icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

brisilda
11. jan 2011

@terezita tak klasicku zavinovacku mam ale mne sa paci tvoja s rukavmi 😉 ale asi to poriesim tak ako je sity fusak maxi cosi mura 😀 diera na rucky sa da zazipsovat v chladnom pocasi 😉

maly_prcek
11. jan 2011

@terezita Tak to jsou teda machrgatě 🙂 🙂 🙂 Nechceš prodat střih? 😉

terezita
11. jan 2011

@brisilda ahaaa 🙂

terezita
11. jan 2011
maly_prcek
11. jan 2011

@terezita Já vim, že to je z těch stránek, ale nevim, jestli jsem schopná objednat něco z cizojazyčných stránek... 😨

terezita
11. jan 2011

@maly_prcek 😅 tak tezke to neni.. ale je to mor.. jsem si tam puvodne objednala velurove nazehlovacky a asi 3 strihy no a uz jich mam doma hromadu.. 😅 ale zase si rikam, ze kdyz je to velikostne do nejake 152, tak se mi to vyplati.. 😀 a hlavne ty strihy hezky sedi (jen em. ma zatim u kalhot problem, bo ma po m. midipidi kratke nohy a kalhoty jsou ji vzdycky dlouhe.. 😀 😀)

maly_prcek
11. jan 2011

@terezita Tak proto ty 3/4! 😀 😀 Tak uvidíme, zkouknu to... Když to tak pěkně sedí 🙂

sussanah
11. jan 2011

Holky, nemate nekdo nejaky odkaz na strih na batuzek? Spis neco mensiho na drobnosti normos na dve ucha na zada, diky 🙂

sussanah
11. jan 2011

@terezita diky 🙂

ivuska.h
11. jan 2011

@terezita Na ty velurové nažehlovačky jsem posledně taky koukala a dost mě svrběly ruce 😀 Ale bohužel, Klárka má oblečení nějak děsně moc, tchánovci jí pořád něco kupují a já pak nemůžu nic šít 🙄

laura033
11. jan 2011

@terezita krasne a tie nohavice su uzastne waw!!!

terezita
11. jan 2011

@ivuska.h ja mam to stesti, ze my nic moc nedostavame.. ja nerada ruzofku a tak se vsichni nejak boji neco kupovat.. 😅 ty velurky jsou krasne, to jo, ale vadi mi, ze se na ne lepi chlupy.. vzdycky nez razime ven tak musim em. objizdet valeckem.. 😀

zojec
11. jan 2011

@terezita ty si na tie strihy ako namydleny blesk 😀 😀 😀

terezita
11. jan 2011

@zojec ja to tu mam v liste ulozeny.. 😀 to vis, nikdy nevis, kdy budou potreba.. 😉

veselazu
12. jan 2011

holky, nevíte, kde bych sehnala návod, jak ušít podprdelník? takový ten vycpaný polystyrenovýma kuličkama, horor bude našít tam zip 😲 😲

terezita
12. jan 2011

@veselazu sjed dolu na Bodensitzkissen https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/sijeme-l...
jinak je jeste strih na mimibazaru. a jde to i bez zipu. ja ho udelala z kojiciho polstare a dole je to stazene snurkou 🙂 https://www.modrykonik.cz/fotoblog/terezita/alb...

veselazu
12. jan 2011

tak jsem našla návod na tenhle sedací pytel, asi něco podobného zařadím do seznamu ušít, ale těch kuliček co to sežere... http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=29695

veselazu
12. jan 2011

@terezita ten první odkaz ? no přesně takový povalovač co máš ušitý by se nám líbil, kuknu ještě na ten MMB, teoreticky jsou to 2 kruhy a jeden obdelník sešitý dohromady, tak to by nějak mohlo jít... teoreticky 😀

terezita
12. jan 2011

@veselazu http://www.kostenlose-schnittmuster.de/category...
pardon, koukam, ze se mi tam zkoplo neco jineho.. 😀
ja mam jeden kruh, na ten nasity obdelnik, s tunylkem a snurkou. a vevnitr je srolovany kojici polstar.

veselazu
12. jan 2011

@terezita jé tak už to vidím, díky něco vyberu. Dobrý nápad s tím kojopolštářem... leží nevyužitý na skříni a čeká na další mimi

terezita
12. jan 2011

@veselazu akorat pak pocitej s tim, ze bude pekne slehly.. 😀 sedi mi tu na nem zasadne dospelaci 😀 😀 😀
ten kruh ma prumer ca. 55cm a obdelnik je vysoky 38cm. dylku uz nevim, to treba dopocitat.. 😅

veselazu
12. jan 2011

@terezita děkuju

laura033
12. jan 2011

ahoj ja som sila taky velky kruh ako pisete dva kruhy a obdlznika do oboch som dala zipsy a potom me este robili takeho tucniaka....len viac sa detom pacil ten kruh...:Dtoho neviem najst foto:(

ewulalia
12. jan 2011

ahojte dievčence,
tak ja sa hlásim tiež do klubu 😉 priebežne som preletela takmer celú diskusiu, nejaké poznámočky som si zapísala. Už asi od októbra dosť intenzívne uvažujem o šití.. a už sa smelo môžem pustiť do toho 😀 dostala som na to potrebný prístroj ...ako sa teším ;) len kde budem naháňať ten čas? no uvidíme...

zojec
12. jan 2011

@laura033 jej aky krasny 🙂

erika12345
12. jan 2011

Ahojte, citala som, ze niektori ste si objednavali zp stranky www.plienka.sk latku bamboo. Nemaju ju vsak na stranke, asi si ju treba vypytata extra. Nemate s tym nahodou niektora skusenosti? Robia to este? Rada by som si z toho usila stvorce a vkladacky. Dakujem moc za odpovede. Obdivujem, ake krasne vecicky dokazete usit, ja len zacinam a ani nepojdem do niecoho zlozitejsieho, nie som taka sikovna.

maly_prcek
12. jan 2011

Holky, jaké látce se říká "patent" (tu: http://www.novatex.cz/eshop/bavlna-baelastan-c-... a co tam znamenají ty čísla jako 2x2 nebo 2:2)
A nemáte zkušenost s látkama od fy Novatex?

Díky... 😉

terezita
12. jan 2011

@maly_prcek ja bych vseobecne potrebovala prekladovy slovnik na ty latky.. nejradsi nakupuju tak, ze je osmatlam na miste 😀 to 2:2 a 1:1 je podle me pocet hladce/obratce ok vedle sebe, ktere tvori ty vroubky.

@laura033 peekne a vtipne! 😀

laura033
12. jan 2011

@erika12345 ahoj ja som chcela odtial objednat asi cca 2 mozno 3 mesiace do zadu , ze metraz uz nepredavaju , som im tam pisala mail tak mi odpisali ze v minulosti sa to dalo ale teraz nie ale skus tam napisat a ak by sa dalo ja by som tiez chcela:D:D:D