icon

Výbavička pre novorodenca

29. sep 2023

Ahojte, z každej strany počúvam, čo kupovať a čo nekupovať pre bábätko a ja ako prvorodička mám už nervy aj zmätok. Prosím poraďte, fakt len najdôležitejšie veci, ktoré nakupiť. Nechcem kupovať zbytočnosti. Samozrejme postieľku, sedačku do auta a kočiar už mám. Plienky, odsávačku, vaničku aj prebaľovaci pult. Ešte uvažujem nad nosičom alebo šatkou. Nejaké oblečenie pre dieťa mi nakupila mama. Čo budem ešte potrebovat?
Mali ste dieťa v perinke/zavinovačke?
Možno si poviete, že sa mám pýtať mamky, lenže mama a svokra to preživaju, akoby šli rodiť ony, do toho mi babka poznášala 50 ročne perinky a drevenych hojdacích koníkov. No ide ma poraziť. 😀 prve vnuca v rodine z oboch stran a milion nevyziadanych rad. Ďakujem

Strana
z2
lenkakravcova
14. feb 2025

Ja som prebaľovacia pult nepoužívala, ani som ho nekupovala. Prebalujem zvyčajne na posteli. A rovno dojčím potom. Čiže mne by to len zavadzalo.
Zavinovačku som pri prvom používala asi tri mesiace. Pri treťom dieťati asi tri dni. Rozdiel bol v tom že tretie dieťa bolo pevnejšie - malo viac kg a tým pádom tak nejako sa lepšie s ním manipulovalo, takže mi ju nebolo treba.
Čo trebalo bola postieľka k posteli, plienky jednorazové, oblečenie pre bábätko, cumlík (rôzne druhy), odsávačka na mlieko + fľaška, nosič (prvé dieťa od asi 1,5mes keď malo koliki), kočík, autosedačku vajíčko, a monitor dychu.
A to je asi všetko. Potom už len veci pre mňa.

angeli121212
14. feb 2025

@zenulkaaa ja mám teraz druhú a prebalujem aj na pulte aj na posteli a už to nejak neriešim .. proste kde príde

Strana
z2