icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kajark
16. jan 2012

@papajka7 krasne vytvory, strihy su z Ottobre? ake mas cisla? ja som velmi rozmyslala, ktore objednat aby boli co najuzitocnejsie pre chlapcov... nakoniec som vybrala1/09, 3/11, 4//10, 5/09,ak budete niekto chciet mozem vam strihy obkreslit aj na vymenu za iny strih, prip. sa dohodneme 🙂 climayarn mas z hromadky z ciech? a ostatne latky?

veronik77
16. jan 2012

@macin73
@caramilla Tak naši manželé jsou si opravdu podobní... "To mi nevyhazuj, to je ještě dobrý nebo si to vezmu na zahradu...." - nakonec tam jde v kategorii toho lepšího... Ale baloňák, ve kterém chodil do tanečních jsem fakt vyhodila... 😀

caramilla
16. jan 2012

@daisyr jo, pochopila jsem ten systém, nepochopila jsem tu formu, ve které mám napsat objednávku, nějaké 10 / 30 / 105 / 68 ???? Jako ty čísla, co se maj psát za sebe, fakt španělská vesnice. Potřebovala bych asi překladatele. Já bych si to napsala normálně, čeho kolik a ten překladatel by to napsal do těch čísel 😀
@animal Myslíš, že je to chyba google? To se mi nezdá. já si to hlavní okno taky párkrát smazala, zapomeneš, že tam máš kurzor a něco zmáčkneš a je to. Ale normální lidi vědí, že tam mají šipku "zpět" 😀
Jinak mě zmizely právě teď i řádky "kolik objednáme rolí".
Nějaký tabulkový šotek tam řádí 😀
a taky to moje jméno v softu, to taky byl pan google? Že zmizely první 2 jména a pak nic?
@terezita Jé, nůžky díky. KOlik ti mám poslat? č.ú. snad dohledám v IP. Za stuhy snad už nic nedlužím 😀

Tak a moje dnešní dilema Nový Innov 50 (http://www.tex-expert.cz/sici-stroj-brother-inn...)
Nebo použizá tento:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=44675620&tab=3

V noci nebudu spát, do rána to musím rozlousknout...

caramilla
16. jan 2012

@terezita Hele, ta tvoje kára, to je takový malý GT3 s malým košíkem na nákup, menšíma kolama a trochu hezčím vzezřením (ale trojkolka bude vždycky hnusná 😀 😀 😀 )
😝 😝 😝
To se ti odvděčuju za ty nůžky, co? Ještě, že je má už Sufice 😀 😀 😀

terezita
16. jan 2012

@caramilla 485,- staly. u mraze je meli za 659,- 😀
se strojem neporadim, ale vyber si ten lepsi, bo jinak budes zase za pul roku kupovat dalsi stroj 😀 😀 😀

terezita
16. jan 2012

@caramilla o dost hezci vzezreni 😀 😀 😀 no furt muzu alce napsat, at se na tebe vyprdne!! 😅

ivuska.h
16. jan 2012

@papajka7 Krásné!

caramilla
16. jan 2012

@terezita Ty vado, to jsou ceny za jedny blby nuzky 😝
Penize se pokusim nezapomenout poslat, kdyztak se urguj, mam dluhy, kam se podivam 😀 😀 😀 😀
Hele, ja mam svyho BM 3500 už od roku 2004, to zas neni tak kratka doba, ne?
Hlavne si musim rozmyslet, jestli lepsi stroj za cenu toho, ze neni v zaruce ☹

