Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky jdu se vypovídat.Ted jsem vyhodila svou mámu už na to nemám nervy přijela a už od rána jsem dělala vše špatně děti dlouho spí,já špatně myju nádobí,potom když se malej vzbudil tak na něm viděla kalhoty a triko co jsem mu šila a zase vše špatně no holt to není z obchodu ale ruční práce,tak mi řekla že i na tržnici mají lepší materiály a přitom to je šité z látek z moraviatexu 😢 jestli závidí nebo nevím,jsem totiž odmítla šít ségře věci na děcka protože se s tím tady celé dny se.u a ona jim to dá na roztrhání a látky nejsou za pár korun náš malej to nosí do školky a maminky už se ptají kde to kupujem 😅 a oni to nosí na zahradu.A nakonec když jsem šla kojit tak mi řekla že už je Mikuláš dost starej na kojení že bych mu měla začít vařit no chápete to 😕 😕 zítra má dva měsíce a já mu asi dám přinejlepším vepřo knedlo zelo 😕 😕 já to nechápu a to do mě věla zlost protože při prvním mi neustále opakovala jak mu kojení nestačí až jsem nakonec přišla o mlíko a chudák byl na umělém ale ted si to zkazit nenechám.A tak jsem jí řekla že by bylo nejlepší kdyby odjela domů tak uraženě odešla ale mě se chváíly vhtělo brečet ale ted si říkám že mi za ty nervy nestojí jsem hnusná vím je to má máma ale i přes to nejsem stroj a nemusím si vše nechat líbit ☹ ☹
a to ještě když odjížděla dala na okno 1000kč at prý koupím děckám něco na sebe 😒 😒 tak jsem jí je dala do kabelky a potom jí poslala sms že jetam má.Jsem si je měla nechat a zaplatit si tu hromádku MTX 😀 😀 že jsem jim koupila látky a něco jim ušiju 😀 😀 😀 😀
SK baby nebudete niekto objednavat z VTC? zisla by sa mi reflexna paspulka.... tam maju 10 m za 4,1 € ale preprava je cca 7 € :( prida sa niekto? paspulku som nasla este na slovtega.sk 100 m za cca 29 € ale neviem ci je to taka ista kvalita, to by sme si mohli podelit..?
@lenasss chjo ☹ ale dobře jsi udělala, hlavně buď v klidu a dělej si všechno podle sebe, ty víš co je pro tvoje děti nejlepší 😉
@lenasss jediné uklidnění je, že je to máma a ne tchýně. Tu si dovolíš odpálkovat. Ale hodně to mrzí, nenech se, děláš to dobře.
Mě už u víkendu fakt dorazila taky tchýně, jednoho krásného dne (bude to brzy) ji řeknu vše od plic. Díky ni mi malej v neděli neusnul, pak mu cpala jídlo, které jsme několikrát řekla ať mu to nedává, několikrát ji manžel řekl ať mu nedává ubrousek na hraní...... prostě neposlouchala v ničem ani manžela a to už někdy i zvyšoval hlas, takže ji to asi řeknu já a rázně a bude vymalováno. Mě nebude poučovat, že rok a půl staré dítě je dost velké na sladkosti. Na sladkosti nejsme dost velcí mi dospělí natož malé dítě. Já se sladkého obtížně zbavuju a všech ostatních nezdravých návyků a ona to cpe dítěti. Neustále mě taky poučuje, až budu chtít radu, tak si o ni sama řeknu...............
Mám jedinou výhodu ona sem jezdí cca 1x za 14 dní na víkend a sama si o hlídání Marečka neřekne (vyjímečně) ikdyž ho hlídá ráda. Mě hlídání jednou za 14 dní na 2 hodiny už nevytrhne, takže se ji nenabízím.
Bohužel jedině, když chci jet na výlet s manželem na motorce, tak ji poprosíme, jinak bych si musela zaplatit hlídání a to už by se nám vyjížďka pěkně prodražila. Už tak živit 2 motorky není sranda.
