icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
10. jan 2012

@anielik Kam na to chodím? Tak mikina, to jsem zakopla o bednu s odstřižky 😀 A pak našla ve skladišti bambulky ze stoklasy a říkala si, sakra, co s nima. A pak přišla hadovka ze Stoklasy a já si zase řekla, kam s ní🙂
A sukně? To jsem takhle uklízela a na hromadu hodila lamu a na to růžový tyl, koukám na to a říkám si "ty vo.... to neni špatný" 😀 😀 😀 😀 Já v podstatě vždycky dělám "návrhy", když naházím věci na hromadu.
Tuhle jsem hodila šedej velur a na to takovej růžovej úplet a koukám a říkám si "sakra to je super kombinace", normálně bych to k sobě nikdy nedala 😀 A už to má jedna zákaznice ode mě vnucené, protože Jasmínka už další mikinu nepotřebuje ☹

@lenasss Tak to jsem ráda 😉 Díky za popis botiček, takové medvědí tlapky 😀

mehlo
10. jan 2012

@caramilla no to jsou d........., tam asi ten kod bude nahouby u rekomanda- doporučené zásilky se to sledovat nedá ne?

caramilla
10. jan 2012

@evinka Sakryš, tak definitiv, to je ale modelka 😀 😀 Krásný pupík, mlask 😀 😀 😀

caramilla
10. jan 2012

@mehlo nově ano 😉

mehlo
10. jan 2012

@caramilla taky dělám návrhy když je to na hromadě. A vymýšlím na poslední chvíli viz došel patent. Furt ho tu bylo hooodně a najednou nebyl, protože se dával všude.

mehlo
10. jan 2012

@caramilla aha tak já na to jdu mrknout a napíšu maila

maryol
10. jan 2012

@mehlo ja som šila bundu a nohavice s vysokým pásom na traky a spotrebovala som 0,5 oranžového a asi 70-80 cm čierneho softu - je to síce trochu menšie, ako potrebuješ ty, ale s veľkou rezervou, t.j. mohla by si sa zmestiť do 1,5m

terezita
10. jan 2012

@evinka evi jojo podobne. dostala jsem jeden model kratas od zmuzlice a podle nich to chci ocaknout.
jinak vas dneska nestiham (ale vyjimecne nesiju, prijela mi mamina 🙂), nedocitam, jen prolitavam fotky a peeekne!

palosek
10. jan 2012

@caramilla gratulace k prodeji sukně 😀 😀

season
10. jan 2012

@maryol vieš o našej hromadke? Nepotrebuješ nutne nič z MTX 😀 😀 😀 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aq... budeš trinásta 😉 Také číslo som ani nečakala....Dávam do pozornosti riadky 5,6 a27, aj ked máš dievčatko 😎

season
10. jan 2012

@papajka7 tá lamová mikina je umelecké dielo, nedávaj na nu nič, maximálne farebnú šatku, je dokonalá, žiaden župan!!! A merinokojo triko nemá chybu, krása a tyrkysové k tomu 😀 capačky ani nehovorím, to už nie je normálne, ako to robíš 🙂 ?

maryol
10. jan 2012

@season viem, dostala som od teba link... poobzerala som si materiály, no veľmi váham, lebo momentálne neviem čo zaplatiť skôr... to bude asi tým, že mám nový overlock... 😀
ešte raz kuknem - myslela som, že už je objednávka uzavretá

season
10. jan 2012

@maryol 😀 😀 😀 do zajtra večera je šanca, práve s novým OV rastie chuť na nové látky. A prepáč, že Ta bombardujem 😝

ngvadi
10. jan 2012

nestíhám, nedočítám, jen jsem prolítla fotky...

