V čom oprať bábätku vecičky?
Ahojte žienky 🙂 už sa mi pomaly blíži porod...a dnes som tak rozmýšlala v čom mam oprať nachystané vecičky?? v normálnom pracom prášku či?? niaky detský alebo?? dakujem za každú radu 🙂
Ja som prala teraz a pouzila som Lovelu..je to najmenej agresívny prašok..vraj..
lovela alebo persil sensitiv....
ale pre úplnosť - ja som si tie pracie gély obľúbila natoľko, že neperiem deťom separovanie.... proste periem detské veci spoločne s našími v spomínaných prostriedkoch.... extra som prala vecičky len novorodencom....
a samozrejme, takisto som zvyknutá preprať aspoň na ľahkom praní všetok tovar, ktorý kúpim, hoci nový - z obchodu... to nie je hýčkaní, to je hygiene
ja som najskor prala v roznych specialnych detskych praskoch a avivazach, zbytocne vyhodene peniaze, momentalne pouzivam persil a zatial to nikomu neuskodilo🙂
Baby A keď už máte väčšie deti, tak detské spodné prádlo S čím periete? A na akej teplote?
@nikusiknika
Ahoj 🙂 Ja som zo začiatku prala v Lovele,lenže mi prekážalo to,že tie vecičky mi nijako nevoňali.Ja viem,že detské vecičky nemusia voňať,hlavne,že sú citlivé k detskej pokožke,ale aj tak 🙂 Tak už nejaký čas periem v Persil Expert Sensitive a pre mňa je to neporovnateľné 🙂 Inak,tento je tiež určený aj pre bábätká.Mne tak pekne vonia,že aj nám s mužom v ňom periem 😀
Synovi som prala v DenkMit sensitiv, kym sa mi neminul, potom v normalnom. Nikdy som pradlo nedelila na dospelacke a detske, vsak nie sme prasivi 😉 Avivaz bud bez parfemu alebo ziadnu.
Pri dcere som nekupovala povodne nic etxra, hned s normalnym DenkMit praskom, ktory je slabo parfemovany. Ale v 10 mesiacoch dostala strasne suchu pokozku, na nohach zacinajuci atopicky exzem, tak som presla zase na sensitiv prasky a gely. Mam Ariel Sensitiv gel, Persil Sensitiv gel, aj zase z DMka ten DenkMit Sensitiv prasok na biele a gel na farebne. Ak davam avivaz, dcerine veci najprv vyberiem.
Syn ma bezproblemovu pokozku po mne, dcera zdedila manzelovu suchu a citlivu, na tom nic nezmenim...
A nove alebo pozicane veci samozrejme hned operiem, podla navodu na visacke. Nezehlim ale nic, maximalne bluzky a kosele, asi 5 minut pred odchodom 😉 😀
lovela a lovela, nic lepsie
Ja som používala Lovelu a bola som spokojná. Samozrejme bez aviváže, lebo nie je vhodná pre bábo. To mi povedala detská lekárka.
Kym boli babatka, tak v lovele, potom chvilu v sensitivnych praskoch, neskor som to uz nedelila a periem im to s nami.
@nikusiknika ja periem len v praskoch a avivazach pre deticky od spolocnosti Dedra, pokial chces info, kde a ako kupit napis mi IP
pridavam sa k Lovele, periem v tom detom, aj Avivaz Lovela dam, ale zapinam preplachnutie navyse po vyprani. Mali maju dva roky a este stale im periem osobitne veci. Ale kedze su dvaja, nemam problem pracku naplnit 😉
@nikusiknika Dreft krásne vonia 😉
@dudduli problem s pochopenim textu? Reagovala si uplne od veci k teme, rovnako uplne od veci reagovala dotycna co Ti kontrovala s ovcami....kapanek mimo misu obe. Ci ako suvisi vhodny vyber pracieho prostriedku s hygienou a jej prehananim? Hm? To neber v zlom, len mi nedalo proste.... 😀
kto má problémovú kožu skuste tekutý prací prostriedok frosch, existuje na biele aj farebné, alebo ecover, alebo denk mit - ale ten už vobec nevonia ani tak dobre neoperie podľa mňa. existujú k nim aj aviváže. z týchto sme nemali nikdy nijaký problém ani pri základných programoch. dezinf.pranie je od 60 stupňov, biele dávam občas na 75 a zriedka aj na 90 a ferebné občas na 60. na mastné fľaky sa nám osvečil ecover na škvrny alebo denk mit odmasťovač na kuchynskú linku a rúru, nastriekať nechať posobiť, odolné mastné škvrny aj cez noc a potom do pračky. aby bolo biele prádlo pekné biele, podla mňa najlepšie operie klasický práškový ariel, po ňom sme nemali kožné problémy ale napr. po pracích vankúšikoch a tekutých arieloch áno. druhá vec je, že ak periem v arieli, mám funkciu na práčke snímač čistoty vody, a to fakt potom plácha donekonečna, takže nechávam program cez noc a ráno vyberiem. ja prádlo nedelím, periem naše aj detské v rovnakom.

@nikusiknika lovela(ta nadherne vonia!,tak babatkovsky),ale viac pouzivame persil sensitiv,lebo lovela nam castokrat flaky nevyprala. No prvych par mesiacov pri malom sme pouzivali Lovelu.oblecko sme,prali osobitne cca do 18m.
ale nasi nemali ani nejaky problem,s pokozkou.