icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

daisyr
15. jan 2012

@idris první je voděodolnost a druhé prodyšnost, tzn. ten jeden soft je tuším 5/3 a druhý 5/10, takže ten první je na prodyšnost horší, než druhý, ale voděodolnost stejná.

sufik1
15. jan 2012

@idris gumu jsem dávala 35 cm (povolenou tak akorát) a bylo mu +- rok.

sufik1
15. jan 2012

tak se chystám přihlásit do té soutěže s výtvorama ze zbytků látek http://rigierukodelki.blogspot.com/2012/01/blog...

info v češtině na http://susu-sufik.blogspot.com/2012/01/soutez-o...

vytvořila jsem abecedu z písmenek. No jak já jsem se u toho vztekala !!!!!

nechcete se ještě někdo přidat?

veronik77
15. jan 2012

@sufik1 prosím - kolik že ti padlo na bundu pro manžela? díky 🙂

sufik1
15. jan 2012

@veronik77 2 metry a nezbyl ani kousíček. Takže kdybych měla víc, bude delší

veronik77
15. jan 2012

@sufik1 ok, budu šít mikinu, tak to snad 2m budou akorát 🙂dík

michamicha
15. jan 2012

jsem se rozhodla, ušiju si konečně lamí mikinu 😎

papajka7
15. jan 2012

nase soft shelky v akcii,sice ani ich nevidno,ale dnes bolo u nas takto,uz druhy den mam sluzbu pri lopate 😅

papajka7
15. jan 2012

@michamicha dobre si sa rozhodla,ja som s nou veeelmi spokojna

papajka7
15. jan 2012

@sufik1 paradne pismenka,to ja uz planujem strasne dlho,uz som ich aj zopar usila,ale odrazda ma pracnost,mozno niekedy ked dosijem vsetko co mam v plane sa na to dam 😅

papajka7
15. jan 2012

inac teraz dosivam spodne pradlo pre chalanov a moje dalsie kojo tricko ,zajtra dam foto 😉

sufik1
15. jan 2012

to spí i @caramila?

season
15. jan 2012

Veru, nejako nás v poslednom čase zanedbáva 😀

caramilla
15. jan 2012

@sufik1 Nespim, šila jsem a teď vás čtu...
Písmenka super, ty taky nevíš, co s časem, co? Tady někdo chce bydlet s Caramillou v nejvyšším patře bohnic? 😀

@lilly2711 Při čtení tvého příspěvku jsem plakala jak malý dítě. Já tohle prostě nedávám. Taková malá beruška a už takové trable. A hlavně maminka čerstvě po porodu, rozhozené hormony, má se radovat z miminka a prožívá toto? My jsme si v rodině zažili něco podobného, ale nakonec to bylo velmi rychle stabilizované a následky zatím se žádné neprojevují, uvidí se. Bylo to celkem taky psycho, tenkrát jsem brečela asi týden v kuse a nebyla jsem schopná se postarat o své dítě. A to se to šlo "jen o mého synovce".
Poslední dobou fakt často přemýšlím o tom, že tohle bych u svého dítěte nedala, že tolik síly by ve mě nebylo. Hrozně se toho bojím, protože každýmu z nás se něco takového stát může. Smrt a nemoci jsou tak blízko a člověk je tak bezmocný a nejhorší je, že to vždycky udeří zákeřně zezadu a je to strašný šok.
Mě stačilo, že mi minulý týden Jasmínka vběhla pod kola aut a zachytila jí tchýně fakt na poslední chvíli. Já z toho 2 noci nespala a ještě teď mám hrůzu. A to o nic nešlo....
Já jsem si všimla, že jsi dlouho nic nenapsala, tak jsem si říkala, že si asi užíváš miminka a jsi šťastná a nemáš čas číst ptákoviny na diskusi. A ono to bylo úplně jinak ☹
Opravdu z celého srdce na tebe myslím a vyprošuju požehnání pro tebe i malou berušku, která má krásné jméno stejně jako všechny tvoje děti! Hlavně, aby se brzy uzdravila ze svých problémů a žádné další ji nikdy nepotkaly!!!

@animal Fakt hrozný s tím přepisováním! TO jsou ty lidi tak levý? Mě taky furt mizí z mé tabulky řádky, už jsem to tam dopl%novala taky několikrát. TO je pak o nervy dělat hromady, co? 😖
Ne, kočár máme už rok GT3 a zrovna jsem říkala, že až se rozpadne na dalším dítěti, koupím stejnej. Není mu absolutně co vytknout. Jen, že je plastovej, takže nevydrží 4 děti 😀

@kalman moc pořádek! 😝

@anielik Právě, že některý hromady se otevírají i pro návštěvníky mimo MK, třeba ekozahrady, kteří nečtou někdy žádné diskuse.
Leda tam napsat, že se to chystá a kdo chce, tak odkaz mu pošlu mejlem.
Ale já osobně si myslím, že to někdo smaže omylem a nevšimne si toho. Mě se to taky kolikrát stane, ale všimnu si toho. Takže je třeba, abychom byly opatrnější. Protože, kdyby tam někdo škodil záměrně, tak to vypadá úplně jinak....

