icon

Pomohla vám senzorická podložka kontrolujúca dýchanie?

dadusa1982
10. jan 2012

Prosím vas, ktoré mate skusenosti so spomínanou podložkou, zaujímalo by ma ci vam to naozaj pomohlo a mali ste dobrý pocit, alebo skor to tak casto pípalo, ze ste mali este vecsi stres?

Strana
z2
barbarka
10. jan 2012

my sme pouzivali babysense a absolutna spokojnost - ani jeden falosny poplach - teda raz v noci pipal, ked sa vybila baterka. A teda mne ked sa zdalo ze babo vydalo podivny zvuk, pozrela na svetielko, ak blikalo spala dalej. Neskor maly vela krat spaval na brusku, aj ked este bolo na to dost skoro, tak som to tiez ocenila, inak by som sa ho bala tak nechat spat. Takze pre nas naozaj dobra investicia pre pokojnejsi spanok.

svetlankat
10. jan 2012

aj my babysense, absolutna spokojnost, pouzivali sme ho doteraz a este by som ho pouzivala ale pozicala som ho kamoske, ja urcite doporucujem, ale oplati sa iba ak babatko bude spat v postielke, nasa mala spi len v postielke

dera
10. jan 2012

Je to veľký pomocník ale aj strašiak. malá sa nám narodila v 6 mesiaci a museli sme ju používať. Raz nad ránom o pol štvrtej začalo pískať a my s manželom sme ostali úplne vystrašení, malá tá si spokojne odfukovala a spinkala aj napriek naším výkrikom do tmy. Hrozný strach sme prežili. Na druhý večer sme striedali stráže, lebo podložka putovala do komody, a baterky som ešte pre istotu z tade vytiahla. Je to na každej z nás a zvážen íprečo by to dieťatko malo mať, však kedysi niečo také ani neexistovalo. U rizikových skupín by som áno, ale inak neviem. Naša bambulka bola ok, ale chcela som to mať doma, nakoľko sa skoro narodila. Ale nakoniec po dni strávenom s nervami v kýbli sme to zrušili. Otázka či to pomohlo? Pomôže v tom prípade keď u dieťatka je naozaj apnoe pauza, vtedy je podložka nenahraditelný pomocník.

rybka77
10. jan 2012

My mame tiez podlozku a som s nou maximalne spokojna. Aspon kludne spime 🙂

usiko
10. jan 2012

babysense, pouzivali sme 14 mesiacov, ani raz falosny poplach, mali sme maximalne kludny spanok.velmiodporucam

lusinda24
10. jan 2012

no my máme Nanny a môžem povedať, že maximálna spokojnosť...kebyže ju nemáme tak určite kľudne nespávam...ale takto viem, že keby niečo tak ma to upozorní...Nám sa to zaplo 3krát počas prvých troch mesiacov (od vtedy nič), 2krát, že sa malá s nožičkami postupne odposúvala až mimo svojej postielky na manželskú posteľ( nakoľko je prisunutá k nej bez jednej rebriny) a možno by som ju mohla pri spaní privaliť kebyže to nepípalo a 1krát keď mala ale mesiac tak sa to zaplo pretože dlho nemala nádych a keď som ju začala capkať tak pár sekúnd nereagovala až po mojich pár silnejších "buchancoch" sa nadýchla...neviem čo to mohlo byť vyľakalo ma to, ale možno jej práve tá podložka zachránila život keďže ja by som spala a nevedela o ničom...

tea333
10. jan 2012

my sme mali tuto podlozku pri angelcare monitore. vyuzivali sme ju, pretoze mnohym babatkam uz zachranila zivot.maly uz je vacsi, ale ked bol chory a zle dychal, tak sme ju zapli.

