icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
21. mar 2012

@anelisa já bych šla do nějaké bambusové látky, protože dítě se v tom bude méně potit

ucitelka70
21. mar 2012

@season pokušiteľka, s tým pásikom to bude pekné

dugyna
21. mar 2012

@terezita ale podla mna to zase tak nemoze byt pocut , moja mam zvykla sit aj do 1 rano ked sme boli deti...a aj znama tak sije...tak neviem.len vies mna mrzi to ze oni ked posedavaju v pia ci sobotu aj do polnoci a pocujem kazde slovo tak im nebucham

evinka
21. mar 2012

Teď dal Produktservis na FB nové tisky a mezi nimi tyhle bublinky 😵 https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1354949...

veronik77
21. mar 2012

@evinka jj, mají to v kategorii NOVÉ PÁSKÉ TISKY 😀 😀 😀 dnes mi přijdou ty kolčka na růžové, jsem zvědavá 😉

evinka
21. mar 2012

@veronik77 Ty růžové mám objednané, ale tyhle mi přijdou ještě hezčí 🙂

jam3
21. mar 2012

Taky vás to sluníčko tak zmáhá? Já jsem jak šnek a hlava už nepracuje vůbec.

Mám dotaz, když ušiju něco podle Burdy, třeba i trochu upravené, asi to nemůžu prodat, co?

A když jsme u Burdy, sešla se mi doma poslední dvě čísla Burdy plus pro plnoštíhlé, jedna mi postačí, i když jsem tlustá dost. Kdybyste ji některá chtěla, je za stovku k mání.

veronik77
21. mar 2012

@jam3 a co budeš šít? myslím, že terezita psala, že se to nesmí...

ucitelka70
21. mar 2012

@season http://www.facebook.com/photo.php?fbid=13549465...

pozri jednotku, krásne kockované.... v našej farbe 🙂

jam3
21. mar 2012

@veronik77
Zatím jsem šila podle Burdy i Ottobre jen pro rodinu, zatím nic konkrétního nemám vybrané, jen mi došlo, že to asi nepůjde.
Jo a s tím pátkem na předání, jak jsi psala o těch Kobylisích, to tam budeš kdy? Pro mě bylo bylo totiž nejlepší, tak to zkouším. Kdybych to ale komplikovala, tak to neřeš, dojedu i do Hostivaře.

membri
21. mar 2012

ahojte holky 🙂 dneska zadny balicek neodejde, nestiham trosku 🙂 vcerejsi dopoledne a dnesni dopoledne jsem venovala tatkovi, vraci se po obode zpet do GB.. tak jsem si ho chtela jeste trochu uzit.. zrovna pracuju na baliku na slovensko. chybi me asi uz jenom 3 holky 🙂 a pak zacnu delat prahu a pardubice.. pokusim se to udelat dneska, aby to vsechno zitra odeslo 🙂ale dam jeste vedet zitra rano 🙂

aerin
21. mar 2012

ahoj holky🙂 ja nejak v posledni dobe nic nestiham😅 je na tom nekdo podobne?😅
@caramilla super damsky softshellky, takovy se mi asi budou na podzim hodit, jak to tak vypada 😅

crawler
21. mar 2012

@aerin šmankote...jsi těhulka bo co? jestli jo, tak zase zááávidím a samozřejmě gratulují....šmankote, všechny kolem mě čekají...já chci taky druhý mimí....jsem zvědavá, kdo bude ta poslední kapka a znásilním mhd 😀

aerin
21. mar 2012

@crawler no hele predevcirem //, tak uvidime 😅 muze se stat leccos, ze jo, tak snad bude vse ok...

crawler
21. mar 2012

jinak já šiju šiju a šiju - každý den jeden šicí počin...jen s těmi fotkami zahálím 😀

crawler
21. mar 2012

@aerin ách...to je krásný 😵 tak moc a moc držím pěsti !!! můžu se jen zeptat, zda plánovaně? že jsme se o tom relativně nedávno bavily (škola x děti) ..jak to u Tebe tedy vypadá?

aerin
21. mar 2012

@crawler diky🙂 no my jsme to planovali jako tak ze chcem nez budou Z. ty 3 roky, no a tak jsme to tento cyklus uz tak moc neresili, ze prece Z. nam trval 11 mesicu....noooo a takhle to dopadlo😀 Murphyho zakony holt funguji😅
skola vubec nevim hele:-/

jam3
21. mar 2012

@aerin
Krásná zpráva. Gratuluju a ať jde vše, tak jak má.

crawler
21. mar 2012

@aerin s těmi zákony přesně - Fanyho jsme počali v "neplodný" den na 1. pokus po svatbě a ted, ráda bych druhý a už nám 2x praskl prezer. a 2x jsme porušili plodné dny a nic...:-/ to je jako naschvál 😀 Se školou si nelam hlavu - nějak to bude - ono se to vytříbí a uvidíš 😉

ucitelka70
21. mar 2012

@membri Veľké díky zo Slovenska

ucitelka70
21. mar 2012

o 6 týždňov máme doma prírastok

ucitelka70
21. mar 2012

Včera sa narodili hasky šteniatka......

zojec
21. mar 2012

@aerin jeeej, gratulka.. mam pocit, ze nas je tu takych celkom dost, prve nie a nie prist a druhe ani nevies kedy 😀 😀 nech sa dari 😉

membri
21. mar 2012

takze balik Slovensko zabaleny 🙂 @mikulka45 doufam ze budes mit domanekoho kdo ti to vynese 😀 😀 😀

a ted doufamze me to jeste posta vezme 😀 😀 😀

membri
21. mar 2012

tak asi nevezme, vypadata to ze to budu muset rozdelit do dvou mozna tri baliku 😠 😠

animal
21. mar 2012

@membri na slovensko a všechny ostatní státy se vypisuje spešl lístek a jsou 2 druhy, jakmile je to pojištěné nad 1000,-kč (myslím) tak se vyplňuje ten druhý lístek, ten je na velké pojištění

membri
21. mar 2012

@animal to mi nejde me jde o vahu.. ale uz to vim.. takze to budu muset rozdelit do vice baliku,protoze to ma neco pres 80 kg pocitam 😀 😀

animal
21. mar 2012

@membri jejda, já to na slovensko dělila automaticky doma na 2 velké balíky, jelikož bych to ani na tu poštu neodnesla 😀

membri
21. mar 2012

@animal a ja to ani neuzvednu 😀 😀

mikulka45
21. mar 2012

@membri no tesim sa teda 😉 mm mi slubil pomoc, ale to este netusi, co som nanho naraficila 😀 😀 😀 budem si to potom musiet odpracovat 😀 😅