icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

monikajan
autor
12. mar 2012

@papajka7 prepáč, málo sem chodím, myslím, že som na látky dala lepky s názvom... asi.... Konopný flís je tmavší a má v štruktúre také malé čiastočky/vlákna... 😅 .

papajka7
12. mar 2012

@season teraz som nakukla do tabulky no riadne ste sa rozbehli 😉 baby toto mi nerobteee 😀

papajka7
12. mar 2012

@monikajan lepky som si nevsimla,ale dnes som ich uz dala do pracky,ten konopny fliz mozem pouzit aj ako dotykovu vrstvu?netvrdne?dobre schne ked dam napr.dve vrstvy na vkladacky?

flapi
12. mar 2012

@wzorcek jee, ta vypadá dobře. Za střih budu ráda 🙂 A kdybych mohla tak škemrám a prosím i o ty botičky 🤐 Flapi@centrum.cz
Ale potřebovala bych i klasickou kšiltovku a klobouček na léto...

eldwen
12. mar 2012

@wzorcek prosiim prosiiim, mohla bys mi ji taky poslat? obvod hlavy máme 46 😉

wzorcek
12. mar 2012

@eldwen jasan, posli mail do ip 🙂

wzorcek
12. mar 2012

@flapi boticky poslem tiez, len musim pohladat, len nejako nestiham pri tom mojom anjelikovi, furt za mnou chodi a lezie mi na nohu, ked ho nevezmem na ruky hryzie ma do kolena...

flapi
12. mar 2012

@wzorcek v pohodě, já na to nechvátám, až bude čas 😀 A moc děkuju

membri
12. mar 2012

Ahojte holky, na druhe varce se pracuje nebojte 😀 jenom stehujeme tento tyden tatku co zije v Anglii do jineho bytu tady v CR co ma.. tak jeste travim cas tim to 🙂 Ale uz to bude hotove 🙂

monr
12. mar 2012

ja dnes a po dlhom čase len taká drobnosť - kľúčenka

monr
12. mar 2012

@caramilla halóóóóóó už si sa dlho neukázala 😉

zojec
12. mar 2012

@papajka7 mne konopny flis tvrdne ako slak :( ale saje dobre 😉 kludne mozes dat 2 vrstvy, 3 uz bude asi vela..

membri
12. mar 2012

a kde se vubec toula @caramilla ?? 😠 😠 😠 😠

mikulka45
12. mar 2012

@papajka7 ja mam nejake vkladacky z bambusovo-konopneho flisu a su makke. sice teraz v zime pouzivam susicku, ale aj ked som ich v lete susila vonku, neboli tvrdsie od ceskeho bambusoveho flisu...

mikulka45
12. mar 2012

@season vy tusim nie ste zdrave 😀 😀 😀 to kedy preboha chcete vsetko vysit? mne teraz pride mtx a mylly a mam postarane do leta 😅

eldwen
12. mar 2012

PROSIM prosim - prave mam tu cest poprve parat z OL a teda nic moc 😠 😠 . Nekdo tady rikal,z e ma na to figl, ze chytne jednu z tech niti a ze se to cele vyvlikne - siju 4ma nitema, klasicky steh.

ucitelka70
12. mar 2012

@eldwen ahoj, ten trik by som aj ja chcela vedieť, lebo ked chceš naschvál párať, nejde to, ale ak náhodou nezakončíš ako treby, chytí sa to párať...... ako zákon schválnosti. čo šiješ? a tú baretku šila asi quaxi

ucitelka70
12. mar 2012

táto látka sa mi páči http://www.dumlatek.cz/patchwork-kolekce-vintag..., načo by bolo vhodné? poradte

eldwen
12. mar 2012

@ucitelka70 siju takovy dlouhy natelnik dole s napletem - mame doma bezplekace a klascke obleceni nam moc nevoni, tak jsem zacala vyvijet vlastni, na zaklade zkusenosti - potrebuju nejake "bodycko", ke kteremu mu budou stacit jenom navleky a ponozky a pod to treba bodynko - aby nemel nahou dupu 😉. Pak hodim fotku, jo? 😝

kuna
12. mar 2012

@eldwen já ten trik znám, nicméně se mi nikdy nepovedl a vždycky nakonec pářu páráčkem 😝 Na konci si rozpleteš řetízek a vezmi nitě od jehel, měla bys být schopna je vytáhnout ven, jako když třeba páráš stehovací steh (to je obrat, stehovací steh 🙂 ). Pokud je ten šev moc dlouhý, na několika místech si to nastřihni. Nitě kličkovačů pak vypářeš tak, že za ně zatáhneš.
Dej vědět, jak se ti to povedlo. Možná má někdo účinnější způsob.

animal
12. mar 2012

@barcav není zač 🙂

kuna
12. mar 2012

@lillyzelvicka děkuju moc za nabízený střih, ale ty kalhoty jsou na mě, to bych se do nich asi už vůbec nevešla 🙂

eldwen
12. mar 2012

@kuna Díky moc, já to teď dopižlala nůžtičkama, tak snad příště 😝

kuna
12. mar 2012

á, tak caramilla žije, jen je zahrabaná pod hromadou špulek s nitěma 😀 😀 😀 Ještěže máme ten internet a tudíž možnost se této informace dopátrat a nevymýšlet jiné hrozivé scénáře 😀

No nic, jdu pokračovat v konstrukci/destrukci těch mých softshell gatí - jako já to nevzdám, ale co jsem dnes ušila, jsem zase už zpoloviny vypárala... 😝

dugyna
12. mar 2012

@monr super peknucka 🙂 mas aj navod , urobim mame k MDD 😀

@caramilla urcite sije sije siej a potom nas zavali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a zahanbi 😀 😀 😀 😀

lillyzelvicka
12. mar 2012

@kuna a tak klidne i na tebe🙂

komisakpd
12. mar 2012

baby poznate to
http://www.aggemi.eu/

ucitelka70
12. mar 2012

@komisakpd ja mám produkty soft...... ale musím sa priznať, že tekutý gel na pranie po pár mesiacoch nevonia tak pekne, hlavne ak periem tmavé prádlo.... no nakúpila som dosť, aj na detské, aj aviváž aj ten veľký gel fialový.... a práve ten mi tak po čase nevonia...

dugyna
12. mar 2012

myslite ze by som mohla jarnu bundu robit kombinacia lama s jednolicovym upletom alebo flees a jednolicovy uplet? pripadne co by bolo lepsie? vdaka

rina76
12. mar 2012

Po delší době něco na "chlubení" - recy jeans. Džínovina z prošoupaných kalhot staršího syna, barevný popelín - úlovek v sekáči - košile za dvacku 😉