ak...

a ještě můj výtvor - podložka pod záda do kočáru. Tenhle kočár se nedá dát do sedu a ten pololeh už mi vadil, tak jsem tam udělala klín pod záda. Návod na blogu

dankakk
11. mar 2012

@barcav ako sa to sprava pri siti a noseni ked das dokopy plátno a uplet? Tiež tak chcem, len mám trosku obavy, sú predsalen inak pruzne/nepruzne...

dankakk
11. mar 2012

@fionka1711 egyptska bavlna je super, mám z nej tričko. Ale dost sa vytaha pri noseni:( potom by som asi do patentu okolo bruska vsila gumu;)

ucitelka70
11. mar 2012

@sufik1 díky krásne, ja som sa už aj dopísala...... a páčia sa mi tam aj dekor. látky podmorský svet, idem ešte raz kuknúť, aj tie sú teraz v akcii...... aj tie by si mohla prihodiť? Si zlatá naozaj....

animal
11. mar 2012

@lilly2711 tak to je fajn 😀 😀 😉

barcav
11. mar 2012

@dankakk šilo se to dobře, jen se to plátýnko hodně páralo, nošení zatím moc nevím jelikož Maxulí je hnedle počůral 😀
ale myslím že to bude dobrý, přeci jenom je tam toho plátýnka jen malý proužek,
akorát mu byly zase široký, dělala jsem dle ottobre velikost 98, ale opět jsem mu musela dát do patentu gumu 😕
asi špatný patent 😨