icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

aerin
13. júl 2014

@caramilla to je rozkosnicek 😵

caramilla
13. júl 2014

@bordino ježiš, to je bomba 😵

bordino
13. júl 2014

přes den jsem škrabala, pak jsme strávili 3 hodiny v Ikea nad plánovačem kuchyně, teď jsem dopatlala medovník a mám jít šít.... blé 😀

caramilla
13. júl 2014

@bordino a zítra tě přijdeme navštívit v Bohnicích 😉

jitu22
13. júl 2014

po týdnu mimo civilizaci (a internet) přihazuju pár drobností (bylo třeba trochu vyhezčit bodýčka po 3 dětech a zpracovat zbytky látek, co se už k ničemu jinému nehodí) a svojí milovanou šicí sukničku 😀
Samovýcvak v zrcadle vznikl bleskem, když chtěla crawler vědět, co že jsem to vlastně šila do tipovačky 😀 A fakt jsem nemlžila, látku jsem si na ni koupila už někdy na podzim u Mellu, jen nebyl čas ji ušít. Udělala jsem ji nahoře skládanou, přijde mi to na moji postavu lepší. Nařasená přidává dost objem do stehen, což nemůžu potřebovat 🙂

macin73
13. júl 2014

Sukně super!!! Zbytek samosebou taky (jednu tu látku tu mám na pexeso, ale pochybuji, že na něj dojde, tak se asi budu inspirovat), ale ta sukně vypadá oblečená bezvadně!!!

bordino
13. júl 2014

@caramilla já spíš doufám, že snad do konce prázdnin budu moct přijímat návštěvy v Mirošovicích 😀 Mám hotovo, uf, zejtra další hrůza, musím vyklidit byt na nafocení inzerátu, no jenom než uklidím šicí koutek... to bude

bordino
13. júl 2014

@jitu22 z týhle látky mám peněženku 😀 super

koki_melo
13. júl 2014

@bordino Nádherné šatky!!!
@jitu22 moc ti ta sukýnka sluší.

fliacik
14. júl 2014

Žienky, prosím Vás, nemáte niektorá doma strih na dámsky overal, najlepšie bez ramienok, veľkosť 36-38? Nikde neviem zohnať staršiu Burdu, napr. 04/2012, prípadne 07/2011, kde boli také strihy ☹ Už mám doma aj látku na overal a nemám podľa čoho šiť ☹ Vopred ďakujem za pomoc.

sufik1
14. júl 2014

holky, z čeho šít kapsář do stanu, z aby to drželo tvar? dvě vrtsvy a dovnitř vatelín? a nebo jen stačí tuhé plátno a jedna vrstva??? To asi ne, co.... + na to kapsy
kdo jste šili - @zuzkasim

koki_melo
14. júl 2014

@fliacik overal bez raminek je v cervnove burde.

petkasv
14. júl 2014

@sufik1 my ho máme stoletý, dělala ho mamka, když jsme celý léto stanovali a není v něm vatelín, z jedný strany je kočárkovina - aby to nepromoklo apod a z druhý je silný tuhý plátno, mamka by se toho našeho chtěla zbavit, kdyby si chtěla 😀 ale je to do velkýho stanu na zavěšení 😀

snowwitch
14. júl 2014

Ahojky, posledních pár dní jsem byla bez ntb, a tak jsem jen laikovala vaše úžasné výtvory.... Mám prosbu, ráda bych své 7mi leté neteři ušila kabelku, ale nemám s tím žádnou zkušenost. Co všechno, kromě látky a zipu budu potřebovat? Nemáte tip na nějaký pěkný návod (pokud možno i se střihem)? Moc děkuju...

caramilla
14. júl 2014

@bordino Pracovnu jsem si vycídila minulý týden, dá se tam ze země i jíst 😀

katka82
14. júl 2014

@jitu22 ta sukně je nádherná a moc ti sluší 😵 😵 taky jsem si ji u Mellu koupila s tím že ještě nevím co z ní spáchám 😀

petkasv
14. júl 2014

Tak nějaké novinky ode mě, ušito v sobotu večer 😀
- nový komplet pro Rozárku a Bětušku (díky bohu, že nešiju legíny, nechápu @caramilla, já už při stříhání měla oči šejdrem 😀)
- tílko nového střihu pro mě (úžasný)
- kraťaso/sukně pro mě (dokonalý kousek do mého šatníku, mám dvě od adidasu 🙂 už asi deset let staré, když jsem je kupovala paní v obchodě mi tak záviděla že hraju tenis a můžu je nosit, s mamkou jsme se málem počůraly smíchy, raketu jsme měly max. na zahradě 😀) ale tyhle mají nohavičky z bambusu a vršek je lille, je jemňoučká, není těžká, vzdušná, omlouvám, se že není vyžehlená, ale ještě jsem jí nesundala 😀
- svetřík podle mysskaaa na fleru pro Bětušku, vlna od decidy, měla jsem ho holkám koupit, už jsem ve vlnách za dva litry 😀 je to mor, ale svetřík je božskej 😀
- a fotečky oblečků na holkách, včera ze ZOO 😀

terezita
14. júl 2014

@petkasv uz jsem slintala včera nad foto na fb,keasny! Muzes mi hodit odkaz na střih na tn svetrik? Jsem si ho minule neulozila. Dekuji!!!

