Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ucitelka70 u nás oslavy velmi mierne, jeden pohárik portského a vačšinou som si strážila rozbujarené deti, keď je návšteva ako keby mali dvojité baterky a potom z veľkého rehotu do plaču...
ad ottobre, velmi koketujem s tým predplatným... no sa bojim, aby som to neolutovala. Toto číslo chcem naisto, idem to preskúmať, či sa dajú objednať viaceré kusy z jedného čísla, ale hádam to nie je problém a potom to poprihadzovať k látkam z MTX 🙂
@ivuska.h Moc hezká fotka, taková rodinná pohoda, vypadáte všichni spokojení 😀 Já tipuju jako medvi 5 ks oblečení na sobě + něco složeného za hlavou (ale otázka zněla "máme na sobě", takže to by se asi počítat nemělo🙂 + pleny. A to kdo ví, kolik máš vkládaček a jestli AIO nebo svrchňáčky, takže to je na věšteckou kouli. Ale jelikož se mi zdá, že ondra má límeček u krku ze stejného materiálu jako ty to tričko, tak to asi obojí je šité. Nebo to jen jako límeček vypadá? 😀 😀 😀
Teď mě napadlo + na tobě poporodní tvoje vložka! 😀
@papajka7 No, ale ty kalhoty jsou totál jednoduchý, jen jsem baj voko obkreslila nějaký šusťáky, co jsem doma měla, upravila trochu šířku nohavic, našila tam dvě kytky a do pasu dala náplet a do nohavic taky, to je fakt rychlý šití🙂 I střihání🙂 Rukavice, co jsem si ten večer taky šila, byly horší 😀
@medvi11 V softu zima teda rozhodně není. Já jsem měla dneska soft bundu a pod tím tričko + tenoulinký svetr z merina a byla jsem zpocená až na pr... Fakt vedro. Bylo tady tak cca 0 stupňů a stačila by mi softka + tričko. Jasmínka na saních měla merino kamaše + merino body + merino svetr a bylo jí taky teplo. Když běhá, tak stačí i méně merina v nula stupních, ale ono se jí moc v tom těžkém mokrém sněhu nedaří chodit ☹
Dneska tady je fakt strašná chumelenice, s Jasmí jsme museli jít dřív domů, to se fakt nedalo 😀
Můžete taky hádat, kolik máme na fotkách z dneška já + ségra + mhd + Jasmí mnou vyráběného oblečení 😀 😀 😀 Taky trochu chyták, větší foto na blogu: http://ekozahrada.blog.cz/
Dám malou nápovědu - Jasmínka má hnusku a já nemám menzes, takže skryto není nic, vše je alespoň trochu vidět.
@season martinka písala, že ak si objednáš na rok, tak jedno ľubovoľné číslo dajú zadara..... ale ktovie, možno aj jedno stačí.... mne aspon istotne......
@season určite sa dá objednat viac ottobre jedného druhu-vid môj omyl🙂 ja som si objednala 4ks a postovne bolo niečo cez 3,50, tak nejak. Takze vpoho. V poslednom čísle sa mi páčia body a overalky... Niečo na mimi... Musím začať sit v predstihu, lebo pri ten našej vrtulke -to sa zatial len plazi, neviem ako budem stíhať v buducnosti🙂
@caramilla
tak já tipuju Jasmí 7ks - bunda, kalhoty, čepice, rukavice, merino body a merino kamaše
ségra rukavice
manžel softka
ty softka a kalhoty a rukavice
takže celkem 12ks?
a nechápu, že vám všude sněží..u nás nic, ani vločka...dokonce i ségra, která bydlí v jiné části prahy, mi hlásila sníh...já chcu taky, u nás je tak leda hnusně a šedo 😝
@dankakk ahoj, ktoré číslo ott. máš viac ks? ponúkni
tak jsem došila tepláčky, trénovala jsem kanýry či volány či jak se ta věc jmenuje a zkusila jsem vyrobit své první jojo kytky. Z těch kanýrů mě málem jeblo, poprvé jsem to flákala, takže jsem je našila křivě a všimla si toho, až když jsem je měla našité, objeté falešným overlockem a prošité zvenku. Párala jsem to čistého času půl hodiny plus další čas na vybrání nití. Kdybych se nebála, že to bude krátké, tak jsem je odstřihla. A trochu jsem zatoužila po OL (achjo, už je to tu, ale odolávám...), protože to bych ten kanýr jen našila a prošila zvenku a bylo by to hezké, takhle jsem to musela začišťovat. No dost řečí, tady je foto, opět kvůli světlu na oblíbeném pozadí 😎
@dankakk presne ma to napadlo, ako som to pridala do fora 🙂 už som to preliezla, ale to poštovne je super, to som si nebola istá, či som dobre rozumela. Konečne som si spustila tie PDFka a vidím aj veľkosti 😀 a je to ZLĚ, páči sa mi toho ešte viac ako predtým ☹ Dokonca aj dámske. Tak babule vyhlasujem ottobre hromadku 😀 rozpošlem s MTX. Dúfam, že sa mi to zadarí od mhd zaplatiť. 😝
@ucitelka70 to uz mám dávno ja 😀 😀 😀 ale ešte som zistila, že ak sa dajú objednať viaceré kusy z jedného čísla, ja preferujem v nemčine a to potom bude problem, ak bude niekto chcieť aj v angličtine...
@daisyr ahojky dostala jsi zprávu v ip ?
@lillyzelvicka 🙂 IP
Ahoj,
předně Ivušce veliká gratulace k Julince-náš prvorozený měl být Jůlie 😀 A vypadáte doma moc spokojeně, tak to má být.
Já jsem Ottobre předplatné dostala k vánocům, tak už se těším, až začne chodit. Zatím mám jen pár čísel z Pattistudia.
Mám pár dotazů k OL (bože, to je mor 😀 )
1. Nemohla byste mi některá blejsknout vedle sebe normoš stroj a OL, abych věděla, kolik by mi případný krám zabral místa?
2. Občas rostu z toho, že potřebuju při šití vícebarevných matrošů dvakrát převlíknout stroj. A to jsou jen dvě nitě a z toho spodní s horizontálním chapačem, takže chvilička. Při představě, že navlíkám 4 nitě, by mě asi šlehlo. Jak to děláte?
3. Je nějaký podstatný rozdíl mezi těmato strojema? Respektive je ten dražší fakt lepší, nebo byste se spokojily i s tím levnějším.
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-1034-...
http://www.raj-siti.cz/overlock-brother-m-3034-...
Já ještě neříkám, že si ho koupím, zatím odolávám, já se jen informuju 😀
Tak rozuzlení kvízu -- @sinala měla pravdu, čepičku jsem nešila, ta je šitá na coverlocku na dílně 😀 Zato se tam velmi nenápadně schovává vršek od pyžama z biobavlny, co jsem šila MHD k vánocům, ta zmuchlanina za mým ramenem. No a další kousky jsou overálek, Ondrovo tričko a tepláky, to už bylo lehké 😀

ahojte viete mi poradit ci sa oplati kupit tuto patku?
http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/patka-ov...