icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

azarijka
4. máj 2011

@zojec veeeeeelka vdaka, hned sa do toho pustim, aj ked som trochu lava z toho sitia 😀 😀 😀 (inak mas kraaaasne usite vecicky hlavne plienky, aj super clanky... si ma dnes inspirovala na bio - uz mam bio nakup doma 😉 )

animal
4. máj 2011

@maly_prcek to byly kalhoty už nastříhané, mamka kdysi šila pro němčoury a tak si mohli brát zbytky. A šáteček - nemám overlock tak jsem to normálně jen zahla rovným stehem. Vzadu gumka není, spoléhala jsem na to, že to krapet pruží. Trojúhelník to není je to něco jako na obrázku. Svoje se mi nechce teď fotit. 😀

miculienka
4. máj 2011

@zojec - ja ti to mám jedno ani jeden z tých obchodov tu nemáme , tak ktorý skôr stretnem , tam to kúpim , ale vďaka za radu , zaznamenám aj tú možnosť 🙂

maly_prcek
4. máj 2011

@animal Aha, díky za tip... 😉
Mám jen jedno maskáčové triko po bráchovi, tak musím poměřit, aby se mi tam vešly ještě kraťasy... 🙂

monikajan
autor
4. máj 2011

@quaxi vitaj a blahozelame k malej modelke! Prave dnes som na Teba myslela, kedy budes schopna ist na diskusiu. No a Ty si stihla aj sit medzitym - super tricka - ako sa Ti ten bambus sil?

zojec
5. máj 2011

@quaxi sikovnica 😉 aj ja gratulujem k dievcatku.. to sa bude sit na modelku 😀 😀 ja som vcera vecer spachala toto:

@azarijka dakujem ze pochvalu 😉

katka82
5. máj 2011

@quaxi jéé taky moc gratuluju k holčičce a super trička 😵 😵
@zojec krááásný polštář 😵 😵

quaxi
5. máj 2011

@monikajan ta latka sa mi dost zapacila, je pevnejsia nez byva obvykle trickovina, takze sa s nou robi omnoho lahsie, v podstate vobec netreba davat pozor na vlnenie a pod., navyse sa lahko zakladaju okraje pozdlz tych pasikov. Aj na nosenie je prijemna, uz som v tom tricku aj korculovala a je to prijemnejsie nez bavlna.

A dakujem za gratulacie, malinka je zlata, len musi byt stale na rukach alebo v satke 🙂 a kojenie nam este dost trva, takze casu malicko, napr. to tricko na kojenie mi zabralo aj s vyrobou strihu asi 3h, co bol vsetok volny cas v priebehu jedneho tyzdna 😀

monr
5. máj 2011

@zojec @quaxi šikulky 🙂

monikajan
autor
5. máj 2011

@zojec krasne, ako original od nejakej umelkyne - ale fakt!!! Vzory si vymyslas sama, alebo mas z nejakeho casopisu?

@quaxi to som rada, ze sa Ti ten bambus paci, uz budem mat znova aj ten so zelenym pasikom. No, nech Ti volneho casu pomalicky pribuda ... 😵 .

behulka
5. máj 2011

@quaxi velmi pekne 😵 gratulujem k dievcatku 🙂 nech sa vam vsetkym dari - kojo trikom sa necham inspirovat a konecne si prve usijem.
@zojec dakujem za inspiraciu, taky by som hned brala, len co ked je kvietkovany.
@monikajan zelene pasiky ma potesili, ze opat budu 🙂

tak prihodim par kuskov aj od nas.
a uz som konecne dopisala navod na mini mei-tai, sa tu niekto nan pytal, ale fotky nic moc:
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/behulka/albu...

