Ako reagovať, keď vás vrátnička ignoruje?
Ahojte,v podniku,kam denne chodím,je vratnicka,ktorá mi odpovie na pozdrav tak každý štvrtý krát.Vsimam si,že to pri iných až tak nerobí,ak vôbec.Vzdya to naštve,lebo je to neslušné neodzdravit,keď priamo nahlas zreteľne pozdravim ju pri príchode či odchode z budovy.Najradsej by som už nezdravila ju,ale vravim si,že to je jej problém,nie môj.Ja predsa zdravím.Nie,nie je to problém,len ma zaujíma,ako by ste sa postavili k takýmto hoci malým a nepatrnym,no denným interakcie,ako táto.Zdtavili by ste ju ďalej?
Som slusny clovek, pozdravim sa bez ohladu na to, ci ma dotycna odzdravi, ale neriesim to v sebe.
Pozdravim a neriešim ďalej
Áno, naďalej by som zdravila, pekne slušne nahlas a ešte by som sa vždy aj usmiala. Hento je jej vizitka a nezníž sa na jej úroveň 🙂
Ale tak asi s tým nemá ona problém ,ale ty a chcem mať tvoje problémy
Ja všade, kam vojdem - či na poštu, či do lekárne, do obchodu atď. sa pozdravím, príde mi to normálne ... už to, či sa niekto odzdraví, či nie, neriešim.
Tiež by som to asi tak brala, že ak denne prejdú bránou desiatky ľudí tak je to asi otravné sa dookola zdraviť. Ale je pravda, že vždy sa pozdravím ľuďom na našej vrátnici a vždy sa odzdravia.. a keď sa aj usmejem, tiež sa usmejú. Ale keby sa mi nezdravili, asi by som to nebrala tragicky
Mam skúsenosť s vrátnikom v jednej nemenovanej institucii, co neodzdravil ani keby traktory padali, ale za to, keď mal zámienku za niečo človeka zdrbat, tak si to vzdy vychutnal. Nastastie som ho uz dlhsie nevidela. Asi mal dost problem sam so sebou. Cize mate ešte celkom dobrú vratnicku.
Chapem tvoju nespokojnost alebo frustraciu... A to si predstav, ze niekto ma aj take kolegyne ci kolegov co nepozdravia, /neodzdravia. Vzdy je to vizitka toho cloveka. Pride, ani bu ani mu, ako teľa so mastale 😊
Diky kočky,tiež si myslím, že zdraviť treba a pekný večer.
Hlavne si to nevztahuj na seba, to, ze nie je slusna, je jej problem, nie tvoj.
Osobne som nazoru, ze ak druha strana takto neodzdravi pravidelne, tak rob, ako citis. Ak ju chces zdravit nadalej, pozdrav, ak nie, nie…
Vieš čo, tiež vždy pozdravím našich vrátnikov, niektorí odzdravia vždy, niekedy občas, jeden veľmi výnimočne - o tom som nedávno, keď som niečo potrebovala riešiť, zistila, že veľmi slabo počuje a človek musí kričať aj keď je rovno vedľa neho 😅 .... tak im teda zväčša proste kývnem, u nás sa tam premelie toľko ľudí, že by za celý deň asi fakt nič iné nepovedali iba dobrý deň dookola...
Prestala by som zdravit. Nevidim ziadny dovod. Ak ma niekto ignoruje, alebo uraza, tak nemam zaujem mu prekazovat uctu a slusnost.
Mala som taku sefku a aj par kolegov. Zdravila som asi rok a nakoniec som si povedala ze kaslem na teba, uz pre mna neexistujes a nemam dovod ta zdravit.
Ja zdravim ľudí aj na ulici, bývam v obci.. ale keď stretávam niekoho kto ma odignoruje a evidentne moj pozdrav musel pocut, takého človeka po pár skúsenostiach už zväčša nepozdravim, iba ak omylom.. nevidím dôvod zdraviť niekoho kto ma naschvál ignoruje..
Inak v práci máme veľmi milých vrátnikov až na jedného a keďže to je fakt veľmi divný clovek toho nezdravim.. ešte zo začiatku, keď som ho raz pozdravila, naschval si prdol a este sa na tom chechtal.. tak takého primitíva ignorujem..
Nijak by som sa k tomu nepostavila a neriešila by som. Ak tam.peide XYz ľudí denne možno ani nevníma už toľko ludi😂
Moja známa, keď niekto nepozdravil, vykríkla do éteru.... éj zabučali hory .... v preklade - hanbi sa ty teĺa .. 😂😂😂
Ja som prestala zdraviť ludi ktori sa mi neodzdravia.
Zdravenie netreba preceňovať, v Nemecku sa mi aj neznámi ľudia na ulici zdravia ak je to na okraji mesta a málo ľudí ide po chodníku. A vrátnici v podnikoch zdravia aj inžinieri robotníkom sa zdravia keď prechádzajú výrobou. Nie každý má chuť zdraviť niekoho. U nás mame tiež jednu vrátničku tá sa ani do očí nepozrie a zamračená je furt. Občas sa jej pozdravím občas nie. Podľa toho, akú mám náladu ako sa mi chce. Neodzdraví sa. Je to jej problém nie môj. Mňa sa jej neodzdavenie absolútne netýka. Moje šťaatie a veselosť dňa nemôže závisieť na nálade iného človeka. Ja nie som zodpovedný za nálady iných a ich šťastie. A moja úcta nezávisí ne pozdrave iného. Mňa sa to netýka. Pozri si toto video
https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_qu...
@jana_eyre_2 To je teda správanie 🙄,omg,veď vrátnik je pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc, poradiť a pod.Ked už pozdrav vypáli takto,tak ako poteš🙃🙈🙄
@slovakboy vďaka,super video.
Ďakujem za všetky odpovede 😊
Tiez zdravim vsade automaticky. Na vratnici by mal byt prijemny, usmiaty a samozrejme zdraviaci clovek, robi to prvy dojem, ale je to len moja naivna predstava, uznavam 🙂

mat tvoje problemy..... vies kolko ludi jej denne prejde hore dole? keby mala kazdeho jedneho zdravit zodiere si pusu. pracujem v skole, obcas mam dozor pri vchode za 30 min. okolo mna prejdu stovky deti po 15 min uz ma boli pusa od zdravenie takze ju uplne chapem ze obcas neodzdravi najma ak riesi ine zalezitosti