icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mehlo
13. aug 2010

@labutka čau já prodávám koukni na můj inzerát tady https://www.modrykonik.cz/bazar/plenky/u8cn/usi... v podmínkách prodeje mám celý ceník, akorát teda vlnáčky ne, ale klidně bych je taky mohla ušít.

animal
13. aug 2010

@labutka ahoj, šije nás tady víc, ale vzhledem k tomu, že jsi ze Slovenska bych ti možná @kaktusik007 nebo @katka.carska

animal
13. aug 2010

bych ti možná ... doporučila (jsem nenapsala) 🙂

kaktusik007
13. aug 2010

@labutka ano ano, rozbieham sitie... kuk moj album, su tam dva prototypy zatial 🙂

katka.carska
13. aug 2010

@animal overlock som nikdy ani len nevidela - zacinala som na starej Lade, teraz mam klasika Singerku. Staci cik-cak, tie novsie stroje uz mavaju aj ine stehy na uplety - nemusis sa toho bat.

@labutka znamym ano, na predaj vo velkom nie - nechcem si privyrabat na cierno popri materskej 😔

@zojec vkladacky krasne, su pre mna inspiraciou 🙂 Ma som ochrannu kapsu mala, sila som podla navodu co dala Nika, ale nezvykla som si na nu - pouzivala som preto len vacsiu deku, do ktorej som nas zakrutila.

kaktusik007
13. aug 2010

@katka.carska krasny stroj 🙂

animal
13. aug 2010

nechcete někdo kousek lososového úpletu oboulícu? Prodám pár metrů. Mrkněte kdyžtak do mých inzerátů.

maryol
13. aug 2010
delfi
13. aug 2010

ahoj holky měla bych dotaz, byla by některá z vás schopná ušít (uplést?)prodlužující díl natuhle noční košilku/spací vak http://bundles.cz/zbozi/1-merino/82-merino-gown... ? je z merino vlny a už je nám krátká, takže jí už nemůžu přehnout a zapnout, jenže to pak malýmu táhne odspod. jestli by některá z vás měla nápad a byla ochotná mi to ušít byla bych mooooc vděčná.

monikajan
autor
13. aug 2010

@katka.carska krasne tricko, ani sa mi nechce verit, ze je usite na uplne obyc stroji. Si fakt sikula! 😉
@kaktusik007 pekne plienocky, blahozelam k zakaznickam - nielen k prvej, ale casom ich bude urcite viac 😵 .

Wendy uplet (50 cm pruhy latky) som oprala na 60 a nic - nesprali sa (alebo len minimalne, takze som to ani nemohla odmerat) a aj struktura je rovnaka. Takze su na plienky ok.

P.S. Ospravedlnujem sa, bola som s meniskusom v nemocnici, takze na maily som nereagovala. Konecne som sa pustila do sitia novych plienok . Asi velmi zurivo, ked sa mi odtrhol meniskus .... 😀 . Takze este sa musim liecit a ked plienky dokoncim, odfotim.

utaninka
14. aug 2010

No, odbehli sme si na tyzden na dovolenku, a tu sa toho staloooo! 😀
@kaktusik007 krasna pelucha. Ja uz sa nejaky ten tyzden zaoberam sitim na zakazku, ale som srab...sa bojim, ze sa to nesmie. 😠 No ale zas si myslim, ze prepanajana, sa nic nestane, ked si sikovna mamina najde cas a trosku si privyrobi. Ved tu nejde o miliony. Fakticky par eur k materskej, ze?
@katka.carska tak to triko vyzera UPLNE profi! A ten stroj je prenadherny!

@delfi na mojom overlocku by to bolo sup sup, ale na postovne zo slovenska do ciech je besne drahe... 😒 Pripadne mi pisni na IP

labutka
14. aug 2010

Dievcata, chcela by som poradit od vas. Prave ma napadlo, ze ved ja viem strikovat (aspon dufam ze je to jak s byciklovanim, ktore sa neda zabudnut 🙂), a mozno by som po veceroch jedny vlniaky aj nejako zbuchala. Lenze mam len strikovacie zaklady - hladko, obratene. Staci to na vlniaky? A za druhe, neviete ci sa da merino vlna kupit niekde v kamennom obchode v BA? Napada ma galanterka Motyl pri justicaku, alebo v Slimaku... Neviete nahodou?

