icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lucia.kl
31. júl 2011

@zojec mne sa strašne páči tá látka čo vyzerá ako bacile, kde to kupuješ, aj ja chcem takú....

caramilla
31. júl 2011

@zojec Díky, ale bohužel to není PUl, jsou to jen kalhotkovky🙂
Moc hezké plenečky máš 😉

zojec
31. júl 2011

@lucia.kl ze bacile :D :D kupujem tu: http://www.detivbavlnke.sk/product_detail.php?q...
@caramilla skoda.. :( uz som sa nadejala, ze je taky aj PUL.. som prepasla limitovanu ediciu IB , vtedy som sa do nej zamilovala ...

monr
31. júl 2011

nádherné fotečky, raz sa dopracovať k vašej dokonalosti.

lucia.kl
31. júl 2011

@zojec a prosím ťa, čo to je za materiál, do toho sa nevyznáma čo sa dá z toho ušiť všetko??? ešte neviem čo by som s tej látky robila ale strašne sa i páči...

sussanah
31. júl 2011

@maly_prcek nakonec jsem ty vlozky vyresila tak, ze jsem nasila po stranach jen flisova kridelka (clovek to nemusi lemovat a nikde se to netrepi 😉 ) a vypada to obstojne, uvidime, jak se to osvedci v praxi.
Na flisackach jsem na kridelka pouzila lemovaci gumicku a lastin na naraseni na zadech. Cele jsem toolemovala tim flisem, akorat na tech zadech jsem tam dala o dost hrubsi cast, abych si ten lastin zas neprosila.

zojec
31. júl 2011

@lucia.kl ta latka je urcena hlavne na plienky, lebo neprepusta mokro. ale hodi sa aj na prebalovaciu podlozku , podbradnik, vlozky... zo spodu je to potiahnute zaterom 😉

sussanah
31. júl 2011

holky, chystam se sit nejaky vak na nozky mimca s upletem do pasu, neco jako tohle http://www.branakdetem.cz/dupackopytel-vlna-fro...
Mate nekdo s timto zkusenost, jak to funguje? Chci prave uplne mimi davat spat treba jen v bodycku a tomhle, eventualne zavinka. Premyslim nad kombinaci latky ze shora (jeste porad mi zbyvaji nejaka modra auticka 😀 ) a aksamitu ze spodu k telicku, co myslite?

animal
31. júl 2011

@sussanah to by asi šlo, záleží, jak moc to chceš teplé. Ale noci už jsou chladnější, takže asi bych volila aksamit a navrch potisk jak to zamýšlíš

sussanah
31. júl 2011

@animal no maly se narodi az v pulce zari (snad), takze klidne to muze trochu hrat. Diky za schvaleni, ja se jeste porad v tech latkach tak moc nevyznam 😅

animal
1. aug 2011

@sussanah aha tak ty to budeš používat ještě později. Tak pokud to chceš používat jenom tak a žádnou jinou přikrývku už ne, tak to bude málo. Ke konci září už bude chladno a na novoška málo tepla.

sussanah
1. aug 2011

@animal nee, normalne bude mit i perinku, ale jde mi spis o nahradu dupacek ze zacatku, at se proste zahreje sam 🙂 Pripadne to vidim jeste na zabaleni do zavinky, takze zima mu urcite nebude

sussanah
1. aug 2011

jo a kolik ma takovy novorozenec kolem briska? At vim, jak siroky mam strihnout ten tunel 😅

caramilla
1. aug 2011

@sussanah Změřila jsem polopupačky do nápletu, které Jasmína měla jako malé miminko (asi od konce 1. měsíce) a měří 18cm v klidu. Pro úplněho vykuklence se 3kg asi i méně, záleží asi na jaké období to chceš. Asi bych náplet dělala tak 16 - 18 cm. 😀

crawler
1. aug 2011
sladkasue
1. aug 2011

ahoj, sijete niekto aj na predaj??? (najlepsie zo slovenska)

sussanah
1. aug 2011

@caramilla diky 🙂 ja prave mela polodupacky az asi od pulroku mladeho, do te doby jen klasicke dupacky, tak jsem nemela podle ceho zmerit 🙂

katka82
1. aug 2011

@sussanah jé tak podobný pytlík na spní jsem šila loni malýmu 😉 ale jen z zenkého úpletu a v pase je látka na náplety 😉 my to měli právě přes léto když jsou hice bo prcek se z každé deky odkope a na spacák bylo moc horko 😝 😉 jinak ty flísáčky jsou naprosto úžasnýýýýý 😵 😵 jsi šikukla 🙂 se na ně taky chystám 🙂

katka82
1. aug 2011

@crawler super že prodáváš PUL 😵 ale bacha kočko si myslím že ti to brzo admini stopnou bo to není použité zboží 😒 a nové nelza na bazoši prodávat😖 už jsem s tím měla taky opletačky

sladkasue
1. aug 2011

@zfidorka dik to poznam. 🙂 mala som na mysli este niekoho navyse 🙂

skusali ste niektora sit vkladacky s patentkami (SIO) resp. do GRO VIA ?

