icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

irmositta
30. okt 2011

baby a v com to potom periete? davate to normalne do pracky, ci vyvarate? Pouzivate nejake specialne pripravky?

michamicha
30. okt 2011

@medvi11 uááááá, to bude peněz, ale hnědá lama mě nalákala 😀

michamicha
30. okt 2011

jinak dneska jsem ještě spíchla kaťata, tentokrát jsem s nima spokojená na 100% 😎
končím tedy s touto látkou a přeorientuju se na manšestr a konečně něco pro Vojtu 😀

marcelkad
30. okt 2011

Holky, když šijete PULky, čím vypodložíte patentky? Moc se mi nechce dávat fleese, kdyby bylo mimi alergické, ale nevím, co místo toho. Dík

medvi11
30. okt 2011

@marcelkad Kouskem pulu, stačí čtvereček o kus větší než je patentek.

marcelkad
30. okt 2011

@medvi11 díky moc, jdu na to

crawler
30. okt 2011

@season jé, tak to jsem moc ráda, že to dorazilo včas 😵 jen mě mrzí, že zrovna ten červený výplněk měl kazy ☹...některých jsem si všimla až při skládání...no nedá se nic dělat, naštěstí nejsou až tak velké...

maya84
30. okt 2011

ahoj holky, prosím o radu - moc se mi líbí ty oboulícy z wendy, jenom nevím, jestli z toho něco ušiju o na obyč stroji (ne na overlocku)...nemáte s tím zkušenost? nebude se mi to moc kroutit?

sufik1
30. okt 2011

výsledek mého snažení se softshelem: modro modrá (ještě bude bundička) a zeleno tm. modrá. Jen musím ještě předělat kapucu.

zuzkaaaa
30. okt 2011

Baby potrebujem poradiť, už 2 dni sedím nad šijacím strojom v piatok som ho dostala, a je mi už do plaču, mám singer 2250 pri šití mi spodná niť spravý jeden velký uzol či ako ho nazvať a proste sa to celé zasekne, už som všetko nastavila ako treba celý návod preštudovala asi 1000x tak som sa na neho pozrela ked som mala otvorený otvor pri spodnej niti a tak to vyzerá že sa mi neodvíja správne dolná niť, kde robím chybu? prosíííííím poradte, lebo už rozmýšlam, že vrátim stroj späť :(

maya84
30. okt 2011

@zuzkaaaa něco podobného se mi občas stává, když mám nastavené malé napětí horní nitě...

lilly2711
30. okt 2011

@sufik1 nadherne, si sikulka.

P R O S B A ---------------Zienocky mam otazku. Aku velkost body si mam kupit na novorodenca, ked budem latkovat. Mam aj tu predlzujucu srandu na body -. extendor.?????????????????????????A take overaliky na spanie - ruky-nohy????????????????
OBROVSKA VDAKA za kazdu skusenost. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

stassy
30. okt 2011

@zuzkaaaa Můžeš zkusit vyměnit jehlu (může být ohnutá, nalomená apod), vyměnit cívku s nití, příp. navinout nit znovu, utáhnout / povolit takový ten maličký šroubek, který je na pouzdru cívky (tím utáhneš / povolíš pnutí spodní nitě)
A co bych teda zkontrolovala jako první je, jestli máš cívku správně usazenou do pouzdra. 😉
Hlavně se nevzdávej, určitě přijdeme na to, co je špatně. 🙂

stassy
30. okt 2011

@lilly2711 Já dávala hnedle vel. 62 a malá se do ní vešla akorát. Měla jsem i dva nebo tři kousky vel. 56, ale to bylo tak na měsíc, dva maximálně. S extendorem je to pohodička - na tělíčku velikost sedí akorát (myšleno, že rukávy nejsou kilometrové, ramena nekoukají z výstřihu). 😀

sufik1
30. okt 2011

@zuzkaaaa zkus přemotat spodní nit na novou cívku, možná je špatně navinutá a taky zkontroluj, jestli je to pouzdro dolní nitě úplně odražené ve stroji - mě to dělá, když ho pořádně nedocvaknu

@lilly2711 body od vel. 56. Nějaká značka myslím dělá i prodlužovací
Extendor si snadno sama vyrobíš - stačí guma šířka 5 cm a na to buď střihneš spodek starého bodýčka (nebo ze sekáče) a našiješ a nebo nacvakáš tyhle druky http://www.galanterka.cz/index.php?seo=kovove-d... na kousek látky (viz foto)

overálek - nejlepší je na zip. Cvakání druků je náročné hlavně když se už prcek hýbe. Nejradši mám http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... střih 1 - takové zapínání jako u zimních kombinéz na 2 zipy
pokud overálek na druky, nejlíp až dolů

ucitelka70
30. okt 2011

@monr Ahoj, spomínala si, že chceš kúpiť kliešte, aj ja chcem nakúpiť aj patentky aj kliešte, kde si kupovala a aký model? dáš link?

