icon

10 minút kliknutých v dochádzke pred príchodom

lenusa18
3. dec 2020

Zdravím,

Potrebujem poradiť. Stala sa mi taka vec, priznávam chcela som mať 10 min navyše tak som sa oznacila v dochadzke skôr.

Každý vo firme to skúsil chodia na cigu jak príde akurát mne na to prišli.
Viem ponesie si následky je to moja chyba. Chcem sa Vás ale opýtať ci mi kvôli tomu skutočne môže dať výpoveď? Aké následky mi hrozia? Chcem sa na zajtra pripraviť psychicky. Ďakujem za každú radu

Strana
z2
ninusa221
3. dec 2020

@lenusa18 to zalezi od toho ku komu ides na koberček myslim si že je to banalita a nevyhodia ta...povedz že sa to už nestane a davaj si na to pozor a povedz že si to teda odrobis ( aj ked poznam vela ludi čo to tak robia že odidu skor a niekto iny ich pípne ) a tebe sa to ako vlastne podarilo ? Pipate sa alebo sa iba zapisujete
?

lenusa18
autor
3. dec 2020

@ninusa221 povedala som 3x som sa ospravedlnila neprijal to.. Ku konateľovi ja by som privítala ak chcú trest aj pol dna dovo.. Ale mne dá zdá ze to bude rovno výpoveď :(.. Mame pohyblivý pracovný čas asi tak.. Prvý raz a zapisujeme sa..
V minulosti som nemala žiadne priestupky ani omyly

ninusa221
3. dec 2020

@lenusa18 fu neviem ako ti pomoct ale musi to byt dobry chujo...

mlska19
3. dec 2020

Máte pracovný poriadok? Je tam uvedené, čo všetko sa u vás považuje za závažné porušenie pracovnej disciplíny? Vieš o podobných prípadoch u vás, ako boli riešené? Osobne sa prikláňam k názoru, že to je menej závažné porušenie pracovnej disciplíny a dostaneš pravdepodobne písomné upozornenie, ale veľmi záleží aj na vyššie uvedených skutočnostiach u vás vo firme.

anjelicek26
3. dec 2020

Porusenie pracovnej discipliny, vypoved by pri prvom raze nemala byt. Nemohla si povedat, ze ups sekla som sa pri zapisovani, zle pozrela na cas? Ako na to vlastne prisli? A inak ano, zbytocna hlupost :( Aj nasi chodia na cigu, ja zas v home office nahodim pracku ci obed, ved to je za jedno. Nejaka pauza tam proste vzdy je.

vulka
3. dec 2020

Výpoveď Ti nemôžu dať. To by si musela hrubo porušiť pracovnú disciplínu. Dajú Ti výtku. Potom nájdu dôvod ešte párkrát a až potom Ťa prepustia(ak to je teda ich skutočný cieľ).

lenusa18
autor
Autor odpoveď zmazal
nyusika
3. dec 2020

ja asi nerozumiem.

mate pohyblivu pracovnu dobu, tak nemusis predsa chodit na nejake urcenu hodinu ?
alebo si prisla (priklad) o 8:10 a napisala si si 8:00 ?
no ja neviem, ale robit takyto bordel kvoli desiatim minutam mi pride ako sikana na pracovisku.
poviem, z som sa pomylila a hotovo, nabuduce ostanes o 10 minyutdlhsie.

pokial ta budu aj tak perzekuovat, zacala by som si hladat nove zamestnanie...lebo v tak otrasnom prostredi sa normalne pracovat neda

lula313
3. dec 2020

Nevyhodia tá, hlavne im nepodpisuj ziadnu dohodu o skončení pracovného pohovoru. Za toto mozes dostat len napomenutie. Ospravedln sa, pripadne povedz, že si mala skrátený obed, nevybrala si si prestavky a tak si si to zohľadnila.

anita1978
Odpoveď bola odstránená
lenusa18
autor
Autor odpoveď zmazal
nyusika
3. dec 2020

@lenusa18
nestresuj.
vypoved ti dat nemozu, dokonca ani pokarhanie.
museli by ti dokazat umysel.
trocha sebavedomia 🙂 ked budes zo seba robit putku, budu sa k tebe aj tak spravat.

anjelicek26
3. dec 2020

@lenusa18 moc to v hlave neanalyzuj. Trvaj na tom, ze si sa pomylila a hotovo. Stane sa to predsa kazdemu, ze je myslienkami volakde.

apostolko
3. dec 2020

prosim ta to kde pracujes? alebo aky druh prace? pises ze si sa pipla pred pracou este cez ulicu? pokial viem pipace su vzdy pred vstupom na pracovisko resp ked ides cez turniket ti to zaznamena

snazilka_bio_mamka
3. dec 2020

Ak ti daju vypoved, tak su to pekní magory. Porušenie prac. poriadku mozu riešiť 2 x napomenutím a az potom výpoveďou. Chcú ťa len zastrašiť podla mna, nerob si stresy. Zajtra sa ospravedl konatelovi, povedz mu ze sa to stalo prvy a posledny krat a ze si to odrobis. Ziadne pol dna dovolenky neponukaj. Nenechaj si skakať po hlave.

