Ktorá detská kozmetika je najlepšia?
ktora znacka detskej kozmetiky je podla vasich skusenosti najlepsia pre vase babatko, ktora sa vam osvedcila? pripadne poradte aj konkretne vyrobky. Rada si necham poradit co je dobre kupit.
@zumama dakujem za rady.ano ma odmala a teraz zhorsuje,,,vetram.periem.vysavam.kupili sme.antialerg.matrac mozno pomoze..mne kozna pride ze da zas kortoikoid a ten pomaha iba nachvilu,...akym antibakterial.olejcekom ? Mame doma oreganovy a arganovy olej.teraz ho tym mazem..nohy fajn ale zas sa vyhodilo na brusku akoby to postupilo vyssie na porazenie !
hm...kortikoidy by sa nemali používať nejako dlhodobo alebo často. Ak liečba nezaberá, netreba sa s tým uspokojiť. Z tých olejčekov práve argánový alebo púpalkový je jeden z tých, ktoré sa odporúčajú, niekto si pochvaľuje zase pridať do kúpeľa pár kvapiek olejčeka tea tree, inému pomáha mydielko z kozieho mlieka. Niekedy je to boj na dlhé trate a vážne stupne sú záťaž aj na psychiku - ako maminky, tak dieťatka, hlavne keď ekzém bolí a svrbí deň a noc. Ono je to hlavne o tom, vydržať a mastiť, mastiť, mastiť, plus všetko to ostatné - na čas sa zmeniť na hypochodra a upratovať viac ako je bežne potrebné :(
Ja som pouzivala hlavne pri synovi weledu a osvedcila sa a nie je ani taka draha ako ina prírodná kozmetika
ja by som chcela presedlat na prirodnu kozmetiku ta moja mi prestava robit dobre. hladam googlim ale nejake tie osobne skusenosti by mi pomohli
@luthyl nie je prirodna kozmetika ako kozmetika niektore sa tak len tvaria aj ja som narazila na take a nerobili mi dobre a babatku by som ju urcite nedavala az neskor som natrafila na nete a vyskusala a tu pouzivam doteraz a aj babam som ju davala 🙂
Potrebujem radu kupujem pre drobca kozmetiku v lekarni ale už má cez pol roka a chcela by som prejst na inu lebo tato je velmi draha poradte mi akú kozmetiku na nom otestova?
@jamnicka a akú by si chcela prírodnú alebo nejakú obycajnu z drogerii?
@agnes9 radsej by som nejaku prirodnu taká obyčajná mi nerobí dobre
My pouzivme uz 18mesiacov sebamed a nemozem povedat nic zle na tu znacku..
My pouzivame od narodenia Hipp..v porodnici som dostala Mixu..gel na umyvanie aj kremik na telicko..minuli sme a nevyhadzali sme sa..na ritku Bioderma gel..ale to mame este podostavane,tak az minieme,asi prejdem na tu Mixu,na zadocek..obrusky pouzivam len minimalne,maleho umyvam..a s Hippom tiez nemam ziadnu negativnu skusenost..ked prirodne,by som skusila saloos..ale neviem,ci maju aj nejake cistiace"prostriedky"🙂 myslim,ze len olejceky..ten man odskusany levandulovy a na bolave brusko..a tiez sme sa nevyhadzali..ale asi je to aj o pokozzke babatka..jedno sa nevyhodi z nicoho,jedno len privonia ku kremiku a uz je vysypane..
Bupi. odporucila mi to kozna a je naj. od sebamedu som sa ja tak vyhadzala. nechapem, co do toho davaju. dobra je aj Nivea.
@jamnicka tak skús weledu keď chceš prírodnú kozmetiku ja ju používam chvílku a kupila som ju aj pre malickú a som s nou spokojná aj kvalitou aj cenovo 🙂
podla mna naj naj naaaj je weleda ...my ju pouzivame od malicka a teraz sa malej pod pazuskou urobila zaparenina a natreli sme ich kremom na zapareniny vecer a do rana krasne zahojene 🙂 ja tento krem pouzivam aj na opar ked sa mi urobi :D
potom pouzivam aj ten ich sampon vlasovo telovy - v navode na pouzitie je vraj od 6mesiaca ale na povodnom obale je od narodenia, my sme ale na zaciatku nepouzivali nic len cistu vodu.
vies ju kupit bud v DMke a obcas maju aj zlavu na detsky sortiment ale da sa aj na ich oficialnej stranke.
