Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lucia.kl ze bacile :D :D kupujem tu: http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
@caramilla skoda.. :( uz som sa nadejala, ze je taky aj PUL.. som prepasla limitovanu ediciu IB , vtedy som sa do nej zamilovala ...
nádherné fotečky, raz sa dopracovať k vašej dokonalosti.
@maly_prcek nakonec jsem ty vlozky vyresila tak, ze jsem nasila po stranach jen flisova kridelka (clovek to nemusi lemovat a nikde se to netrepi 😉 ) a vypada to obstojne, uvidime, jak se to osvedci v praxi.
Na flisackach jsem na kridelka pouzila lemovaci gumicku a lastin na naraseni na zadech. Cele jsem toolemovala tim flisem, akorat na tech zadech jsem tam dala o dost hrubsi cast, abych si ten lastin zas neprosila.
holky, chystam se sit nejaky vak na nozky mimca s upletem do pasu, neco jako tohle http://www.branakdetem.cz/dupackopytel-vlna-fro...
Mate nekdo s timto zkusenost, jak to funguje? Chci prave uplne mimi davat spat treba jen v bodycku a tomhle, eventualne zavinka. Premyslim nad kombinaci latky ze shora (jeste porad mi zbyvaji nejaka modra auticka 😀 ) a aksamitu ze spodu k telicku, co myslite?
jo a kolik ma takovy novorozenec kolem briska? At vim, jak siroky mam strihnout ten tunel 😅
ahoj holky, jukněte 🙂
ahoj, sijete niekto aj na predaj??? (najlepsie zo slovenska)
@sussanah jé tak podobný pytlík na spní jsem šila loni malýmu 😉 ale jen z zenkého úpletu a v pase je látka na náplety 😉 my to měli právě přes léto když jsou hice bo prcek se z každé deky odkope a na spacák bylo moc horko 😝 😉 jinak ty flísáčky jsou naprosto úžasnýýýýý 😵 😵 jsi šikukla 🙂 se na ně taky chystám 🙂
@katka82 aha...vidíš, to mě nenapadlo :-/ tak já to pak přesunu na aukro pokud to bloknou...Jinak víš - ty pleny od Tebe mě tak nadchli, že jsem si řekla, že to musím zkusit 😀 už předtím jsem to jednou zkusila, ale z recy látek, co dům dal, výsledek nic moc, ale teď když mám "ty správný" látky, tak to zkusím - mamka mi slíbila pomoc a radši začnu přebalovacíma podložkama pro Fanyho - ty jednorázový jsou blééé...
Holky...mám tu pořááádný flák Minky Plush látky v miminkovské růžové z USA- no byla za sůůůpr cenu, tak jsem ji vzala i když mám kluka, tak si třebas řeknete, že baby pink není zrovna košér 😀. Napadá vás, co by z ní všechno šlo? já ji chci na dotykovou vrstvu na přebalovací podložky...vím, že je vhodná na oblečení, lůžkoviny, hračky...určo i na vložky, ale na ty si ještě netroufám...co vás ještě napadá???
@sussanah Díky za fotečky flísáčků, furt rozmýšlím ten střih, jestli křydýlka nebo ne... Na vaječinu budou ale asi fajné... 🙂
ad polodupačky - záleží jak doma máte teplo, my celkem topíme, tak bych klidně ušila jenom z aksamitu, prostě tak tlusté, jak bys dělala tepláčky... Ale aksamit+Wendy bude taky určo ok...
@crawler Možná kdybys to napsala jinak, něco stylem Nakoupila jsem moc pulu a nezvládnu ho vyšít... tak by ti to tam třeba nechali... Proč ne, prodávat přebytky látek...
zdravím ve spolek!
můžu vás profi svadlenky poprosit o radu a zkusenosti? koupila jsem ces. bambus flis a chci vyrabet vkladacky ted do cc a pozdejc na dovycpani kalhotkovek. poradite idealni rozmery/vrstveni vzhledem k variabilnosti a schnuti? (strasne moc cura 😉 ) moc dekuju za jakekoli postrehy!
@katka82 diik 🙂 Sama sebe jsem tema flisackama prekvapila, ale clovek je nesmi obhlizet moz zblizka, jeste to neni uplne dokonale 😀
@maly_prcek no z toho aksamitu zase bude ta rubova cast nahore a to nevypada moc dobre, tak prave proto bych tam dala ty auticka a svy dovnitr. Jen premyslim, jestli i ty dve latky k sobe prosit nebo jen nechat dva pytle na sebe a sesit jen u toho napletu v pase 😕
Jinak teda na zacatek jdu u nas jedine do kridelek 😉
@sussanah my to meli, ten vak, na em. v nemecku se tomu rika pucksack a strih najdes i na netu, ze pak nemusis koumat nad rozmerama. mam to nekde ulozene, tak i juknu. jinak my ho meli jeste mezi nozkama jakoby s dirkou a pak se to dalo dat i do autosedajdy, coz bylo skvele, kdyz bylo chladnej 😉
@sussanah tak tady navod (ale v nemcine a rozmery nesedi tomu na strihu) http://werhatdieschere.files.wordpress.com/2008... a tady strih http://werhatdieschere.files.wordpress.com/2008...
a tady jsem jeste nedavno nasla jeste jednu zavinku http://werhatdieschere.wordpress.com/genahtes-c... a tady je k tomu strih http://werhatdieschere.files.wordpress.com/2007...

@zojec mne sa strašne páči tá látka čo vyzerá ako bacile, kde to kupuješ, aj ja chcem takú....