icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laura033
10. jún 2011

@season prosim ta da sa na ciperke kuknut ake su tm farby soft? mne tam nechce nic zobrazovat 😒

season
10. jún 2011

@laura033 ja sa tam tiež neviem dostať, len podla obrazka co hodila animal na 137strane a z ceskeho mmb. Uz som nad nim dlho rozmyslala, ale tych 450kč mi bolo dosť (chcela som poprosiť kamošku, aby mi to objednala).
Tak som myslela, ze sa potom dohodnem s Monikou, aby mi poradila, ako sa tam dostať, alebo sa tam zaregistrujem aj ja...?

monikajan
autor
10. jún 2011

SOFTSHELL - zhrnutie

Dnes mi odpovedali z Ciperky - momentálne maju na sklade tyrkysovu a bledosedu. Ostatne farby (vid vzorkovnik) budu az zaciatkom septembra.Cena cca 9,6 E/m (+ postovne), parametre 5/5, min. 5m z jednej farby.

Balerina - V současné době je skladem pouze barva světlá šedá a černá. Barva červená bude doplněna po 23.6.2011.Chystáme i rozšíření barev: oranžová, tmavá hnědá, malinová, khaki, tmavá modrá. - polovica jula. Parametre 10/3, cena 179 Kc/m (+ postovne a poplatok za strihanie - ked sa berie menej ako cela rola), min. 10 m z jednej farby. (Co se týče vzorovaného softshellu, jsme schopni jej dodávat, ale bude vyrobeno na základě Vaší předlohy - to je info aj pre pipky zo Slepicarny).

Ja by som navrhovala tu tyrkysovu z Ciperky a ostatne farby zobrat z Baleriny - nejaku tmavsiu (seda, cierna, hneda) a este nejaku veselu - oranzova, cervena....

Piste, ktory ssh chcete. Samozrejme, ak si chcete baby z CR objednat same, nie je problem. Dufam, ze aj na Sk naplnime minima na nejake pekne farby. Chcem si dat zalozit nejaky ucet v CR, myslim, ze to do platenia stihnem...
Tak do toho. Ja chcem - tyrkysovy, cierny, sedy a cerveny (prip. oranzovy). Piste len to, co si fakt zoberiete a nezabudnite na metre, aby sme vedeli, ktore farby su uz naplnene!

monikajan
autor
11. jún 2011

Ma niekto nejaky dobry strih na oteplovacky c. 98 s trakmi (a zvysenym pasom), co by som usila zo softshellu? Preklikala som Ottobre zimne cisla az do konca (do r. 2000) a nenasla som.
Dakujem.

zojec
11. jún 2011

@monikajan ahojky, ja si zavazne objednavam 1m ciernej, a 1m cervenej 😉

lilly2711
11. jún 2011

Ahojte, dlho som tu nebola, ale cestovanie SK - UK ma vycerpavalo.
Popridavali ste krasne veci.

Mam jednu otazku. Neviete, kde by som sa dostala k strihu na PUL gate jednovelkostne, take co dobre sedia uz pre novoska???
A lisi sa strih na PUL a na AIO plienku ???
V prip. ak mate niektora v albume strih, ktory sa da prekreslit, dajte mi vediet. VELKA VDAKA 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Zaujimal by ma aj strih na nohavickovu plienku.....

@zojec Zoji, tu tvoju ponuku na strihy tiez beriem, len sa snazim k niecomu dostat pred odchodom na SK, tak dufam, ze ponuka stale plati 😉 😉 😉

zojec
11. jún 2011

@lilly2711 😉 jasne v pohode.. strih na pul a AIO je trosku iny.. pulky su zvycajne sirsie o 2-3cm medzi nozkami 😉

season
11. jún 2011

@monikajan to s tým českým účtom je perfektný nápad!
Záväzne chcem 5m tyrkysoveho z čiperky.
Z baleriny 2,5 m čierneho a 1,5m červeného - ak sa nazbiera...

denisocka
11. jún 2011

baby nevedeli by stze mi poradit

na Jané kočíku ,vzadu na potahu športovej casti mam akoby predrete -prerezane po oboch stranách asi 1cm dierky , je to vyšuichane z takej dosky,ktora vyplna tu šport,čast. nechcem aby sa mi to trhalo,ale neviem ako to opraviť . latka je akoby hruby šuštak, ako na rupsakoch,alebo neviem.ja hlupa som to naivne išla zlepiť sekundovým,jedna strana pekne sa spojila,druha teda horšie 😀 .len čo s tým teraz ? neexistuje niečo,čiby sa nato nalepilo?nejaka čioerna izol.paska,alebo mam vziať ihlu a obšiť to ? 😅

ak máte niektora kočik jane,tak budete vedieť kde to je,v zadu na chrbtovej časti dole,ako sa sedí

stvura
Odpoveď bola odstránená
laura033
11. jún 2011

ahojte ja zavazne 2m tyrkysoveho z ciperky a 0.5m sedeho alebo cierneho z baleriny- podla toho z ktoreho sa nazbiera

smejko26
11. jún 2011

@stvura dobré je žlčové mydlo (kúpiš napr. V DM) a aj slniečko ti vytiahne fľaky

kamishek
12. jún 2011

@monikajan Tak já chci závazně 1m černého softshellu.
Jinak k účtu mě jen napadlo, že pokud si zřídíš účet ve Fio bance, tak tam píšou "Příchozí a odchozí platby ČR - SR - zdarma" 😉

