Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@chaarleene odpověděla jsem, ale bez tvého nicku 🙂
@animal super, díky 🙂
@chaarleene no on ten bio bavlněný aksamit je skoro totožný s bio bavlněným froté 😉 teď jsem naposled objednala obojí a málem jsem nepoznala do je co 😀 to froté mi teda přijde jakoby pružnější 🙂 jinak jj stačí když to vypodložíš přímo pod patentkama 😉
teda holky dneska mam den blbec 🙄 šla jsem pro prádlo do pračky a zjistila jsem že mi tam malej v nestřežené chvíli šoupnul průvodce po Šumavě takže průvodce je na sračku a prádlo plné papírových žmolků ☹ jsem chviku nevěděla jestli se smát nebo brečet 😅 teď jsem se pokoušela o odžmolkování a teda pěkně jsem se u toho vyvztekala 😠 😠
@katka82 prepac, ale zdvihlo mi to naladu 😀 😀 😀
no sucitim s tebou, vazne 😉
@kaktusik007 tak aspoň že tě to pobavilo 😉 😀 no k něčemu to bylo dobré 😀 😀
snad se to časem opere 😉
@mehlo a to prosim ta bolo co za auto, ze ho tak moc chcel??? 😉
@kaktusik007 opel vectra B, on s nima totiž obchoduje tak si asi spočítal, že se mu to ještě vyplatí to opravit nebo potom prodat na ND
@mehlo
@katka82 tak dievcata, obidve ste ma potesili, Katka prepac 😀 😀 😀 , ale tieto somariny, co male deti vyvedu su fakt mile ... 🙂 , ale priamo v tej chvili sa malokedy smejeme 😖 .
Moj Misko behal holaty po dvore a prisiel za mnou do kuchyne, na stipci (kolicku na pradlo) mal napichnute vlastne hovienko - teda len cast a druhu cast mal po nohach a topankach. Ale prisiel sa pochvalit, ze sa vykakal do travicky.... 🙂 ☹ 😀 .
@monikajan 😀 😀 😀
Zajtra o 17.15 v Reflexe na Markize reportaz o latkovych plienkach. V hlavnej ulohe moj maly Slovanista. 🙂
panecku baby,ja som dnes objavila tuto vasu temu,a zasnem nad vasimi vytvormi 😵 ,uzasne ste
joj keby som toto vedela pred 3 rokmi,usetrila by som si kopec penazi za popolinky 😒 ,ale aj tak som spokojna ze sme latkovali,je to super vec 😵
@labutka ahoj labutka,skoda ze nemame doma telku,ale toto si nedam ujst pozvem sa niekde na kavu 😀
@papajka7 archiv to isti, uz si robim zalusk, pre zmenu nemam markizu 😀
@papajka7 a potom, tie tvoje mei taie su o uplne niecom inom ako ten moj... ale funguje dobre 😝
@kaktusik007 no vidis archiv ma nenapadol 😅 ,tak som v poho ked nepozriem life tak kuknem v archive 😉
@animal
@zojec
@kaktusik007 dakujem ,skoda ,ze uz nemam doma plienkaca,taaak by som skusila aj plienky,len nemam motivaciu
@kaktusik007 ahoj, už jses dokonale skamarádila se svým novým šicím strojem ? Já po něm totiž taky pokukuju a tak mě zajímá, jak se ti s ním šije a jaký je to šití s tím overlockem. Zda ten overlock alespoň za něco málo stojí. Co jsi s overlockovým stehem zkoušela už šít?
tak jsem koukla do archívu TV Markíza na včerejší reportáž o látkových plenách. Moc se mi líbila a odkaz putoval také hned na mé web stránky 😀
@katka82 shop je hotovej a já na ten pořad koukla asi tak před hodinou na webkách Markízy http://video.markiza.sk/archiv-tv-markiza/refle... a moje stránky www.bibu.mypage.cz
Jůůů stránky jsou fakt krááásný 😵 😵 jsi dobrá a kde jsi sehnala ty certifikáty na látky?
teď se ještě kouknu na tu Markízu 😉
Tak zkouknuto a fakt super reportáž 😵
jen mě teda dostala ta maminka co používá hnusky že prej je akční a hodně jezdí no to my taky a v poho látkujem 😀 a ještě mě dycky dostane argument že se jim to nechce prát a že by tím ztráceli čas 😕 no nevím,ale neperu na valše aby mi to zabralo celý den 😀 😀 pračka to vypere sama no ne 😉

Ono bio bavlněný aksamit je docela dost silný, ale pružný, záleží, kam ho dáš. Jestli jako vrchní a vnější vrstvu, tak bych to v místech patentek (mezivrstvou) podložila ne tak moc pružnou látkou.