icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
12. dec 2011

@caramilla Ještě jsem ti chtěla napsat, že mě to s tím ribem mrzí, nevím, jestli si to někdo tedy popletl, že to napsal k tobě nebo jak se to stalo, tak hlavně, že to někdo odkoupil a upotřebí, opravdu je krásně jemňoučký!

daisyr
12. dec 2011

@alinn no ony ty barvy u mylly na webu moc neodpovídají skutečnosti, škoda, že jsem nezkusila vše dobře nafotit, že bychom měli vzorkovnici na příště...

caramilla
12. dec 2011

@alinn a tu fialovou máš doma? Ona je opravdu hodně tmavá, taková fialová do černa 😀 Já myslím, že ty fotky odpovídají, když si to zprůměruješ (na každé fotce je ta žlutá trošku jiná), tak to myslím odpovídá. Tak až ti Renča koukne na ten patent, tak mi, prosím, napiš IP a domluvíme se na podrobnostech, jo? 😀

caramilla
12. dec 2011

@daisyr Hele, musel to tam někdo fakt omylem napsat. Kdyby to byly celé metry, tak si řeknu "ježiš, jsi blbá, spletla sis oboulíc a rib", ale tam bylo 0,5 a 1,1, to bych nikdy nepsala. Resp. bych si to pamatovala🙂 Když už bych zadávala míň jak metr, tak třeba 0,6, protože na naše boďo už je 0,5 málo. Takže já jsem si fakt jistá, že jsem to nepsala, to bych musela bejt fakt hodně vožralá 😀 😀 😀 Ale je to moje chyba, já nikoho neobviňuju, je to jen moje chyba, měla jsem si to zkontrolovat! Ty za to nemůžeš vůbec, že 😀 😀 😀 To je jasné 😀 Mě se to taky už stalo, že jsem někomu něco do tabulky připsala, stane se to, vím to. Jsem ráda, že se to udalo, takže tí pádem je vše OK! 😀

daisyr
12. dec 2011

@caramilla 😉 nojo, ten 1,1 m, na tom mám trochu zásluhu i já, protože toho ribu zbývalo 20cm, jak se muselo objednat na celé metry a ten kousek už by se asi neudal, tak jsem to tam rozepsala mezi objednávající, každé kousek 😉

volpaia
12. dec 2011

@macin73 Ahoj, chtěla jsem s tebou domluvit na tom předání Mylly. Je mi asi jedno, který den v týdnu, spíš, abych si podle toho upravila program a počítala s tím. Díky

alinn
12. dec 2011

@caramilla jojo fialovou mám i tu vínovou... jako věřím, že ta žlutá bude ok 😀 IP už tam máš 😀
@daisyr to jo..tohle objednávání přes net je tak trochu o štěstí (když teda nekupuješ na jistotu něco cos už viděla) ..a škoda..vzorkovnice by se hodila 🙂

caramilla
12. dec 2011

@daisyr aha, ale stejně je to divný, toho 0,5m bych fakt nebrala:( No, je to jedno, nemá to cenu řešit, příště musím líp kontrolovat 😀

zojec
12. dec 2011

@daisyr ja som tiez dnes obdrzala mylly merino, je super, ale napr. olivovu som si predstavovala trosku inak.. no nevadi, krasne su vsetky 😉 najkrajsia asi tyrkysova

daisyr
12. dec 2011

@zojec mě ta olivová také trochu zklamala, myslela jsem si, že bude světlejší, něco jako jejich oliv. patent, ale na oblečení pro chlapy dobrá 🙂

daisyr
12. dec 2011

@alinn podívám se, co mám nafoceno a něco z toho vytvoří, dofotím, co mám doma a pak určitě někdo už něco má, takže dost odstínů už všeobecně víme, jak vypadá 😉

zojec
12. dec 2011

@daisyr no to a prilis dobra 😀 😀 myslim, ze bude dobra aj pre moju barboru 😀 😀

ivuska.h
12. dec 2011

Tak už jsou v prodeji ty německé tkané stuhy... Ovšem po některých příspěvcích v nedávné době mám dojem, že některé moc nepotěší, kdo je prodejcem... No ale co už. http://www.postaramese.cz/stuhy-tkane-c-62.html