jahodka11
3. dec 2020

Alebo ta chcu pred ostatnými vystrašiť,aby aj ostatni videli,ze pozor,toto sa nerobi...ale nemyslim, ze ta chcu vyhodit... drzim palce zajtra, hlavu hore a hlavne sa neboj! Sme dospeli ludia, povedz,ze si sa sekla a hotovo...ked nemas ine priestupky, toto nie je naozaj na vyhadzov podla mna...

anjelicek26
3. dec 2020

@snazilka_bio_mamka suhlasim, ked bude ponukat pol dna dovolenky, len prizna, ze to bolo naschval... ziadne proste omyl a hotovo, nic ine si nepripustat. Ak bude mat potrebu jej dat napomenutie nech da. Ale stat si za svojim, ze to bol jednorazovy omyl a tvarit sa urazene 😂

fokuska
3. dec 2020

@lenusa18 Och, pises to tak chaoticky :( na 48 si teda este bola na ulici, na 58 si uz bola na pracovisku a do dochadzky si si manualne zapisala 48 a hned vtedy ta pri tom videl konatel? A co ty na to, si sa hned priznala, ze si si chcela nadhodit 10 minut?

nyusika
3. dec 2020

@lenusa18
stale tomu nerozumiem.
kde klikate dochadzku ?
a preco robia taky bordel, ked mate pohyblivu pracovnu dobu...ved vtedy nemusis odrobit denne presne 8.5 hodiny

snazilka_bio_mamka
3. dec 2020

@lenusa18 a ako to uz bolo spomenuté, v ziadnom pripade nepodpisuj nič a uz vobec nie vypoved dohodou. Dohoda je obojstranná s tým začnem. Ak by mi dali podpisať zajtra dohodu o skonceni PP, na tvojom mieste, schytila by som sa s tym ze ma boli brucho a musim ist k lekarke a buchla im 2 mesačné PN. Ako oni tak aj ja. Ak kvoli 10 minutam chcu stratiť pracovnu silu tak je to ich chyba. A presne ako bolo pisane, poziju ta ako odstrašujuci priklad, preto robia z toho haló.

sasesoe
3. dec 2020

Asi sa klikate cez web stranku a vies sa kliknut odkialkolvek, napr z domu, ked ides na sluzobku.... mala som taku kolegynu, casom dostala padaka i ked nie kvoli tomu. Mam pocit, ze mozno im ide skor o princip...

lenusa18
autor
Autor odpoveď zmazal
lenusa18
autor
Autor odpoveď zmazal
fokuska
3. dec 2020

@lenusa18 Takze ty si este nebola realne na pracovisku, este si len isla do prace a uz na ulici si sa cez mobil klikla, ze si akoze uz v praci, ano?

A co po podpise chces ist k lekarovi? Nic nepodpisuj! Ten papier, ktory ti daju NEPODPIS, aleb VEZMI si ho a povedz ze si to prestudujes, poradis sa s pravnikom a das im vediet.

nyusika
3. dec 2020

@lenusa18 furt melies to iste .

preco je problem tych desat minut, ved mate pohyblivu pracovnu dobu ??
kolegov neries, to je ich problem

lenusa18
autor
Autor odpoveď zmazal
lenusa18
autor
Autor odpoveď zmazal
fokuska
3. dec 2020

@lenusa18 A ja mam odkial vediet co by ta cakalo? Ak si sa nepriznala, tak co si povedala? On zistil teda ze nie si naozaj v praci a ty si mu na to co povedala? Ze si sa pomylila a nechtiac sa odklikla skor, alebo ze ano, naschval som sa klikla skor?

nyusika
3. dec 2020

@lenusa18
co robia zle ini kolegovia, to v tomto pripade naozaj nikoho nezaujima.

v skutocnosti ti niekto musi dokazat, ze si vedome klamala.
ty si sa rovno priznala, tak co teraz cakas ?
vyhodit ta za toto nemozu, mozes dostat prve napomenutie.

snazilka_bio_mamka
3. dec 2020

@lenusa18 praveze sa nepodpisuj. Normalne poloz pero a popakuj sa chod prec. Ak to budu chciet po 14:00 tak pondelok, ak sa vies dohodnut s obvodnym tak povedz nech ti da 2 m. PNku . Je to velký vydrb na zamestnavatela, ale v tomto pripade by som mu to urobila. Nech si naserie. Ale je to len na tebe zas... Ja som si nechavala sravať na hlavu s prepacenim dlhe roky, ale stacilo. Hlavne mu nezacni hovoriť, ze co robia ostatní kolegovia.. jednak si tym nepomozes, mozno ti ani neuveri a kolegovia budu na teba nabrusení. Normalne mu povedz, toto sa stalo prvy a posledny krat, pokial dobre vies, za takyto maly prestupok ti nalezi napomenutie a nie vyhadzov. Kazdy sa moze pomyliť. odrobis si to a bodka.

Strana
z2