OT: jinak mé narozeniny byly vcelku dost plodné, konečně jsem dostala externí blesk (jen to má spoustu ovládacích prvků a musím se s ním naučit pracovat) - manžel si při té příležitosti koupil objektiv 😀 😀
nakoupila jsem nějaké Ottobre, řezací kolečko konečně a podložku, parfémy a bonus horkou čokošku s pomerančovou příchutí
@animal to moje tchýně je super ženská když se řekne že to nechci nebo že mu to nemá dávat tak to respektuje a vždycky se domluvíme na rozumném kompromisu a právě že ona mě přivedla na myšlenku šít a když jsem to zkazila poradila mi a řekla kde jsem udělala chybu a tak a ted už mi říkala že není co vytknout že je to krásné.A právě byl malý ve školce v teplákách a dvě maminky se mě ptali že už na něj dlouho koukají že má takové originální oblečení 😀 kde tokupuju tak jsem jim říkala že si to šiju sama a hned mám zakázku tak to asi tak špatné jak mi dnes řekla ona není když se to líbí i jiným maminám je děsná fakt mi trvalo dlouho než jsem jí vyhodila a už jí tu nechci to vím určitě manžel bude jedině rád protože po jejich návštěvách celý večer probrečím 😠
mě by zajímalo, proč se ty máme takhle chovaj, že potřebujou schazovat vlastní dítě. u nás relativně v pohodě, zatím. ale když se malá narodila a byla na JIPce a já v prd..., tak mi máma brečela do telefonu, že jí nechci malou ukázat (jedna povolená návštěva na JIPce prarodičů) a že jsem na ní vůbec celkově zlá. místo aby mě podržela, tak jsem se musela ještě koncentrovat na chování k ní. dost náročný. jenže je to máma....vědomě jí ubližovat nechci.
@lenasss To znám, u nás to ovšem dělá moje babička... Včera jsem už taky měla sto chutí jí říct, ať se jde zklidnit před barák nebo rovnou domů 🤐 Opakovaně se mě ptala, co budu péct či co jsem pekla na velikonoce, jak kdybych neměla roupama co dělat, že je ostuda, že jsem návštěvě (tchánovci) nenabídla nic napečeného, že to určitě čekali (nečekali, dokonce odmítli oběd u nás, abych se nemusela s ničím vařit, šli jsme do restaurace). Když jsem měla svátek, ptala se mě, co jí nabídnu, že bych měla hostit, když mám svátek. Klárku neustále prudí skrz její vlasy ("Ty zas vypadáš jak rozára" -- na to jsem jí řekla, jestli jí to přijde slušné, jestli by něco takového řekla dospělému, když na děcko si to troufne), pořád do ní něco duje (obleč se, napij se, běž se vyčůrat, tohle dělej jinak, tamto udělej takhle...) a pak se diví, že už je na to alergická a odpovídá jí vztekle... Pak si já vyslechnu, že moje dítě neumí poslouchat. Taky je moje vina, že dítě nejí salát a byl děsný problém, že v roce a půl jí Ondra rukama... No raději nemluvit, ty její návštěvy mě stojí hodně nervů...
Jo a ještě závěr -- Klárka nesnese citrusy, má po nich vyrážku kolem pusy, takže je nesmí jíst, ona to ví a ani po nich nejde. Jednou jí dali jahody, ze kterých se taky osypala, tak jsem jim jen řekla, ať si příště dají pozor a raději jí je nedávají a babička na mě spustila, že jí všechno znechucuju, že chudáček nemůže jíst ani ty děsně zdravé pomeranče.
@ivuska.h no mě se sladké u dětí nelíbí, takže se snažím to vyloučit a chtěla bych ještě "přitvrdit" 🙂 a to že mu tchýně cpe věčně sladké či něco co nechci mě se*** o to víc, že mám s Marečkem problém co do množství jídla, když to přirovnám na skleničku jídla, tak sní někdy jen půlku a nedávno taky 3 lžičky. Ale poslední dobou se mu snažím vařit pár jídel dokola, protože ty alespoň sní v trochu větším množství. Ikdyž posledně nesnědl ani oblíbené jídlo ☹
akorát nevím, když mu chci dopřát sladké, jestli mu můžu dávat palačinky ze špaldové mouky (protože pro nás je dělám ze špaldovky) místo marmelády dávám domácí zavařeninu broskví (bez cukru) rozmixovanou na přesnídávku a sladké je to dostatečně.
