icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

animal
19. aug 2010

tak jsem spackala nový motiv

zojec
19. aug 2010

@animal jeeeeeeeeej krasne.. 😉 ja sa akurat zberam na nejaku plienocku.. len nejak nie je cas.. mala by to byt moja prvotina.. aky si pouzila material? to biele myslim, co to je? su to vrchne gatuse?

mamkajanka
19. aug 2010

.... 🙂 to je mile.....dievcata obcas sem zabludim a zasnem ake ste sikovne,aspon sa potesim ,ked uz nemam drobca na latkovanie 😉

animal
19. aug 2010

@zojec toto je verze svrchní flízáky - takže materiál flíz. Ještě je dělám ve verzi AIO s vkládačkou.

zojec
19. aug 2010

@animal su perfektne.. 😉 si ma inspirovala..

cinocka
19. aug 2010

@animal - nemaju chybu 😀 😀

animal
19. aug 2010

@cinocka děkuji 🙂 v inzerátech jich mám více

labutka
20. aug 2010

ja si idem, akurat na postu pre merino na vlniaky. Bude prirodna, chcem ju zafarbit. Poradite prosim cim, a ako? Chcem farbit este pred strikovanim.

katka.carska
20. aug 2010

Ten navod od Fibi som skusala i ja a fungoval, akurat mi vlniaky pustali. Zaujimavy bol i melir. Este jeden:
http://www.chytrepleteni.cz/barveni_umele.htm

labutka
20. aug 2010

@fibi na tej altermateri je tusim vsetko.. 🙂
Dik baby pokukam...

labutka
20. aug 2010

kukam ze to treba varit, nezrazi sa ta vlna? 😕

katka.carska
20. aug 2010

Kupodivu nie, treba zahrievat pomaly, z mojich skusenosti vlne nerobi dobre prudka zmena teploty, pomale zahrievanie nevadi.

labutka
20. aug 2010

@katka.carska a pustali tie vlniaky stale alebo to prestalo? Pustali na plienky a na oblecko alebo pri prani? Ja periem kazde vlniaky zvlast, ale rozmyslam o pasikavych...

katka.carska
20. aug 2010

Jedny este pustaju, druhe uz dopustali, farba sa uplne odoprala a su ako pred farbenim - ja ale vlniaky periem v pracke. Na plienky ani na oblecko mi to nefarbilo. Akurat ked som ich z lenivosti lanolinovala s inymi. Neviem, ci by tie pasiky nepustali do seba.

katka82
20. aug 2010

@animal krásnej novej motiv 😉 😵 jsi šikulka 🙂
@labutka tady je taky něco: http://www.predeni.cz/stranky/barveni.htm

labutka
20. aug 2010

@katka.carska kurnik..... no este porozmyslam

a neskusal tu niekto farbit s Duhou? to by pustit nemalo, nie? mne sa tie pasiky celkom pacia.....

katka82
21. aug 2010

@labutka duhou taky můžeš 😉 ale chce to pak pořádně vymáchat v octě aby se pořádně ustálila barva 🙂

labutka
21. aug 2010

@katka82 dakujeem. 🙂 no uvidim ze co, stale som v stadiu rozhodovania... Este by sa mi pacilo na zadnu stranu vlniakov dat otlacky ruky alebo nohy krpca, ale neviem ci by sa to dalo zrealizovat. Farba na textil asi na vlne nebude drzat, ze?

katka.carska
22. aug 2010

@labutka http://rodina.cz/scripts/journal/journal.asp?id...
Daj vediet, ako farbenie dopadlo 🙂

mehlo
22. aug 2010

@animal no ty jsou krásnéééé

mehlo
22. aug 2010

@labutka čau ale duha je na rostinné vlákna, já koupila iberii a nepouštěla- pletla jsem na zakázku a maminka si nestěžovala, že by jí to pouštělo. Jedny naše jsem taky pletla proužkované barvila jsem přírodně v cibuli a černém čaji a nepouští vůbec a ta barva je pořád stejná po skoro 9 měsících používání. Přikládám obrázek

animal
22. aug 2010

@mehlo děkuji 🙂 dneska nějak nevím, co dřív. Zakládám celý den e-shop 😝 🙂

labutka
22. aug 2010

@mehlo dik, pisem si, Iberia... To asi v normalnom obchode nezozeniem, ze? Duhu som kupila v kauflande uz daaavno, ale tu iberiu skusim pokukat. Stale este rozmyslam ze jaky vzor a farbu chceme, najlepsi by bol nejakyunisex... Vlna mam nebielenu. Uz mam zelene loveybums, modre swaddlebees, tak neviem.

mehlo
22. aug 2010

@labutka čau já to koupila v tescu. myslím že to měli i v DM drogerii

monikajan
autor
22. aug 2010

Ahojte,
objednala som si nejaky tovar od Terky zo SD, (jednofarebne pul a zatkavane merino), takze ak by niekto chcel zo SD(sijemdetem) nieco, co este nemam v ponuke v inzerate (pozri moj inzerat tu na MK), tak mi napiste do IP. Terka to pribali k mojmu tovaru a postovne je len za poslanie odo mna k Vam. 😉
Termin - do stredy.

animal
Odpoveď bola odstránená
chaarleene
23. aug 2010

@animal hezký 😵 😵 😵

no a já jsem tu zase s dotazem 😀 pořád řeším, že bych teda malé (konečně 😀) ušila nějaké kalhotovky, tak jsem prozkoumala sijemdetem, materiály, savost,... no a teď mi došlo, že coby celkem zdatná nočníkářka vlastně malá nepotřebuje nijak extra savé pleny 😅 teď dávám obyčejnou čč na draka a půlku ikea ručníčku a pobere to v pohodě, většinou řeším jen ucvrknutou vkládačku, tak jednou denně to pročůrá a tak jednou za 3 dny se pokadí 🙂

takže si říkám, jestli by ty kalhotovky šly ušít z něčeho tenčího, jde mi v podstatě o to, aby neměla PUL přímo na těle (jako kdybych dala čč narovno) a aby jí dobře držela vkládačka... takže hledám materiál, který bude držet tvar a budou se do něj dát nacvakat patentky - co byste mi doporučily?

animal
24. aug 2010

@chaarleene děkuji za pochvalu
já mám odzkoušený Bio bavlněný aksamit je moc fajn, taky si myslím, že bys mohla zkusit bio bavlněné froté, ale to jsem neměla v ruce. Ale gramážově je to skoro nastejno s tím aksamitem, takže by to mohlo držet dobře.

chaarleene
24. aug 2010

@animal a ten aksamit udrží patentky?