Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
kde sa da dievcata kupit pur pena? chcem si usit vložku do koča
@baarca Díky 😉
Látka je ze Šijemdětem, hilco manžestr.
Střih tu: http://ekozahrada.blog.cz/1107/saticky-satovka-...
@smaty jůůů super věcičky 😵
holky tak si tak brouzdám po netu a hele co jsem našla: http://www.duhovytrh.cz/produkty-2/ 😉
jinak kočky prosím nevíte někdo o návodu na pletené vlňáčky pro novoška?????? 😕 prosííííííííímmmm hledám hledám a nikde nic 😅 😖
asi ste všetky vonku,šak kto by teraz sedel za mašinou ? ja som si kupila podložku do kočika original a teda,mohla som si tie peniaze užiť ináč. nakoniec som si ušila svoju na mieru , aj farebne aby mi sedela ,tak tu len hodim do archivu keby nahodou . trochu som nestrafila stred u gumičiek hore 😀 škoda že nemam ten molitan,lebo vatelin je na dva veci
@denisocka Já jsem taky šila, taky do Slalomu kočárku a taky jsem dávala jen vatelín... S odstupem času dobré, neplechu to nedělá, ty pásy mi to drží dobře... i když příště bych dala vatelínu 2 vrstvy a nebo molitan, jak píšeš... Třeba bude druhé pokus 😉 Vložky do kočárku jsou hned propocené, takže minimálně dvě to chce 🙂
@maly_prcek tak tak,ja som dala dvojitu vrstvu vatelinu,problem bol len pri šiti , pač mi to robilo kulehu pod mašinou . ale ako -vysedok dobrý,len som hlupa dala šedu dost elatsicku latku , vzor a lá ručník - a druha strana pevny čierny menžester. my tu nemame galanterku,takže som zhabala to,čo doma bolo . nabuduce chcem skusit podla Jane originalu aj s takými vykrajovanými okami na putka, hore som diery na zapínanie nedavala,my použivame len bedrovy pas a gumičkou som to uchytila vzadu / šnurku som nevedela narýchlo najst /
baby, mate niektora vkladacky z bambusoveho frote?? neboli by moc hrube, keby som chcela 2 vrstvy ?? 😅
Ahojte skúšali ste niekto plstiť vniačiky? chcela by som to skúsiť, v pláne mám uštrikovať cca o 40 % väčšie a potom ich hodiť do pračky na 60, len neviem, či sa mi tým úplne nezmení ich tvar 😖
Vlnu mám Feltrino http://www.klbkovlny.sk/index.php/plstenie-filc...
ďakujem
...bambusový úplet a aksamit sa konečne dočkal 🙂
@denisocka ahoj. ja vás tu sledujem už dlhšie, len som si teraz všimla, že si šila podložku do kočíka, ja ich šijem tiež aj na objednávku a používam ako vnútro zloženú(2vrstvy) deku - IRMA (tá modrá za 1€) z ikea a je to super, ani hrubé ani tenké a drží tvar - aj látky používam IKEA..

Hmmm, ale dostupnosť farieb, ktoré sa mi páčia až na konci oktobra... aspon našetrím na celé balenia. 😝