@lenasss první, co mě po přečtení tvého příspěvku napadlo, bylo - Každý útok je volání o pomoc. Možná má maminka nějaké trápení, se kterým si neví sama rady, možná se cítí sama, nepotřebná (čerstvý důchod), pak má snahu ti zasahovat do tvých věcí, určitě dost nevhodně, přidají se emoce a je to kolotoč, ze kterého často není úniku. Sama tohle občas řeším a věřím, že by mohlo pomoci třeba na chvilku si v klidu sednout a člověka se zeptat, zda si chce promluvit o tom, co ho trápí (jen vím, že frmol kolem malinkých dětí tomu často brání)
@ivuska.h já se dokonce dostala do fáze najít si asi nového Pediatra, ta naše doktorka je asi divná. Poprvé kdy se zajímala co Mareček vývojově umí a jestli to dělá správně se ptala v 10-ti měsících což je podle mě hodně pozdě. Jelikož je Mareček hodně citlivý na bolest zubů, tak jsem to sní chodívala řešit co a jak a prvně že Nurofen, když nám nestačil jenom Nurofen řekla ať to střídám Nurofen Panadol co 3 hoďky, když nestačilo ani to, tak abychom se vyspali vyfasovala jsem recepis na DIAZEPAM 😀 😀 😀 to mě dorazilo.
Takže sama od sebe jsem začala horem dolem používat aromaterapii, sama od sebe jsem vyhledala MUDr.homeopatku a Nurofen sice musíme občas použít, ale rozhodně to už nejsou kvanta. A i tak mě mrzí, že ty léky do něj dávám.
Teď máme v pondělí jít na hexu a pak mě zřejmě bude nutit do příušnic, které jsem si v 15m nechala odložit. Ona je odložila na 18m - to je mi platné 🙂
Jinak opravdu nechápu jak některého debila mohlo napadnout vyvinout vakcínu na plané neštovice 😎 kterou prej údajně pediatři nabízí k očku s tou trivakcínou (příušnic)
@lenasss ; @boudova ; @animal To je teda síla!
@lenasss - já si myslím, že jsi udělala dobře! Bohužel nemůžu úplně souhlasit s @vevercam - myslí to dobře, ale bohužel jsou mezi námi matky, které své děti psychicky týrají a citově vydírají a pokud je tvoja máme ten typ (jako moje máma), tak na to nepomáhá právě to vysvětlování, omlouvání a snažení se vyjít, to to právě bohužel jen a jen zhoršuje. Na toto pomáhá právě jen rázné utnutí "tohle mi dělat prostě nebudeš". Myslím, že když někdo vyhodí mámu z návštěvy, tak už je to tato situace. To s tím kojením je fakt síla ☹ Já jsem si myslela, že moje máma je šílená, ale teda mám asi zlatou mámu. I když bych tu taky mohla líčit, jak mi vyčítala, že jsem těhotná, že prý ona je mladá na babičku (mě bylo 30 a jí 55 let!), ale to je slabej odvar, to člověk přejde.
S těma sladkostma to všechny máte ještě dobrý v tom, že je to někdo "cizí", u nás tyhle hádky vedeme s manželem. On Jasmíně dá sníst úplně cokoliv včetně uzenýho a já můžu řvát, ječet, mlátit kolem sebe, vysvětlovat, argumentovat, prostě všechno, ale není mi to nic platný, on řekne, že je to taky jeho dítě a že může jíst všechno ☹
Kamarádka má matku podobnou jako ty a tam si dali pravidla - když jsi u nás, tak nebudeš poučovat a zasahovat do výchovy, jakmile začneš, jedeš domů. Její manžel prostě přijde a vyhodí ji 😀 V některých ohledech je potřeba být tvrdý a nenechat se týrat!
@caramilla já bych prvně zkusila domluvu a pokud to nezabere, tak vyhodit s tím, že dokud nezačne respektovat má pravidla, tak má smůlu
ad jídlo manžel: manžel uzené rozhodně nedá malýmu a když si není jistý, jestli něco může malýmu dát, tak se mě zeptá. Normálně vařím stále malýmu neslané, ale občas něco málo od nás slaného jídla dostane. Vyjímečně a musí to být málo slané.