lilly2711
16. jan 2012

@caramilla si mila, vdaka za pekne slova. No ver mi, ze silu by si v sebe nasla. Ja som sa snazila proste prezit kazdu minutu, kazdu hodinu a som cakala. Väcsi problem som mala, ked sa mi zapalil prsnik a koli podozreniu na infekciu som musela o 20.00. vecer cestovat taxikom do druhej nemocnice na pohotovost, tam som cakala dve hodiny na vysetrenie a do 01.15. rana sediac na stolicke bez jedla a vody som cakala na vysledky testov,aby som mohla ist do nemocnicneho hotela sa vyspat. Myslela som, ze sa tam zblaznim. A najväcsi stres u mna nepochopitelne nastal po prichode domov.Vies, nejaka postraumaticka reakcia. Som si uvedomovala, co sa mohlo stat a kazdy pohlad na malu ma pomaly rozplakal. Inak najtazsie na tej nemocnici bolo, ze som tam ostala sama s malou v cuzdom svete pricom komunikacia v anglictine & medicinska terminologia boli des.ALE musim konstatovat, ze som lepsiu starostlivost este nikdy nevidela. Vsetci do jedneho boli uzasni a neocenitelne sa o nas starali. Spomenula by som asi len to, ked v jeden vecer, ked Nellie prestali davat Morfin od bolesti a bola umrncana a ja som ju uz dve hodiny nosila na rukach, prisla sestricka aj s nemocnicnym kocikom a vozila ju tri hodiny v noci po oddeleni aby som sa vyspala.
Ale zazila som aj srandu, ked som chodila na nemocnicnu elektronicku odsavacku mlieka a odsavala si naraz z oboch prsnikov, aby som tam nebola dlho a ked sme tam boli naraz tri styri, tak som si pripadala ako v kravine, ked sa doja kravicky a krkolomne som to anglicky vysvetlovala skotkam, ze preco sa smejem. 🙂

@kuna vdaka.

@season vdaka aj tebe a no dufam, ze coskoro pridat fotecky. Pridu k nam rodicia, tak sa chystam sit zo softshellu gate pre starsich. A fotku pridavam.

animal
16. jan 2012

@terezita tak já zvažovala vzhledem podobný http://www.kocarky.cz/kocarek-easywalker-walker... chtěla jsem jej ale v té čtyřkolové verzi, ale neměla jsem možnost jej vidět na vlastní oko, měla jsem rizikáč a nemohla jsem si dovolit trajdat daleko a oni je prodávali KOlíně atp. prostě sever a možná v Praze. A manželovi se nelíbil a já špekulovala jak moc debilní bude to polohování zad na zipy a pak jsem prostě od toho ustoupila a už se tím nezabývala.

terezita
16. jan 2012

@animal debilni to vubec neni. jen si na to holt musis zvyknout. je to na ukor hmotnosti. ja jsem kocarek nejak neresila, mela jsem projetych par kocarku nasich znamych a vsechny mi prisly fakt desne a pak kamaradka mela na doporuceni tenhle a kdyz jsem ho chytla do ruky tak jsem mela jasno 😀
@lilly2711 mala je kouzelna! a teda kravin jsem taky zazila v porodnici a taky jsem tam chytla zachvat smichu.. 😅

animal
16. jan 2012

@terezita vzhledově pěkný, ale po i protisměru asi není co? a ta bouda u sporťáku je na zimu nebo vítr nepraktická, protože z boku není moc krytý, to stejné pozoruji u casualplay

mehlo
16. jan 2012

@caramilla ajaj co to sem dáváš! do ted jsem chtěla innov 10 a najednou chci 50. Ale u mě to bude nadlouho.

daisyr
16. jan 2012

@lilly2711 Nellie je krásňoučká, přeji, ať se vám doma daří a brzy se dá vše dopořádku! Myslím na vás.

daisyr
16. jan 2012

@caramilla a ten starý stroj budeš prodávat? přemýšlím, mamka má praletý stroj, už to pořádně nic neušije, tak zda nějaký nový, nebo třeba starší...

daisyr
16. jan 2012

@terezita o TFK jsem také trošičku uvažovala, ale právě také vzhledem k tomu, že jsem si chtěla kočár s manžou ošahat, což u teuntonky šlo, tak to byla nakonec jasná volba 😉

kamishek
16. jan 2012

@caramilla s tou zárukou to je blbé, když to vlastně ani nevyzkoušíš před koupí... ale za sebe musím říct, že odstřih nitě (který má ten dražší) mám na svém stroji taky a totálně ho miluju a už bych stroj bez něj nechtěla 😎

season
16. jan 2012

@lilly2711 no prekrásna princeznička to je!!!!!!!

mooncaa
16. jan 2012

@animal Tak to je super, že máte velké auto, to se s dětma hodí.