elienka
10. jan 2012

ja som za, mám nanny, mali sme zatiaľ 3 poplachy naozajstné (bola narodená o 3,5t skôr, tak nám doporučili používať) a 2 falošné - vytiahol sa nám káblik z tej jednotky - neviem ako. Kľudnejšie spím

krenkova
10. jan 2012

Je to dobrá pomôcka, niekedy ked som sa v noci prebrala, som bola vyplašená a prvý mesiac sme malú každú chvíľku sledovali, ako spí, či je v poriadku. A takto len otvorím oči, vidím blikať zelené svetielko a spím ďalej 😉

veve10
10. jan 2012

Nas maly sa narodil v termine, ale pre istotu sme pouzivali Angel Care. Neviem ci bol zle nastaveny (platne pod matracom nam nastavila svagrina od ktorej sme ho mali pozicany), ale pipal nam niekolko noci za sebou, az putoval spat do skatule. Iba co budil nas aj maleho. Mala som aj Snuza (co sa pripina na plienku), ale bolo treba don kupit baterky a k tomu sme sa ani nedostali, lebo kamarat nam povedal, ze oni ju maju a aj ta mu pipavala, aj ked bolo vsetko ok. Tak sme ju rovno predali. 🙂 Niektore mamicky "stresuju" viac ako ine, kazda si to musi preto zvazit sama.

evulkamt
10. jan 2012

Mne sa mala narodila v 31 týždni a hneď ako nás pustili s nemocnice po 2 mesiacoch som si ju kúpila,pre detičky narodené predčasne je to nenahraditelná pomôcka určite odporúčam.Planý poplach sme mali 2x po dobu jedeného roku,my sme používali nanny.

cristi
10. jan 2012

my sme ju pouzivali do 6 mesiaca,lebo maly sa potom pretacal v postielke a kedze nelezal priamo na nej,tak senzory v podlozke vyhodnotili ze nie su ziadne dychacie pohyby a spustil alarm,tak som ju z postielky dala prec.Ale inak som s nou bola spokojna 🙂 Pri druhom dietati ju urcite znova pouzijem 🙂

veronikam
10. jan 2012

Urcite odporucam, aj ked bolo par poplachov, vzdy lepsie plany poplach ako zistit nieco neskoro. Vzdy sme boli kludnejsie ked sme vedeli ze je monitor zapnuty.

liv1
10. jan 2012

ja som vďaka tomu mohla kľudne spávať a ešte stále spávam, a známej to zachránilo život 2 mesačnému synovi, ktorý sa narodil v termíne, všetko ok a keď mal 2 mesiace v noci prestal dýchať. až bol modrý. ona ho nevedela prebrať a nakoniec ho prebrala až jej mama. ale keby nebolo pristroja tak pravdepodobne už nie je medzi nami...
a či sme my mali plany poplach? nie, nemali. kupili sme angel care tusim 410, to su take dve platne, a je super musím povedať.

mysiacik2
10. jan 2012

My máme Angel Care a som s ním maximálne spokojná. A pípal nám asi 4 krát. A používam ho ešte stále, aj keď už budeme mať 9 mesiacov.

jerryjanka
11. jan 2012

rozhodne som spala lepšie ked som mala monitor dychu. hlavne teda ked ja som schopna vstať aj 100x a pozrieť či dycha - teda halvne na začiatku. a takto kukla - zelene svetielko - zaspala. najskôr ju mala v kolíske, ked z nej vyrástla do postielky sme ju dali ale dokupili sme druhu podložku - daju sa na nu napojiť dve - takže to pekne pokryje skoro celu postielku. falošny poplach ani jeden - len teda ked sme malu vybrali a zabudli ho vypnuť 😀

jajka0211
11. jan 2012

nam to zapipalo 2x za polrok, mozno to bol plany poplach a mozno to malemu zachranilo zivot. Ja nedam na podlozku dopustit. Len s nou mozem kludne spat a nemusim maleho chodit kontrolovat.

annie13
11. jan 2012

mali sme pri obidvoch babysense, plany poplach bol asi len 2x aj to z toho dovodu ze sa odplazili z podlozky a nemalo dosah, mna to viac ukludnovalo, ked som sa v noci pozrela na postielku a blikalo pravidelne zelene svetielko 😉

kytykenka
11. jan 2012

ahoj my mame nany a plany poplach bol viac krat , teda neviem co bol plany alebo ten vypadok dychu tam bol a mozno im to aj zivot zachranilo, mam dvojicky a monitory pouzívam pre kludny spanok celej rodiny urcite treba mat moitor. Niekedy sa mi stane ze je jeden v noci zly tak idem s nim do druhej izb spat ale to eln nacuvam ci a a ko dýcha. Monitor urcite odporúcam

lolko_lenka
11. jan 2012

ahoj, my máme Angel Care s dvomi podložkami, ktoré pokryjú skoro celú postieľku. Veľká spokojnosť, malá môže kľudne cestovať po postieľke 🙂 Je to pre kľud duše 🙂

elfka.elfka
11. jan 2012

aj my mame angelcare, putuje to po celej rodine, vsetci su spokojni.. je to super pocit, kludnejsie sa spi. kto nechce investovat do noveho, monitor sa da pozicat aj z porodnice na prve obdobie.....

