icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

diocka
22. máj 2011

@monikajan @quaxi dakujem za info. som si prave obkreslila strih HP a to je teda ina spotreba latky 😕
a prave som usila klasicku nohavickovu plienocku pre mini. je krasna ale je dost mala tak asi dlho nevydzri. tak uz asi iba tie HP budem sit.

quaxi
23. máj 2011

@monikajan mam par VV z obojstranneho BMB frote (toho z babylucy, takze tkane, ale pletene by urcite nevadilo) a tie mam velmi oblubene, ale je to strasne hrube (mam 2-3-2 vrstvy takze po prelozeni 9 vrstiev), teraz je s tym uplne hore zadkom takze to ani nemozem pouzit, az na vacsie babo sa da. Mne by bol na to sympaticky taky tensi flis, je jedno z coho... A este tip - nerobila som ich symetricke, ale ta hrubsia cast je sirsia na jednu stranu (klasicky byvaju predelene na tretiny, ja mam asi 1/6, 1/2, 1/3), vyhodne pre chlapcov, lebo sa to posklada klasicky ako VV a aj tak ma vpredu viac vrstiev.

@diocka ked zo strihu odseknes zapinacie usi, budes mat super spotrebu, na sirku latky som takto narvala 7-8ks (latka klasicka okolo 160cm), tie usi som potom spravila z obyc. frote uteraku a prisila zvlast, je to viac roboty ale pekne usetris material 😉

zojec
23. máj 2011

@monikajan ja mam vv z french terry len 2 vrstvy na den a saje super 🙂 jednu na skkusku som urobila aj bmb frote, ale ani z daeka tak dobre nesaje v 2 vrstvach a aj sa ovela horsie sije..

duzame
23. máj 2011

Dneska mi konečně dorazily látky(čímž můžu potvrdit, že tenhle obchůdek je v pohodě 😉 http://www.thelittlefabricshop.com/collections.....
Díky počasí to hned uschlo a nakonec jsem podložku stihla ještě dneska, vypolstrovaná je bioberánkem. Tak mám radost, a zítra jdeme testovat 😀

baarca
23. máj 2011

@duzame Krásná vložka 😵 Tuhle látku mám od Veselé jehličky, ale díky za tip na ten obchod, už nad tím slintám. Jen teďka nějak nestíhám cokoliv šít, snad časem bude víc energie.

tinkerbell
25. máj 2011

ahojte, chcela by som vyskusat usit plienku pre drobca, len neviem, kde kupit tu latku pul. Nema niektora z vas zvysok, ktory by mi mohla predat. Stacilo by mi na 1 plienku, lebo to chcem iba vyskusat, aby som vedela, ci sa mam do toho pustit, a teda kupit si viac latky.

fibi
25. máj 2011

ahojte, mám na predaj PUL farba burgundy (0,5x1,55m) a mikrofleese farba berry (1mx1,5m) zo stránky
http://www.greenbeans.co.nz/index.php?main_page... 🙂 dva roky mi to stálo v skrini, čakalo na tréningové nohavičky, až sa mi dieťa nečakane odplienkovalo aj bez nich 😅

zfidorka
25. máj 2011

@tinkerbell na 1 plienku vies kupit latku aj tu: detivbavlnke.sk

sussanah
25. máj 2011

ahoj holky, tak hlasim posun v siti, priprava na noveho clena rodinky 🙂 Nocni kosili zatim nosi prvni mlade, druhemu budu jeste sit z auticek zavinovacku. Manzel to ohodnotil slovy "auticka utoci" 😀

sussanah
25. máj 2011

A jdu se taky poradit. Tu zavinvacku jsem uvazovala bud auticka, irma a uvnitr bile platno nebo 2 vrstvy platna a auticka. Maly bude jeste v zari, tak aby se mi neupekl, ale zaroven aby zavinka drzela alespon trochu tvar. Nebo mate nejake jine navrhy? Diky

sussanah
25. máj 2011

@baarca juuu, ted koukam a opozdene gratuluji k holcicce 🙂

baarca
25. máj 2011

@sussanah Díky 🙂 No, nějak teď není moc času na šití, tak se tu raději neukazuju, protože bych akorát dělala ostudu 😅 Teďka plodím další pyžamo, včera jsem zvládla alespoň sešít hlavní švy, ale čekají mě náplety a dneska nemám sílu...

maly_prcek
25. máj 2011

@sussanah A jakou tu zavinku chceš šít? Klasickou zavazovací nebo ten čtverec na zavazování/sucháč? Já na Daviho šila tu čtvercovou - Ikea zvířátková vevnitř jednobarevná ta levná tenká ba z Ikea a vevnitř vyndávací vnitřek=ustřihlá z deky (jako peřiny) z Ikea...
Mně se líbí, že je to takové měkučké, to ta Irma vevnitř neudělá... Kdesi jsem četla (že by Něžná náruč?) že měkké uklidňuje a je to i prevence pro hyperaktivní děti apod. (tam přímo doporučujou jako nej péřovou zavinku). Takže já bych určitě minimálně tu lehací část vyměkčila.
D. byl na konci září a horko mu v tom nebylo... Těm malým dětem je víc zima...
Já mám v merku ušít ještě klasický střih, zavinovali jsme dlouho (do půl roku na spaní) a to stáhnutí napevno ruček mi docela chybělo...

Když jsme u toho - nevíte jak jsou ty klasické zavinky dlouhé????

