icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

macin73
2. dec 2011

No tak teda budu doufat, že jsem si to všechno stihla zkontrolovat... náramek jsem fakt nechtěla... 😝

michamicha
2. dec 2011

no já jsem hlavně zvědavá kolik mě to bude nakonec všechno stát peněz 😅 jsem to už ke konci moc nepočítala 😀

alinn
2. dec 2011

@caramilla hele a kde je zobák ? 🙂

daisyr
2. dec 2011

@alinn Já mám nahoře takovou ikonku SUMY a když ji rozklikneš, tak tam toho je více, suma, průměr, max, min

ngvadi
2. dec 2011

alinn a další holky, co chcete tohle: http://www.stoklasa.cz/jezdec-ke-kostenym-zipum... - jakou barvu? staromosaz, nebo stříbrnou?

alinn
2. dec 2011

@daisyr no jo..je to tam 😀

alinn
2. dec 2011

@ngvadi staromosaz jsem chtěla..jsem to tam nenapsala? to se omlouvám.. doufám, že ostatní nebudou proti

palosek
2. dec 2011

@ngvadi jsem za staromosaz 😀 pokud to mám objednané 😀 😀

ngvadi
2. dec 2011

uf, objednáno, budla se mezitím vzbudila, takže jsem to tam naprala a už nekontrolovala, snad je to všechno... a jdu padnout...

alinn
2. dec 2011

@ngvadi tak dobrou 🙂

lenasss
3. dec 2011

proč mi nejde dnes otevřít ta trojka u kalendáře vám to jde?

lillyzelvicka
3. dec 2011

mi to nejde taky otevřít ☹

alinn
3. dec 2011

@lenasss @lillyzelvicka zkuste aktualizovat stránku

mehlo
3. dec 2011

čauky! psaly jste se někdo do té mé tabulky? já tam totiž vidím jen sebe, tak jestli tam nemám nějakou zradu ještě

caramilla
3. dec 2011

Tak kalendář jde trojka jen německy 😀 😀 😀
http://www.farbenmix.de/advent/3/3.htm

@michamicha Hele, já možná udělám něco jinýho než sovu, tak uvidí. Ale hodily by se mi 0,6 cm a od každé barvy kousíček - tak třeba 25 - 50 cm 😀 Ale to možná půjde i nechat ustřihniout v té galanterce, zeptám se v pondělí 😀

alinn
3. dec 2011

@caramilla http://www.farbenmix.de/advent/3/3-en.htm já na to koukám anglicky 😉 😀 myslím, že když to nejde..tak je to potřeba zaktualizovat (podle mě to nejde zvědavcům..co zkoušej jestli to tam UŽ je 😀 😀 😀 😀 - mě to taky nešlo 😎 )

medvi11
3. dec 2011

@mehlo no VTC a Stoklasa mají podobný sortiment a včera se uzavíral Stoklasa. VTC a Stoklasa (u Jam) se dělaly nedávno, tak asi má většina holek zásoby...takže nečekám nějaký extrémní zájem...

monr
3. dec 2011

kompletizácia kalendára:
@terezita @caramilla @alinn @papajka7 @kamishek @macin73 @medvi11 @monr @katkaela @jieff @dankakk @lillyzelvicka @lenasss @crawler @zojec
kto sa chce pridať, poprosím skopírovať a pridať sa

monr
3. dec 2011

@caramilla mne sa to začína náramne páčiť, dnes som išla kúpiť inú látku na vonkajšom tašky, som strááááááášne zvedavá na výsledok 😀

caramilla
3. dec 2011

@alinn teď už mi to taky jde, ale ráno jsem to aktualizovala jak blbec a fakt mi to nešlo otevřít - né kvůli zvědavosti, ale proto, že tu holky psaly, že jim to nejde otevřít. Já jsem to viděla už včera v 10 německy 😀

Tak další softshellky na zakázku, ještě mě čeká jedna pro Jasmí, vymyslela jsem specialitu, co budu šít asi měsíc 😀 A pak se softem snad na nějakou dobu končím, už mě to moc neba 😠

season
3. dec 2011

@palosek baby, sorry, mne to tu blbo posúva, nechcela som vymazat, bola som tu len na skok, mam chalanov chorých a asi mi to nejako ušlo ale bo nestrážene capol niekto po klavesnici, skor som sa sem nedostala, fakt ma to mrzí

caramilla
3. dec 2011

@ngvadi Kdy jedete za babičkou? 😀 😀 😀 (Vyhodíš mi Stoklasu z okna?)

caramilla
3. dec 2011

Moraviatex:
Slevová akce -25% na všechnu potištěnou metráž
Akce platí od 2.12. do 10.12. 2011 pro objednávky uskutečněné přes e-shop.
!! Pro uplatnění slevového poukazu je nezbytně NUTNÉ v objednávce vyplnit kód: POTISK

😀 😀 😀 😀 😀

ngvadi
3. dec 2011

car, spíš kdy pojedeme od babičky, nechávám si to poslat tam...tenhle víkend jsem v praze, a příští víkend už by to tam mělo bejt a to tam jedem, takže příští neděli večer budu vyhazovat :D (by mě zajímalo, co si myslí ti, co nevědí, o co jde:DDD)

mehlo
3. dec 2011

@medvi11 jasně toho jsem si vědoma, mně jen šlo o to, jestli se tam náhodou někdo nepsal a já ho tam prostě nevidím. Abych kdyžtak opravila chybu.

mehlo
3. dec 2011

@ngvadi to hážeš caramille z okna auta? nebo z okna od babičky?

mehlo
3. dec 2011

@caramilla jako vždy krásaa. Já nevím jestli dneska vůbec něco udělám, jsem na nervy z Petra, zkouší mou trpělivost, do toho se ještě přidal mhd, asi po týdnu doma tak perlí oba.

sinala
3. dec 2011

@caramilla kráásné jako vždy 😀

caramilla
3. dec 2011

@mehlo Manža je taky po týdnu doma a navalila jsem na něj Jasmínku . že se jí stýská (což je pravda🙂, tak doufám, že je vyexpeduju ven a půjdu zkoušet potahovat knoflíky na svůj kabátek (všechny mi odpadaly ☹ )

@ngvadi 😀 😀 😀 No, právě proto jsem to napsala sem, aby byla sranda 😀 😀 😀 Hele, ale přesnej čas vyhazování radši nebudeme psát sem, páč by tam pak bylo narváno 😀 😀 😀
Mám teda akorát problém, že možná nebudeme doma, adventní nedelě děláme rodinné seance u adventního věnce, tak to se pak konkrétně domluvíme, snad to nějak vymyslíme 😉

caramilla
3. dec 2011

@sinala @mehlo Díky, ta kombinézka je taková jednoduchá, ale šila jsem ji snad dýl než ty složitý. Ty paspulky jsou strašný. A navíc jsem blbě ustřihla krátkou kapucku, tak jsem to pak nastavovala - což vypadá hezky 😀 Ale nešlo to prošít na stroji, tak jsem včera u Vyprávěj hodinu prošívala těch 10 cm na kapuce přes ty paspulky - celý vyprávěj jsem to šila!!!! 😝

Už paspulky nechci ani vidět, chtělo by to nějaký měkčí - němáte někdo tip?