Ako legálne predávať doma vyrobené mydlá?

zicherka25
16. jún 2014

Ahojte 🙂 Som študentka a keďže idú prázdniny chcela by som si nájsť brigátku 🙂 No nie takú ako si možno práve predstavujete 🙂 Rada by som vyrábala domáce mydlá, sviečky a iné maličkosti, ktoré by som následne aj chcela predať známym prípadne cez internet. Venovala som sa tomuto už skôr a brala som to ako oddychovku a zábavu 🙂 No vyrábala som len pre seba a rodinu. Chcela by som vedieť, či nemá niektorá z Vas skúsenosti s tým, ako také veci predávať legálne. (niekde som čítala, že sa to nemôže predávať len tak pre to aby som si niečo zarobila). Napadlo ma, že keď sa predávajú rôzne opotrebované a iné veci napríklad cez bazos bez problémov, prečo nie mydlá? 🙂 Vopred vám ďakujem za rady 🙂

stastnamamulka
16. jún 2014

pozri si stranku sashe.sk 😉myslim,ze to je to,co hladas

zicherka25
autor
16. jún 2014

@stastnamamulka ďakujem pozriem 🙂

moonlightflower
17. jún 2014

ja som na jaspravim.sk a už som si celkom pekne zarobila 🙂

jahodka8
17. jún 2014

podľa mňa to môžeš predávať aj cez inzerát, od dane je určitá výška príjmu oslobodená, ale neviem teraz sumu. Aj predaj vlastného ovocia a zeleniny je do určitej sumy oslobodený od dane. blížšie by ti povedali na živnostenskom úrade, keby si to chcela robiť vo väčšom a zákazníci potrebovali od teba doklad. Takto to môže byť asi ako ostatné príjmy u fyz. osoby, ktoré sú tiež do určitej výšky oslobodené.

cackaa
17. jún 2014

Tiež odporúčam sashe.sk...ja tam nakupujem mydielka a som maximálne spokojná. Cez bazoš by som asi nešla...

marllik
17. jún 2014

ked niekto predava na sashe.sk neznamena, ze to predava legalne.. legalne predavas az ked mas zivnost.. je pravda, ze do nejakej sumy rocne (to neviem presne akej) nemusis platit, ale zaregistrovana musis byt.. taktiez sa plati do zdravotnej poistovne- ale neviem ako to je ak si aj zaroven student a to by mal za teba platit stat.. neviem nakolko je tento clanok spolahlivy ale casto to tam zienky rozoberaju ako to predavat legalne aby sa im to vobec vyplatilo ked to nerobia vo velkom, len ako privirobenie.. http://www.sashe.sk/dominika.vavrekova/journal/...
@zicherka25

sbenkova
17. jún 2014

este existuje mimibazar.sk do 1800 eur rocne sa nemusi podavat danove priznanie - je to prilezitostny prijem

flockofbirds
13. júl 2014

tu su v diskusii vypisane potrebne dokumenty http://www.sashe.sk/caren/journal/ako-legalne-p...

fotoarch
24. feb 2017

pre sikovnych neprofesionalov je web inzercia zdarma hand-made slovenskych vyrobkov na www.art4all.sk 🙂

gaby1602
2. apr 2020

@moonlightflower Dobrý deň, a prosím vás môžete predávať aj bez nejakého povolenia ? dakujem

lenadka
2. apr 2020

@gaby1602 ak to chceš mať legálne musíš mať aj povolenie - rozhodnutie od hygieny na priestor kde to vyrábaš a tento musí byť vyčlenený z bytových priestorov. Ďalej vypracovanú správu o bezpečnosti výrobkov a správnu výrobnú prax. Mala by si mať aj zdravotný preukaz a odbornú spôsobilosť na vykonávanie epidemiologicky závažnej činnosti, alebo byť vyštudovaná v odbore - kozmetika, alebo zdravotník, farmaceut alebo iné uznávané vzdelanie ktorým osoba získaka odbornú spôsobilosť. Ak toto nemáš vždy to bude nelegálne ak to nerobíš iba ako hobby pre seba.

zuzanaam
2. apr 2020

Presne ako píše @lenadka, treba mať špeciálne výrobné priestory a rôzne povolenia, aj každá jedná receptúra musí byť testovaná a povolená. V minulosti som nad tým uvažovala, po zistení, čo by to obnášalo som to nechala tak a vyrábam len pre seba. Myslín že minimálne 90 % handmade mydielok je predávaných nelegálne.