icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

martinkah
19. mar 2012

to nám Produktservis robí naschvál.. 😀 nové akciové potlačené jednolíce

http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn...

komisakpd
19. mar 2012

baby mozete mi niektora vysvetlit ako sa orientovat v latkach...hlavne pri kupe..
napr. Typ materiálu Jednolícní úplet potištěný
Název S- velké květa na šedé
Objednací kód V5S01.13.2RT
Materiál 100% bavlna
Gramáž 130 g/m2
Šířka 170 cm
Výtěžnost 4,5 mb/kg
Dostupnost Skladem
Cena bez DPH Přihlásit se
Minimální odběr 1 kg

martinkah
19. mar 2012

@komisakpd čo by si chcela vedieť? je to tenučký jednolíc, málo pružný úplet

komisakpd
19. mar 2012

@martinkah no napriklad co znamena mb/kg? ako sa v tom orientovat...a ze preco 1kg latky sa beru na kila ci ako?

eldwen
19. mar 2012

@komisakpd tady se berou na kila a mb/kg znamena beznych metru na kilo - ta latka v tom jednom kile ma 4.5 metru na delku

komisakpd
19. mar 2012

@eldwen vdaka.

martinkah
19. mar 2012

mb/kg znamená, koľko bežných metrov sa "zmestí" do 1 kg.. zvyčajne tieto firmy predávajú látky na kilá.. v tomto prípade, keď kúpiš kilo, budeš mať kus úpletu široký 170 cm a dlhý 4,5 m.. a keď si vystrihneš 1 meter štvorcový úpletu, bude vážiť 130 g.. toto číslo ti hovorí o hrúbke materiálu

komisakpd
19. mar 2012

@martinkah vdaka..tak predpokladam ze tnto tych 130 je tenucke?

martinkah
19. mar 2012

@komisakpd áno, tenučné.. na leto vhodné 🙂 ale z obojlícu sa začiatočníčkam ako ja lepšie šije

komisakpd
19. mar 2012

@martinkah no tomu tiez nerozumiem..co je jednolicy a obojlici uplet..aleboina latka..na jednej strane je uplet a na druhej co

martinkah
19. mar 2012

http://ekozahrada.blog.cz/1202/nevylecitelna-po...

@komisakpd v tomto článku od caramilly to nájdeš

season
19. mar 2012

@ucitelka70 objednala som po dva metre z oboch, je možné, že bude zase dačo navyše, tak dám vedieť po premeraní. Inak presne kolko som objednávala zo všetkých látok je v stlpci AG, podla najlepšieho vedomia a mojej finančnej situácie 😀 lebo moc prebytkov nezvládnem, ked som objednala ten čokoprúžok a mentolový finerib (naň sa zľava nevzťahuje, len na obojlíce)

kalman
19. mar 2012

@season už si robila doobjednávku z wendy ? chcela by som toto http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn...

kalman
19. mar 2012

@season sory toto S-modré kvadráty na krému - Jednolícní úplet potištěný

ucitelka70
19. mar 2012

@season čokopružok som nevidela...... už asi nie je v ponuke, aké farby?

ucitelka70
19. mar 2012

šijem mei tai, bože, to je drina..... hlavne prevracať tie popruhy,, či ako sa to presne volá, robím z rifloviny, polstrujem..... a ešte nie je hotové, len sa bojím, že som asi krátke telo urobila 35 cm?

martinkah
19. mar 2012

@kalman @season keby sme ešte brali tie modré kvadráty na krému, vzala by som aj ja 2 m
ale tipujem, ze season už objednala, tak ju viac netrápme 🙂

timkoemkamatko
19. mar 2012

@martinkah ...tiez by som sa pridala k tej modro- bežovej, ale tiez myslim, ze uz je objednavka hotova ☹

mooncaa
19. mar 2012

@caramilla Díky za číslo barvy.

kalman
19. mar 2012

tepláčky z trabalu Wendy
@kryska5 mne osobne sa tá látka moc nepáči , ale je hrubá vhodná na zimu 😉

A cukríčkové bombarďáčky pre mňa 😀

caramilla
19. mar 2012

@martinkah super, vůbec tu nemusím být, perfektní 😀 😀 😀
@kalman Hele, včera jsem si říkala, že je super, že nejsou ještě ty mrchy vosy a ty vylezeš s tímto? 😀 😀 😀 I když asi těžko identifikovat, co je to za hmyz? Něco mezi motýlem, mravencem a vosou? 😀

Tak na Lenku nemám, ale jsem nadšená, se svým amatérizmem, je tento dospělý střih můj vrchol, skvěle sedí a jsou i těhu 😀 Mhd je na služebce, tak nebude fotka na úžasné sexymodelce (kruhy pod očima atp...) 😀
Bohužel nejsou pro mne 😢 😢 😢 Já poslední dobou mám normálně problém se ZÁVISTÍ! Na sebe šít čas nemám, takže vždycky něco pošiju a pak se dusím závistí, abych to vzteky nerozstřihala, že někdo má něco lepšího než já... 😠

seminkads
19. mar 2012

prepacte, ze sa vam sem votriem, ale potrebujem poradit -zasekla sa mi ihla v stroji a neviem ju vybrat, neviete cim to moze byt?

lillyzelvicka
19. mar 2012

@caramilla @mooncaa @ucitelka70 holky děkuji a všem ostatním taky 😵
@ucitelka70 je to kalhotovina
@caramilla Peti pěkné kalhoty 😉

sufik1
19. mar 2012

@caramilla softky úža
@kalman žužu bombarďáky taky.

U nás řádí šestá nemoc. Už se osypal. A v kombinaci s rostoucíma špičákama... 😖 😖 😖

jinak jsem shrnula střihy na všechna možná látková zvířátka kdybyste je některá chtěla šít http://susu-sufik.blogspot.com/2012/03/latkova-...

lillyzelvicka
19. mar 2012

@kalman tepláky tribal?? a kalhotky super jak princeznovské s tím kanýrkem 🙂

veronik77
19. mar 2012

@petkasv Wendy stromečky: Ahojky, od pátku mám zaplaceno, čekám, že to pošlou zítra... Takže koncem týdne snad budu moct posílat první...

veronik77
19. mar 2012

@caramilla úžasné kalhoty! podobně jsem ušila soft kalhoty manželovi, leč s nimi pohrdá, že těhotný není a nebude 😀 😀 😀

monr
19. mar 2012

@seminkads skús opatrne točiť rukou koliečkom, prípadne ak ti to nepôjde, tak budeš musieť rozobrať spodok pod ihlou, mne sa to stalo tiež, hlavne sa zasekne, ak prechádzam cez hrubú vrstvu látky.

seminkads
19. mar 2012

@monr myslis kolieskom na boke stroja, co sa toci pri siti? sila som malej ciapku z upletu, a ihlu som mala 80tku, tu skrutku cim sa pripevnuje ihla mam uvolnenu na max

monr
19. mar 2012

@seminkads ihlu normálne zatiahni, a tým kolečkom naboku čo sa točí, tak pomaličky ak pôjde. ak nie, tak rozobrať ten priestor pod ihlou
ešte sa mohla aj zlomiť dole pod doskou