Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@michamicha ty srdíčka na povlečení...to je nádhera, úplně se tu rozplývám 😵 😵 😵 Já se do Ikey dostanu jednou za čas, a to ještě s chlape...takže na látky moc času není...a nikdy na nic pěkného netrefím...to mají dycky vyprodané, nebo co... 😠
@lenasss já jsem to měla tak podobně u prvního dítěte, akorát nebrečela, ale kojila jsem hodinu, hodina, někdy dvě klid a zase. V noci spala i 8 hod v kuse od narození. Myslím, že hladový není a já bych příkrm nedala. Chápu, že při dvou dětech je to náročné i hlavně psychicky, ale zkus vydržet. Teď čtu knihu Nejšťastnější miminko v okolí a píše se tam, že první tři měsíce dítěti chybí život v děloze - kde bylo neustále krmeno, nošeno atd. A citlivější děti toto potřebujou i po narození, než se s tím vyrovnají. Doporučuju přečíst, škoda, že jsem ji nečetla před 12ti lety 🙂 .
@barcav ...krasa, tie hviezdicky su zo softu a nazehlene obojstrannym vlizelinom? Alebo su este presite? Soft sa asi nepara, ale ked chcem dat aplikaciu z nejakeho trebars upletu- ako to robite, aby sa to nestrapkalo?(myslim ta aplikacia po vyprati)
@timkoemkamatko ty hvězdičky jsou ze softu a jen přišité, aplikace z úpletu podžehluji vliselinem a pak přišiju rovnostehem - úplet se na aplikacích skoro nepáře 😀
@sinala jé, ja som to tiež čítala, a tiež až keď bola malá väčšia 😠 som si tiež mohla ušetriť kopu zbytočného trápenia
@lenasss ja by som asi šupla malého do šatky, myslím že to je ideálne hlavne ak človek nemá len jedno dieťa. Malý bude spokojný pri tebe, nakojiť sa môže aj v šatke kedy bude chcieť a pospať si tak isto. Držím palce nech sa to čím skôr zlepší 😉
a ještě mi prosím poradte nosítko mei tai je pro něj vhodné nebo až pro starší děti děkuji
žienky, poštovné z Wendy je 1700kč bez DPH :( riadna pecka a nemajú Ružový výplnek Trabal a ani flees ružové kvietky. Ideme to teda objednať aj s takým poštovným? Je toho 80kg, tak preto. MTX1 bolo minule kusok menej...
to poštovné ešte, po prerátaní je to cca 1€ na objednaný kilogram látky, tak to už tak strašne nevyzerá, či?
@season ...nemam potuchy kolko byva inokedy postovne, ale tieto teplakoviny su asi dost tazke, cenovo su OK, tak cena sa trochu vykompenzuje tym postovnym 😉 . Ja som za- objednat.
@zojec @timkoemkamatko cena bola podobná aj u MTX a WEndy je tuším práve v Brne 🙂 mňa ani nenapadlo, že by to niekto doviezol, lebo to bude asi dosť objemné.
@palosek no oni ty dětský látky mají většinou dost přebraný, já si je kupovala v srpnu a vzala jsem si od každé 2 role 😅 to srdíčkový povlečení jsem šila pro ségry malou a jestli se nám povede někdy ta holčička, tak si ho taky ušiju 😀
jdu se pustit do druhýho trika z těch oranžových kytek na meruňce 🙂
@martinkah Takže sranda, ked si to nahodíš do cenníka ČP http://kzas.ceskaposta.cz/eep_zkal/CountProduct... max 30kg a to stojí 1480Kč!!! Kuriér je vlastne za tretinu ceny :D
@season akurat som sa so segrou rozpravala, ze by to v buducnosti v pohode doviezla.. neviem ake objemne to bude, ale snad do kufra sa 80kg zmesti.. neviem sice kedy bude buducnost, lebo ja mam teraz problem vystrihnut len nieco male na zemi, nieto este hromadku 😖 takze odo mna by to muselo ist zas niekam dalej.. ale nie je na skodu porozmyslat v buducnosti o niekom kto chodi do cr.. 🙂
Baby, ešte toto mi prišlo medzitým z Productservis Wendy 🙂
Dobrý den,zboží vám nachystáme, ale stále ještě hledáme vhodnějšího dopravce pro vás s lepší cenou. V pondělí bych měla vědět více.
Takže super, možno to bude kusoček lepšie.... aj ked o moc ani nerátam.
@season ale neboj, zoberme to.. aj tak nic nenaspekulujeme.. ked sme ochotne davat tisice za latky, par € za postovne nas nezabije.. aspon memusime behat po obchodoch a zhanat 😉 tu prepravu som myslela fakt tak, ze to niekto bude mat po ceste.. ja tu segru raz vyuzijem, ked bude treba aj na strihanie 😀 😉
@eldwen ideálně jestli nemáš odkaz na nějaký dobrý návod 🙂 . Nebo aspoň poradit, jak je to dobré šít dole - sešít jakoby to T s tím, že ta "noha" u T je ten zip, nebo je dobré tam dát zipy i do těch "stran téčka". A jestli jsi spokojená, nebo myslíš, že je lepší klasika na zipy po stranách. Díky 🙂
@boudova www.bebefoto.cz - to je ta fotografka. A jestli tam půjdeš, tak mi dej vědět, budu za tebe mít slevu 😀
ahojky děvčata! nestíhám už nedočítám, tak vás jdu aspon pozdravit.
Všechny krásné výrobky!

holky prosím vás vím že to sem nepatří ale mám problém 😖 malej celé dopoledne probrečí pořád se chce kojit po kojení vydrží tak nejvíc hodinku odpoledne je to lepší a v noci spí i 6 hodin v kuse ale ty rána jsou strašná je možné že by mu ráno nestačilo mám zkusit dokrmit nebo je to zbytečné?nevím jak na to