katka82
12. jún 2011

@lilly2711 koukni sem: http://ekozahrada.blog.cz/rubrika/latkove-pleny... 😉
@monikajan pokud se toho nesejde dost v ČR tak beru 2m černého sfs a 1m buď oranžového nebo tyrkysového 😉
@stvura taky poradím žlučové mýdlo z DM a pak sluníčko 🙂 nic lepšího není 😉

animal
12. jún 2011

@stvura případně sůl na skvrny např. v DM ta obsahuje i TAED

lilly2711
12. jún 2011

@katka82 Dakujem ti velmi pekne, je to uzasna stranka, zajtra idem skusit vytlacit strihy. Este raz velka vdakaaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

zfidorka
12. jún 2011

@monikajan ja zavazne beriem ssh 1m sedej a 1m oranzovej (ak by sa nenazbieralo, tak cervenej) 🙂

maryol
12. jún 2011

@denisocka ak to chces len zamaskovat, prisi tam nasivky - rucne alebo na stroji, ak sa k tomu dostanes
ak to potrebujes aj spevnit a zaplatat, skus z rubovej strany nazehlit zaplatu (velmi opatrne, radsej na nizsej teplote a prip. cez papier na pecenie) a potom presi hore dolu obycajnym stehom pomerne nahusto - ja som takto platala aj rifle

maryol
12. jún 2011

@stvura ja pouzivam obycajne pracie mydlo - funguje (cim skor sa plienocka preperie, tym lahsie to ide)

denisocka
12. jún 2011

@maryol sit sa to neda,je v tom doska.je to operadlo,musim to odfotit

maly_prcek
12. jún 2011

@stvura Co psaly holky + vyprat na 90st. 😉

maly_prcek
12. jún 2011

@lilly2711 Jak který střih - některé se liší naprosto minimálně... Mně se osvědčilo vzít si střih podle některých, co máš doma a dobře sedí...

maly_prcek
12. jún 2011

SOFTSHELL PRO ČR
Holky, jak to vidíte? Budem objednávat samy nebo se spojíme se SR?

Popravdě už se v tom začínám trochu ztrácet, kde jsou jaké barvy, dodací doby, ceny, parametry... 😒 Napiště mi, co je na výběr a já si prostě vyberu, to bych zvládla 🙂 Chtěla bych nějakou neutrální barvu (černá/tm.modrá/šedá), ale teda asi radší tu vyšší voděodolnost a pak nějakou veselou (tyrkysovou/oranžovou/jarní zelenou), tam je mi to jedno, klidně 5/5...

terezita
12. jún 2011

@maly_prcek ja uz v tom mam naprosty zmatek.. 😅 asi by bylo treba, aby to jeden clovek spocital a podle mnozstvi by se videlo, jestli objednavat zvlast nebo dohromady..

ja bych brala tak 1,5metru hnede, jarni zelene a oranzove. a vodeodolnost je mi sumafuk, prizpusobim se vetsine.

terezita
12. jún 2011

@maly_prcek AIO jsem uz vychytala, ale treba tapu furt se strihem na kalhotovky.. nemam totiz doma zadne, co by aspon tak nejak sedly..

maryol
12. jún 2011

@denisocka ak sa na to nedá nic prisit ani rucne, potom ma napadol uz len chemoprén, ktorým prilepís záplatu, ale s tým opatrne (chce to trochu praxe a dobre si precítat návod - je to kontaktné lepidlo, treba dodrzat postup, aby to chytilo), aby si si neznicila este väcsiu cast potahu

maly_prcek
12. jún 2011

@terezita No dobře, já nechtěla vypadat jak úplná slípka, ale taky se v tom už "ztrácím hodně" než "začínám trochu ztrácet" 😀 A když se přímchají do toho ještě eura, tak už jsem fakt v koncích 😀
Jo když nic nesedí, tak nastupuje metoda pokus-omyl 🙂

Jinak ještě k tomu ssh - já bych brala cca 1,5m neutrální barvy a 1,5m barevné...

animal
12. jún 2011

se softshellem vydržte - vymyslím nějakou tabulku atp. k předobjednávkám PRO ČEŠKY

monikajan
autor
12. jún 2011

SOFTSHELL - zhrnutie farieb, ceny, parametrov a min. odberu je tu: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/monikajan/

Kolko chcete akej farby piste sem (napiste udaje do tabulky a po jej zatvoreni by sa to tam malo automaticky ulozit):
https://spreadsheets0.google.com/spreadsheet/cc...

Prosim len seriozny zaujem, babulky 🙂 .

monikajan
autor
12. jún 2011

@lilly2711 na nohavickovu plienku mi najlepsie sedel BL organic M-L s malymi upravami (cca 8-13 kg) a Tots bots bamboozle c. 1 (od nar. - cca 8 kg). Ak chcec, obkreslim a dam Ti, ked prides. Ja osobne som nesila nic jednovelkostne, ale vzdy velkost od nar. do cca 8-9 kg a potom od cca 8kg do odplienkovania. Lepsie to na babo sedi.

@stvura ja periem v orechoch + pridavam sodu na zmakcenie vody a perkarbonat. Pokakane som potrela zlcovym mydlom a hodila do pracky. Obcas necham plienky namocene v teplej vode (po kupani maleho) a pridam cca 2 PL perkarbonatu. Rano hodim do pracky. Vybieli a vydenzifikuje to. Najlepsie bieli slnko - zadarmo a 100% ekologicky 😉 .