season
1. aug 2011

@zojec Skoda, ze by na chlapcovi vyzerali motyliky blbo, ta plienka je nadherná! Este stastie, ze sa tie plienky tak zodrali, ked uz ich pouzíva druhý kúsok... aspon par mozem este usit a necitit sa previnilo 😝

crawler
1. aug 2011

@katka82 aha...vidíš, to mě nenapadlo :-/ tak já to pak přesunu na aukro pokud to bloknou...Jinak víš - ty pleny od Tebe mě tak nadchli, že jsem si řekla, že to musím zkusit 😀 už předtím jsem to jednou zkusila, ale z recy látek, co dům dal, výsledek nic moc, ale teď když mám "ty správný" látky, tak to zkusím - mamka mi slíbila pomoc a radši začnu přebalovacíma podložkama pro Fanyho - ty jednorázový jsou blééé...

Holky...mám tu pořááádný flák Minky Plush látky v miminkovské růžové z USA- no byla za sůůůpr cenu, tak jsem ji vzala i když mám kluka, tak si třebas řeknete, že baby pink není zrovna košér 😀. Napadá vás, co by z ní všechno šlo? já ji chci na dotykovou vrstvu na přebalovací podložky...vím, že je vhodná na oblečení, lůžkoviny, hračky...určo i na vložky, ale na ty si ještě netroufám...co vás ještě napadá???

maly_prcek
1. aug 2011

@sussanah Díky za fotečky flísáčků, furt rozmýšlím ten střih, jestli křydýlka nebo ne... Na vaječinu budou ale asi fajné... 🙂
ad polodupačky - záleží jak doma máte teplo, my celkem topíme, tak bych klidně ušila jenom z aksamitu, prostě tak tlusté, jak bys dělala tepláčky... Ale aksamit+Wendy bude taky určo ok...

@crawler Možná kdybys to napsala jinak, něco stylem Nakoupila jsem moc pulu a nezvládnu ho vyšít... tak by ti to tam třeba nechali... Proč ne, prodávat přebytky látek...

zojec
1. aug 2011

@sladkasue ja mam nasite aj s patentkami.. ale len 60x9 davam do IB 😉
@season uplne v pohode mozu motyliky aj chlapci 😉 ved im je to aj tak jedno :D to len ta nasa marnivost 😀 mozno ten podklad by bol prave pre toho tvojho 😀

zuzre
1. aug 2011

zdravím ve spolek!
můžu vás profi svadlenky poprosit o radu a zkusenosti? koupila jsem ces. bambus flis a chci vyrabet vkladacky ted do cc a pozdejc na dovycpani kalhotkovek. poradite idealni rozmery/vrstveni vzhledem k variabilnosti a schnuti? (strasne moc cura 😉 ) moc dekuju za jakekoli postrehy!

sussanah
1. aug 2011

@katka82 diik 🙂 Sama sebe jsem tema flisackama prekvapila, ale clovek je nesmi obhlizet moz zblizka, jeste to neni uplne dokonale 😀
@maly_prcek no z toho aksamitu zase bude ta rubova cast nahore a to nevypada moc dobre, tak prave proto bych tam dala ty auticka a svy dovnitr. Jen premyslim, jestli i ty dve latky k sobe prosit nebo jen nechat dva pytle na sebe a sesit jen u toho napletu v pase 😕
Jinak teda na zacatek jdu u nas jedine do kridelek 😉

terezita
1. aug 2011

@sussanah my to meli, ten vak, na em. v nemecku se tomu rika pucksack a strih najdes i na netu, ze pak nemusis koumat nad rozmerama. mam to nekde ulozene, tak i juknu. jinak my ho meli jeste mezi nozkama jakoby s dirkou a pak se to dalo dat i do autosedajdy, coz bylo skvele, kdyz bylo chladnej 😉

terezita
1. aug 2011

@sussanah tak tady navod (ale v nemcine a rozmery nesedi tomu na strihu) http://werhatdieschere.files.wordpress.com/2008... a tady strih http://werhatdieschere.files.wordpress.com/2008...
a tady jsem jeste nedavno nasla jeste jednu zavinku http://werhatdieschere.wordpress.com/genahtes-c... a tady je k tomu strih http://werhatdieschere.files.wordpress.com/2007...

sussanah
1. aug 2011

@terezita jeee, diky moc 🙂