jitu22
14. júl 2014

@petkasv všechno super, ale svetřík u mě vede 😵 Háčkovala jsi dvojitě?

petkasv
14. júl 2014

@terezita na ten háčkovaný, hele já ve finále žádný návod neměla, ukázala jsem to Jirkovi ať mi vysvětlí jak to vypadá po rozložení, neb nemám žádné takové 3D vidění 😀 a řekl mi že to je prostě ubrus 😀 a má díry na ruce, takže jsem v pátek odpo s mamkou umotala klubíčka a večer jsem holkám pustila hodinovou pohádku a háčkovala a měřila přímo na Bětce, začala jsem 5ok - řetízek a spojit, pak 10 dlouhých sloupků a spojit a pak jsem rozháčkovávala každý druhý sloupek, udělala jsem několik řad (kruhů) změřila kdy to bude chtít díry na ruce a udělala, Bětka má díru na 12ok ale v řetízku je pak 20dlouhých sloupků aby jí to nikde neškrtilo a spočítala jsem že jsem Bětce ten ubrus dělala z 17ti řad, Rozárce z 12ti řad 😀

petkasv
14. júl 2014

@jitu22 jo kdyby dvojitě, prosimtě dohromady je tam pět přízí všechno vlna a hlavně jsem jela háčkem č. 20 😀

zuzkasim
14. júl 2014

@sufik1 Kapsář mám z hodně pevného plátna, netuším, k čemu to mělo sloužit původně, získala jsem ho kdysi darem. Dělala jsem z toho kapsáře i dřív dětem do školky, teď i ty velké do stanu. Kočárkovina by určitě byla taky fajn, ale té nemám nazbyt. Aby to nebylo tlusté (přece mi kapsář nezabere půlku zavazadla), těžké, bylo to dost pevné a dalo se to vyprat. Ty máš asi dost té kočárkoviny, šla bych do toho.
@petkasv Ubrus🙂 Jsem se u toho svetříku pěkně pobavila. A obdivuju, háček používám maximálně na zatažení řetízku z overlocku.

terezita
14. júl 2014

@petkasv diky! A 5 prizi?? 😁

petkasv
14. júl 2014

@terezita jj chtěla jsem to mít rychle 😀 a hlavně ten pro Bětku jsem chtěla pestrý aby se hodil ke všemu 😀 na podzim bude dokonalý 😀

caramilla
14. júl 2014

@petkasv Betuska ti roste do krasy 😵 😵 😵
Škoda, že jsme se v zoo o týden minuly 😀 Ale jedeme tam ještě v srpnu 😀
Jinak ty proužky se šijou jako svině, to je pravda, podle mě je to blbě natištěný, páč mám vždycky u nohavice jeden širší a jeden užší a pak zase naopak, strašné, strašné, strašné, nenávidím je, ale objednala jsem od nich od každých ještě 1 roli na leginy 😀 😀 😀 😀

koki_melo
14. júl 2014

@petkasv Krásný, krásný, krásný!

sufik1
14. júl 2014

@zuzkasim díky. kočárkovina je měkká... budu muset něco ulovit. mám samá plátýnka.

terezita
14. júl 2014

@caramilla z toho budes za chvilu silhat! ja je objednala na leginy jen pro em., tak snad jeden kus dam.. 😀 ale pruhy ja tak nerada siju.. 😅 silham i bez nich 😀 😀 😀
@petkasv 😅 😀 ale je fakt krasny!! je fakt, ze takhle ta prace rychle utece 😉 prolitnu zasoby, co tu najdu a treba se taky pochlapim..

sufik1
14. júl 2014

@petkasv hadříky super. U mě vede kraťasosukně. Já jsem se o něco takovýho taky pokoušela, ale nějak to nedopadlo. Hlavně teda finerib nebyl úplně dobrý nápad...
a teda plameňáci taky dokonalý.
Já furt ještě nezprovoznila COL, ale si dám další kolo testování, aby to šilo 😝

petkasv
14. júl 2014

@terezita hele za hodinu byl hotovej, hrozný byly rukávy a s těma nejsem spokojená, ty jsem tu mršila dlouhooo 😀 ale nositelný a praktický to je 😀
@caramilla si cvoooook 😀
@sufik1 sukně je fakt boží, jdu s ní do města, peču na všechno 😀 matroš je hodně důležitý, ty sportovní tenisový jsou z těch sportovních matrošů, ale jsou o proti tomhle fakt těžký, tohle já na sobě vůbec necítím, uričtě kvůli bambusovým nohavicím 😀 a s tím COL prosím tě jestli si stále nezprovoznila dej ho do servisu!!