Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@medvi11 uááááá, to bude peněz, ale hnědá lama mě nalákala 😀
Holky, když šijete PULky, čím vypodložíte patentky? Moc se mi nechce dávat fleese, kdyby bylo mimi alergické, ale nevím, co místo toho. Dík
ahoj holky, prosím o radu - moc se mi líbí ty oboulícy z wendy, jenom nevím, jestli z toho něco ušiju o na obyč stroji (ne na overlocku)...nemáte s tím zkušenost? nebude se mi to moc kroutit?
Baby potrebujem poradiť, už 2 dni sedím nad šijacím strojom v piatok som ho dostala, a je mi už do plaču, mám singer 2250 pri šití mi spodná niť spravý jeden velký uzol či ako ho nazvať a proste sa to celé zasekne, už som všetko nastavila ako treba celý návod preštudovala asi 1000x tak som sa na neho pozrela ked som mala otvorený otvor pri spodnej niti a tak to vyzerá že sa mi neodvíja správne dolná niť, kde robím chybu? prosíííííím poradte, lebo už rozmýšlam, že vrátim stroj späť :(
@sufik1 nadherne, si sikulka.
P R O S B A ---------------Zienocky mam otazku. Aku velkost body si mam kupit na novorodenca, ked budem latkovat. Mam aj tu predlzujucu srandu na body -. extendor.?????????????????????????A take overaliky na spanie - ruky-nohy????????????????
OBROVSKA VDAKA za kazdu skusenost. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@zuzkaaaa Můžeš zkusit vyměnit jehlu (může být ohnutá, nalomená apod), vyměnit cívku s nití, příp. navinout nit znovu, utáhnout / povolit takový ten maličký šroubek, který je na pouzdru cívky (tím utáhneš / povolíš pnutí spodní nitě)
A co bych teda zkontrolovala jako první je, jestli máš cívku správně usazenou do pouzdra. 😉
Hlavně se nevzdávej, určitě přijdeme na to, co je špatně. 🙂
@lilly2711 Já dávala hnedle vel. 62 a malá se do ní vešla akorát. Měla jsem i dva nebo tři kousky vel. 56, ale to bylo tak na měsíc, dva maximálně. S extendorem je to pohodička - na tělíčku velikost sedí akorát (myšleno, že rukávy nejsou kilometrové, ramena nekoukají z výstřihu). 😀
@zuzkaaaa zkus přemotat spodní nit na novou cívku, možná je špatně navinutá a taky zkontroluj, jestli je to pouzdro dolní nitě úplně odražené ve stroji - mě to dělá, když ho pořádně nedocvaknu
@lilly2711 body od vel. 56. Nějaká značka myslím dělá i prodlužovací
Extendor si snadno sama vyrobíš - stačí guma šířka 5 cm a na to buď střihneš spodek starého bodýčka (nebo ze sekáče) a našiješ a nebo nacvakáš tyhle druky http://www.galanterka.cz/index.php?seo=kovove-d... na kousek látky (viz foto)
overálek - nejlepší je na zip. Cvakání druků je náročné hlavně když se už prcek hýbe. Nejradši mám http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1... střih 1 - takové zapínání jako u zimních kombinéz na 2 zipy
pokud overálek na druky, nejlíp až dolů
@monr Ahoj, spomínala si, že chceš kúpiť kliešte, aj ja chcem nakúpiť aj patentky aj kliešte, kde si kupovala a aký model? dáš link?
@lillyzelvicka body krása, obdivujem!
@ucitelka70 máš IP
a zas hromadná pochvala
@lilly2711 ja som síce začala látkovať neskôr, ale oblečenie som väčšie kupovať nemusela
@irmositta myslíš látkové plienky? perú sa normálne v práčke na 60, používajú sa eko prášky, prípadne normálne detské tekuté, a sušíš klasicky. je tu aj téma o látkových plienkach https://www.modrykonik.sk/forum/zakladna-vybavicka/skusenosti-s-latkovymi-plienkami-ake-su-vase-nazory/
my používame praciu guličku
co, prosím, musím udělat se strojem aby šil takto http://lillithrose.blogspot.com/2011/08/mini-su... ? 🙂
@stassy
@sufik1 vdaka za rady. Pytala som sa najmä preto, lebo som latkovala od neskorsieho veku Mateja a napr. dcera sice v jednorazovkach, ale ona nosila napr. velkost 68 aj body aj overaly aj ako rocna. 😀 . Celkovo mam skusenost, teda aspon moje deti, ze nosili velkosti ovela dlhsie ako je pisane, obe posledne mali drobne telicko a celkovo boli drobni.
@monr dik za radu.
Pridavam foto nasich soft. gati stvorenych cez vikend.
Su site tak, aby na dlzku vydrzali rychly rast 😉 a zaroven,aby manzeta nepremakala, tak je sita z nepremokavej tenkej mikrofazy. Do pasu som davala patent + soft., aby ta guma v nom nebola nahrubo riasena.
Baby ďakujem vám za rady, už to ide, dala som návod chlapovy do ruky nech skúsi podľa návodu či niečo nerobím zle a už to ide :D mala som zle napnutú hornú niť, ešte raz veľmiiii ďakujem!
@alinn Mám dnes šíleně pomalé připojení, takže se mi video nechce načíst, ale podle názvu "malování s šicím strojem" asi tuším o co jde. 🙂 Malování jehlou spočívá v tom, že je potřeba zasunout zoubky spodního podávání (ty ve stehové desce), sundat základní patku, místo ní použít speciální quiltovací nebo obyč látací (a nebo úplně bez) a pak hýbeš látkou tak, aby Ti steh vedl v místech kde chceš. Pokud bych třeba dělala aplikaci kytky, projela bych několikrát po sobě kruh středu a okvětní lístky, přičemž stehy by se mohly různě překrývat, křížit apod. 🙂
Je to ono nebo v tom videu jde o něco jiného? 🙂
@marcelkad Patentky podkládám suedecloth (Ale to je taky umělina), podkládala jsem je i PUL, ale vytrhávaly se mi, takže z mé zkušenosti SD nebo flíz ☹
Myslím si, že pokud není flíz v kontaktu s pokožkou, tak by snad tolik alergii způsobovat neměl, nebo jo? (nevyznám se v tom🙂
@lilly2711 Softky jsou profi, to nejde ani komentovat🙂)) Velikost na látkovky já jsem dávala od 56. Nejlepší jsou bodyna HaM, mají takové "gumičky" a hoooodně se natáhnou, my 56 oblékli ještě ve 4 měsících. Extendor jsem si šila, ale nepasoval na všechna bodynka, a na ty větší druky od HaM jsem nesehnala už pak druky.
@lillyzelvicka Body super! Moc mu sluší.

baby a v com to potom periete? davate to normalne do pracky, ci vyvarate? Pouzivate nejake specialne pripravky?