Ktorá detská kozmetika je najlepšia?
ktora znacka detskej kozmetiky je podla vasich skusenosti najlepsia pre vase babatko, ktora sa vam osvedcila? pripadne poradte aj konkretne vyrobky. Rada si necham poradit co je dobre kupit.
@zafi tak popravde, ja som asi do 25-tky pouzivala na tvar detsky krem a natierala sa avirilom, sem-tam od avonu alebo garnier. aj ked som bola tehotna, tak brusko som natierala avirilom.
maly do roka iba aviril a na tvar v zime nela batole, v lete opalovaci krem eucerin detsky. a teraz som skusila ten topfer malemu na tvaricku, kedze mal stale suche licka a pomohlo.
clovek uz ani nevie, co ma davat dietatu, si myslime, ze ked je to pre dieta, tak to bude urcite dobre a nic skodlive... ale ked citam, co vsetko niektore detske produkty obsahuju... no hruza. sama netusim pre aku kozmetiku sa rozhodnut...
ja som pouzivala a stale pouzivam Bepanthen je bez konzervantov, farbiv, dobre premasti, pomaha nam od narodenia az doteraz 🙂
Mojej malickej najviac vyhovuje weleda je cenovo dostupna a hlavne je prirodna co detickam robi dobre
@agnes9 suhlasim weleda je super ja ju pouzivam odkedy som otehotnela a aj malumu ju kupujem 🙂
My este len cakame malicke no uz mam nachystanu Weledu 🙂
http://www.bioterra.sk/detska-kozmetika-weleda/
Pre mna sa znacka osvedcila ako tehotensky olej nemozem si vynachvalit!
keby bola weleda aj ked boli moje deti male tak ju pouzivam no aspon teraz im ju kupujem a sebe doprajem detsky kupel 🙂
@jamnicka aj ja ju kupujem malej a neviem ci je to tym ale velmi dobre zaspinka po kupeli z nechtika
@agnes9 mojmu malemu sa pacila vzdy masaz tým nechtikovým olejcekom 🙂 vzdy sa skeril a vela krat vtedy prespal aj celu noc, na weledu odvtedy nedam dopustit
@zafi asi skor myslí tento olejcek http://eshop.weleda.sk/nechtikovy-detsky-olej-200-ml/p/10/ aj ja som ho pouzivala pri mojich babacha a weledu pouzivame dodnes je to kvalitna kozmetika a uz aj ja som zacala pouzivat ich pletovu kozmetiku 🙂
Ja som sa Weledou natierala v prvom tehotenstve, teda olejom, a smrdelo mi to...Tak nepoužívam...
@anjelik2509 tak nie kazdemu weleda vonia a v tehotenstve obzvlast ja som mala zase presny opat vsetko mi smrdelo a weleda mi vonala 🙂
@agnes9 no tie hormóny potvorské 😀
Baby ake vyrobky by ste mi odporucili hlavne aky krem na tvar ked mam problematicku aknoznu plet?? dakujem za rady...a skusali ste niektora aj peeling sprchovy. lebo mam aj problem ze sa mi dost robia vyrazky na hrudi a ramenach ze ci by mi to pomohlo...
este baby preco kozmetika weleda obsahuje alkohol. to je potom aka prirodna kozmetika. mne kozmeticka vravela, ze sa mam vyvarovat kozmetiky ktora obsahuje alkohol...
@raddka226 pozri si ich stranku a máš tam aj zlozenie a uvidis ze nie vo vsetkom je alkohol co viem. Treba si to prestudovat
@raddka226 ja som sa dočítala na stránkach o prírodnej kozmetike, že malé množstvo alkoholu je aj tuna povolené ako konzervant....ono nájdeš to skoro všade aj v inej prírodne kozmetike....už som to tu spomínala, všimni si prvý príspevok na tejto strane.
Tuna je ešte dačo čo sa týka alkoholov, skopčila som to z jednej stránky, kde o tom píšu:
"Prírodný alkohol tzv. „ethyl alcohol“
Vzhľadom k svojim antiseptickým vlastnostiam sa alkohol používa ako prírodná a bezpečná konzervačná látka v kozmetických výrobkoch, ako aj rozpúšťadlo pre extrakciu rôznych účinných látok. Certifikovaná prírodná kozmetika môže obsahovať IBA prírodný alkohol získaný z rastlín, je zakázané používanie syntetický alebo denaturovaný alkohol.
Benzyl a behenyl alcohol
V certifikovanej prírodnej kozmetike je alkohol používaný vo veľmi malých koncentráciách, čím nespôsobuje podráždenie alebo vysušovanie pleti, preto sú tieto prípravky vhodné aj pre citlivú pleť. Navyše alkohol je obzvlášť vhodný pre mastnú, problematickú pleť, pretože pomáha dezinfikovať a čistiť pokožku, rovnako ako zabíja nežiadúce baktérie a reguluje funkciu mazových žliaz.
