Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@apple7 ja som vzdy ukladala dlzku na dlzku a sirku na sirku - hlavne, ked som kombinovala rozne materialy. Akosi som nemala odvahu dat to inac, aj ked aksamit a flis stredny sa speru len trosku. Predsa len, su to prirodne materialy a peru sa pri vyssich teplotach, tak aby Ti to nerobilo neplechu, ked das jedno na sirku a druhe na dlzku...
@zfidorka uz su na colnej poste - bodky na hnedej, kravickove flaky, kvety a srdiecka, ooga booga ... tesim sa 🙂 🙂 🙂
Ahojte babulky, casopisy odoslane, mozte sa tesit. 🙂 🙂 🙂 . Viac napisem inokedy, deti chore, ja sa liecim z nasledkov klimy v lietadle.
@animal eli ty jsi teda pokusitelka! 😀 vzhledem k tomu, ze snad nikdy neodplenime (nejoblibenejsi veta em. je ted plinu na zadek!!!) tak bych se pridala 😉 dala bych metrik pulu a metrik suedeclothu.. ten suedecloth by mi byl i sumak, je to vevnitr a neni to moc videt.. 😅 juu, libi se mi ten piratsky pul! 😵 😵 😵
@animal Dobrý večer, předpokládám že 99 korun je za kousek tak akorát na plenku. Měla bych zájem o ta barevná srdíčka, hned vedle piráty a bílý puntík na růžové. Můžeme se nějak domluvit přes mejl ( Eruca@seznam.cz), jak s placením apod. a kdy by byl asi k mání? A ještě se zeptám ten suedecloth - jaký je rozdíl mezi ním a běžným flísem? Dík za odpověď
@lilly2711 ja srtecne dakofala 😵

ahojte, raz som videla u niekoho taku situ home-made knizku pre deti, styl ucime sa obliekat - nasite gombiky, zipsy, topanka so snurkami a pod... nemate niekto na to link?