icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

michamicha
13. apr 2012

tak to jsem nečekala, přišel mi mail od PPL, že balík z VTC už je na cestě 😕 a z VTC se ani neobtěžovali něco napsat, že už mají všechno skladem nebo tak....takže VTC i Stoklasa přijde v pondělí 😉

crawler
13. apr 2012

@lucijan taky vybírám látku na tašku a na tenhle e-shop jsem taky koukala. ještě se mi líbí umelluzinky.cz taky se tam jukni - a má to o fous levnější

crawler
13. apr 2012

@season děkuji 😵 ten oboulíc je královská modrá - objednávali jsme ji v MTX v lednu zároveň s těmi proužky😉

zojec
13. apr 2012

@ucitelka70 ja nemam.. momentalne mam doma len ten najnovsi1/2012

season
13. apr 2012

@crawler no to preto, že tam už nie je 😉 pekne si to nakombinovala. Prúžky sú asi môj najväčší favorit, v noci som si práve ušila pre seba triko a je straaašne príjemné.
Inak dievčatá kuk na novinky fineribové prúžkované 😉 😀 http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route... doplnili jeden ružovo-fialkový, čo nám vypredali 😉

kalman
13. apr 2012

@ucitelka70 Ahoj ja ti požičiam a chceš iba ten jeden strih? Teraz zneho asi nebudem šiť

boudova
13. apr 2012

mnam 🙂 ještě že není hromádka!!!

season
13. apr 2012

@ucitelka70 kopu čiapok, šatiek na krk alias zamaskovaný slinták (ale konečne je to už o moc lepšie), pre seba vysnívané čokoprúžkované triko. Teraz budú na rade chalani, ale mám tu maroda aj ja som nejaká moc spavá 😝

season
13. apr 2012

http://www.mimibazar.cz/foto_detail.php?id=4059... takéto plátienko by som chcela zohnať na leto na kraťasy chalanom, nemáte nieto typ kde?

zikie
13. apr 2012

Ahoj, objdenala jsem si na vkládačky bambusovo konopný flíz ze šijem dětem- 0,58., ale nakonec ho nevyužiju. Sehnala jsem natolik savé bambusové froté, že už další vrstva není třeba.Nemáte o něj některá zájem?

mikulka45
13. apr 2012

@season no to by sa aj mne pacilo 😉 ked zozenies zdroj daj vediet 😅 🙂

lucijan
13. apr 2012

@crawler díky za tip! zdá se mi i širší výběr a sponky a výztuže najednou, prima 🙂

dugyna
13. apr 2012

baby SK do VTC tabulky zapisujte ceny s bodkou nie ciarkou..inak to nerata a cenu zapisjte s dph a za 1ks alebo za 1m,dakujem

zojec
13. apr 2012
lindauciatko
13. apr 2012

Ahojte,
neviete poradit, co by mohlo posluzit ako rolnicka do doma sitej hracky/hrkalky pre babatko?
vdaka

ucitelka70
13. apr 2012

@season tie slintáky som videla, a také som aj ja šila, ale ak máš strih na čiapku, to by som brala... k tej mikine chcem niečo vhodné ušiť krpcovi....... a tak si pospi, ak si spavá, čo ta chytila jarná únava?

ucitelka70
13. apr 2012

@zojec ten mám aj ja.... ale v tom nie je na soft súpravu nič vhodné, no budem skúšať....

ucitelka70
13. apr 2012

@kalman no zatiaľ jeden, hned kuknem ott., či by sa dačo hodilo

ucitelka70
13. apr 2012

@season aj ja sa hlásim na kocky, tyrkys, a všetko kolo chlapčenských, aj klobúk je bezva

boudova
13. apr 2012

Holky, sice nešiju, ale tvořím 🙂 kreslím (přes kopírák) bublince postavičky nad přebalovák 😎

zojec
13. apr 2012

@lindauciatko no... podla toho aka velka je ta hracka.. ale napr. ryza v kinderku by mohla posluzit 😉

komisakpd
13. apr 2012

@zojec a neobjednas si tu latku? alebo aj mne sa vekmi paci...:D

beky52
13. apr 2012

@season ..nebezpečné stránky...nebezpečné látky..asi si vypychnem už svoje oči 😝 😝

season
13. apr 2012

@ucitelka70 len som oopajcla hotovú, čomu pekne sadla, taká znížená na ušká so kšiltíkom

lenasss
14. apr 2012

holky z čeho ušít pirátku?Myslíte že z oboulícu by to šlo?nebo musí být plátno?

evinka
14. apr 2012

@lenasss Máme doma obě, jak z oboulícu, tak tenký plátýnko. Když byly vedra, tak mi přišla lepší ta z plátýnka a i po vymáchání v bazénku líp schnula.

zojec
14. apr 2012

@season hodis do tabulky prosim ta este aj tento? http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route...
myslim, ze babam sa paci.. ja mozem tak max. 1,5m zobrat..ale mozno sa nazbiera tych cca 8metrov 😉 co poviete baby? 😝 😝

volpaia
14. apr 2012

Tak jsem se v noci při kojení dívala na Fler a už chápu, proč už u Stoklasy nemají ani jednu stužku. 😒

season
14. apr 2012

@zojec máš to tam 🙂 tak pridávajte. Ak by ste chceli posunúť uzávierku, nie je problém...

season
14. apr 2012

@lenass plátienko je lepšie, neprilieha tak na hlavičku, tak je prijemnejšia. Ale robia sa aj úpletové z tenkého jednolícu.