icon

Ako riešiť kolegyňu, ktorá chodí do práce chorá?

2. feb 2025

Máme kolegyňu ktorá chodí do práce vkuse usoplena, chraplavy hlas ale často býva bez teploty. Problém je,že ja mám imunodeficit takže keď ona pri nás kašle,kycham a prska tak som permanentne od nej nakazená a ozaj o to nestojím. Keď som to riešila z vedúcou,že mi to vadí tak tá kolegyňa sa na mňa osopila,že riešim kraviny. No ja neriešim. Ale som od nej ustavične chorá a mám aj iné diagnózy a ozaj mi to nerobí dobre lebo potom doma nakazim aj rodinu. Som už z nej na nervy. Nedá si povedať. Čo mám robiť? Už odmietam chodiť aj do práce keď je furt nachrchlana. Šéfka mi povedala,že pokiaľ nemá teploty tak v práci môže byť

Strana
z3
petruldo
2. feb 2025

Tak možnosti máš 2. Podáš uchrchlanej kolegyni respirátor a ak ho odmietne, nasadiš si ho ty.

janinah
2. feb 2025

Stretava sa aj s klientami ci len vy dve sedite v miestnosti?

autor
2. feb 2025

@petruldo ja nemôžem nosiť Rusko ani respirator mám silnú astmu a alergie

mamina7070
2. feb 2025

a co robis aby si podporila svoju imunitu ? a ty potom ides na PN ?
ako zasa na take loght prechladnutie ani PN nemusi dostat
mozno skusit najst nejaky kompromis
ty posilnovat imunitu, a donprace nieco mozno na zvlchcenie vzduchu a date tam olejcek napr eukalyptus a tak
a veduca nech zabezpeci dezinfekciu a utierat to tam

autor
2. feb 2025

@janinah aj s klientami aj s kolegami. Sme v miestnosti 5. Aj kolegom to vadí lenže ona je typ ženy ktorá by ti aj facku dala a nechcú ísť do konfliktu s nou

luciaruz
2. feb 2025

Šéfka ma očividne z riti, smutne. Nedá si povedať ani kolegyna, ani šéfka, no tam ti my nijako neporadime. Daj si rúško alebo zmeniť prácu. Ak sa dá, tak ísť na homeoffice.

bosorkabb
2. feb 2025

Máš možnosť zmeniť prácu ale môže sa stať že to bude v novej práci rovnako.
Šéfke to evidentne nevadí tak ako 99 % šéfov je rado ak zamestnanec nie je PN. Niekde aj na prémie siahnu vtedy.

cukroska
2. feb 2025

Tak nos respirátor či rúško,keďže ona si ho určite nedá. Možno ona je natom podobne. Tiež je asi s toho zúfalá, že býva často nachladnutá. Keby musela stále ostať pri každom kašli a sopliku doma ,tak tam zrejme uz určite nerobí.

marca12
2. feb 2025

Neurobis nic. Mala som kokegu,ktory bol cely rok neustale chory a ani za toho pana neostal doma vylezat. Ochorela som od neho iba 2x,ale ja som ostala doma, neviem chodit chora do prace. A najlepsie bolo,ze som prisla po chorobe,zostal mi este asi 2 tyzdne kasel a kolega aj sef mi zadreli,ze no ty si riadne chora,ci som ich prisla nakazit. Ja som myslela,ze ma odvali od zlosti. Tak on si moze chodit chory,nikto nema pripomienky. A ja co som si to poctivo vylezala,ujdu sa poznamky na moju osobu.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
2. feb 2025

fuuu no ak je taka agresivna nechapem preco to sefka neriesi a nemozes sediet niekde mimo nej ked tam pride v takomto stave?

earlgrey
2. feb 2025

To máš ako v škôlke...tam tiež rodičia pošlú usoplené, kašlajúce deti...veď horúčku nemajú 😉
Tak prečo by to v práci malo byť iné?
Jaaaj asi preto, že rodičia do práce musia, tak šupnú choré deti do škôlky...a chorý rodič tiež musí do práce, takže sa tam šupne sám 🤣

evcagabi
2. feb 2025

Riesila by som to zakazdym pn. Najlepsie 10 dni a potom znovu a celkom by som srala na to, ze mi to komplet pokazi vyplatu

autor
2. feb 2025

Píšem vyššie rusko ani respirator nosiť nemôžem kvôli astme. Bohužiaľ vďaka jej nezodpovednosti som za mesiac aj 15x chorá. Soplit a kašlem celoročne pri nej. Doktorka mi nadáva že neriešim svoje kašle. Skončil som na plucnom. Dokonca padol návrh požiadať o ID keďže na mňa sa nalepí všetko aj od kohokoľvek. Je to hrozne

jaass
2. feb 2025

Tak si nájdi inú prácu. Taký človek, ktorý je schopny chodiť do prace chorý je tak trochu aj chorý na hlavu. Lebo vedome robí zlo. Nezlosti sa kvôli nejakej krave, ona sa nezmení. Sama som mala spolužiačku čo prišla častokrát s atb do školy, sprej do nosa, ďalšie lieky🤦‍♀️ no, hlúpa čo ti poviem…

zuzanahud283
2. feb 2025

Asi by som sa dohodla s kolegami ze vecer všetci 4 napíšete ze ste niečo chytili od neprisposobivej kolegyne a ste chori a neprídete....

