icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
11. mar 2012

@ucitelka70 ale náházejte si tam co chcete, když to poberu kočárem 😉

beky52
11. mar 2012

@timkoemkamatko ahoj..ja manželovi tričká na leto do roboty..a čo zostane..tak to skombinujem volánikmi..a budu mať moje dvojičky skničky...ale podľa mna aj na letné tepláčiky..či kapri su super 😉

palosek
11. mar 2012

@sufik1 teda ty jsi akční 😉 šikulka 😀
Jinak náš sváteční kabátek flís Wendy v akci 😀 skvěle se z flísu šije, nikde se to nepárá, neujíždí...jsem zvědavá, co to udělá po vyprání, ale prý by se žmolkovat neměl. 😀
Více fotek http://kucpav.blog.cz/1203/flisovy-kabatek

sufik1
11. mar 2012

@palosek no úža!!!! Moc hezká kombinace.

Ale jestli má tu super " protižmolkovací úpravu" jako ty ostatní co mám z wendy, tak si připrav odžmolkovácí mašinku. Dneska co jedny pidi tepláčky, to plná krabička na odstraněné žmolky. A to je má 2 měsíce. 😖 😖 😖

kryska5
11. mar 2012

dzífčence, čo ide soft do BA prosím IP, kto chce poslať poštou, dík (ešte to tu samozrejme nie je, len nech mám prehľad dopredu) Vďaka 😉

barcav
11. mar 2012

@palosek ten je suprácký 😵

season
11. mar 2012

@lilly2711 strašne sa teším, to je dnes najlepšia novina!!! Ak to nie je tajomstvo, aká finta na ňu zabrala? Pri prvom tehu som si myslela, že dojčenie nie je problém, že všetko bude samo od seba, prirodzene.... a ešte aj teraz po treťom mám dojem, že je to neskutočná veda 😨 Tak len tak ďalej dievčatá, tešíme sa na bucľaté fotky 😉 😀

petkasv
11. mar 2012

@pavli ten je parádní 🙂

ucitelka70
11. mar 2012

@sufik1 prosím ťa a takú látku, čo máš v blogu hraciu deku - cesty-železnice - tam nemajú, takú by som si hrozne priala....

palosek
11. mar 2012

@sufik1 @petkasv @barcav díky holky....tak to je pak báááječná protižmolková úprava 😅 😅 😅 😅 😅 😅 ...se těším....ještě světlá barva....malá venku pořád zakopává...úúúúú to bude síla 😒 😒 😒 😒

sufik1
11. mar 2012

@ucitelka70 ještě jeden čtverec tu mám ve svých soukromých zásobách

mooncaa
11. mar 2012

Tak už vím, co dělala Caramilla - viz její blog.

beky52
11. mar 2012

@palosek užasná bundikča..nemáš strih? 😉

animal
12. mar 2012

@kryska5 na poště to bylo super, prej mladá paní chcete to poslat ekonomicky nebo letecky???? a já že ekonomicky a ona že ji v PC naskočilo automaticky letecky 😀 😀 asi už to bylo dost těžké

dugyna
12. mar 2012

caute caute...
prosim mozte mi dat niekto vsetky linky na prebiehajuce hromadky? mam link na velurove nazehlovky a sufukinu hromadku od mraza pre sk....
prosim o dalsie dakujem

dugyna
12. mar 2012

@palosek super bundicka

dugyna
12. mar 2012

@kryska5 ja sa hlasim 🙂 zase poslem muzika....lebo udajne sa mam podla dr setrit....nakolko mi tvrdne brucho :(

dugyna
12. mar 2012

takze vcera som dokocila nejake vytvory 🙂
su to jedny saty obojstranne pre nasu najmensiu v brusku 🙂 a suknicka pre Misku 🙂

dugyna
12. mar 2012

@lilly2711 super velmi sa tesim 🙂

papajka7
12. mar 2012

@lilly2711 supeeer,tak pri tomto prispevku so nielen bola stastna kvoli vam,ze to vyslo a pomohlo,ale mi normalne slzy vysli,krasne si to napisala 😵 dakujem 😵

monr
12. mar 2012

@lilly2711 to sú krásne správy, teším sa s vami 🙂

a pred ostatnými klobúk dole, kočky nádherné vecičky ste podávali

aerin
12. mar 2012

holky prosim vas rychly HELP! nemate nekdo/nevite kde sehnat nejakou pruznou holcici (pri nejhorsim neutralni) BIObavlnu na kuklicku? kamaradka chce a ja doma nic nemam...:-/

petkasv
12. mar 2012

@aerin co sijemdetem.cz?

fionka1711
12. mar 2012

@dankakk guma je uz tam - vsila som ju tam hned po odskusani 🙂

flapi
12. mar 2012

Zdravím. Neměl byste někdo, prosím, střih na klobouček či kšiltovku, případně oboje? Loni jsem je sice šila, ale jen tak od oka - klobouček se celkem i povedl, ale ta kšiltovka měla much dost ☹ Předem díky 🙂

lucijan
12. mar 2012

není čas na šití, když všichni NUTNĚ potřebují jarní čepice 🙂

wzorcek
12. mar 2012

@flapi ja ti mozem poslat strih na tu ciapocku co som davala na str. 882, vcera som skenovala. Dalo by sa to upravit. Obvod hlavy je 46. Ak chcete este niekto poslite mailovu adresu do ip

season
12. mar 2012

@dugyna https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...
nech sa Ti lúbi a ked si na gmaili, kukni si dokumenty

barcav
12. mar 2012

@animal právě dorazil balíček se softem a úpletama 😵 😵 😵 😵 děkuji 😀

ucitelka70
12. mar 2012

@wzorcek ja som si dnes dala vytlačiť... a budem šiť z recy elastickej rifloviny a zrejme tyrkys finerib..... takú na jar.... 😎