Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@wzorcek jee, ta vypadá dobře. Za střih budu ráda 🙂 A kdybych mohla tak škemrám a prosím i o ty botičky 🤐 Flapi@centrum.cz
Ale potřebovala bych i klasickou kšiltovku a klobouček na léto...
Ahojte holky, na druhe varce se pracuje nebojte 😀 jenom stehujeme tento tyden tatku co zije v Anglii do jineho bytu tady v CR co ma.. tak jeste travim cas tim to 🙂 Ale uz to bude hotove 🙂
PROSIM prosim - prave mam tu cest poprve parat z OL a teda nic moc 😠 😠 . Nekdo tady rikal,z e ma na to figl, ze chytne jednu z tech niti a ze se to cele vyvlikne - siju 4ma nitema, klasicky steh.
@eldwen ahoj, ten trik by som aj ja chcela vedieť, lebo ked chceš naschvál párať, nejde to, ale ak náhodou nezakončíš ako treby, chytí sa to párať...... ako zákon schválnosti. čo šiješ? a tú baretku šila asi quaxi
táto látka sa mi páči http://www.dumlatek.cz/patchwork-kolekce-vintag..., načo by bolo vhodné? poradte
@ucitelka70 siju takovy dlouhy natelnik dole s napletem - mame doma bezplekace a klascke obleceni nam moc nevoni, tak jsem zacala vyvijet vlastni, na zaklade zkusenosti - potrebuju nejake "bodycko", ke kteremu mu budou stacit jenom navleky a ponozky a pod to treba bodynko - aby nemel nahou dupu 😉. Pak hodim fotku, jo? 😝
@eldwen já ten trik znám, nicméně se mi nikdy nepovedl a vždycky nakonec pářu páráčkem 😝 Na konci si rozpleteš řetízek a vezmi nitě od jehel, měla bys být schopna je vytáhnout ven, jako když třeba páráš stehovací steh (to je obrat, stehovací steh 🙂 ). Pokud je ten šev moc dlouhý, na několika místech si to nastřihni. Nitě kličkovačů pak vypářeš tak, že za ně zatáhneš.
Dej vědět, jak se ti to povedlo. Možná má někdo účinnější způsob.
@lillyzelvicka děkuju moc za nabízený střih, ale ty kalhoty jsou na mě, to bych se do nich asi už vůbec nevešla 🙂
á, tak caramilla žije, jen je zahrabaná pod hromadou špulek s nitěma 😀 😀 😀 Ještěže máme ten internet a tudíž možnost se této informace dopátrat a nevymýšlet jiné hrozivé scénáře 😀
No nic, jdu pokračovat v konstrukci/destrukci těch mých softshell gatí - jako já to nevzdám, ale co jsem dnes ušila, jsem zase už zpoloviny vypárala... 😝
@kuna a tak klidne i na tebe🙂
baby poznate to
http://www.aggemi.eu/
@komisakpd ja mám produkty soft...... ale musím sa priznať, že tekutý gel na pranie po pár mesiacoch nevonia tak pekne, hlavne ak periem tmavé prádlo.... no nakúpila som dosť, aj na detské, aj aviváž aj ten veľký gel fialový.... a práve ten mi tak po čase nevonia...
myslite ze by som mohla jarnu bundu robit kombinacia lama s jednolicovym upletom alebo flees a jednolicovy uplet? pripadne co by bolo lepsie? vdaka

@papajka7 prepáč, málo sem chodím, myslím, že som na látky dala lepky s názvom... asi.... Konopný flís je tmavší a má v štruktúre také malé čiastočky/vlákna... 😅 .