Svagrina je na vysokej chemickej a robili rozbory aj detskej kozmetiky niektorej a najhorsie vysiel johnson a este nieco, ze tma strasne svinstva davaju a naj z tych co testovali vysiel Hipp a este nejaka len si nevedela spomenut. Existuje aj stranka slozenikosmetiky.cz a tam vies vela zloziek najst a precitat si na co sluzia.
@hlavulka ako sa presne volá ten krémik? malý ma pol roka ale vkuse sa mi spravia zapareniny pod pazuchami a aj zadocek ma dost casto zapareny a nic nezabera hoci ho casto prebalujem, možno je to aj plienkami neviem skúsam vela veci no zatial nic nezabera
@jamnicka ahoj,ak mozem..moj maly je tiez taka princezna,co sa tyka zadku🙂 jedine,co nam na zapareniny fungovalo,bol krem na zapareniny od Nivea..nedam nan dopustit..a aj z polskych pampersiek sa mi vyhadzuje..
my Oriflame a Bupi....v pôrodnici som dostala Mixu a aj tá sa mi zdá celkom ok....🙂
@zafi ahoj vieš čo na začiatku som ju objednala cez internet ale teraz ked idem do dmky tak ju kúpim tam 🙂
@hlavulka dakujem idem to hned popozerat 🙂 a zistiť čo je tá značka vlastne zač 🙂
@jamnicka ty nepoznaš weledu? u nas jej je velakrat plna dmka a dost rýchlo sa vypreda 🙂
weleda a niečo z alverde a Lavera🙂 Na plienkovú oblasť len weleda dojčenský krém, nič iné!!
@jamnicka mne sa vzdy osvedcili skor take nekomercne veci, ale s dorazom na zlozenie, napriklad na citlive zadocky mojich deticiek sa mi osvedcil Bepanthen a uz som viac neexperimentovala, Bepanthen je jemny, ma neskodne zlozenie - ziadna chemia, je bez konzervantov, farbiv, preto je naozaj vhodny uz od narodenia a nedrazdi deticky, pomaha im - aj preventivne aj vtedy, ked uz je ritoska zaparena - moji su uz vacsi a este aj teraz sa im obcas stane, ze maju "cervenu ritku" a uz si aj sami pytaju Bepantenik 🙂
mam tri deticky a vyskusali sme toho naozaj vela🙂. najlepsie sa mi osvedcil bepanthen. je bez parfumov aj bez alkoholu. je dobry ako prevencia a pomaha aj pri malych zapareninach. dokonca je velmi dobry aj na suche miesta, ktore sa detickam obcas na pokozke kde tu objavia.
@mamickajanka ak mozem poradit tak uricte vyskusaj weledu 🙂 nam sa osvedcila uplne super a nie len detska kozmetika 🙂
ja som do roka maleho kupala iba v cistej vode, po kupani olej aviril a na ritku rybilku alebo sudocrem. Teraz od roka mu do kupania pridavam penu sebamed. avsak tu na MK som sa dozvedela, ze je moznost ziskat vzorky roznych produktov a roznych znaciek. v zime som malemu davala na tvar nela batole, ale stale mal take suche licka. teraz mam vzorku od topfer, a tie licka su krasne hladucke. ked uz nebudem mat topfer krem na tvar, tak chcem skusit weledu.
inac teraz vysiel clanok, testovali kozmetiku pre deti. bolo tam rozpisane, ze ktora kozmetika, ktore nedobre zlozky obsahuje. ak sa mi podari najst ho, hodim tu link
tu je ten link, co som spominala:
http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/starostliv...

@pralinkaaa Ak to má malý od malička a teraz je to vážnejšie štádium, tak by som bola opatrná, poradila by som sa napriek všetkým dobrým radám a mastiam s kožnou. Existujú rôzne prírodne recepty, ale ťažko takto na slepo odporúčať. Ekzém zvykne dieťatko poriadne vytrápiť. Ja by som určite nešla do komerčných značiek a mastí, ľahšie stavy sa dajú vyriešiť bylinkovými a antibakteriálnymi kúpeľmi, následne mastiť, mastiť, mastiť, aby sa do kožičky vzduchom nedostali ďalšie baktérie a mikróby. Pomáhajú aj kúpele a špeciálne minerálne pramene. Ale ak je to vážnejšie štádium, treba určite konzultovať s odborníkom.
A čo je nevyhnutné, treba v takom období aj viac prevysávať, viac vetrať, skúste malému prať iba v jemnom prášku, bez parfumov, alebo pridajte do prania dve tri kvapky tea tree olejčeka, častejšie vetrať a preprať vankúšik a paplón, ak papáte sladké, tak obmedziť, podobne ovocné alergény. Ak si kožičku poškrabe, tak vyčistiť antibakteriálnym olejčekom a premastiť.