daisyr
12. dec 2011

@alinn tak jsem něco našla... to merino je takové tlumenější, jakoby došeda, jak to je vlna, ten rib je jasný a přijde mi více pastelovější, nevím, zda to z fotky bude vidět (dole merino). Já bych to k sobě asi moc nedávala, resp. já bych asi ani k tomu ribu moc ten patent nedávala a ukončila přímo z toho merina, jak je žebrovaný, tak na rukávy to bude oka, ten patent mi přijde k tomu jemnému takový tuhý... ale nemám zkušenost se šitím a výsledkem

alinn
12. dec 2011

@daisyr díky...no jsem zvědavá... ty dvě žluté právě kombinovat nechci (no..i když trochu přeci jen 🙂) s caramillou jsem už dohodnutá..takže když to nevyužiji tak jak jsem chtěla tak to využiji jinak 😎

mehlo
12. dec 2011

@michamicha odpovídám pozdě, vidím že jsem to vypnula o chvilku dřív než jsi napsala a dneska se k tomu dostala až ted.

mehlo
12. dec 2011

@janickabez čauky co takhle finerib petrol? k dispozici 1.6 m. To jsem musela vzít do minima. Jinak když bys chtěla něco z čeho by se ale naplnilo minimum tak ti to tam klidně přidám.

mehlo
12. dec 2011

@terezita krásnéé

monr
12. dec 2011

@ivuska.h tak predsa def má tie stuhy, aj som si myslela 🙂

ngvadi
12. dec 2011

macin, ivuska, tak vzhledem k tomu, že na tom pytlíku je napsáno fixkou macin73, tak jsem si jistá, že je to blbě... hlavně, já chtěla červená/růžová, tyrkys já fakt nemám ráda, to bych si určitě nepsala.. no ale jestli macin nebydlí v praze, tak asi řešení nebude, stejně nějak nevim, co s těma pidikousíčkama udělám, měla jsem dojem, že to jako bude malý, ale použitelný... asi patchworkový funkční prádlo :P

season
12. dec 2011

@rebelie naozaj pekný dátum, dúfam, že bude šťastný. Ten dnešný nebol 😢 zabil sa mi spolužiak z vyšky. Chudatká deti, manželka...

mehlo
12. dec 2011

@season jejej to je špatný! upřímnou soustrast

macin73
12. dec 2011

Tak balíček Mylly je tu - BOMBA!!! Škoda, že si musím počkat, než z toho něco vytvořím - byla by to škoda to zničit... 😝

ucitelka70
12. dec 2011

@dankakk ja sa isto pripojím do všetkých minihromadiek, a už aj mylly mám v pláne....

caramilla
12. dec 2011

@season 😢 😢 😢 ☹ ☹ ☹

caramilla
12. dec 2011

Jedny OT fotky, nemůžu si pomoct 😀 😀 😀
Větší budou na ekozahradě🙂

Šíma se zatím drží, léky už bere jen jednou denně, na neurologii zatím snad vše OK, jen má zvětšenou stále tu mozkovou komoru, což už se prý asi neztratí a čeká se, zda to bude mít následky nebo ne. Zatím je hodně šikovný a umí ve 3 měsících to, co Jasmínka uměla ve 4, tak máme všichni radost. Furt pozoruje a je zvědavější než ženská:D

ucitelka70
12. dec 2011

@dankakk ja sa isto pripojím do všetkých minihromadiek, a už aj mylly mám v pláne...., potrebujem z engrossu reflexné prvky, z moraviatexu chcem tiež úplety,.......

zhrkz
12. dec 2011

Prave som rozbalila balik z deti v bavlnke a nemozem sa dohladkat tych latok 🙂)) citim sa ako uplny uchyl 🙂 bambusova teplakovina, aksamit, krasne vzorovane puly, softshell.... aaa uz sa tesim, ako z toho budm sit.

zhrkz
12. dec 2011

Este som sa chcela opytat, kam chodite na reflexnu paspulku... budem potrebovat na softshellky. Mozno aj tie reflexne nazehlovacky by sa zisli, len neviem, ci sa to na SK nepredrazi. Je tu nejaka maniacka, ktora si to uz objednavala, ze by sme to dali hromadne do BA poslat?

ivuska.h
12. dec 2011

@ngvadi Tak já ti za to můžu poslat peníze zpět a třeba to vyhoď, co já vím... Nějaké úplně dobré řešení mě fakt nenapadá, posílat to zpět nemá cenu, protože poštovné by vyšlo dráž, než je hodnota toho materiálu.