Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jej tam mělo bet Mehlo 😅 😀
Baby, krasne vytvory, radost sit z takeho farebneho PULu, ze?
No este ku tomu stroju, ja mazem oba stroje tak 1x za mesiac, overlockovy urcite castjesie, lebo tym, ze aj orezava latku, tak sa viac zaprasi.
Nit sa mi jeden cas na mojom obycajnom tiez casto trhala...a potom to prestalo. Nespominam si, ze by som nieco preto urobila....jednoducho sa prestala trhat. Dufam, ze sa zas nezacne.
Presila som svoj starsi meitai, lebo bol sity na 4 mesacneho prcka tak akurat, a chrbtova opierka bola uz medzitym mala. Odparala som ju a nasila novu, vacsiu. Tak pridavam fotku. Ale na kaktusika sa nehrabe ten moj. Najma teda latky su take, ze co dom dal....🙂
Ahojte,
no krasne pulky ste posili, sikovnice 🙂 .
A k tomu mazaniu strojov - ja mam Husquarnu (normalny stroj, nic extra) 15 rocnu a tam je v navode, ze sa NESMIE olejovat 😨 Len raz za cas stetcom vycistit priestor podavaca od chlpkov, prachu. Mate aj Vy take stroje? Ja som ho este ani raz za tych 15r. nemazala, funguje, ale predtym som raz za 2 mesiace nieco poplatala - sila som velmi malo. Teraz sijem viac, taj sa bojim, aby sa mi nejako nezadrel, alebo co 🙄 .
@monikajan fakt zaujimave...
dievcence, este jedna otazka, pre tie, co pouzivate patentky.... mam taky jeden problemik.... patentky na latku dam, aj jednu aj druhu stranu, len potom... ked tu latku tymi patentkami zopnem, tak... drzi to fakt pevno a neviem to rozopnut!!! mate aj vy taky problem??? niekde robim chybu??? 😒
@monikajan já mám taky husqvarnu, taky tam píšou, že není třeba olejovat, ale pán v prodejně mi řekl, že on mi doporučuje ji přece jen čas od času promazat 😉
@kaktusik007 Ony některé barvy jsou prostě těsnější a musí se trochu ochodit... Takže je to normální.
@ivuska.h dakujem 😉
@utaninka jůůůů to je super 😵
@kaktusik007 jj to mi taky některé patentky dělají 😉
tady přidávám foto čersté várky plínušek ze žlutého bambusového aksamitu 😉 🙂
@katka82 kraaasneee...
mne sa moc do aksamitu investovat nechcelo, aj ked teda na omak je to super latka.... mozno neskor 😀
ja zatial nicim domace skladove zasoby 😝 no a tu je prototyp nocnej plienocky - ono mi baby vraveli, ze AIO na noc je skoda... tak som sa nechala podla nej inspirovat 😉 no a uvidime... uz sa perie 😵
baby, ja vas chcem len pochvalit, ake ste sikovneeeee 😀 mate nadherne vytvory, jeden krajsi ako druhy 🙂
ja tiez CHVALIM...fiiha, riadne sikovnice ste 😵 😵 aj ja chceeem vediet sit!!! a aj predavate tie krasne plienocky, ci to len pre vlastnu spotrebu???
@kaktusik007 moc hezkééé z čeho jsou?
Holky dííky 😉 🙂
@kaktusik007 jůů ta je taky krááásná 😵
@cinockaaž se vrátíme za týden z dovči tak se taky vrhnu na šití na prodej 😉pak sem hodím inzerát 🙂
@mehlo jj už jsem koukala na šijem na tvé pleny 😉 a koukala jsem že je tam i Animal 🙂
@kaktusik007 PEKNAAAA plienka. 🙂 Aj ja som zvedava z coho je usita. A strih mas podla nejakej plienky?( Mne to trochu pripomina Swaddlebees kapsovu, co som kedysi mala...).
@katka82 krasne plienky 😉 , tiez.
Tusim to zhorsenie pocasia praje sicim pracam 😉 .
@chaarleene dik za odpoved, aj ostatnym dievcatam. Musim skocit do nejakej predajne popytat sa na to olejovanie...
ahojte, chcela by som sa s vami poradit... chcem si usit vkladacky do plienok, rozmyslam o 2-vrstvovych, 1vrstva by bolo bambusove frote french terry a 2. vrstva, ktora by sla na zadocek by bolo bambusove frote obojstranne, resp. iny druh by bol aksamit... je to dobra kombinacia, kedze sa v tychto veciach velmi nevyznam?

@mehlo super na gumičku už se těším 😉 dám vědět až dorazí 🙂
tady jsou ty svrchňáky 😉