Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@zojec poslala mi ju @utaninka. na vlne je mojej adresa www.pletenie.sk
baby, ak sa mozem opytat, skusali ste sit taky ten sedaci vak, co je naplneny polystyrenovymi gulickami? neviem ci sa do toho pustit, ale chcem malej zariadit izbicku a toto si tam viem predstavit.. 🙂
baby, na akých ihliciach strikujete vlniaciky? Ja som prve strikovala na patkach, ale zdaju sa mi moc roztahane. Dnes idem na druhe a skusim ich nahodit na trojky. Uvidime 😉
@kloti no neviem podla mna 3 su dost tenke ja teraz robim take krasne papucky na 4 vlna sice je dvojmo zalezi aj od vlny
@katecameron vyskúšam tie trojky...vieš, vlnu mám ešte od starej mamy - ručne spradená, tak neviem odhadnúť, aké ihlice by boli dobré. Skúsim patentík a uvidím.
Inak, dať vlnu dvojmo, to je tiež dobrý nápad. S pletením nemám veľa skúseností, ale pri malinkom sa naučím 😉
@kloti patent samozrejme sa ma robit na tensich ako hore ja sa do strikovania teda vyznam celkom dobre teraz vsak robievam len ponozky a papucky jked niekto chce v rodine pre babatko kedysi som robila vsetko svetriky ciapocky aj overaly dcere 🙂
@katecameron 🙂 dakujem, si zlata...tak patent na trojkach a ostatok na stvorkach...vecer sa do toho pustim a dam vediet, ako to dopadlo 😉
@kloti drzim paste 😉
@katecameron mozes mi poradit.. kolko vlny si mam kupit na vlniaky? chcem take tristvrtove a jedny klasicke gatkove.. odporucate davat vlnu dvojmo.. cca 5 klbiek mi bude dost.. velkost na 3-6 mesiacov...
@zojec tak s odhadovanim vlny som mala vzdy problem aj ja vzdy som kupila radsej vlny viac fakt netusim
Tak včera jsem vyfotila ty vlňáčky a ještě bez nohaviček je zkusila na prckovi,ale musela jsem je zase rozpárat bo mu moc neseděli musím zvýšit sed a udělat je užší v rozkroku 😉 už je to skorem hotové jen dopletu horní lem 😉
jinak barvení se docela povedlo tak mam radost 😵
na jedny vlňáčky jsem spotřebovala necelé stogramové klubíčko 😉 ale nejsou pletené dvojmo 🙂 a pletla jsem na pětkách 😉 tak snad to někomu pomůže
Ahojte, prosim Vas neviete mi niekto poradit tu slovensku stranku z ktorej sa da kupit metraz na sitie plienok? Predtym bol odkaz v bazari, ale neviem to uz nikde najst a neulozila som si to. Velka vdaka...
Tak tady je finální podoba vlňáčků 😉 ještě teda s nitkama 😅 ale i ty už jsou dole 😉 😀
@zojec děkuju 😉 a to jsem ráda že to někomu pomohlo 😉 jinak spoustu návodů na vlňáčky je tady: http://www.zlaticko.cz/index.php?page=uzitecne_... 🙂
@katka82 krasne vlniaky, ta farba sa naozaj podarila, vyzera to ako z obchodu 🙂!
@quaxi - rozmyslala som nad tym nepremokavym oblecenim pre maleho: tiez sa mi pul zdal dost jemny ako vrchna latka (ako aj Ty pises, ze sa to lahko roztrha - maly sa hra so psom, zajacmi, sliepkami ...). Tak by som chcela dat pul ako podsivku pod sustakovinu - ta pul strana by bola vnutri pri sustakovine a lic pulu by bol na tele - co myslis ako odbornik? 😉
Baby, sili ste uz niektora taketo oblecenie z pulu (este okrem quaxi)?
@monikajan ta PUL vrstva funguje obojstranne, takze v tomto by nebol problem. Skor by mohlo vadit, ze su to 2 vrstvy dost malo priedusnej latky, takze by v tom bolo asi dost teplo - no ked to chces teraz na jesen, zimu, tak urcite nevadi, a do leta ti to uz mozno aj tak vyrastie. No a asi to bude trochu horsie schnut ak sa namoci aj vnutro, ale nic tragicke. Na dotyk na holu kozu to bude urcite prijemnejsie nez ta pul vrstva. Ja by som do toho kludne sla, ak mas dobry odolny sustak.

@labutka som kukla ten postup... no sranda 😀 toto by aj moj mm dlhsie rozdychaval... chcem sa spytat, odkial si objednavala vlnu? dakujem