Prírodný benzyl alkohol je odvodený od množstva prírodných zdrojov ako sú mandle, marhuľové jadrá z kvetov a pod.
Behenyl Alkohol funguje ako zahusťovadlo a stabilizátor.
Alkohol sa používa v prírodnej kozmetike ako rozpúšťadlo účinných látok pri ich extrakcii z rastlín, ako mierny dezinfikátor zlepšujúci dezinfekciou ochranu i stav pokožky alebo tiež ako konzervant zložiek v prípravku. Podľa účelu je ho v konečnom prípravku zastúpené rôzne množstvo.
Ak je použitý len ako rozpúšťadlo účinných látok, je v konečnom výrobku podiel alkoholu spravidla menší ako 1 %.
Ak sa používa ako konzervant, prípadne látka dezinfikujúca s cieľom zlepšenia stavu pokožky, sú množstvá v konečnom výrobku vyššie (okolo 3%), stále však nie veľmi významné.
V bežnej kozmetike sa používa syntetický alkohol v množstve cca 20%.
@raddka226 máme ho doma ale pouzila som ho len parkrat mala sa narodila ked uz moc zima nebola ale bola som s nim spokojna 🙂
a este k tomu alkoholu 🙂 niektoré účinné látky sú rozpustné vo vode, niektoré v oleji a niektoré len v alkohole. Práve alkohol je nosičom viacerých účinných látok vylúhovaných z rastliniek, preto je uvedený aj v zložení, hoci je vo výrobku zastúpený minimálne - a to si väčšina kozmetičiek neuvedomuje.
mne kamaratka odporucila tieto pripravky http://www.vasakrasa.sk/pre-deti/ ci uz šamponik alebo kremiky pre citlivu pokozku. Je to prirodna kozmetika podla mna velmi dobra a za primerane ceny. Odporucam
My nakupujeme výrobky na http://bioliving.sk/kategoria-produktu/deti-a-mamicky/detska-kozmetika/ . S bio kozmetikou sme boli vždy spokojný.
pre najmensie babatka je od Bepanthenu extra mast ,je specialne urcena pre deti do jedneho roka , ktore nemaju celkom vyvinutu pokozku.Chrani ju a pomaha regenerovat.
Bepanthen Extra je skutočne výborný, má ešte lepšie zloženie - pre najmenšie detičky, ktoré ešte nemajú tak dobre vyvinutú ochrannú vrstvu pokožky a potrebujú špeci-ochranu, najmä kvôli tomu, že tú jemnú pokožku majú po celý deň zavretú v plienke... pričom ochranné zložky krémiku sa aktivujú vtedy, ked je v plienke moč alebo stolica a ešte lepšie ju ochraňujú pred ich škodlivým pôsobením... určite by ste ju mali mať pre svoje dieťatko 🙂
Ja som pri prvom babetku vela kozmetiky nepouzivala voda, nejaky ten samponik, kremik na zapareninky a olejcek a to bolo vsetko, max ked sme isli niekam k vode, tak nejaky ten opalovaci kremik, ale nemyslim ze to treba nejak extra prehanat
Je to velmi individualne a zalezi aj toho, ci ma babatko citlivu pokozku a ako reaguje na pripravky-nas maly sa v nemocnici po kupani v sprchaci cely vyhadzal-dlho som preto nepouzivala do vody ziadnu kozmetiku.nesjor som skusila niveu a bola fajn, sebamed olej po kupani na plavarni-ako masaz celeho tela a bepanthen care na zadocek.

@ivkah131 ten článok je zvláštny v niektorých veciach (porovnanie v tabuľkách) nepravdivý...prešla som všetky krémiky a oleje čo mám kúpené od Weledy a ani v jednej nebol PEG ako uvádzajú v na tej stránke, éterické oleje tiež obsahovalo máločo a aj to bol prevažne fenikel, ktorý sa používa na bolesti bruška....naproti tomu kozmetika HIPP ževraj bez všetkých tých vecí čo tam spomínajú ( som našla zloženie tuna http://www.mojalekaren.sk/hipp-baby-krem-na-tva... ) a obsahuje tak isto ako weleda alkohol, lebo sa v bio kozmetike používa ako konzervačná látka...
môj mrňús sa má narodiť v júny (kozmetiku u neho chcem používať až od pol roka, skôr nie) tak weledu zatiaľ testujem na sebe, mám veľmi citlivú pokožku a musím povedať, že ju znášam veľmi dobre dokonca mi pomohla - nemám už problém so svrbením nôh, natieram raz denne...predtým som si išla v noci doškriabať nohy do krvi