Posledně moje mamka vařila zeleninovou polívku a langoše (na mé přání) sem je měla po 100letech 😀 a říkám ji, že polívku bude i Mareček, u vývaru si pamatuje, že mu ho odloží neslaný. A když uvařila tu zeleninovou polívku, tak jsem tu odloženou porci zkusila a co myslíš, byla slaná jako prase, tak jsem ji vylila do hrnce s ostatní polívkou. Ptám se co tam dala: prej vegetu. Ještě větší sračku, než kdyby to jen trošičku osolila 😀 😀 😀
@animal Tý jo, furt "miminěcí strava", jo? Tak to já jsem rezignovala, teda musela, na to bych fakt nervy neměla. U nás to fakt nešlo. My máme celou manželovu rodinu přes zahradu a jsou tam denně, hlídají ji a jí tam, švagrová má 2letého kluka, tak jedí prostě to samé (= on všechno vyjma párků a tuhých salámů ☹ ). Slané začala JAsmína jíst právě vedle a tak s náma na dovolené, když mamka řekla, že jí je rok a tak už nemusíme vařit pro ni samostatně. Od té doby, co poprvé ochutnala slané jídlo, tak už nic jinýho nechce (sladký jídla nejí). Já solim právě normálně. Dřív jsem to řešila, ale to v praxi fakt nešlo. Vedle dostala přesolenou polívku a já nejsem ten typ, co se kvůli polívce pohádá s tchýní - já mám jinak úplně super tchýni. Ale vždycky si řeknu "je to jen jedna polívka, důležitý je, co jí doma, nebudu se hádat". Odmítám teda uzený, smažený, nesmí dostávat exotické ovoce (tam argument mám - říkám, že by se osypala, ač to není asi pravda,a le oni tohle berou, ale proč nedat čokoládu, když po tom nic jí neni, to neberou), zakázala jsem dost rázně a striktně bombony a manžel říká "všeho s mírou, 3 lentilky ji nezabijou". A fakt jsem to zakázala důrazně, i před tchýní, švagrovou. Jenže můžu se na hlavu postavit a dělají za mými zády co chtějí. A pak je to vlastně ještě horší, ona tam žere bůh ví co a mě se to neříká "abych nenadávala" ☹ Podle mě není řešení, jen mít dítě 24 hodin pod kontrolou, ale to přece nejde ☹
Jinak s tebou souhlasím, ale mám prostě zkušenost, že někdy domluva nefunguje, protože ten člověk je zabedněnej a jediný, co pomůže, je ráznost. Podle mě to @lenasss po dobrém už zkoušela, to přece každej první zkusí po dobrém, než někoho vyhodí z domu 😀
@caramilla moje máma je právě ten extrem co píšeš ty čím víc podobrém tím víc ona přitvrzuje dnes už ve mě bouchly saze po pěti letech ikdyž už od mala poslouchám jak mě nechtěla a jak táta mě musel mít a tak ale na to jsem si nějak zvykla a neřeším to.Ale asi se něco děje už mi dvakrát volala ale nemám chut s ní mluvit až to strávím sama tak jsem si vypla tel.děti spí půjdu se uklidnit k šicímu stroji 😝 a dám si svoji vitakávu 😀
@caramilla ad lenass jojo však jsem říkala po dobrém a pak ať jde, když mě nerespektuje. Já jsem schopná říct i větu respektuj nebo dítě neuvidíš.
Já Marečkovi dám třeba pečené kuře, oberu maso od kosti, tam není tolik soli a jinak uvařím, co pro nás mu odložím a to naše osolím a ještě chvilku povařím. Některé jídlo teda jako knedlo zelo mu nedám tak jako tak. Pak má rád koprovku, tu jíme leda tak spolu, tatínek nesnáší 🙂 rajskou z rajčat a místo soli šoupnu bazalku, to mívá s těstovinami a hovězím masem ..... atp.

@wzorcek je to skopčené narýchlo z MTX2 🙂 ale to leto rýchlo prišlo 😉 😉 😉 😀 😀 😀