icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

ucitelka70
15. mar 2012

@dugyna pozri stranu 896 druhé odspodu, tam budeš mať nite....

dugyna
15. mar 2012

@ucitelka70 dakujem

alinn
15. mar 2012

@daisyr jojo..to jsem byla já..ale nechám si i nepravidelný..Jsem tušila, že jim to odpustím 😀 a už se na ně těším 😉

veronik77
15. mar 2012

opakuji dotaz 🙂
Prosím o radu - chci šít vložku do golfek z bioberánka, co k tomu? nějaké plátno, aby to drželo tvar, nebo fleece? nebo ještě vatelín? díky moc!

beky52
15. mar 2012

@season ja mám prekontrolované 😉 😉

zojec
15. mar 2012

@veronik77 ja som sice nesila z baranka, ale medzi dve platene vrstvy som davala tenky vatelin, aby to drzalo tvar a nebolo hned zosuverene pod ritkou 😉 skusala som aj taky hrubsi nazehlovaci vlizelin, ale to sa po prvom prani trosku pokrcilo.. mozno by bol fajn aj tenucky molitan 😉

sufik1
15. mar 2012

@veronik77 zkoušela jsem na rukávník na madlo kočáru beránka + soft. Tvar to drželo, ale bylo v tom zima....

animal
15. mar 2012

@veronik77 no myslím, že objednávky budou raději častěji a menší, než to co bylo teď 🙂 takže klidně pžed začátkem dovolených - červen??? a to už bychom měly zase zásobu na podzimní tvoření a zakázky. Případně zase další objednávka v září.

veronik77
15. mar 2012

@sufik1 já se chystám na takovou tu podložku, aby dítě nesedělo rovnou na tom šusťáku... nakonec to asi udělám beránek a bavlna (jarní a letní strana 🙂) co myslíš?

veronik77
15. mar 2012

@animal to bude fajn 🙂 Myslím, že m. klidně zase něco doveze do Prahy, ale raději bych se s někým domluvila, kdo to může v Praze vydávat - páč teď jsme doma už 3 týdny kvůli nemocem a do Prahy se nedostanu ☹

michamicha
15. mar 2012

@veronik77 já šila teda podzimní fusak a měla jsem ikeáckou látku tuším barnslig, vnitřek z Irmy a výplň 2 vrstvy vatelínu 🙂 bylo v tom teploučko, jezdili jsme tak skoro až do konce listopadu 🙂 takže jestli to má být jarní podložka do kočárku, tak by asi stačilo dát spodní vrstvu nějaký plátýnko, dovnitř 1-2 vrstvy vatelínu a na tu "sedací" část dát flís, bude to hřát od flísu a když se udělá teplejší počasí, tak to jen otočíš na tu bavlněnou stranu 😉

michamicha
15. mar 2012

@veronik77 nebo plátýnko, 1 vrstvu vatelínu a na sedací část toho beránka 😉 ono tím vatelínem se to i trošku zpevní a není to tak "hadrový", jednu takovou podložku jsem šila kamarádce a vlastně i sobě a v tom kočárku se to pak různě krabatilo a rolovalo pod nožičkama, s tím vatelínem to bylo krásně pevné 😉

michamicha
15. mar 2012

@veronik77 1-4 foto se 2 vrstvami vatelínu, 5 s jednou vrstvou, 6 fusak

veronik77
15. mar 2012

@michamicha díky moc - dám berana, tenčí vatelín a tohle http://www.dumlatek.cz/bavlna-detske-motivy/546... 😀

lillyzelvicka
15. mar 2012

@ucitelka70 hele praní nejlíp ručně popř na 30 rychle a z rubu a žehlelí tak dvě tečky a buď z rubu nebo přes peč.papír.Já jsem to nechávala dřív dělat v kopy centru ale jak jsem přišla od kud to mají tak si to dělám sama.Jediný rozdíl tam je v tom že oni jako profíci mají laserovou tiskárnu 😉

ucitelka70
15. mar 2012

@michamicha u vás sa dajú kúpiť také super látky???? nádherné... a pekne si to ušila

sufik1
15. mar 2012

@veronik77 vložku do kočáru jsem šila (teď střih na blogu i se stínítkem na okýnko http://susu-sufik.blogspot.com/2012/03/vlozka-d...). Dávala jsem plátno-vatelín - plátno. A mám to právě na léto, aby se nepotil na tom šusťáku. Myslela jsem, že chceš šít jakoby nánožník, když jsi psala toho beránka.
@ucitelka70 tohle je ikea....

ucitelka70
15. mar 2012

@sufik1 - ja mám ikeu na 250 km, 2x som tam bola v živote - unavenáááá, a látky som ani nezaregistrovala.... ináč veľmi pekné látky, idem kuknúť do katalogu......

michamicha
15. mar 2012

@ucitelka70 jj, je to ikea, já si je nakoupila do zásoby 😅 jsem z nich šila i povlečení a mantinel do postýlky 🙂

michamicha
15. mar 2012

jsem právě šila poprvý v životě raglánový rukávy u trička 😝 jsem zvědavá jak mi to tričko bude sedět...

season
16. mar 2012

Babule, slávnostne objednaná historicky prvá objednávka Wendy zo Slovenska, som zvedavá, ako to vypáli 🙂 a poprosím poslať prašule, inak nepošlú, platíme vopred prevodom.... dufam.... 😀

michamicha
16. mar 2012

mám hotovo 🙂 akorát tím výstřihem musim protáhnout slabou gumičku, trochu to vzadu odstává a stažený to bude vypadat líp, to už nám odzkoušené na jiném tričku, udělá to ten výstřih hezky kulatý 😎

kveta007
16. mar 2012

@daisyr Můžete mi poslat odkaz na tu tabulku s přebytky? Psaly jsme si přes mail...Díky

kveta007
16. mar 2012

Nebo kdokoliv další, kdo by mi sem hodil tabulku s objednávkou z mylly. Díky. 😉

kuna
16. mar 2012

@michamicha @sufik pěkné vložky. Ta látka z Ikea je nějaká pevnější? Já jem šila vložky do golfek, ale dala jsem obyč plátno a jednu vrstvu vatelínu a hlavně ta z tenčího plátna je spíš jak hadra, vůbec to nedrží... 😠

Nešila jste někdo fusak do kočárku nebo golfek, který má zip uprostřed? Já mám Emitex Combi, je super, ale z těch zipů rostu (má na boku).

kuna
16. mar 2012

@michamicha jo a ty ikeácké látky jsou nádherné, mně se moc líbí ta srdíčková v postýlce. Dcera je zatím ve fusaku, ale na povlečení o této pouvažuju...

boudova
16. mar 2012

@sufik1 pěkně prosím, pošleš mi znova kontakt na tu vaši fotografku? mě "se" ztratily oblíbené položky ☹

eldwen
16. mar 2012

@kuna ahoj, prave jsme jeden dokoncila 🙂 Co potrebujes?

barcav
16. mar 2012

@marcelkad jj utíká to děsně 🙂
já jsem si včera došila soft kalhoty, mám z nich radost, vizuálně se mi povedly tak jak jsem chtěla, akorát mi jsou akorát, no a ve předu mám moc vysoký pas, to budu muset ještě doladit 😀 jen to budu muset asi nechat až na podzim, dneska je u nás 20°C