icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

papajka7
13. mar 2012

@eriqe krasne aj soft gate aj saty 😵 ,u nas este sneh 😝 a soft je este v Blave 😅 ta si na tom oveeela lepsie 😀

papajka7
13. mar 2012

jo a s plienok nic,mala sa rozhodla,ze asik ziadne plienky nechce 😅 ,poprve nespala cele popoludnie,tak som ich nemala prilezitost usit,a po druhe ma stale tu istu plienku co som jej dala rano,dnes vsetko no nocnika 😵 ,tak ja neviem ci sa mam tesit,ci zufat 😅

caramilla
13. mar 2012

@palosek no, nemám to čas tady číst ☹ KDyby se tu nenakecalo za den 10 stran, tak bych se občas koukla, ale nemám čas dočítat, tak jsem to radši ani neotvírala. A kde je vlastně @terezita ? Ta hákuje, tak sem nechodí? 😀
A co @chlupatenohy ?

alinn
13. mar 2012

@membri fíha..tak to je drsný .. to moc teda nechápu
@veronik77 a nechtěli byste ještě ty druhý stromečky? Já to teda nevytrhnu..ale hodily by se do kombinace 😅 😉

nika
13. mar 2012

@alinn já tak půlmetr, nebo max metr bych i brala. 😀

alinn
13. mar 2012

@nika no já právě víc taky nemůžu..ale třeba by se to nasbíralo? 😎 😀

alinn
13. mar 2012

a co tento jednolíc? 😀

alinn
13. mar 2012
boudova
13. mar 2012

@alinn jo ten se mi líbí taky 🙂 ale brát ho nechci a nechci a nechci 😝

caramilla
13. mar 2012

@lucijan ceny mých kalhot se kukni na Fleru, ale tuším tak cca 500 - 600 Kč s reflexama.

@veronik77 Co je tohle???? 😕 😕 😕 😀 😀 😀 😀 😀

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao...

alinn
13. mar 2012

@boudova naprosto chápu 😎 ....takže když se tam přidá..tak si kousek vezmeš? 😀 😀 😀

caramilla
13. mar 2012

@lilly2711 Jé, to je super! A jaká ta zlatá rada od @papajka7 byla??? Jestli to není tajný 😀

boudova
13. mar 2012

@alinn vůbec nestraš 😀 😀 😀

boudova
13. mar 2012

A vůbec, musím přestat nakupovat a začít taky šít 😅

caramilla
13. mar 2012

@dugyna Tady nám někdo karamelizuje? (viz str. 884 - tvoje šatičky! 😀 )

veronik77
13. mar 2012

@caramilla já tam psala jen sebe, za ostatní nemůžu 😉

veronik77
13. mar 2012

@alinn zkuste to tam přihodit, ale v 21 zavírám 🙂
a ono už to tam je.... 😀

alinn
13. mar 2012

@boudova tak už to tam je 😉 😀

boudova
13. mar 2012

Holky a už jste tam koukaly do fotogalerie? http://www.produktservis.cz/galerie/nas-sklad Já bych tam chtěla normálně dělat 🙂

boudova
13. mar 2012

@alinn Já vím, sedím si na rukách 🙂 sakra, je fakt nádherná ta látka.....

lucijan
13. mar 2012

@caramilla díky, mě to pak taky napadlo, mrknout se na fler, občas mě to přemejšlení fakt bolí 😅
metráž softu jsem našla na netu vždycky kolem 300 za metr, na hromádce vyšel levnějc?

petkasv
13. mar 2012

Holky to je nová hromádka na WENDY? Vy mě děsíte, hoďte mi sem link, prosím 😝

kuna
13. mar 2012

holky hodte mi sem prosim link na ty prebytky od @membri

@petkasv https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao... a https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... ale pohni, uzaverka dnes v 9

kuna
13. mar 2012

@monr jo, trochu naruzovele to je, ale ted je to natvrdo ruzove zaprane...no oper to a uvidis, co myslim 😀 😀 😀

monr
13. mar 2012

@kuna veď práveže ja ich mám oprané, som ich hodila do práčky hneď po kúpe, ale nezdajú sa mi iné, ako keď som ich kupovala. išli na 60-tku dlhý program. možno som len nezaregistrovala, že boli bledšie 😉

veronik77
13. mar 2012

@kuna ahojky, máš u wendy metr lamy, ale minimum je dva... zalobbuješ nebo to necháme? 🙂

aerin
13. mar 2012

holky hodi se ten jednolic na letni satky? svagrova chce pro holky (7 a tou dobu cca pul roku) stejny...
jestli jo, poradte kolik toho vzit😅 (jednoduchy satky na raminka)

kuna
13. mar 2012

@monr divné, já to taky prala na 60...možná mám nějaký víc vyžírací prášek 😀

@veronik77 necháme to, já jsem si říkala, kdyby se někdo přidal...ale když ne, tak ne. Mně šlo hlavně o tu fialovou, ale vůbec nevím, jak to funguje - na objednávku, když by se braly jen dva metry...

@alinn ano, dík 🙂 jen jak koukám, tak už asi na mě nezbylo 😀