@baarca Jéé taky gratuluju! To to tak letí a já si toho nevšimla nebos rodila dřív 🙂 A už se těším na ty šatičky 😉

sussanah
25. máj 2011

@maly_prcek no ja po zkusenosti s mladym se pripravuji na variantu,z e mu bude horko 😅 Maly byl na zacatku rijna, byloo uz docela chladno a v klasicke vypolstrovane zavince mel potnicky jak hrom. A to mame doma cca 20st. Takze pak byla zavinkajen na noc a otevrene okno a pres den jsem ho balila jen do deky. Chci prave jen cverec, asi na suchac. Ale je docela dobry napad to nakombinovat a vymekcit lehaci cast, ale ne celou zavinku 🙂

tinkerbell
26. máj 2011

@zfidorka dakujem 🙂

maly_prcek
26. máj 2011

@sussanah Ale ten flís vevnitř mi stejně nepřijde jako dobrý nápad, neodvádí vlhkost, nedýchá... Já mám tak nymšlené na dvojku merino zavinku jako první vrstvu a pak něco "na svázání"... Ale vyzkoušené to nemám 🙂 🙂

sussanah
27. máj 2011

@maly_prcek mysliz, ze to nebude dostacne vzdusne jo? No druha varianta je udelat to jen vrsvty pevnejsiho platna, to by dychat melo, ne?

baarca
27. máj 2011

@sussanah Já bych taky flís dovnitř k miminku nedávala, to spíš navrch jako "teplou" vrstvu. Spíš nějakou bavlnu nebo to merino je taky super nápad.

@maly_prcek Já jsem neodolala a pořídíla zavinovačku od Merinostar, ve švestkové a je 😵 Je to jen jako deka, ale jak je to merino pružné, tak to pěkně drží i ručičky a nic na zavazování není potřeba. Taky se mi osvědčilo děti na noc pěkně svázat a jak pak krásně spí 😎
Rodila jsem o necelý týden před termínem, bohužel sekcí, protože malá byla napříč, ale zvládly jsme to obě.

luciole
27. máj 2011

ahojte, šikulky, prečítala som si véééľa strán dozadu vašu diskusiu o vkladačkách do BG Flip, ale stále som z toho trochu jeleň 😀 S látkovaním len začíname, ale FLIPky som si hneď zamilovala, sú super praktické a malej dobre sedia. Používame zatiaľ tie vkladačky Stay-dry, Organic sme ešte nevyskúšali. Ak by som chcela ušiť vkladačku tvarom ako Stay-dry, mám použiť 2 vrstvy bambusového froté french terry (+ príp. 1 vrstvu Suedecloth, ale tú by som radšej oželela, nech má drobec aj plienočky z prírodných materiálov) a bude to mať porovnateľnú savosť ako originálna vkladačka? Alebo to takto šijete v rozmere ako je vkladačka Organic a do FLIPiek skladáte a až také viacvrstvé to má porovnateľnú savosť?

sussanah
27. máj 2011

@baarca no samoze primo na kuzi ten flis nepujde, byla by to jako prostredni vrstva, od mimca by to bylo bavlnene platno, potom flis a nahore auticka 🙂

baarca
27. máj 2011

@sussanah Tak to jo. Zrovna takhle to vyřešila u zavinovačky i Terezita, že jako výplň má ušitou vložku ze dvou vrstev Irmy.

zojec
27. máj 2011

@luciole ak usijes len taku sty dry vkladacku z 2 vrstiev tak to bude naozaj malo.. bud ju usi dlhsiu cca 60cm a skladaj napoly a tak ju davaj do flipky (odporucam min. 3 vrstvy french terry , alebo 2 a navrch akskamit) alebo usi vkladacky ako su organic. tam stacia 2 vrstvy french terry, a do stredu mozes pridat este jednu navyse 😉

sussanah
27. máj 2011

@baarca mozna udelam jednu vrstvu irmy a do lehaci casti necim vypolstruju, jak rikala maly_prcek. Diky za rady 🙂

luciole
27. máj 2011

@zojec super, dakujem 🙂 len mame akurat zaparenu prdelku, tak musim zistit, v com je problem ☹ v jednorazovkach sa nam to nestalo, tak neviem, ci to moze byt umelinou zo stay dry vrstiev (ale neviem, ved jednorazovky su cele umele) alebo zeby mala napriek stay dry vlho a z toho... ked zistim, budem sit so stay dry alebo bez ☹

katka82
27. máj 2011

@sussanah jůůů krááásný 😵 ad zavinka a co třeba nějaký tenký vatelín?dělala jsem z něj nedavno letní zavinku a i to pěkně drželo tvar 😉 🙂
@baarca taky moc gratuluju k hočičce 😵 se ani nedivím že nestíháš šít 😉

sussanah
27. máj 2011

@katka82 diky za tip, podivam se nekde v latkach 🙂

katka82
27. máj 2011

@sussanah jj určo ho budou mít někde v galanterce 😉

monikajan
autor
27. máj 2011

@behulka - kde sa stratil Tvoj album? Som hladala a nic ... ☹ .

crawler
29. máj 2011

boj holky🙂 získala jsem od jedné maminky v USA kontakt na výrobce látek, které jsou vhodné na šití plen. Dělají i z organické bavlny pěstované v USA, minky puly, suedecloth atd atd. většinu, co známe ze šijemdětem, ale jedna látka mě zaujala - ZORB - slyšely jste o ní? Je ohromně nasákavá, takže vhodná i na vložky, kojicí tampony. Ptám se proto, že kdyby byl z vaší strany jako šiček zájem, tak bych to s nima domluvila, ale samozřejmě by vás muselo být dost (resp.dost metrů), aby se to vyplatilo. Pokud vás to zajímá, tak sem písnu další info o látce. Písněte- budu se těšit na reakce 😉

baarca
29. máj 2011

Tak mě Duzame inspirovala, abych využila tu velrybí látku 🙂 Nechce se mi do obchodů a Mates fakt nutně potřeboval kloubouk.