@veronik77 Tak na mýho manžela (megachlap - skoro 2 metry a široký ramena) to bylo tak 2,5m. Možná zbylo z toho Jasmínce na rukavice, no 😀 2 m by mohly stačit, ale je to dost tipťop. Pokud je spíš drobnější, tak 2m by stačit měly.

caramilla
15. jan 2012

A @terezita? Dneska nechlastá? Dneska spí? A ani si na kamarádku nevzpomene? 😀 (Bojí se, že bych si vzpomněla, co všechno chci ještě zítra u Mráze?) 😀 😀 😀

caramilla
16. jan 2012

@palosek Hm, tak tohle je fakt masakr (http://emi-lu.blogspot.com/). Kde jsem to měla tu lopatu na to zahrabání?
To je inspiracej jak blázen.... Fakt krása!

caramilla
16. jan 2012

@kuna Tak ať ti nezaskočí ranní káva, všem ranním ptáčatům přeji hezký den. Tady je chcíplo, tak to balím. Dneska teda superbrzo, stydím se! Ale šla jsem spát ve 2 a vstávala v 5, tak snad pochopíte 😀

kuna
16. jan 2012

@caramilla kdepak, nezaskočila, pěkně si popíjím a čtu 🙂. Teď mám nějaký šicí absťák, nemám vhodné látky a navíc mám pocit, e jsem i na MTX neobjednala vše, co by se mi hodilo....no už aby byla další hromadka 😀 😀 😀 😀

@lilly2711 to je fakt hrozný, co jste si už musely prožít. taky si nedovedu představit, jak ti bylo. Mně si mimčo v porodnici trochu ublinklo a nemohlo popadnout dech a já už jančila a letěla pro sestřičku...Přeju, abyste už měly všechno zlé za sebou a berušce i vám bylo dobře 🙂

kuna
16. jan 2012

@sufik1 takt to je síla...bohnice to jistí, já bych to asi v procesu prohodila oknem!

animal
16. jan 2012

@caramilla no tak zrovna na GTčko mám svůj názor, má ho právě ta sousedka 😀

season
16. jan 2012

@lilly2711 snád ste si už všetko zlé vybrali a už len všetko samé krásne chvílky budete prežívať, ved to je aj na dve rodiny dosť, čo zvládate ☹ opatrujte sa, nech nás tu môžeš zase niečím úžasným ohúriť 🙂 Budeme sa tešiť na nejakú fotečku malej modelky 😀

terezita
16. jan 2012

@caramilla me vypadl net.. 😀 😀 😀 domacim vymenili modem, pry ten puvodni byl porouchany.. a od te doby co mame novy (tj. od patku) tak mi to furt pada.. 😝 no aspon jsem sla brzo spat 😀 😀 😀

palosek
16. jan 2012

@kuna jsem na tom s šitím podobně 😖 ...teda já se k tomu spíš nemůžu dokopat...prostřední dcera je furt nemocná, takže volné dopoledne k šití je v háji...prostě celý den je doma fůra lidí a večer už jsem z nich k.o. 😝 😠

caramilla
16. jan 2012

@terezita Aha. Já jsem si říkala, jestli sis třeba za střízliva nepřečetla naše drby a neřekla si, že radši vypínáš PC 😀
Ale teda, stýskalo se mi 😀 Takhle popíjet v jednu v noci sama samotinká ...
@animal A co máš proti GT3 kromě toho, že je dlouhej jak kráva 😀 a plastovej jako všechny ostatní kočárky vyjma teutonie 😀

@kuna Jo, tak málo látek, málo látek? 😀 😀 😀 Já mám zase málo strojů, domouvám s pánem z jednoho e-shopu koupi Innov 50 😀

animal
16. jan 2012

@caramilla neskutečně složité nasazení sportovní sedačky a ta bouda u sportovní sedačky působí jako kšilt od strýčka Pompa, ale to je zase otázkou vkusu. A nejsem úplně nadšená z brzdy, jelikož je tam jenom ta ruční se systémem blokace a lanka mají daleko větší šanci se pokazit. Takže kdybych si měla zvolit kočár s jednou brzdou, tak to bude určitě nožní brzda. Měla jsem na 1 den půjčené vajíčko autosedajdu od sousedky - taky peg perego a tak neskutečně zbytečně složitou manipulaci jsem ještě nezažila. Ale kočárek je jinak prostrorný to ano. Já totiž hlavně nejsem taky moc typ na ty hluboké korby s plastovým dnem, které jsou neskladné a prostě není to můj vkus. Ale když pominu prostě to, že se mi nelíbí, tak mi fakt vadí ta složitost, nemožnost otočení korby pro a proti směru jízdy a ta brzda. Ale ta jejich hnědo oranžová varianta je barevně moc pěkná.