quaxi
5. máj 2011

tak este jedno tricko z latky od moniky 🙂 a vzorny bracek konecne pustil malu sestricku do jej hacky 😉

zojec
5. máj 2011

@monikajan dakujem za pochvalu.. vzory vacsinou najdem na nete.. mam po ruke vzdy papier a pero a ked nieco pekne vidim tak si nakreslim, lebo potom to zvycajne nenajdem a v obubenych polozkach uz mam tiez bordel 😀 😀 potom zalozim do policky a ked mam chut prave na aplikacie tak vytiahnem 😀

monikajan
autor
5. máj 2011

@quaxi pekne tricko a ten model v tom tricku.... tie noznice v rukach mi pripomenuli, ako som nedavno načapala maleho s krajcirskymi noznicami, ako sa chysta strihat vzorovany pul (sovicky) 😲 ...
Hacka je zo starej plachty - alebo z plachty sil niekto iny? Malej sa v nej evidentne paci, ked uz musela cakat, kym sa uvolni... 😉

@behulka pekne plenuchy - vidim, ze aj Ty okraje zahybas a presivas. Je to asi prijemnejsie, ja zatial obsivam cikcakom.... Pekna kombinacia pulu jednofarebneho a vzorovanych usi. Tak Ta snad potesi, ze budu znovu nove vzory aj farby.... 😉

season
5. máj 2011

Ahojte dievčatá, môžem sa pridať? Už som aj ja v osídlach domácej výroby plienočiek 😉 a som v očakávaní.... balíčka od Moniky. Môžem sa hneď za horúca opýtať, ktorá z vás má overlock? Okrem vlny, kašmíru som blázon do hodvábu a už druhý rok "suším" pár metrov v skrini... šije sa overlockom hodváb ľahšie, ako na klasickom stroji (mám pfaff)? Mám naň zálusk už dlhšie, tak hladám pre a proti, či risknúť na ebay a nejaký skúsiť vydražiť.
K dievčatku gratulujem a tiško závidím pri tých mojich troch mušketieroch 🙂

mehlo
6. máj 2011

@season ahojky já mám ted overlock nově a hedvábí jsem teda nikdy nešila, ale na overlocku to vypadá podstatně líp ušité prostě profesionálně, takže určitě do něj jdi.

mehlo
6. máj 2011

@behulka krásné fotky! úplně profesionál!!

lilly2711
6. máj 2011

behulka krasne, cim je olemovana ta orandzova plienocka? teda, co je to biele za matros?
Ja zatial nic nesijem, lebo o par dni, teda o 4 letim zase spät na SK,takze sa mi nechce nic zacinat.
Ale latok mam celu kopu od roznych predajcov, ale jednoznacne vedu od Moniky. Najmä bambusovy obojlic s lycrou je skvely, moja babicka si ho nevie vynachvalit. Je velmi stara , ma 86 a ma koznu chorobu, stale je jej zima, tak som jej z neho usila tielka dva a neda ich zo seba dole. Povodne som ho chcela len vyskusat ale som rada, ze je taka spokojna.
Teraz, ked sa budem druhy krat vracat do UK tak si musim zobrat vsetko, ze uz len tvorit budem. 😀 😀 😀
Inak, ked vsetko dobre pojde, budem onedlho potrebovat zopar rad na usitie plienkovej vybavy 😉 😉 😉
Zojec krasny vankus, mas talent... 🙂

quaxi
6. máj 2011

@monikajan auuu, tak to by bola riadna skoda. ale ja tiez obcas ledva zachranujem latky pred noznicami v nespravnych rukach 😀 Nie je mi jasne ako sa ku nim dostane, kedze ich skladujeme 2m nad zemou 😠 Hacku som robila z novej latky, z plachty sil asi niekto iny. Nakoniec som ju dala na 2 pruziny (kazda v inom haku v strope), lebo takto sa neda tocit dokola, co krpec stale skusal, ale take zatazenie pruzina vobec nevydrzi. Takze so 4kg babatkom musi byt este riadne oblozena zavaziami, aby sa hupala. Ale funguje vyborne 😵

ameliejulliette
6. máj 2011

Ahojte, byla jsem si tu před pár dny pro radu na šicí stroj, a už ho mám doma 🙂 Janome 415 to vyhrál 🙂 A teď tady budu pečená-vařená 😀 😀 😀 Pro začátek mám otázečku, vyrozuměla jsem, že na šijemdětem nemají konopný flís - dá se tu sehnat jinde? Díky.

