Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 ja som tiez sila finerib, tam bol sev rovnaky, ale ked som sila bambusovy jednolic, zakoncovala som spodok tricka dvojjehlou a s normalnou patkou mi to robilo take slucky, ako keby nebola poriadne napnuta nit....skusala som aj napatie stelovat a nepomohlo...s tou kracajucou to islo super, krasny rovny steh 😉 a este je dobra aj ze nekrci uplet od kraja, ked zacinam steh 😉
@ucitelka70 a ten hluk sa mi nezda hrozny, urcite je to tichsie ako ked sijem na plny plyn 😀
@ngvadi
Jak Damík furt marodil, tak nás poslala doktorka na další vyšetření na dětské orl do Motola a tam na rentgenu zjistili, že se mu dostává zánět do lebeční kosti a mohl by z toho být pořádný průšvih. Takže mu pod narkozou propíchli bubínky, odsáli, co šlo a zavedli mu grometky-ventilační trubičky, co vypadají jako maličké cívky. A tak mu může všechen čurbes volně odtékat z uší a je šance, že se ty kosti vyčistí. Jinak by museli ten zánět nějak odvrtávat z té kosti.
@sufik1
Bohužel šance na to, že odejde je hodně malá a zas moc dlouho to nemůžu nechat uležet, brzy mi skončí délka studia.
Dneska už to asi zabalím a půjdu si chvíli číst, nějak mi teď večer to šití nejde, tak abych toho zkazila co nejmíň.
@jam3 jam tak držím palce
holky, taky máte takové okolí, co za váma furt chodí s požadavky typu: hele ty když šiješ, tak bys mi mohla: spravit kalhoty, vyměnit zip, zkrátit.... 😠 😠 😠 ???
Takže teď jsem udělala z jedné košile s dlouhým rukávem košili s krátkým rukávem (no ale ty proužky víš, to musíš sundat z té manžety a já bych je chtěl takhle na tom rukávu 😖 😖 😖 ) ale tohle mne teda fakt neba
A úspěšně jsem u jarní čepice nějak sešila rub místo líce a podobně... Ale čepice už fakt hoří. Mám jednu dvojitou (ta už je teplá) a pak jednu takovou podivnou.... takže jdu párat. 😕
A kde se nám už asi týden toulá @caramilla????
@ucitelka70 tak to máš asi tichý stroj 🙂 🙂 🙂 , kráčející je hlučnější, ale oproti mému stroji to není tak hrozné 🙂
@sufik1 Ale zase na druhou stranu - máma si teď nechala k narozeninám ušít mikinu (alespoň nemusím nic shánět 🙂 ) No a tchýně se na mě většinou tváří soustrastně: " A nechtěla by sis to raději koupit v obchodě? To na to nemáte peníze?", protože domácí práce nesnáší... Jó, kdyby věděla, kolik tu prosviští na hromádkách 😀
No nic, už nevidím na klávesnici, jdu spát 😉
@sufik1 ...a hlavně nesnáším zkracování riflí a opravy zipů....už to odmítám... 😠 😠 😠
@veronik77...jj, každý si myslí, že šiješ, že prý to vyjde levněji 😅 😅 😅 ...blázni.... 😀 😀 😀
jo, úpravy oděvů, to je kapitola sama pro sebe. můj otec si vždycky koupí něco úžasně levnýho, co mu vůbec nesedí, protože má přece šikovnou dceru a není problém to přešít, grrrrr! když jsem mu tuhle řekla, že přešít to mi zabere asi tolik času, za jakej bych si normální prací vydělala na tři nový, tak mi uraženě řekl, že když je to pro mě problém, tak si to přešije sám. jsem na něj zvědavá :P
jinak "co vyjde levněji" - šít věci pro nás absolutně ne, no a pro mrně takový ty spešl - merino, bambus, PUL, ty vyjdou levnějc ušitý, normální věci z bavlny jsou levnější z druhý ruky, takže ty prakticky nešiju...
jo jinak děkuju za všechna "líbí" u svrchňáčků, já jsem stará škola, já nelajkuju, já radši komentuju slovně 🙂
já lajkuju, než bych dojela k psanému slovu, tak bych si nepamatovala, co se mi líbilo o stránku předtím 🙂
S přešíváním na mě naštěstí nikdo nechodí, maximálně občas nahrubo zalátat natržené pracovní džíny, což je práce na 20 minut, takže pohodička.
jj každý si myslí, jak šití vyjde levněji..haha, možná, kdybych si koupila přesně jednu látku a ušila šatičky podobné těm, co jsou v obchodě strašně drahé (značkové třeba), tak asi jo, ale nikdo neví, že co hromadka, to x stovek pryč, možná i tisícovek. Nevidí, že mám doma látek jak sysel v tornách 😀
Už mám dvoje tréninkáče ala Caramilla. Furt šiju soft bundu, už jsem zvládla rozpárat snad všechny svy, co šly. Ráda bych to během několika dní spláchla, už mě to fakt neba 😀
@veronik77 ten papír s rádýlkem byl na mě dost drahej, je ho tam kousek, na tý straně látky , kam se to mělo obtisknout, to bylo blbě vidět, jenom než jsem z toho návodu pochopila jak to mám dát, aby to tam bylo nakreslený (něco jako u kopíráků, nebyla jsem schopná si zapamatovat, kterou stranou propisuje - ale to asi nebude vyloženě chyba těch kopíráku 😀 ) Za mě teda akorát pro zlost a vyhozený peníze
kousky, který potřebuju mít extra přesně, si nastehuju - nakličkuju, ostatní šiu od oka 😉
holky prosím vás je nějaká hromadka na nitě zipy atd?🙂
btw:chtěla jsem se zeptat používá někdo treningovky na dítko 2roky+?
prosim prosim - kdyz perete mtx prouzky na srazeni - na kolik je perete? aby se nezabarvily. mam bilo cervene, bilo modre a bilo ostruzinove....
ahoj,
jdu zase spamovat s hromádkou Stoklasa / VTC 😅 Uzávěrka je v neděli 25.3.2012 (možnost prodloužit do konce března kvůli naplnění minima u objednávaných položek). Jinak pokud se u Stoklasy objednávka vyšplná na 4000,-Kč bez DPH, tak bude poštovné od nich zdarma, teď jsme zatím na cca 2600 a u spousty nití není naplněné minimum ani se mu zdaleka neblížíme 😒 U VTC už jsme na částce díky které bychom měli mít poštovné i doběrečné zdarma 🙂
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Av...
Jinak kvůli tomu minimu jsem ochotná u položek (nitě), kde je v balení 10 a více kusů, objednat i ty odstíny, kde bude chybět 3-4 kusy do minima/celého balení. Pak to nabídku v přebytcích nebo na Fleru. Ale snažte se prosím, aby jste spíš doplnily počet do minima/celého balení vy, můj bankovní účet bohužel není bezedný 😅 😝 dík
@eldwen prala jsem na 40
@piecee jj, viz. můj předchozí příspěvek 😉

@lucijan já mám tu z odkazu a dneska bych šla do origoš. Šije celkem dobře, ale zezačátku se mi občas sekala, ta páčka jakoby zůstala nahoře a patka nekráčela. Ta origoš se nepokládá jen svrchu na ten šroub, ale šroub se umístí do zářezu, takže se ta patka pohybuje rovnoměrněji a asi je to trošku přesnější. Doufám, že to dává smysl 🙂.
Jinak já s ní zapošívám i šiju dvoujjehlou.