Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@monikajan mam par VV z obojstranneho BMB frote (toho z babylucy, takze tkane, ale pletene by urcite nevadilo) a tie mam velmi oblubene, ale je to strasne hrube (mam 2-3-2 vrstvy takze po prelozeni 9 vrstiev), teraz je s tym uplne hore zadkom takze to ani nemozem pouzit, az na vacsie babo sa da. Mne by bol na to sympaticky taky tensi flis, je jedno z coho... A este tip - nerobila som ich symetricke, ale ta hrubsia cast je sirsia na jednu stranu (klasicky byvaju predelene na tretiny, ja mam asi 1/6, 1/2, 1/3), vyhodne pre chlapcov, lebo sa to posklada klasicky ako VV a aj tak ma vpredu viac vrstiev.
@diocka ked zo strihu odseknes zapinacie usi, budes mat super spotrebu, na sirku latky som takto narvala 7-8ks (latka klasicka okolo 160cm), tie usi som potom spravila z obyc. frote uteraku a prisila zvlast, je to viac roboty ale pekne usetris material 😉
Dneska mi konečně dorazily látky(čímž můžu potvrdit, že tenhle obchůdek je v pohodě 😉 http://www.thelittlefabricshop.com/collections.....
Díky počasí to hned uschlo a nakonec jsem podložku stihla ještě dneska, vypolstrovaná je bioberánkem. Tak mám radost, a zítra jdeme testovat 😀
ahojte, chcela by som vyskusat usit plienku pre drobca, len neviem, kde kupit tu latku pul. Nema niektora z vas zvysok, ktory by mi mohla predat. Stacilo by mi na 1 plienku, lebo to chcem iba vyskusat, aby som vedela, ci sa mam do toho pustit, a teda kupit si viac latky.
ahojte, mám na predaj PUL farba burgundy (0,5x1,55m) a mikrofleese farba berry (1mx1,5m) zo stránky
http://www.greenbeans.co.nz/index.php?main_page... 🙂 dva roky mi to stálo v skrini, čakalo na tréningové nohavičky, až sa mi dieťa nečakane odplienkovalo aj bez nich 😅
@tinkerbell na 1 plienku vies kupit latku aj tu: detivbavlnke.sk
A jdu se taky poradit. Tu zavinvacku jsem uvazovala bud auticka, irma a uvnitr bile platno nebo 2 vrstvy platna a auticka. Maly bude jeste v zari, tak aby se mi neupekl, ale zaroven aby zavinka drzela alespon trochu tvar. Nebo mate nejake jine navrhy? Diky
@sussanah A jakou tu zavinku chceš šít? Klasickou zavazovací nebo ten čtverec na zavazování/sucháč? Já na Daviho šila tu čtvercovou - Ikea zvířátková vevnitř jednobarevná ta levná tenká ba z Ikea a vevnitř vyndávací vnitřek=ustřihlá z deky (jako peřiny) z Ikea...
Mně se líbí, že je to takové měkučké, to ta Irma vevnitř neudělá... Kdesi jsem četla (že by Něžná náruč?) že měkké uklidňuje a je to i prevence pro hyperaktivní děti apod. (tam přímo doporučujou jako nej péřovou zavinku). Takže já bych určitě minimálně tu lehací část vyměkčila.
D. byl na konci září a horko mu v tom nebylo... Těm malým dětem je víc zima...
Já mám v merku ušít ještě klasický střih, zavinovali jsme dlouho (do půl roku na spaní) a to stáhnutí napevno ruček mi docela chybělo...
Když jsme u toho - nevíte jak jsou ty klasické zavinky dlouhé????