anika11
11. jan 2012

my mame angelcare este po prvom synovi.je v tom aj vysielacka a som maximalne spokojna.da sa tam nastavit aj citlivost.a ked malinky zaspal,nemusela som mu behat do izbicky kontrolovat ho,ci dycha.pekne mi to blikalo na vysielacke.dokonca mozem aj vybehnut von,ma to dost dobry dosah..takze som mohla byt napriklad so starsim synom v zahrade,kym mladsi spokojne spinkal.ja som si na to tak zvykla,ze si uz ani neviem predstavit nemat to 🙂 ja odporucam 😉

adra22
11. jan 2012

My máme babysense a planý poplach sme nemali ani raz, my sme narodení v 6 mesiaci čiže nám to odporučili používať máme je doteraz a bez toho aby sme ju mali zapnutú ani nezaspím 🙂 čiže ja som maximálne spokojná.

danilka
11. jan 2012

my máme nanny a bola som s ním veľmi spokojná, za rok ani jeden poplach.. určite odporúčam! 😉

andrejka1974
11. jan 2012

urcite je to velky pomocnik synovi to zachranilo zivot teraz mam angelcare a som maximalne spokojna dcerka ho mala az do 2 a pol roka teraz to pouzivam ako vysielacku tak ju v noci pocujem ak zaplace pri babatku budem pouzivat opat aj podlozky na dychanie nikdy nebol problem 🙂 🙂 ja odporucam

kvetinka211
11. jan 2012

Mali sme na pol roka pozicanu Nanny pre pocit ze sme urobili vsetko co sa dalo urobit pre bezpecnost babatka. Planych poplachov bolo vela, ale najcastejsie mojou chybou - ked som ju zabudla vypnut a odisla som s babatkom do inej miestnosti 😉 Par krat to pipalo ked spinkal, ale ocividne sa len zosmykol z podlozky - a vystrasene kukal co sa to deje. Osobne si myslim, ze vacsina situacii ktore su aj v mediach popisovane ako "zachrana" su v skutocnosti len taketo zosmyknutia z podlozky, napovedaju tomu aj zdravotne statistiky, v SR je rocne menej nez 10 pripadov z cca. 50 000 novorodencov, ktore by sa dali teoreticky oznacit ako sisd. Myslim ze ak by sa naozaj take nieco dialo, dieta by bolo treba ozivovat a nevyriesilo by sa to len tak same. A odbornik, zachranar nam na kurze hovoril, ze pre zdrave donosene deti to nie je vobec potrebne, ale samozrejme nas od toho neodhovaral .. no a co clovek neurobi pre babatko ... asi aj nabuduce si ju znovu zaobstarame 😉

kristimikova
13. jan 2012

planym poplachom sa pri tom asi neda vyhnut. pouzivali sme nanny a tiez to bola zvycajne moja chyba, lebo som to nevypla. rozhodne som vsak bola pokojnejsia ked som vedela ze spi na tom. viem, ze je to asi blbost, ale bola som nervoznejsia, ked sme kocikovali a drobec spal v kociku. v postielke som mala istotu. aj na dovolenky isla nanny s nami 🙂

michalka2011
4. sep 2012

Jednoznačne odporúčam! 🙂 Mala som pri jednom Nanny, pri druhom AngelCare. Pokiaľ ide o plané poplachy, tak ako pri všetkom, i tu je potrebné si niektoré veci uvedomiť- nepoložiť na nerovný podklad, myslieť na to, kam ukladám dieťatko, resp., keď je väčšie, aj v spánku sa nám dokáže odplaziť... 🙂

moon1979
4. sep 2012

určite ano, už len pre kludnejší spánok mamičky 🙂

Strana
z2