@vevercam @daisyr @caramilla Díky za recenze Teutonky.

@caramilla Tak kočárek s neotočnými kolečky bych už nechtěla. Zrovna dnes jsem potkala paní, co se rvala s nějakým tankem. Ujela 4 m, kočárek zahnul mezitím nežádoucím směrem, paní se vzepřela, nadzvedla přední kola a otočila kočárek do žádoucího směru a pokračovala další 4 m. Mě jí bylo tak líto, já se Spiritem naloženým jak náklaďák profrčela jak tryskáč kolem ní.

mooncaa
16. jan 2012

@papajka7 Úžané trio jste. Ty soupravičky pro kluky jsou moc pěkné - a kojo triko též.
@mehlo Pěkné. A tu tu kombinézu čumím, na něco takového si netroufnu fakt nikdy.

S tím nošením pěkných věcí na malování bytu a hnusných do práce, to je u nás úplně stejné.

animal
16. jan 2012

@mooncaa ¨já spirit taky ovládám jednou rukou s přehledem a taky vždycky jen udiveně koukám na ty polské tanky na 4 kolech

terezita
16. jan 2012

@animal nene, proti smeru neni. ale to ja ani nechtela, takze me to netrapilo. v zime jsem stejne nosila v satku, bo my tu meli pred barakem odhrnute zaveje snehu a pres ty by prejel maximalne tak tank. ale kocary ne 😀
@daisyr no on se tehdy v cr prodaval jen v jednom krame. ted uz je to lepsi a obcas ho i nekde maji.

mehlo
16. jan 2012

@mooncaa však to taky vypadá šíleně, na tý fotce to není vidět.

ucitelka70
16. jan 2012

@papajka7 krásne veci, ozajstná "blue" rodinka 🙂

mooncaa
16. jan 2012

@lilly2711 To je krásná princeznička. Brečím tu u toho, jak popisuješ, co si už musela zažít. Hlavně, že to všechno dobře dopadlo.

monr
16. jan 2012

@lilly2711 som rada, že si sa ukázala, Nellie je nádherná. stále na vás myslím, že ako bojujete, pevne verím, že bude už len a len lepšie. držte sa kočky 😉

ostatným hromadná pochvala, dnes nezvládam chváliť, mám tlak v nebeských výšinách, tak len ležím celý deň 😖

šite a píšte, zajtra budem dočítavať.

ucitelka70
16. jan 2012

@lilly2711 Smutný príbeh s krásnym dejom, zohreje na duši, ako sa tá sestrička podujala kočíkať, aby si si oddýchla...... Nellie je rozkošná....... vyzerá taká spokojná, už istotne sa má zo dňa na deň lepšie pri maminke....
Boli ste asi v najlepších rukách odborníkov, ešte raz Vám želám veľmi veľa zdravíčka a pohody..... 🙂 Monika

caramilla
16. jan 2012

@lilly2711 Opět jsem tu plakala, snad ještě víc... Jak lítostí, tak i dojetím nad tou sestřičkou! Takhle to má vypadat. To se ale člověk v mnoha českých nemocicích nedočká:( Moje švagrová, když zůstala na JIP sama s miminkem, bez manžela, bez podpory, se strašným personálem, co ji vyhazoval, tak přesně říkala, že nejhorší je ta samota.
Já vím, že maminky kolikrát v sobě najdou neuvěřitelnou sílu, i moje švagrová tak strašně zabojovala, vyhádala si kontakt na JIP, vyhádala si kojení, pak měla setsakramentskou trpělivost, aby se malý naučil opět sát z prsu, že jsem ji opravdu obdivovala. Nicméně nechci sama sebe testovat, kolik síly by ve mě bylo. Já jsem hrozná nervka a hruťka. Všechno mě totálně rozhodí. Blbý UTZ na kyčlích a já brečím jak malá:(