@caramilla je šílenec, ale definitivní! já se těšim, až bude mít ty 4 děti a bude jim všem šít stejný mikinky:PPP

já jsem o víkendu šila trapně jen hacku na zakázku... ani nevim, jestli se tim chlubit, nejsou na tom žádný vychytaný aplikace, jen pár nažehlenejch koček... https://picasaweb.google.com/113707836840212087...

palosek
10. jan 2012

@ngvadi prý...jen... 😅 ...je parádní... 😵

season
10. jan 2012

Babenky, nemáte niektorá odfotený detail tejto nitky - ked je rozvinutá http://www.stoklasa-sk.sk/nite-aspotex-120-100m... Našla som doma nejaké storočné zásoby nití, ktoré neviem, na čo sú 🙂 či nááááhodou niektorá nie je taká. Ale teda v ruke mi to nepruží, len sú také akoby spletené z tenulinkých vláskov...

medvi11
10. jan 2012

@season tak tyhle nitě z odkazu pruží, když je v ruce natáhneš. Ne moc, ale přetrhnout to nejde (normální silou) a koupila jsem si je na svoje spoďáry a trencle Jiříkovi (dnes došly poštou, tak doufám, že nastavím rozumně stroj a vyzkouším). A když s tím hodně tahám a povolím, rozplete se to do moc (třeba 10) teňoulinkých niteček. To pružení není ani 0,5 cm na 10 cm.

caramilla
10. jan 2012

@mehlo tak prý mám vedle dva balíčky, hele, já si říkala, že chyba bude v mém MHD 😀 😀 😀 Já se ho každý den ptám a prý "nic tam nemáš" a švagrová mi teď říká "to je vůl, máš to na místě jako vždycky, když jde domů, projde 5x okolo" 😀 😀 😀 Zítra tam pro to skočím, udělám si kafe a budu sudovat a pak budu děsně chytrá 😀

@season Přesně souhlas s tím lama nosícím uměleckým dílem 😀 V jednoduchosti je krása a elegance!

@ngvadi Ty jsi ale pakouš 😀 😀 😀 Já úplně vidím svojí mamku, jak nás obšívala stejnejma věcma. Nás bylo 6 a všichni stejnou šusťákovou soupravu a v tom pěkně na běžky nebo na pěší tůru. Já to nenáviděla! 😀 😀 😀 A zařekla jsem se, že tohle nikdy svejm dětem dělat nebudu 😀 😀 😀 Ha ha ha! Néééééé! Pomóc!!!!

Hele, prosím tě, ng, byla bys ochotná holkám vzít do Prahy hromadu Vliesofixu a dalších vlizelínů atp.? Nevím, jestli se budeš přidávat, napadlo mě, že bych ti to dala do vlaku, aby holky ušetřily za poštu, ale nevím, zda to nebude pak moc opruz pro tebe:( Nebo to tam někomu v Praze zase vyhoď z okna na Hlaváku ať se činí někdo další🙂 No, prostě, pražandy domluvte se, kdyžtak to pošlu hromadným balíkem, jestli se někdo ujme 😀

caramilla
10. jan 2012

@medvi11 s podobnýma mitěma (Ale asi jiná firma, ale takový vlákýnka spojený to byly), jsem kdysi šila a bylo to strašný. Ty vlákýnka se mi zasekávaly ve stroji a cuchalo se mi to. Ale možná tohle bude lepší značka. Určitě dejte pak vědět, jak se osvědčily!!! Taky jsem na ně mlsně koukala 😀

ngvadi
10. jan 2012

@caramilla, jasný, dopravu vliseofixu bez problému zařídim🙂 to předpokládám nebude desetikilovej balík... jestli to bude nějaký menší, tak to klidně vezmu a nějak rozdistribuuju při svejch cestách po praze, kdyby toho bylo víc, tak by si pro to musel někdo přijet na hlavák... mmch, v čem je lepší vlisofix než oboustrannej vlizelin?