@baarca Jéé taky gratuluju! To to tak letí a já si toho nevšimla nebos rodila dřív 🙂 A už se těším na ty šatičky 😉
@maly_prcek no ja po zkusenosti s mladym se pripravuji na variantu,z e mu bude horko 😅 Maly byl na zacatku rijna, byloo uz docela chladno a v klasicke vypolstrovane zavince mel potnicky jak hrom. A to mame doma cca 20st. Takze pak byla zavinkajen na noc a otevrene okno a pres den jsem ho balila jen do deky. Chci prave jen cverec, asi na suchac. Ale je docela dobry napad to nakombinovat a vymekcit lehaci cast, ale ne celou zavinku 🙂
@zfidorka dakujem 🙂
@sussanah Ale ten flís vevnitř mi stejně nepřijde jako dobrý nápad, neodvádí vlhkost, nedýchá... Já mám tak nymšlené na dvojku merino zavinku jako první vrstvu a pak něco "na svázání"... Ale vyzkoušené to nemám 🙂 🙂
@maly_prcek mysliz, ze to nebude dostacne vzdusne jo? No druha varianta je udelat to jen vrsvty pevnejsiho platna, to by dychat melo, ne?
@sussanah Já bych taky flís dovnitř k miminku nedávala, to spíš navrch jako "teplou" vrstvu. Spíš nějakou bavlnu nebo to merino je taky super nápad.
@maly_prcek Já jsem neodolala a pořídíla zavinovačku od Merinostar, ve švestkové a je 😵 Je to jen jako deka, ale jak je to merino pružné, tak to pěkně drží i ručičky a nic na zavazování není potřeba. Taky se mi osvědčilo děti na noc pěkně svázat a jak pak krásně spí 😎
Rodila jsem o necelý týden před termínem, bohužel sekcí, protože malá byla napříč, ale zvládly jsme to obě.
ahojte, šikulky, prečítala som si véééľa strán dozadu vašu diskusiu o vkladačkách do BG Flip, ale stále som z toho trochu jeleň 😀 S látkovaním len začíname, ale FLIPky som si hneď zamilovala, sú super praktické a malej dobre sedia. Používame zatiaľ tie vkladačky Stay-dry, Organic sme ešte nevyskúšali. Ak by som chcela ušiť vkladačku tvarom ako Stay-dry, mám použiť 2 vrstvy bambusového froté french terry (+ príp. 1 vrstvu Suedecloth, ale tú by som radšej oželela, nech má drobec aj plienočky z prírodných materiálov) a bude to mať porovnateľnú savosť ako originálna vkladačka? Alebo to takto šijete v rozmere ako je vkladačka Organic a do FLIPiek skladáte a až také viacvrstvé to má porovnateľnú savosť?
@luciole ak usijes len taku sty dry vkladacku z 2 vrstiev tak to bude naozaj malo.. bud ju usi dlhsiu cca 60cm a skladaj napoly a tak ju davaj do flipky (odporucam min. 3 vrstvy french terry , alebo 2 a navrch akskamit) alebo usi vkladacky ako su organic. tam stacia 2 vrstvy french terry, a do stredu mozes pridat este jednu navyse 😉
@zojec super, dakujem 🙂 len mame akurat zaparenu prdelku, tak musim zistit, v com je problem ☹ v jednorazovkach sa nam to nestalo, tak neviem, ci to moze byt umelinou zo stay dry vrstiev (ale neviem, ved jednorazovky su cele umele) alebo zeby mala napriek stay dry vlho a z toho... ked zistim, budem sit so stay dry alebo bez ☹
boj holky🙂 získala jsem od jedné maminky v USA kontakt na výrobce látek, které jsou vhodné na šití plen. Dělají i z organické bavlny pěstované v USA, minky puly, suedecloth atd atd. většinu, co známe ze šijemdětem, ale jedna látka mě zaujala - ZORB - slyšely jste o ní? Je ohromně nasákavá, takže vhodná i na vložky, kojicí tampony. Ptám se proto, že kdyby byl z vaší strany jako šiček zájem, tak bych to s nima domluvila, ale samozřejmě by vás muselo být dost (resp.dost metrů), aby se to vyplatilo. Pokud vás to zajímá, tak sem písnu další info o látce. Písněte- budu se těšit na reakce 😉

@monikajan @quaxi dakujem za info. som si prave obkreslila strih HP a to je teda ina spotreba latky 😕
a prave som usila klasicku nohavickovu plienocku pre mini. je krasna ale je dost mala tak asi dlho nevydzri. tak uz asi iba tie HP budem sit.