animal
16. jan 2012

@caramilla joo a GTčko má luxusní nákupní koš to se musí pochválit taky 😀

nika
16. jan 2012

ahojki holky kecalky 😀 teda zase nových krásných věcí, já v podstatě nešiju, mám tolik jiné práce že to zanedbávám ikdyž jsem ted tři večery vykreslovala střihy z půjčených ottobre 🙂

mmt gt3 taky vlastním a bala jsem nadmíru spokojená 😀 😵

caramilla
16. jan 2012

@animal Jak tak čtu to, co píšeš, tak se to týká ale hlubokého kočárku a ne toho sporťáku, ne? Já koupila normálně jenom sporťák, takže tam nic nasazvat nemusím🙂
První kočárek jsem si kupovala, aby se mi líbil. Měla jsem mutsy, ten byl pro mě překrásnej, nejkrásnější, ale do města do obchodů na zešílení, strašný. Do koše pod sporťák se nevešla v podstatě ani kabelka, takže ten šel pak rychle z domu. Nesnášela jsem trojkolky a GT3 se mi fakt nelíbí. Je to obrovksej, robusní, přeplácanej kočár funkcema, a je to na něm vidět. Fakt to není na parádu, ale rozhodla jsem se, že vzhled na kočáru prostě (bohužel🙂 není to nejdůležitější a že nechci mít hezký kočár, u kterého se vztekám, ale praktický kočár, který má vše, co potřebuju. A to právě GT3 splňuje. Ještě ani jednou jedinkrát jsem nezanadávala, což u mě je teda zázrak. Nadávám na Teutonku, co má brácha, ač je kvalitní a krásná🙂
S tou brzdou máš pravdu, lanka se povolují a u jednoho kolečka se to nějak pochroumalo, říkal teď mhd, takže se to musí pospravit, ale mám šikovného opraváře doma🙂 U mutsy brzda nožní bylo to, co odešlo jako první! Takže moje zkušenost je, že je to prašť jako uhoď. Brzda je pohodlná, ale dost mi tam na tom madle překáží, ale to asi nejde udělat jinak. Hlavně, když mám rukávník, tak je to takové divné.
Korba na GT3 se mi taky nelíbí, taky nemám ráda ty plastové a není to hezké. Ale možná to tak vyřeším, abych pak nemusela kupovat zase další kočár, a možná si koupím zvlášť pak ještě hlubokej na další mimi, uvidím, jak mi těhotenské hormony pak jednou zamotají hlavu🙂 A jinak ty jsi někdy nacvakávala korbu po směru jízdy??? Nebo myslíš takovou tu přecvakávací rukojeť - kvůli sluníčku to měnit? To mě třeba přijde jako totální úlet. Když jdu po nákupech, znamenalo by to za každým rohem přehodit rukojeť🙂
A ta boudička u sporťáku je úplně geniální! Protože nikdy nejde na dítě sluníčko, jde sklopit přesně tak, že prostě do obličeje nic nesvítí a to za jakýchkoliv podmínek. Zkoušela jsem všechny clony, slunečníky atp. co se dají snad sehnat, nejlepší ze všeho byla ještě ta stará dobrá plína. Všechno padá a ve větru a sluníčku má mimino smůlu. U GT3 to vůbec neřeším, to je fakt totální pohoda.
Složitý mi kočárek nepřijde, protože má spoustu vychytávek a všechno, co jsem od něj potřebovala, tak jsem tam mohla nastavit a v celku rychle a pohodně.
A ten koš - no, to je právě důvod, proč jsem si ho koupila. Protože já mám kočár jako nákupní košík a jako dopravní vozidlo na poštu. A na naše hromadky? Je ten košík ořezávátko! 😀
To je zase OT, co? 😀 😀 😀

caramilla
16. jan 2012

@nika 😀 Viď? 😀 😀 😀

terezita
16. jan 2012

@caramilla si mela napsat sms, bych si nalila virtualne na dalku 😀 😀 😀
tak ja letim na ty tvoje nuzky a na postu.. a ne ze pak budu zase docitat 5 stranek! 😝 😅
jo a muze se mi ten tvuj kocar taky nelibit? 😀 :-d 😀