Koľko oblečenia potrebujem pre bábätko?

9. okt 2023

Skúsene maminy, koľko oblečenia pre bábätko budem asi potrebovať? Čo sa vám osvedčilo, čo ste najviac využili a čo nie? Rodím v zime. Kolko zhruba bodíčok, overalčekov, čiapočiek, ponožiek, pancušiek, mikiniek, svetrikov, papuciek na doma aj vonku?

kitycat
9. okt 2023

Pokial budes mat overalceky, tak pomozky nepotrebujes

Vela zalezi, ci bude mag dieta reflux

Ja som pouzivala body s kratkym rukavom a na to overal, to mala pblecene kym zo nezgrcala alebo neprekakala

Potom hruby overal na von, dieta do fusaka v korbe a islo sa

autor
9. okt 2023

@kitycat stačí mi jeden hrubý overal, v ktorom ho dám do fusaka?

kitycat
9. okt 2023

Mne stacil, nastastiw sme nemali nehodu 😀 trosku grcky som utrela vlhcakom a ked som vedela, ze idem prat, tak som oprala a dosusila na radiatore

A nechodila som vtedy von kazdy den, spala aj doma v postielke, tak som polezala aj ja

lenkakoc444
9. okt 2023

Ake mavate zimy tam kde byvas? Ja byvam v ba maly sa narodil v novembri. Fusak sme nemali, jeden hrubsi overal a jeden tensi (vystacili by sme s jednym), v januari som ho kocikala vo svetri a prikryteho dekou.
Podla mna vela nechystaj, ak treba dokupis tieto veci su vsade. My sme mali malo a stacilo by este menej.

mima1608
9. okt 2023

My máme nachystaný jeden zimný overal, jeden taký huňatý a 3 teplákové. Fusaky máme dva. Ja som sa zabezpečila, lebo môže sa pogrckať, alebo hocičo, tak nech je na výmenu 😁
Inak najviac som po pôrode pri dcérke využila bodynká, tých treba viac, lebo ovracká, časom oslintá, prekaka, preciká, takže treba na výmenu. A odporúčam polodupky so spodkami. Najmä teraz, keď si moja malá objavila nohy, je to na nezaplatenie, lebo si aspoň nevyzúva ponožky.

autor
9. okt 2023

Ďakujem baby, my sme okres TT, takže zimy niesú tuhé. Mám otázku na čiapočky na doma, tie ste využili? Mám možnosť kúpiť viac kusov naraz za dobrú cenu, sú k tomu aj rukavičky na doma aj papučky. Len rozmýšľam, či to neni zbytočné toľko čiapok. Vadili detičkám čiapky na viazanie?

lenkakoc444
9. okt 2023

Rukavicky ani papucky sme vobec nemali. Ciapky na dnu tiez ani v porodnici nemal. Na von ti stacia zo 2 bude mu rast hlava kupis potom vacsie. Podla mna pre babo bez viazania.

mima1608
9. okt 2023

Čiapky na doma nám neodporúčala ani doktorka. Vraj to je nezmysel. Papučky a rukavičky tiež doteraz nemala. Akurát na zimu som jej zateplené do kočíka kúpila, lebo overaly máme bez spodkov

freepalestine
9. okt 2023

Babatka velmi rychlo rastu, takze by som radsej menej ako viac veci v novorodeneckej velkosti kupila. Ak mas susicku, tak este menej. Rodina a priatelia zvyknu dat oblecenie ako darcek tiez..
Papucky/topanocky pre babatko su uplne nepotrebne podla mojho nazoru. Ak je zima a babatko ma nohavice, tak obycajne pohodlne ponozky na doma stacia.

cecilia29
9. okt 2023

Oblecenia veľkí máličko. Moje dievčatá nemali reflux, syn áno tak tam sa právo viac. Prvé týždne najme pyžamá a overaly. Babo veľa spi , resp sa.snazis aby spalo, je v perinke - čiže pyžamka sú praktické a hlavne pohodlne . A potom bodý zavinovacie a teplaciky nie s pevnou gumou. Čiapky som na.doma využila iba po kúpaní. Ponozticky ti stačí pár. Na von som dávala potom overal a dieta ešte do fusaka

vkatush
9. okt 2023

Deti veľmi rýchlo rastú, hlavne tie prvé týždne, takže vôbec nekupuj veľa. Možno sa narodí väčšie a tie najmenšie ani nevyužiješ. V dnešnej dobe, keď ti to kuriér donesie za pár dní alebo pošleš manžela do obchodu, netreba veľa.
Záleží, aj či budeš používať perinku. Ak áno, veľa toho nepotrebuješ, bude mu v nej teplo.

Ja mám vianočného a refluxového.
Takže u nás išlo veeeeľa bielych látkových plienok a nedám dopustiť na body, ktoré majú zips vpredu. Ideálne dvojitý, keď chceš prebaliť počas spánku, ale nemusí. Najlepšie mi sedeli hmko alebo lindex, tie na spánok používame doteraz. Snaž sa vyhnúť takým, čo idú cez hlavu, hlavne ak je to prvé dieťa. Body mal asi 5-6 ks.
Overal na vonku mal jeden pri narodení (56ka tuším), to mal prvý mesiac asi a potom mal 2x 68čky asi. Tie sme striedali celú zimu a potom na jar už akurát z toho vyrástol.
Svetre, mikiny tiež zapínanie vpredu, možno 3-4 ks.
Papuče ti netreba, to je len imidžovka ešte.
Ponožky a pančušky tiež veľa nepotrebuješ, on ich nezašpiní chodením 😁

A čiapky som mala rôzne, ale najlepšia na zimu bola uštrikovaná od prababky ❤️ asi 4 mu urobila.

Ja som veľa oblečenia aj dostala, niečo som si kúpila dopredu podľa seba.
Niektoré kúsky ani nemal na sebe alebo len párkrát, tak rýchlo rástol.
Takže to chcem posunúť niekomu alebo na nejakú charitu.
Zbytočne veľa nezhromažďuj, lebo budeš aj ty 😁

autor
10. okt 2023

Ďakujem baby za skúsene rady, posielam objatie