icon

Používanie monitoru dychu pre novorodencov: Áno alebo nie?

9. okt 2024

Je monitor dychu ako povinná výbava pre novorodenca? Pomohol vám? Neviem ci ho kúpiť alebo nie

lusyc
10. okt 2024

@michaela329 áno, davala som ho aj v kočíku a keď bol najmenší pri mne v posteli.

domak2
10. okt 2024

@angeli121212 ale to je pointa, ak nastane sids, už len oznámi ze dietatko odišlo, tam sa už bohuzial pomôct nedá, pokiaľ nie je človek priamo v nemocnici.
@michaela329 áno, prvá pomoc sa dá podať pri apnoe, problémami s dýchaním atď. Ja len vravím, že čo som čítala články tak bohužiaľ nevedia co je príčina sids, zastáva dýchania je vtedy len následok. Ale samozrejme ak má byť človek kľudnejší, či má dietatko problémy tak je to užitočné.

angeli121212
10. okt 2024

@domak2 veď monitor ti oznámi že dieťa prestalo dýchať tak ho začneš oživovať

linki90
10. okt 2024

Mali sme z union požičaný lebo syn bol predčasniatko takže za mňa dobrá vec

ivkav5
10. okt 2024

Samozrejme a uviduje ma, ak niekto nepoužíva/l.

zuzi0911
10. okt 2024

Pri dverách (15 a 13r )som nemala . Ani som nevedela,ze niečo také je a popravde aj dobre .lebo teraz je clovek iba v strese z toho co všetko sa môže stať....

No pri synovi 1,5 r som bola tiež rozhodnutá ho nemať. Aké keďže mal nejaký nález na srdiečku tak som ho mala . Do roka . Aj to ,no
..ak ti bábätko nebude chcieť byť v postieľke je ti na nič.. keď tak pozicaj si z porodnice

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
petradenis
10. okt 2024

Ahoj,mám deti 19 a 17 ročné a vtedy som nemala ani šajnu o niečom takom. Čoskoro ale pribudne člen rodiny a my sme ani neváhali a určite budeme mať monitor dychu. Radšej "zbytočne" ako potom banovať, kvôli prevencii a situáciám ktoré tu dievčence spomenuli

malaopicka
10. okt 2024

Áno, syn spí od narodenia sám v postielke v inej izbe ako my. No a k cene…radšej menej handier s jeden monitor za to.

majka1994410
10. okt 2024

Áno. Pri dcérke len asi 3 mesiace a syn má 7m a stále ho mám, pipal asi 3krat ale to bolo tým že cestoval cez celú postieľku

darijja
10. okt 2024

Mala som 2. A dieta aj tak spalo do pol roka so mnou v posteli a cez den vonku v kociku. Takze nie.

lucka1197
10. okt 2024

Ano pri oboch deťoch do jedného roka.

asuliena
10. okt 2024

Mali sme požičaný z pôrodnice. Syn sa narodil v 36.tyzdni takže som bola vďaka tejto veci oveľa pokojnejšia.

liv1
10. okt 2024

Znamej zachranil zivot dvojmesacneho donoseneho zdraveho chlapceka

anjelicek26
10. okt 2024

@zuzi0911 owlet môžeš mať hocikde nepotrebuješ postieľku...

bebina23
10. okt 2024

Prva mala v pohode porod a hned prvy den doma monitor pipal. Ja v soku najprv, ze chyba. Kukam na dceru, pluca sa nedvihali, vtedy mi doplo a zacala som riesit. Vdaka Bohu sa hned hlboko nadychla a spala dalej. Vdaka Bohu sa to uz nezopakovala. A teraz babatko co mame po porode nedychalo a mali sme prikaz s vykricnikom v sprave, ze monitor povinny. Ja urcite odporucam, mame pozicany z dr. Max.

queen_el
10. okt 2024

Áno, syn sa narodil s nizkou váhou, akutnou sekciou, lebo mu padali ozvy. Už v nemocnici nám dali monitor, ale aj keby mu nič nie je, aj tak by sme ho mali. Nič nie je povinné, každý si kupi čo chce. Len ja osobne asi nikdy nepochopím, ak ľudia nakupia všelijaké zbytočné sprostosti, ale monitor dychu nie je treba. Mne sa zdá oveľa zbytočnejšie kupovať kresielka, hojdačky, chodítka, prebalovacie pulty a iné …než monitor dychu. Ale nech si robí každý po svojom.

mclissa
10. okt 2024

Nepouzivala som.

dooodka
10. okt 2024

Najväčšou prevencou SIDS je spoločné spanie 😊 ale mali sme dieťa spalo v postieľke cca 2 mesiace, po prebdených nociach skončilo medzi nami a odvtedy sme spali 😊 druhé dieťa spalo výlučne s nami, takže už sme nepoužívali, keďže v tomto prípade to nemá zmysel. Ale, ak by som bola zástancom spania v postieľke, tak by sme ho využili naplno.

gaabriela2212
10. okt 2024

Za mna ano. Ja som mala len pozicany od kamošky. Ale pri prvom dieťati nam pipal 1x tak k druhemu dieťaťu som mala v pláne si bud kúpiť alebo zapožičať z unionu ale nakoniec ho kamoška nepredala tak mi ho požičala znovu ❤️

andrea_82
10. okt 2024

@maminkadeticiek mam 1,5 rocneho, takze cerstve babo a nepouzivala som. Nepovazujem to za potrebne.

kacenkka23
10. okt 2024

Mám tri deti a nepoužívala som ani pri jednom.

mtn112233
10. okt 2024

Áno samozrejme, pozicany z nemocnice tuším na pol roka za cca 30€.. pre pokoj na duši hlavne v noci

wella47
10. okt 2024

Mal by sa dať požičať z nemocnice alebo zo zdravotnej poisťovne.Ja som mala monitor dychu pri oboch deťoch.Spala som pokojnejšie.😊

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
stefuri
10. okt 2024

Jednoznačne áno. Stať sa môže hocičo. My sme mali na pol roka požičaný z poisťovne a ešte sme predĺžili o tri mesiace. Neváhaj

fantaghiro21
10. okt 2024

Mám 3 deti, 33tt,36tt a 36tt
Prvá dcérka sa mi veľakrát dusievala ,prestala dýchať...tam to pipalo denne.. tam som mala svoj ako pri druhej.ale vypovedali mi ....
Druhá dcérka úplne ok,myslím že vôbec nepipal .
Pri treťom som prenajala z nadácie križovatka na 1 rok .
Malý je síce v dobrom týždni,z hľadiska dýchania zdravý.ale stane sa mu párkrát,že zabudne dýchať....
Potom zaplace a nadychne sa ako keď by sa potápal...
Takže uvažujem ešte kúpiť a používať aj po 1roku....

ness222
10. okt 2024

Dcerka ma skoro 8 mesiacov, ale monitor dychu pouzivame stale, na kazdy spanok. Na nocny spanok davame aj ponozku owlet. Cestuju s nami na kazdu prespavacku a minimalne do roka to tak urcite zostane. Aj ked je SIDS v nasich koncinach dost zriedkavy, nikto mi nezaruci, ze sa to nemoze tykat prave nas. Za mna jednoznacne najlepsia investicia, radsej by som usetrila na hocicom inom, ale na tomto urcite nie.

322sima123
10. okt 2024

My sme ho nemali a ani mi to nenapadlo, mozno zato ze som mala deti pri sebe v posteli a pocula som ich dych aj vsetko

nikaika
10. okt 2024

Áno