janinah
2. feb 2025

4 ludia si nevedia poradit s jednou osobou? Spojte sa a dajte jej pocitit.ze takto nie.Ked s nou nik nepromluvi ako bude den dlhy tak jej to mozno dojde.Mila klegyna.budeme ta vsetci ignorovat.lebo ty kasles doslova na nas a neberies ohlad na nikoho.

janinah
2. feb 2025

Ale zas co sa tyka ruska a respuratora tak jasne.ze to nosit mozes.je to len v tvojej hlave.ze nie.Mam kolegynu astmaticku a nosi to roky.je to o zvyku.

autor
2. feb 2025

@janinah problém je,že jedna tá kolegyňa je s ňou kamoška oni chodievajú spolu na aute. Vyše razy jej to povedala a bola na ňu potom strašne hnusná a ofucana. A to by si ju ozaj nechcela zažiť. Keď som jej to aj ja vytkla začala sa mi vyhrážať,že keď sa do nej budem starať tak sa mi môže niečo stať. Tak som to vzdala

lukbe
2. feb 2025

Presne ako píše @janinah. Aj ja mam astmu, beriem lieky na imunitu. V dobe,keď boli ruška povinné, skonštatovala Dr. , že som na tom oveľa lepšie ako inokedy.

cukroska
2. feb 2025

Tak jedna vec je keď niekto chrchlí,smrká celý rok a buď je to chronické, alebo neliečená alergia či kašeľ stresový a druhá časté respiračné prenosné choroby. Každopádne nepríjemné. Ale pravda je uprostred. Tiež to nie je nič príjemné pre všetkých.

dkethe
2. feb 2025

A ake navrhujes riesenie teda?

Nastastie pracujem vo firme kde mame HO, a veru nik do prace chory vdaka tomu nechodi...

Moc by som sa astmou a imunodeficitom neohanala - este aby si ty nebola zaskatulkovana ako nevhodna pre kolektiv...

ivaa_
2. feb 2025

ja mam zasa opačný problém :D ja si len tak kýchnem v práci ( bez toho aby som bola chorá ) alebo teda sa vysmrkám a už hned na mňa jedna kolegyňa či som akože preboha chorá :D niektorí ľudia sú ozaj psycho

kataina
2. feb 2025

nečítala som diskusiu, chápem, nezniesla by som to. ale nemôžeš požiadať o samostatnú kanceláriu? alebo byť v kancelárii s niekkým iným, alebo nech ju preložia inde

bielasovicka
2. feb 2025

Musíš si nájsť inú prácu, taku kde budeš sama. Ty by si nemala robiť s ľuďmi keď máš takýto problém.

dennissa16
2. feb 2025

15x za mesiac ochories? No ty asi tiež dosť preháňaš nie…

rivini
2. feb 2025

Tiez mam niekolko kolegov, ktori pridu do prace aj s teplotou. Naucila som sa v takom pripade davat si rusko a danemu kolegovi vzdy poviem, ze mi to velmi vadi, nechcem sa nakazit a bez problemov si demonstracne sadnem dalej, otvorim okno na cely den a mam k tomu poznamky. V praci mame moznost Homeofficu a dotrepat sa sem s chorobou povazujem za totalny idiotizmus. Ja so davam rusko uz aj pri nadche, ak uz musim ist do kancelarie a povazujem za totalne neohlasuplne, ak je niekto chory a siri v pohode virusy…

letfenixa
2. feb 2025

@autorka mám silnú astmu a alergie a rúško nosím, keď treba. Napr aj na jar, keď sú pre mňa najhoršie pele.

mamamasama
2. feb 2025

Toto je v každej jednej práci. Podľa mňa naozaj troška preháňaš. Podpor svoju imunitu. Keby si pracovala v školstve, zdravotníctve, doprave? Tam sa ľudia denne stretávajú s chorými ľuďmi.

skolara
2. feb 2025

A čo ucitelka v skole, kde su stale chore deti? Alebo predavacka v obchode, kde sa premelie kopec ludi? Si na seba velmi orientovana. Jedine, co mozes urobit, je popracovat na vlastnej imunite.

Strana
z3