katka.carska
15. aug 2010

@labutka jasne, ze staci hladko a obratko - a este dve ihlice, na naplety okolo noziek je dobra aj taka kruhova. Mozes zacat s vlnenym obdlznikom - mozno by vam na den uz iba ten stacil.
http://zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_navo...
V Motylovi mali velky vyber, no dost draho, lacnejsie to vyslo kupit cez net. Kedysi som aj pri Dvoch levoch vo vypredaji kupila.

monikajan
autor
16. aug 2010

Ahojte,
@katka.carska , @kaktusik007
@utaninka
@maryol
@mehlo
@maryol a vsetky ostatne, prosim poradte:
dnes som bola v galanterke kupovat ihly s gulatou spicou a predavacka mi davala strecove ihly - ze to je to iste. Ale v popise prislusenstva mojho stroja su aj strecove ihly aj ihly s gulatou spicou. Tak neviem -poradte odbornicky! Ja si myslim, ze to nie je to iste 😒 .

katka888
16. aug 2010

ahojte baby,
mozem sa opytat? odkial mate strihy na plienocky? dakujem

katka.carska
17. aug 2010

@monikajan strecove a s gulatou spickou by mali byt to iste. Akurat gulaty moze byt este i ten druhy koniec - prave do toho nasho slapacieho isli gulate a nie s ploskou.
@katka888 Zacinala som so strihmi na nete, skusala i obkreslovat plienocky, co mimi pasovali, ale nebola som spokojna s nicim. Tak mam svoj metodou - pokus-omyl. Mozem ho odfotit, v mierke ho neviem do PC dostat. No kazdemu vyhovuje nieco ine, niekto chce viac bokovky, niekto vysssi sed, mne zalezalo na tom, aby vydrzal az do odplienkovania, no zaroven nebol obrovsky.

katka888
17. aug 2010

@katka.carska
diky, ja si skusim nieco najst na nete 🙂

mehlo
17. aug 2010

@monikajan čau podle mě je to to samé. Prostě strečové jehly.

monikajan
autor
17. aug 2010
chaarleene
17. aug 2010

holky, mám dotaz (opět 😀)

mám doma spoustu tohoto bambusového úpletu http://www.moraviatex.cz/shop/?p=productsMore&i...
hrozně se mi líbil, tak jsem si ho kilo objednala a je toho fakt hodně 😀
takže přemýšlím, jestli by se dal použít na vnější i vnitřní stranu plenky (když stejně ještě na tom bude vkládačka a separačka) a řeším, co dát mezi, aby to trochu drželo tvar... šlo by třeba toto: http://sijemdetem.cz/produkt/bambusovy-flis-ten...
?

kaktusik007
18. aug 2010

dievcence, co je to pike??? 😀

ivuska.h
18. aug 2010

@kaktusik007 To se slovně dost špatně popisuje... Mám z toho jedno tričko, ale kdybych to vyfotila, stejně to nebude pořádně vidět. Je to druh úpletu, takový celkem pevný a silný, to je asi tak jediné, co k tomu můžu říct 😀

ivuska.h
18. aug 2010

@kaktusik007 Tak např. viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Piké. Google je tvůj přítel 😉

ivuska.h
18. aug 2010

@chaarleene No já nevím, mám s některými úplety z Moraviatexu (a toto je jeden z nich) dost špatnou zkušenost, často bývají z výroby špatně kalandrované a celé je to hnuté na jednu stranu, jakoby zkroucené, takže se to praním zkroutí ještě víc a když z toho uděláš třeba tričko, vytáhne se to hůř jak tričko od vietnamců. Raději si prvně zkus třeba 4vrstvou vkládačku a uvidíš, jak se to bude chovat po pár praních. Třeba máš zrovna nějakou lepší várku 😀

kaktusik007
18. aug 2010

@ivuska.h dakujem... google ma fakt nenapadol 😀 uz dementniem... 😝 😀 😀 😀

ivuska.h
18. aug 2010

Tohle sice nejsou plíny ani vložky, ale je to super -- http://newdressaday.wordpress.com/

animal
18. aug 2010

@ivuska.h to je super 🙂

kaktusik007
18. aug 2010

dievcence, sila si tu uz niektora z vas satku??? a z akeho materialu ak hej??? thx 🙂

maryol
18. aug 2010

@monikajan, skúmala som tie ihly a toto som našla: (ani som netušila, že existuje toľko druhov 😉 )
http://www.technotex.sk/schmetz.htm

monikajan
autor
18. aug 2010

@maryol dakujem. To je sila 😕 , pouzijem strecovu....