Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
baby mozete mi niektora vysvetlit ako sa orientovat v latkach...hlavne pri kupe..
napr. Typ materiálu Jednolícní úplet potištěný
Název S- velké květa na šedé
Objednací kód V5S01.13.2RT
Materiál 100% bavlna
Gramáž 130 g/m2
Šířka 170 cm
Výtěžnost 4,5 mb/kg
Dostupnost Skladem
Cena bez DPH Přihlásit se
Minimální odběr 1 kg
mb/kg znamená, koľko bežných metrov sa "zmestí" do 1 kg.. zvyčajne tieto firmy predávajú látky na kilá.. v tomto prípade, keď kúpiš kilo, budeš mať kus úpletu široký 170 cm a dlhý 4,5 m.. a keď si vystrihneš 1 meter štvorcový úpletu, bude vážiť 130 g.. toto číslo ti hovorí o hrúbke materiálu
http://ekozahrada.blog.cz/1202/nevylecitelna-po...
@komisakpd v tomto článku od caramilly to nájdeš
@ucitelka70 objednala som po dva metre z oboch, je možné, že bude zase dačo navyše, tak dám vedieť po premeraní. Inak presne kolko som objednávala zo všetkých látok je v stlpci AG, podla najlepšieho vedomia a mojej finančnej situácie 😀 lebo moc prebytkov nezvládnem, ked som objednala ten čokoprúžok a mentolový finerib (naň sa zľava nevzťahuje, len na obojlíce)
@season už si robila doobjednávku z wendy ? chcela by som toto http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn...
@season čokopružok som nevidela...... už asi nie je v ponuke, aké farby?
šijem mei tai, bože, to je drina..... hlavne prevracať tie popruhy,, či ako sa to presne volá, robím z rifloviny, polstrujem..... a ešte nie je hotové, len sa bojím, že som asi krátke telo urobila 35 cm?
@martinkah ...tiez by som sa pridala k tej modro- bežovej, ale tiez myslim, ze uz je objednavka hotova ☹
@martinkah super, vůbec tu nemusím být, perfektní 😀 😀 😀
@kalman Hele, včera jsem si říkala, že je super, že nejsou ještě ty mrchy vosy a ty vylezeš s tímto? 😀 😀 😀 I když asi těžko identifikovat, co je to za hmyz? Něco mezi motýlem, mravencem a vosou? 😀
Tak na Lenku nemám, ale jsem nadšená, se svým amatérizmem, je tento dospělý střih můj vrchol, skvěle sedí a jsou i těhu 😀 Mhd je na služebce, tak nebude fotka na úžasné sexymodelce (kruhy pod očima atp...) 😀
Bohužel nejsou pro mne 😢 😢 😢 Já poslední dobou mám normálně problém se ZÁVISTÍ! Na sebe šít čas nemám, takže vždycky něco pošiju a pak se dusím závistí, abych to vzteky nerozstřihala, že někdo má něco lepšího než já... 😠
prepacte, ze sa vam sem votriem, ale potrebujem poradit -zasekla sa mi ihla v stroji a neviem ju vybrat, neviete cim to moze byt?
@caramilla @mooncaa @ucitelka70 holky děkuji a všem ostatním taky 😵
@ucitelka70 je to kalhotovina
@caramilla Peti pěkné kalhoty 😉
@caramilla softky úža
@kalman žužu bombarďáky taky.
U nás řádí šestá nemoc. Už se osypal. A v kombinaci s rostoucíma špičákama... 😖 😖 😖
jinak jsem shrnula střihy na všechna možná látková zvířátka kdybyste je některá chtěla šít http://susu-sufik.blogspot.com/2012/03/latkova-...
@kalman tepláky tribal?? a kalhotky super jak princeznovské s tím kanýrkem 🙂

to nám Produktservis robí naschvál.. 😀 nové akciové potlačené jednolíce
http://www.produktservis.com/katalog/wendy/akcn...