To s tím zhroucením doma, to je asi docela běžný. Jak je po všem a tělo se uvolní, tak mu to teprve všechno dojde a je to vlastně horší. Při pohledu na tvou krásnou holčičku, bych taky vždycky plakala. Je orpavdu překrásná! Opravdu prindeznička a ta čepička! 😀
Tak snad bude vše brzy OK!
To si pak člověk říká, že řeší takové prkotiny a hroutí se z takových kravin... Když vidí, co řeší jiní...
Myslím, že sis tam v nemocnici zažila hotové peklo a ten výlet na pohotovost, ten musel být fakt maso! Úplně to chápu, že to pro tebe bylo nejhorší! I když vůbec nemůžu říci "vím jak ses cítila" a doufám, že to ani nikdy nebudu muset říkat!
Jsi statečná žena!

@mehlo 😀 Já? Někdo sem před časem dal odkaz na Innov 50 a když jsem ten stroj rozklikla, tak jsem se zamilovala. Objednala jsem ho u pána, co mi dal slevu za odhalení chyby na jejich stránkách u těhle innovů. A pak jsem jen tak zběžně koukla na mimibazar a našla jsem tam ten použitý za krásnou cenu. Ach ach ach!
Potřebuju zase nějakou inovaci, už stagnuju v produkci, hlavně jsem chtěla lepší stehy na dírky 😀

@daisyr Hele, ten můj BM 3500 byl prodanej ještě dřív než jsem objednala NV 50 😀 Shoda okolností. Jedna moje zákaznice mi psala, že jí zlobí stroj a nemůže si ušít moje spoďáry a že asi koupí nový, tak jsem jí psala, že budu prodávat a ona, že ho chce a že si přijede 😀

@kamishek Fakt je ten odstřih k něčemu? Nad tím právě váhám! Hele, já jsem se asi rozhodla, že zkusím ten novější, paní vypadáí solidně, má skoro 900 kladných hodnocení, 100%. KOmunikuje dost upřímně a otevřeně, tak snad nenaletím. Prý na něm skoro nešila, když mi vyjmenovala, co všechno doma má za stroje, tak jí i věřím 😀 Hele, proti ní jsem já totální lama 😀 😀 😀

@mooncaa Jak píšeš s tím kočárke, tak přesně to je prada. Já miluju retrokočárky, i jsem si jeden koupila (starou překrásnou zekiwu s malováním na bocích a okýnkama), ale jezdit se s tím nedá. To je na parádu. Já nemám ráda trojkolky, ale na ovládání je to prostě fakt nejlepší. A překvapilo mě, že i v terénu super.

Jinak silnou vrstvu čerstvého i rozbředlého sněhu projela moje Mutsyna vloni na 100%. Měla jsem tu čtyřkolku se zatáčející zadní nápravou a ten byl fakt do terénu nejlepší, projek i pole - a to jako rozoraný bahnitý z dírama a loužema. Co se řízení v terénu týče, určitě nejlepší kočárek. Jen sporťák se jim nepovedl. Takový pidi.

ucitelka70
16. jan 2012

@kajark ten climayarn sa objedváva z moraviatexu, v hromadke som mala ja napísané, ale nikto sa neprihlásil další, a bolo treba zobra cca 10 m minimálne..... ale isto si vezmem aj ja, minimálne 2m chcem.....

ucitelka70
16. jan 2012

@kajark tu je http://www.moraviatex.cz/e-shop/index.php?route..., okolo 11 eur vyjde meter látky....