ameliejulliette
6. máj 2011

@behulka Ach, kéž bych jednou uměla takové plenečky - ale to už asi spíš na manžela naž na děti 😀

animal
7. máj 2011

@ameliejulliette bambuskonop flíz zatím není a nevím, jak to s ním bude. Podle mě buď Terka začne vyvíjet český bambuskonopný flíz anebo objedná třeba ještě jednu várku zahraničního a pak třeba začne vyvíjet český. Každopádně jinde sehnat nejde teda v ČR 🙂

duzame
7. máj 2011

musím se pochlubit s nejnovějším výtvorem 🙂

lilly2711
7. máj 2011

@monikajan chcem sa este raz podakovat za latocky aj za super servis 🙂 🙂 🙂 a urcite sa ozvem, ked budem chystat plienkovu vybavu pre mimi a nejako sa dohodneme na odoslani do UK. 😉 😉 😉

maly_prcek
8. máj 2011

@ameliejulliette Co jsemtam četla, tak se starým dodavatelem se nedohodly a nový se zače vyvíjet, takže bude tak koncem prázdnin...
A na co to chceš? Mně třeba zas jako takový trhák nepřišel, přijde mi celkem tenký, dost tvrdne...Uplně klidně bych ho nahradila tím bambusovým... Bude prý brzy i ten český...

animal
8. máj 2011

@maly_prcek tak bambusovokonopný sice není zas extrémě silný, ale zato dost savý (není to o tloušce látky). Ale bambusový český flíz je super. Jinak bambusovokonopný se měl přestat dodávat proto, že dodavatel Terce zvýšil minimální odběr (a to asi o dost), ale nakonec se dodavatel umoudřil a je ochoten dodávat asi původně nasmlouvaný min. odběr. Toť otázka, zda to Terka teda využije, nebo začne vyvíjet čekou variantu. Vzledem k tomu, že musí ještě zboží pak danit, tak ji to příjde asi draho, proto i z hlediska dopravy a podpory českého trhu by bylo lepší vyvinout českou variantu. Bohužel je to na dlouho a stojí to asi dost úsilí.

maly_prcek
8. máj 2011

@animal Já jsem jen kukala, co je pod ním psané od Terky v diskuzi... 😉
Já tu savost asi nejsem moc schopná nějak objektivně posoudit - co mám vkládačky ze staré verze tlustého bambus. flísu a b-k flísu tak mi přijdou hodně podobné i co do tloušťky i co do savosti... Já jako b-k flís nezavrhuju, ale že bych si neuměla představit, jak ho kvalitně nahradit v případě tohohle výpadku, to teda nee.

monikajan
autor
8. máj 2011

@lilly2711 som rada, ze sa Ti latky pacia. Ja som mame slubila, ze jej usijem prave z tohto bamb. obojlicu spodne gatky, ale akosi sa bojim toho, ako urobit lemovanie okolo noh - aby to nebolo "plandave", ani prilis tesne. Ako si to robila Ty? A chcela som aj pre seba take tesne spodne tielko aj gatky. Ale asi si to najprv natrenujem na tych maminych a potom skusim sebe .

@behulka to lemovanie oranzovych puliek je lem. gumickou alebo niecim inym? - sa pytala lilly
@ameliejulliette bamb. konopny flis sa da na detivbavlnke.sk. Napis mi do IP, ak by si chcela, nieco vymyslime.

Babulky, dakujem za rady ohladom toho zvlneneho lemovania bodycka, myslim, ze mi asi ten spodny podavac slabo posuva latku. Neviem, co sa mu stalo a netusim, ci sa to da nejako nastavit... 😖

animal
8. máj 2011

holky, kdo jste nestihl objednat či nechtěly momentálně objednat Suedecloth a print PUL, tak na m=m e-shopu bude možno sledovat koupi pulu ..... a možnost rezervace látek, také časem vložím spoustu jiných dovozových látek.
Jinak info pro ty, co nyní objednaly, tak tento týden přišel Suedecloth a čeká se až dorazí PUL - tak snad příští týden.

ameliejulliette
9. máj 2011

@maly_prcek @monikajan Děkuju. Chtěla jsem to na vkládačky do kapsovek, ještě uvidím, teď jsou prioritní jiné výdaje 😖