icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
15. mar 2012

@ucitelka70 vyzerat to ako zliatina nieco s umelou hmotou presne ako firts bike

dugyna
15. mar 2012

@membri uz su prebytky? a aky je link?

petkasv
15. mar 2012
veronik77
15. mar 2012

WENDY mail - prosím koukněte 🙂

zdeann
15. mar 2012

Kdo máte zkušenosti s MTX bambusovým oboulícem - jaký je? Vím, že někdo nadával tuším na jednolíc, že vůbec nedrží tvar...

season
15. mar 2012

Ahojte, pripomínam sa aj ja s Wendy, dnes večer objednávam, aj ked som si troška dátumy pomýlila a chcela som objednávať už včera večer https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq...

janula18
15. mar 2012

@season chcem sa opýtať, ak je z niečoho objednané menej ako min. množstvo, tak to nebudeš objednávať. Neviem čo som pozerala ten maškáč, tam som ostala len ja,

season
15. mar 2012

@janula18 nie, nebudem, len to čo sa aspon blíži k minimu, napr. tie mentolové pásiky si musím objednať celé trikilá, aj ked som na ne sama, ale strašne ich chcem. Možno do zajtra ešte niekto prihodí. Zatial sú vyružovené tie riadky, čo nevyzerajú na objednanie.

ucitelka70
15. mar 2012

@dugyna no dúfam, že ešte ostane čosi na večer, lebo mladí nie sú doma...... uvidí sa... tak príjemné odrážanie sa

boudova
15. mar 2012

@sufik1 pěkně prosím, nemáš ještě ten odkaz na tu fotografku, co jsi mi doporučovala? já jsem si, debil, vymazala omylem všechny informace z chromu včetně oblíbenejch 😢 😢 😢 😢 jsem teď jak bez rukou, tak hledám, co jsem tam měla......

dugyna
15. mar 2012

@ucitelka70 vadaka snad hej.ak by nahodou nie zavolaj na infolinku ze ,mate zaujem a oni vam skusia stiahnut z niektoreho lidlu na sloveksu, do 2 tyzdnov daju odpoved. mne dosla takto smska po tyzdni o nich

dugyna
15. mar 2012

@petkasv kukam ze uz som nic nestihla, no co uz

dugyna
15. mar 2012

inka krasne video 😀 mala ho zbizbuje a krici hvi bez bez bez https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Au...

lillyzelvicka
15. mar 2012

Ahojky jen nakukuju a přidávám foto rychlého polštářku pro babi na narozeniny 🙂
před nanesením fotek a hotový
Je to blbost ale chci se něčím pochlubit 😅

rozarka65
15. mar 2012

Ahojky,do téhle diskuze nepatřím,jsem teprve ve fázi hledání levného šicího stroje,abych se mohla začít učit šít..😀
Babička se mne snažila naučit na šlapacím,ale to jsem vzdala...
Co myslíte tento?
http://elektro.bazos.cz/inzerat/14929712/Sici-s...

eldwen
15. mar 2012

HOLKY poradite mi nektera 🙂 , jak usit spaci pytel pro bezplenkace tak, aych ho pri curani v noci nevzbudila? - Curame v sede, na kline mam nocnik - v nem zadek a u toho kojim (uz jsme to tu sem tusim psala)
napadlo me udelat si takovy puytel, ktery bude mit naplet kolem pasu a potom zip zpod napletu dolu - bud nejak zkroucene, at otevru i dno a nebo to udelat o dost delsi, at nemam problem mimino "vyjmut" - dovnitr chcu dat beranka a ven frote (nebude v tom moc horko? nestacilo by jen normalni frote, popripade to teplejsi cervene s pruhama z wendy a nebo pak to termo z vyprodeje z wendy)

rina76
15. mar 2012
palosek
15. mar 2012

@rina76 krásná jarní inspirace 😀 ...jako živý... 😀 😀 😀

beky52
15. mar 2012

baby ja iba kukám 😝 😝 ..od polnoci nezostalo z MTX prebytokov nič 😉 😉 superrr

beky52
15. mar 2012

@season to je super..a mtx potom kedy?..nejak sa mi už nato nezvýšia teraz financie🙂

kuna
15. mar 2012

@rozarka65 ahoj, tak pokud chceš šít cokoliv jiného, než občas spravit rovný lem u závěsu, tak bych od takového stroje utíkala, to je vyhozených 400 Kč. Nevím, co je to za značku, ale nepůsobí na mě nijak kvalitně. Za sebe ti radím nekupovat ten nejlevnější stroj, co najdeš. Zvláště pokud se chceš teprv učit šít. I začátečník potřebuje dobrý stroj. Pokud budeš mít stroj, který se ti bude sekat, vynechávat stehy, trhat nitě...šití s ním budeš nenávidět a nenaučíš se nic a jednou ho vyhodíš z okna 🙂.

Kup si stroj, který má kovovou konstrukci. Přišetři si, třeba budeš mít svátek, narozeniny...tak si řekni o peníze na stroj. Ze zkušenosti mé i holek tady jsou dobré značky Janome, Brother, Veronica (možná ještě někdo poradí jinou značku, ale myslím, že většina tu šije na těchto).

rozarka65
15. mar 2012

@kuna děkuji...🙂

michamicha
15. mar 2012

ach jo ☹ jsem si právě "řízla" na 2 trička pro sebe a zjistila jsem, že mi ten oranžovej (asi meruňkovej) jednolíc neladí k té oranžové kytce na krému z wendy ☹ a jelikož je česká wendy hromadka už uzavřená, tak si holt objednám sama, přebytky pak rozprodám, možná 😅 ale kdybyste někdo něco chtěl, tak se ozvěte, objednávat to budu dneska večer 😎

veronik77
15. mar 2012

Prosím o radu - chci šít vložku do golfek z bioberánka, co k tomu? nějaké plátno, aby to drželo tvar, nebo fleece? nebo ještě vatelín? díky moc!

membri
15. mar 2012

holky neznate nekdo tento email : anr71@seznam.cz ?
objednala si latky, a nereaguje na zaplaceni.Ma teda jenom za 300 kc, ale i tak ze . a ted me nejaky pan odepsal z toho emailu, napsal mi toto :
Dobrý den, Vaše emaily mi padaly do spamu a teď jsem si uvědomil, že by mohlo jít o omyl. Já jsem nic nekupoval ani neobjednával a nečekám, že bych měl někomu něco platit. Ověřte si, zda posíláte požadavek k platbě na správný email.
S pozdravem Antonín Rousek

boudova
15. mar 2012

@membri http://www.fler.cz/anr71 to je asi ňáká náhoda ... jen jsem si to hodila do googlu

boudova
15. mar 2012

..a tady.. https://www.modrykonik.cz/fotoblog/anr71/ ale to jsem ti nepomohla ☹

michamicha
15. mar 2012

@membri jí zkus napsat zprávu na tom fleru 😉 a kdyby nereagovala, tak já si tu limetkovou lamu co tam má objednanou klidně vezmu 😉

veronik77
15. mar 2012

kolekce "My bear and me" 🙂