Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 Já bych se s ničím nešila a prdla přes tu sedačku nějakou plenu... ale spíš je otázka, co s tím blitím, protože mi ho teda přijde na 3h cestu líto... Je ještě malej, tak nevím, co smí, ale manželovi hodně pomáhal Avioplant (je to ze zázvoru, tak by to snad mohlo být vhodné i pro batole). Ségra taky blila v autě o 106 a bylo to teda úmorný. Já v dětství v pohodě a vybírám si to až teď (momentálně vedou protiblicí cestovní lízátka, ale takhle malýmu dítěti bych je asi nedávala, natož v autě).
jo a vlastne jeste pripinaci kapuca taky chybi, haha....tu uz taky asi nikdy nikdo nedodela😀
baby, dnes som sa dala na sitie sukne pre segru... ( uz asi nikdy viac) ale chcela by som ju dokoncit. mam vsak maly problem. chcela ho s takym vyssim pasom v tom pase nazberana na sklady. no len problem je, ze ked si tu suknu zalozi tak ten siroky pas na pase odstava.. resp. nechce ho priamo na pase ale trosku nizsie.. ako to mam upravit aby to po bokoch neodstavalo?
@alinn Na plenky to chceš kalhotkový?
Já bych se těch našívacích bála, že nebudou moc držet a budou se odcvakávat. A taky, když mám overal s menšíma drukama, tak se vztekám jak malá, že se do tý pididírky nemůžu trefit, na plenky buď sucháč a nebo ty patentky ze ŠD, podívej do Snapservisu nebo se zeptej tady, jestli ti někdo z okolí nepůjčí, je to fakt o něčem jiném a nacvakávání je zábava 😀
@zojec Sukni jsem dolaďovala třeba na mamce tak, že jsem jí ji oblíkla a sešpendlila tak, aby jí to nikde neodstávalo a pak podle toho přešila 😀
@palosek Koukni na zadní stranu stroje, jestli tam není nějaká páčka (nebo takový malý posouvací čudlík) 😉 A pokud nenajdeš, možná to budeš mít jako Terezita a bude potřeba stehovou desku odšroubovat a nasadit jinou, která má jakoby míň otvorů. Záleží, jestli máš něco takového v příslušenství, podle toho by se mohlo poznat, jestli budeš hledat nebo šroubovat. 🙂
@aerin No, teda!!!! Bodynka jsou úplně profi, se nemáš za co stydět!
A jinak taky mě to stresuje, a taky dost často přešívám. Ale zatím jsem udělala chybu jen jednou já, většinou míry gtrefím dost přesně, ale paní se špatně změří a pak jim je to malé ☹
Ale pak to přešívat a dolaďovat, na palici 😖
ty vaše výtvory jsou fakt nádherný!
zatím jsem vyrobila první svrchňáčky, měla jsem málo lemovací gumičky, tak je to olemované Irmou z Ikey (jiný flees jsem doma neměla) - špatná příprava a veliká chuť šít...
Ty hnědé byly první a netěsní kolem nožiček, na těch barevných už jsem to pořádně utáhla, tak je to dobrý. Jinak boj s nacvakáváním cvočků se projevil na hnědých, pak už jsem to vychytala, tak jsou ostatní cvočky, tak jak maji být 🙂
Chtěla bych se vás ještě zeptat na ty merina z Mylly - daji se z toho ušít vlňáky, nebo je to jenom na spodní prádlo? A dá se to vůbec šít na obyčejným šicím stroji, bez overlocku? Bych malýmu ušila kamaše...
prosím o radu 🙂.. Jsem ted zkusila kapsovku z PUL a suedecloth a teda vůbec mi to nejde šít.. ten PUL mi to zežužlává.. když jsem šila z aksamitu a PULu, tak sice ten aksamit utíkal, ale šilo se to celkem v pohodě..
Jsem myslela, kdoví co ten suede. bude.. ale jsem zklamaná ☹
@season Mikča je z flízu, kamarádka zbožňuje fíz, nechtěla to z ničeho jiného🙂
Ale je to hezký 😀
Její mikina je na COL, ale už nikdy nikdy nikdy!!!! Ten COL, co mám je jen tak na trička, to merino z mylly a tak. Ale na silnější vrstvy nee (to byl i důvod, proč ho Jaschu prodávala). Prošije 2 vrstvy flízu a to je maximum. Se softem má problém a se 3 - 4 vrstvama flízu taky. A to je to tenkej flíz. Trhají se nitě, takže jeden šev šiju třeba 4x, mezi tím navlékám jak debil nitě, ze stroje to nejde, děs a hrůza. Tenké materiály šije dobře, ale silnější ne ne ne 😖
@vdovec 😀 😀 😀
@jieff Vlňáky jsme tady vymýšlely vně a vevnitř interlock (rib nedoporučuju je hodně tenounkej a natahovací) a dovnitř tu plstěnou vlnu. Kdybys chtěla, tak mám doma kus z minulé várky a ustřihnu ti třeba jen kousek na jedny vlňáky - do kritické zóny)
Když vlňáky, tak natahovací, interlock je tenký a zapínání by se vytrhávalo...
dnes mám otázkový den.....a děkukji všem za odpovědi....mám tu další dotaz 😀 když děláte ty velurový aplikace, tak to podehejbáte? (tý jo existuje to slovo? no snad mě chápete 🙂 )
@caramilla děkuju za nabídku, já bych chtěla ušít zapínací, to si asi nejlíp objednám látku ze šijemdětem? Asi tuhle : Merino BIO vlněný interlock silný pružný po 45x60cm, co myslíte?
A ještě jednou se zeptám, jestli se ty merina z Mylly dají šít bez overlocku? Jestli jo, jakým stehem nejlíp? CIkcakem?
Děkuju 🙂
Jsem trdlo popisuju vám svoje první výtvory a zapomenu dát fotku, tu je:

@palosek a já zase objevila jak u svého stroje schovám zoubky..ale patky nějak nefungují 😀