season
10. jan 2012

@medvi11 Diky, tak to nebude ono, že som takúto vychytávku prehliadla pri hromadkach zo Stoklasy ☹ 😠

caramilla
10. jan 2012

@ngvadi díky 😉 Pro mě by bylo i asi jednodušší teda poslat to hromadnym balíkem do Prahy, tak možná to ještě zvážím. Víš, jak to pak se mnou je, minule jsem to málem nedoběhla a pak málem nerozdýchala 😀 😀 😀 Mělo by to bejt lehký, ale ještě uvidíme, co objednáme, až budu mít vzorník🙂

Vliesofix je tenčí, měkčí, takže když třeba nažehluješ na úplet, tak je to hezky ohebný a není to tuhý, jestli mi rozumíš. Ale to je o gramáži vlizelinu taky, já mám z VTC, jedinej, co jsem sehnala v malym balení, a ten je dost tuhej. Ale je zase fajn na něco jinýho. Třeba na aplikace na tašky 😀
Druhá věc je, že se to snadnějc dělá, nemusíš se starat o tu druhou stranu, protože na ní je nalepený takový "pečící papír". Definitiv psala, že pak má od oboustrannýho vlizelinu člověk olepenou žehličku a všechno okolo a že to s tím je hrozně práce, ale mě to teda takový rozdíl nepřijde. V tomhle ohledu mě to přijde podobný. Použiju vespod i navrch pečící papír a je to. Naopak od toho oboustr. vlizelinu nemusím odtrhávat tu papírovou folii a rovnou nažehluju🙂 Takže pro mě je to zase třeba výhoda🙂 Každé má své, ale radši asi pracuju s tím vliesofixem díky jeho měkkosti 😉

medvi11
11. jan 2012

@ngvadi Mně přijde, že vliesofix je de facto jen lepidlo, které je nanesené na pečící papír (ten se dá hodně snadno odstranit a zůstane jen lepidlová vrstva), který pak odstraníš po zažehlení, vliselin má ještě nějakou nosnou textilii, takže je to tužší. Na ty aplikace fakt super.

mehlo
11. jan 2012

@maryol díky. Už jsem tam napsala stejně 1+1 m, ze zbytků udělám ještě rukavky

zojec
11. jan 2012

@maryol ty mas novy overlock?? 😀 😀 juj zavidim 🙂 nech sa dobre na nom sije.. snad toho roku nan vyjde aj mne.. poradite my? ja by som potrebovala aj novy stroj, je nejaky dobry kde je OL uz v stroji? ci radsej kupit osobitne?
ale hlasim, ze stroj sa umudril a po dvoch dnoch sa vcera vecer rozhodol, ze bude sit normalne 😉 nic som nezmenila, len ho povysavala a vsetko nanovo pozakladala.. takze tiez som do noci sila.. klasika , kapsy, rukavniky, slony 😀 😀 to uz ani nestoji za zmienku.. ale aj kvetove gate som dosila, tu latku uz mam asi rok, a konecne nasla svoje uplatnenie. mala ich hned pokrstila, kedze ju odplienkovavam pomaly..

season
11. jan 2012

@zojec ani sa jej nečudujem, ked má prdelku v takých pekných plienkach. Začni jej šiť nejaké pekné prádielko, možno presedlá 😀 😀 😀 OL a klasický stroj asi neexistujú spolu. Len OV a COL, ale mám dojem že táto kombinácia je drahšia, ako kúpiť dva stroje osobitne.

zojec
11. jan 2012

boze teraz pozeram aku hrubku som dala 😒 sa ospravedlnujem...
@season no si ma nepotesila.. to budem potrebovat aj dva stoly, resp. ovela vacsi stol.. 😕 😕 sak kde dam 2 stoje?? 😉 a aj skrine na latky by sa mi zisli.. dva perinace uz mam plne a furt nemam dost 😔

animal
11. jan 2012

@anielik pokud bude těch metrů z baleriny moc, tak z technických důvodů tro objednám na 2x, ale tzn. hned po sobě

animal
11. jan 2012

tak vidím, že konečný termín jste nějak nedaly, jen to co navrhla @caramilla, takže to vezmeme podle ní 5.2. nebo jak to bylo? a pak vybírám peníze