icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

wewe22
30. dec 2011

ahojte viete mi poradit ci sa oplati kupit tuto patku?
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patka-ov...

season
30. dec 2011

@ucitelka70 u nás oslavy velmi mierne, jeden pohárik portského a vačšinou som si strážila rozbujarené deti, keď je návšteva ako keby mali dvojité baterky a potom z veľkého rehotu do plaču...
ad ottobre, velmi koketujem s tým predplatným... no sa bojim, aby som to neolutovala. Toto číslo chcem naisto, idem to preskúmať, či sa dajú objednať viaceré kusy z jedného čísla, ale hádam to nie je problém a potom to poprihadzovať k látkam z MTX 🙂

caramilla
30. dec 2011

@ivuska.h Moc hezká fotka, taková rodinná pohoda, vypadáte všichni spokojení 😀 Já tipuju jako medvi 5 ks oblečení na sobě + něco složeného za hlavou (ale otázka zněla "máme na sobě", takže to by se asi počítat nemělo🙂 + pleny. A to kdo ví, kolik máš vkládaček a jestli AIO nebo svrchňáčky, takže to je na věšteckou kouli. Ale jelikož se mi zdá, že ondra má límeček u krku ze stejného materiálu jako ty to tričko, tak to asi obojí je šité. Nebo to jen jako límeček vypadá? 😀 😀 😀

Teď mě napadlo + na tobě poporodní tvoje vložka! 😀

@papajka7 No, ale ty kalhoty jsou totál jednoduchý, jen jsem baj voko obkreslila nějaký šusťáky, co jsem doma měla, upravila trochu šířku nohavic, našila tam dvě kytky a do pasu dala náplet a do nohavic taky, to je fakt rychlý šití🙂 I střihání🙂 Rukavice, co jsem si ten večer taky šila, byly horší 😀

@medvi11 V softu zima teda rozhodně není. Já jsem měla dneska soft bundu a pod tím tričko + tenoulinký svetr z merina a byla jsem zpocená až na pr... Fakt vedro. Bylo tady tak cca 0 stupňů a stačila by mi softka + tričko. Jasmínka na saních měla merino kamaše + merino body + merino svetr a bylo jí taky teplo. Když běhá, tak stačí i méně merina v nula stupních, ale ono se jí moc v tom těžkém mokrém sněhu nedaří chodit ☹

Dneska tady je fakt strašná chumelenice, s Jasmí jsme museli jít dřív domů, to se fakt nedalo 😀

Můžete taky hádat, kolik máme na fotkách z dneška já + ségra + mhd + Jasmí mnou vyráběného oblečení 😀 😀 😀 Taky trochu chyták, větší foto na blogu: http://ekozahrada.blog.cz/

Dám malou nápovědu - Jasmínka má hnusku a já nemám menzes, takže skryto není nic, vše je alespoň trochu vidět.

ucitelka70
30. dec 2011

@season martinka písala, že ak si objednáš na rok, tak jedno ľubovoľné číslo dajú zadara..... ale ktovie, možno aj jedno stačí.... mne aspon istotne......

medvi11
30. dec 2011

@caramilla na poporodní megavložku jsem zapomněla ☹ ☹ ☹
a počet tvých domošitých - MOC 😀 nebo líp HAFO 😀

rina76
30. dec 2011

@ivuska.h také moc gratuluji k miminku, Julinka je nádherná 🙂

caramilla
30. dec 2011

@medvi11 lenochu líná 😀 😀 😀

dankakk
30. dec 2011

@season určite sa dá objednat viac ottobre jedného druhu-vid môj omyl🙂 ja som si objednala 4ks a postovne bolo niečo cez 3,50, tak nejak. Takze vpoho. V poslednom čísle sa mi páčia body a overalky... Niečo na mimi... Musím začať sit v predstihu, lebo pri ten našej vrtulke -to sa zatial len plazi, neviem ako budem stíhať v buducnosti🙂

kuna
30. dec 2011

@caramilla
tak já tipuju Jasmí 7ks - bunda, kalhoty, čepice, rukavice, merino body a merino kamaše
ségra rukavice
manžel softka
ty softka a kalhoty a rukavice

takže celkem 12ks?

a nechápu, že vám všude sněží..u nás nic, ani vločka...dokonce i ségra, která bydlí v jiné části prahy, mi hlásila sníh...já chcu taky, u nás je tak leda hnusně a šedo 😝

daisyr
30. dec 2011

@ivuska.h Také bych tipla 5 kousů... overálek + čepička + tričko na O. a kalhoty a to složené na gauči... když nepočítám to skryté 😀

ucitelka70
30. dec 2011

@dankakk ahoj, ktoré číslo ott. máš viac ks? ponúkni

daisyr
30. dec 2011

@caramilla Další tipovačka 😀 Jasmí a ty cca 4ks (bunda, rukavice, kalhoty, čepice), počítám že body a kamašky nejsou vidět, tak se teda nepočíjí, mhd bundu a ségra... ta je tam v té chumelenici nejhůře vidět 😉 , ale možná fakt ty rukavice... takže 10ks??

daisyr
30. dec 2011

@caramilla Ještě jak píšeš info k těm kalhotám, tak teda v pase máš jen ten náplet? žádný zip apod nic?

