icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zfidorka
10. apr 2011

ahojte, raz som videla u niekoho taku situ home-made knizku pre deti, styl ucime sa obliekat - nasite gombiky, zipsy, topanka so snurkami a pod... nemate niekto na to link?

zfidorka
10. apr 2011

@monikajan budes mat aj nove vzory PUL-u?

monikajan
autor
10. apr 2011

@apple7 ja som vzdy ukladala dlzku na dlzku a sirku na sirku - hlavne, ked som kombinovala rozne materialy. Akosi som nemala odvahu dat to inac, aj ked aksamit a flis stredny sa speru len trosku. Predsa len, su to prirodne materialy a peru sa pri vyssich teplotach, tak aby Ti to nerobilo neplechu, ked das jedno na sirku a druhe na dlzku...

@zfidorka uz su na colnej poste - bodky na hnedej, kravickove flaky, kvety a srdiecka, ooga booga ... tesim sa 🙂 🙂 🙂

zfidorka
10. apr 2011

@monikajan uz sa tesim... kvety, to bude nieco pre @zojec 😀

zojec
10. apr 2011

@monikajan 😀 😀 😀 jeeeeeeej, kvetyyyyyyyy , ooga booga.. , bodky.. vsetko chceeeeeeeem 😀 😀 😀
@zfidorka myslim, ze kravicky su nieco pre teba 😀 😀

zfidorka
10. apr 2011

@zojec kravicky uz mam, som zvedava tentokrat na tie kvety 😀

monikajan
autor
10. apr 2011

@zfidorka
@zfidorka a este farebne sovicky. Uz aby to tu bolo!!!

zfidorka
10. apr 2011

@monikajan napises mi potom prosim do IP, nesledujem kazdy den tvoju stranku...

monikajan
autor
10. apr 2011

@zfidorka sa pokusim nezabudnut 😅 .

zfidorka
10. apr 2011

@monikajan ok, v pohodke 🙂

lilly2711
11. apr 2011

Ahojte babulky, casopisy odoslane, mozte sa tesit. 🙂 🙂 🙂 . Viac napisem inokedy, deti chore, ja sa liecim z nasledkov klimy v lietadle.

animal
11. apr 2011

nechtěly byste některé potištěný PUL (99,-kč kus) a Suedecloth (65,-kč) barevná nabídka Suedeclothu je poměrně velká, ale musíme se shodnout tak na 3-4 barvách ? Barvy: bílá, béžová, žlutá, světle růžová, červená (spíše do růžova), fialová, světle modrá, modrá, navy, zelená, hnědá, černá

terezita
11. apr 2011

@animal eli ty jsi teda pokusitelka! 😀 vzhledem k tomu, ze snad nikdy neodplenime (nejoblibenejsi veta em. je ted plinu na zadek!!!) tak bych se pridala 😉 dala bych metrik pulu a metrik suedeclothu.. ten suedecloth by mi byl i sumak, je to vevnitr a neni to moc videt.. 😅 juu, libi se mi ten piratsky pul! 😵 😵 😵

animal
11. apr 2011

@terezita chceš jenom piráty? nebo po půl metrech nakombinuješ jiný PUL? Tak já dám ve středu vědět, jaký Suedecloth bude v kurzu (barvy) a ty se konkrétně vyjádříš ju?

marcelkad
11. apr 2011

@animal A budeš objednávat nějak častěji nebo je to jednorázovka? Já teď nic nechci, ale časem na dvojku bych brala

terezita
11. apr 2011

@animal jen ty piraty.. kdyz toho bude vetsi kus, tak se na to vejde vic plinusi.. 😅 minule jsem vzala po ctvercich a zbylo mi nejak moc zbytku, resim, co s tim.. 😀
oki, tak ja se pak s tim suedeclothem prizpusobim. diky!

animal
11. apr 2011

@marcelkad častěji 😉 😀 😀 😎 nebůůůj

animal
11. apr 2011

@terezita tak ju, píšu metr pirátstva
@marcelkad neobjednávám já, ale jsem prostředník, ale mělo by se objednávat prostě průběžně a objednávací PANÍ 🙂 se nám pokusí i vyjít vstříct a shánět i jiné vzory, které se nám budou líbit. Tak se uvidí.

marcelkad
11. apr 2011

@animal super, super. To je báječná zpráva. My jsme bez plen, tak nemám pro koho šít a na dvojku je brzy.

terezita
11. apr 2011

@marcelkad nikdy neni brzy 😀 😀 😀

nika
11. apr 2011

@animal jé to je krása, cena je za kus na plínu cca 50x50cm?

animal
11. apr 2011

@nika ano 😀

eruca
11. apr 2011

@animal Dobrý večer, předpokládám že 99 korun je za kousek tak akorát na plenku. Měla bych zájem o ta barevná srdíčka, hned vedle piráty a bílý puntík na růžové. Můžeme se nějak domluvit přes mejl ( Eruca@seznam.cz), jak s placením apod. a kdy by byl asi k mání? A ještě se zeptám ten suedecloth - jaký je rozdíl mezi ním a běžným flísem? Dík za odpověď

animal
11. apr 2011

@eruca ano 99kč je za kus na plenu a Suedecloth také cena na jednu plenu. Zatím jsou v kurzu barvy černá a bílá toho Suedeclothu.

terezita
11. apr 2011

@animal slysim cerna? 😀 😀 tu taky preferuju.. 😉

animal
11. apr 2011

@terezita tak ti předběžně napíšu černý Sued metr?

terezita
11. apr 2011

@animal juju 😀 a uz mizim.. radsi! 😀 😀

horalka777
11. apr 2011

@lilly2711 ja srtecne dakofala 😵

katka82
12. apr 2011

@animal Jůůůůůůůů no já budu chtít na 100% ooga booga 😵 a to fialová,modrá a oranžová 🙂a pak ještě ty srdíčka co jsou vedle pirátů 😵 a kdy se to bude objednávat?

animal
12. apr 2011

@katka82 možná budu mít ještě nabídku i na jiné vzory PUL, takže pokud bude něco k dispozici, tak to sem ještě vložím a s objednávkou paní klidně počká do konce týdne. Můžu ti to poslat po tchýni, jestli chceš.