pupies000
30. okt 2011

@lillyzelvicka body krása, obdivujem!

lillyzelvicka
30. okt 2011

skutečná barvička 🙂 i na malém 🙂

monr
30. okt 2011

@ucitelka70 máš IP

a zas hromadná pochvala

@lilly2711 ja som síce začala látkovať neskôr, ale oblečenie som väčšie kupovať nemusela

@irmositta myslíš látkové plienky? perú sa normálne v práčke na 60, používajú sa eko prášky, prípadne normálne detské tekuté, a sušíš klasicky. je tu aj téma o látkových plienkach https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/skusenosti-s-latkovymi-plienkami-ake-su-vase-nazory/

ucitelka70
30. okt 2011

my používame praciu guličku

alinn
30. okt 2011

co, prosím, musím udělat se strojem aby šil takto http://lillithrose.blogspot.com/2011/08/mini-su... ? 🙂

lilly2711
30. okt 2011

@stassy
@sufik1 vdaka za rady. Pytala som sa najmä preto, lebo som latkovala od neskorsieho veku Mateja a napr. dcera sice v jednorazovkach, ale ona nosila napr. velkost 68 aj body aj overaly aj ako rocna. 😀 . Celkovo mam skusenost, teda aspon moje deti, ze nosili velkosti ovela dlhsie ako je pisane, obe posledne mali drobne telicko a celkovo boli drobni.
@monr dik za radu.

Pridavam foto nasich soft. gati stvorenych cez vikend.
Su site tak, aby na dlzku vydrzali rychly rast 😉 a zaroven,aby manzeta nepremakala, tak je sita z nepremokavej tenkej mikrofazy. Do pasu som davala patent + soft., aby ta guma v nom nebola nahrubo riasena.

monr
30. okt 2011

@lilly2711 ty si neskutočná, no nazaprie sa v tebe profík.
a o tom oblečení poznám dobre, malá mi nosí teraz 80, a iba pár vecičiek 86 🙂

zuzkaaaa
30. okt 2011

Baby ďakujem vám za rady, už to ide, dala som návod chlapovy do ruky nech skúsi podľa návodu či niečo nerobím zle a už to ide :D mala som zle napnutú hornú niť, ešte raz veľmiiii ďakujem!

stassy
30. okt 2011

@alinn Mám dnes šíleně pomalé připojení, takže se mi video nechce načíst, ale podle názvu "malování s šicím strojem" asi tuším o co jde. 🙂 Malování jehlou spočívá v tom, že je potřeba zasunout zoubky spodního podávání (ty ve stehové desce), sundat základní patku, místo ní použít speciální quiltovací nebo obyč látací (a nebo úplně bez) a pak hýbeš látkou tak, aby Ti steh vedl v místech kde chceš. Pokud bych třeba dělala aplikaci kytky, projela bych několikrát po sobě kruh středu a okvětní lístky, přičemž stehy by se mohly různě překrývat, křížit apod. 🙂
Je to ono nebo v tom videu jde o něco jiného? 🙂

alinn
30. okt 2011

@stassy dík..je to ono 🙂 a těch zoubků se zbavím jak? a quiltovací nebo obyč látací patka se v čem liší od normální? já jen jestli tu něco takového vůbec mám 🙂

palosek
30. okt 2011

@alinn 😀 😀 😀 je to úžasné, to bych nedala 😀 Já se s tím piplám dooost dlouho 😀

@stassy a to jde na všech domácích šicích strojích?
@lilly2711 kalhoty jsou super, zas něco jiného, 🙂

alinn
30. okt 2011

@palosek myslím, že nejdůležitější je nebát se...a připravit si pro tu srandu stroj...to první bych splňovala ...ale s tím strojem nevím co mám dělat 😀

caramilla
30. okt 2011

@marcelkad Patentky podkládám suedecloth (Ale to je taky umělina), podkládala jsem je i PUL, ale vytrhávaly se mi, takže z mé zkušenosti SD nebo flíz ☹
Myslím si, že pokud není flíz v kontaktu s pokožkou, tak by snad tolik alergii způsobovat neměl, nebo jo? (nevyznám se v tom🙂

@lilly2711 Softky jsou profi, to nejde ani komentovat🙂)) Velikost na látkovky já jsem dávala od 56. Nejlepší jsou bodyna HaM, mají takové "gumičky" a hoooodně se natáhnou, my 56 oblékli ještě ve 4 měsících. Extendor jsem si šila, ale nepasoval na všechna bodynka, a na ty větší druky od HaM jsem nesehnala už pak druky.
@lillyzelvicka Body super! Moc mu sluší.

caramilla
30. okt 2011

@alinn Hele, vyšívat na stroji zkoušela @terezita, dávala látací destičku, odmontovala úplně patku a nevím co ještě, někde to tu psala, ale když jí napíšeš, tak ti to objasní znova. Viděla jsem její včelu a byla super.