kuna
30. dec 2011

tak jsem došila tepláčky, trénovala jsem kanýry či volány či jak se ta věc jmenuje a zkusila jsem vyrobit své první jojo kytky. Z těch kanýrů mě málem jeblo, poprvé jsem to flákala, takže jsem je našila křivě a všimla si toho, až když jsem je měla našité, objeté falešným overlockem a prošité zvenku. Párala jsem to čistého času půl hodiny plus další čas na vybrání nití. Kdybych se nebála, že to bude krátké, tak jsem je odstřihla. A trochu jsem zatoužila po OL (achjo, už je to tu, ale odolávám...), protože to bych ten kanýr jen našila a prošila zvenku a bylo by to hezké, takhle jsem to musela začišťovat. No dost řečí, tady je foto, opět kvůli světlu na oblíbeném pozadí 😎

season
30. dec 2011

@dankakk presne ma to napadlo, ako som to pridala do fora 🙂 už som to preliezla, ale to poštovne je super, to som si nebola istá, či som dobre rozumela. Konečne som si spustila tie PDFka a vidím aj veľkosti 😀 a je to ZLĚ, páči sa mi toho ešte viac ako predtým ☹ Dokonca aj dámske. Tak babule vyhlasujem ottobre hromadku 😀 rozpošlem s MTX. Dúfam, že sa mi to zadarí od mhd zaplatiť. 😝

season
30. dec 2011

@ucitelka70 to uz mám dávno ja 😀 😀 😀 ale ešte som zistila, že ak sa dajú objednať viaceré kusy z jedného čísla, ja preferujem v nemčine a to potom bude problem, ak bude niekto chcieť aj v angličtine...

lillyzelvicka
30. dec 2011

@daisyr ahojky dostala jsi zprávu v ip ?

daisyr
30. dec 2011

@season těch jazyků bych se nebála, dle e-shopu si můžeš vybrat nejpreve jeden a pak zase druhý pro stejné číslo a ten počet kusů je samozřejmý 🙂

season
30. dec 2011

@daisyr tak to je fajn, nemusím sa toho báť 🙂 no aspoň dáky posun u mňa po 4rokoch doma 😝 na čo sa ja idem dať na staré kolená 😀 😀 😀

daisyr
30. dec 2011

@lillyzelvicka 🙂 IP

season
30. dec 2011

@caramilla no naši chalani boli na jeseň v softe už zmrznutí, ale nešila som tie bundy na veľké naobliekanie. Najprv by som to musela vyskúšať na sebe, ale pre seba som ešte nešila. Ale nohavice nosia stále.

jam3
30. dec 2011

Ahoj,
předně Ivušce veliká gratulace k Julince-náš prvorozený měl být Jůlie 😀 A vypadáte doma moc spokojeně, tak to má být.

Já jsem Ottobre předplatné dostala k vánocům, tak už se těším, až začne chodit. Zatím mám jen pár čísel z Pattistudia.

season
30. dec 2011

@wewe22 vyzerá ako kráčajúca, ale nepoznám ju, je dosť drahá na riskovanie

kuna
31. dec 2011

Mám pár dotazů k OL (bože, to je mor 😀 )

1. Nemohla byste mi některá blejsknout vedle sebe normoš stroj a OL, abych věděla, kolik by mi případný krám zabral místa?

2. Občas rostu z toho, že potřebuju při šití vícebarevných matrošů dvakrát převlíknout stroj. A to jsou jen dvě nitě a z toho spodní s horizontálním chapačem, takže chvilička. Při představě, že navlíkám 4 nitě, by mě asi šlehlo. Jak to děláte?

3. Je nějaký podstatný rozdíl mezi těmato strojema? Respektive je ten dražší fakt lepší, nebo byste se spokojily i s tím levnějším.
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-1034-...
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-3034-...

Já ještě neříkám, že si ho koupím, zatím odolávám, já se jen informuju 😀

wewe22
31. dec 2011

@season no mne ide o ten orez lebo ja som totalny amater a chcem aby tie plienocky aj tocha slusne vypadali inu som nenasla

ivuska.h
31. dec 2011

Tak rozuzlení kvízu -- @sinala měla pravdu, čepičku jsem nešila, ta je šitá na coverlocku na dílně 😀 Zato se tam velmi nenápadně schovává vršek od pyžama z biobavlny, co jsem šila MHD k vánocům, ta zmuchlanina za mým ramenem. No a další kousky jsou overálek, Ondrovo tričko a tepláky, to už bylo lehké 😀

ivuska.h
31. dec 2011

@medvi11 Chválím postřeh za to pyžamo!

ivuska.h
31. dec 2011

@medvi11 Jo a Ondrovy plíny jsem do toho nepočítala, ty nejsou vidět a Julča je zatím na hnuskách, protože nevím, jak by se z látky vyprala smolka.

katkaela
31. dec 2011

@kuna moc pekne moc pekné! 🙂 a originál pozadie, varná doska 😀
Odpovede na tvoje otázky zaujímajú aj mňa, stále premýšlam či kupovať OL alebo nie...

ivuska.h
31. dec 2011

@caramilla Z vožkou jsi mě pobavila 😀 Zatím jsem na látkovky nepřešla, protože mi zapínání vychází zrovna tak, že když sedím, tlačí mě to do oněch míst, která jsou zatím lehce citlivá 😀