icon

Ako získať peniaze, na ktoré mám nárok?

cta
14. aug 2014

Potrebujem poradiť. U zamestnavatela som robila pol roka. Robila som na dohodu a môj plat bol, že bonus 0,85 centov na hodinu za ktorú mi opatrovatelka robila. Za 5 mesiacov som nedostala nič okrem 100€ ako odmenu že som akože sťahovala veci. Mam otázku chcem ukončiť dohodu ale s tým aby ma zamestnavateľ vyplatil za 5 mesiacov ktoré som robila. V zmluve mám 2 hodiny denne realne som robila viac ale peniaze som nikdy nevidela lebo vravel, že ma nemá z čoho zaplatiť. Pokial viem zákonik prace vraví, že to je odmena za vykonanu prácu. Kedže ja som robila každý deň stále a nemala žiaden plat mám právo od neho žiadať plat? Ďakujem
Prípadne ako mám postupovať aby ma zaplatil pretože inak som mu robila 5 mesiacov zadarmo

zibi
14. aug 2014

@cta ked ti mozem poradit nepis vysoku skolu napis ze mas len strednu
kamos mal taky isty problem on chcel ist robit predavaca aj bolo mu tojedno a tiez napisal ze ma vs a mu prislo ze ma nadhodnotene vzdelanie tak uz do zivotopisu vysku nenapisal a zobrali ho do prace

boze ved ked mas zdravotku tak chod pracovat ako sanitarka napr na detske... ja ani nemam zdravotku a robila som na zastupovanie tri meiace ako sanitarka ked som chcela prachy.. a jedna sla na marodku dlhodobo 😉
nieco zarobis a mozes si popri praci zacat studovat opatrovatelstvo 3 roky potom budes kvalifikovana zdravotna sestra..
otazne je ze ci chces pracovat ? alebo hladas vyhovorky a neico si stale najdes, ez preco sa neda...a aku mas chorobu ze nemas narok na invalidny?

anatalia77
14. aug 2014

@cta za tych 7 rokov si mohla vystudovat este jednu vysoku skolu.

cta
autor
14. aug 2014

@zibi ale ja nemusím isť robiť opatrovatelský kurz keď mám zravotnu! To zabijem dalšie 3 roky a povedali mi, že na opatrovanie nepotrebujem kurz stačí zdravotná ktorú mam

abbey1
14. aug 2014

V Piešťanoch zdravotak nenájde prácu? Tomu sa veriť nedá. Sice je tu biedna pláca, ale práca sa nájsť dá. V Kauflande, Tescu,...pracujú ženy so stredoškolským odborným vzdelaním. Problém vsak je, se 7 rokov bez práce v životopise nepôsobí vábivo. To si povedzme otvorené.
Ohľade problému s nevyplatenou mzdou poradí úrad práce, či právnik. Otázkou tiež je, v akom termíne mala byť mzda vyplatená. Určite by bolo najrozumnejsie behnut na úrad práce, kde poradia postup.

cta
autor
14. aug 2014

@anatalia77 hej lenže zo sociálnou prácou hovno môžem. Všade čakaju prax ked im poviem som v tom dobrá ovladam zákony možno lepšie ako oni. Tak mi na druhý deň zavolaju dakujeme ale vzali sme niekoho ineho. A saniatarku som robila na 3 mesiace a to som len umyvala zachody a nakoniec mi pvoedali, že oni aj tak chceli chlapa

cta
autor
14. aug 2014

@abbey1 výplatu mám k 15 dnu v mesiaci

zibi
14. aug 2014

@cta nemyslim prepac som sa zle vyjadrila nie opatrovatelstvo ale osetrovatelstvo 🙂 je to 3 rocna na bakalara a mozes robit plnohodnotu sestru ..a medzitym by som robila sanitarku na detskom to je fajn 🙂 a za plat splacala skolu..ved to co platis skole nemusis zaplatit naraz ale mozes aj postupne 😉 len treba chciet

cta
autor
14. aug 2014

@abbey1 prešla som všetky nemocnice aj zdravotnícke zariadenia nikde ma nechcu vraj plný stav nech si vraj pošlem žiadosť. A do kupelov nemôžem isť neviem jazyk

anatalia77
14. aug 2014

@cta nuz ked si po skonceni studia videla v realite "ze hovno mozes,aj to pomaly" 😀 ,tak si sa mala zamerat na nejaku inu specializaciu,ci skolu. Nie si flexibilna. A to zamestnavatelov odradza.

cta
autor
14. aug 2014

@zibi lenže v nemocnici nemajú miesto chodim tam kadý mesiac sa pýtať vždy mi povie mame plny stav.

anatalia77
14. aug 2014

@cta no a toto co si dohadzovala tomu panovi,to opatrovanie?To by ta nebavilo? Zalozit nejaku opatrovatelsku agenturu,alebo nieco take..

cta
autor
14. aug 2014

@anatalia77 na špecializáciu v sociálnej práci potrebujem aspon 10 rokov praxe a peniaze a to nemám takže zas nič

cta
autor
14. aug 2014

@anatalia77 to som skušala ale je priliš silná konkurencia a navyše treba tam mať prachy príjem atd. priliš komplikované a treba do toho vraziť aj zo svojho a ja mám len 100€

zibi
14. aug 2014

@cta a preco nejdes robit ako opatrovatelka ? ved si priamo pri zdroji.kedze si dohadzovala opatrovatelky agenture? 😕 aspon docasne....
sedem rokov je vela ...ale daco by som si vymyslela ...nepriznala by som tych 7 rokov .. povedala by osm ze som robila opatrovatelku pre jednu rodinu neoficialne .. nikto ti na to nic nepovie ..lebo este pred dvoma troma rokmi boli take opatrovatelky co tak pracovali ..len teraz sa situacia zmenila a hned to elpsie v zivotopise vyzera 🙂

anatalia77
14. aug 2014

@cta 😀 vezmi tych 100 eur a urob bezdomovcom party. Reklama zadarmo. Potom to uz pojde. 😀

cta
autor
14. aug 2014

@zibi ale ja nehovorim, že mam v životopise len školu a kurzy. Robila som po škole nejaké brigady ale viac menej tam su len absolvenstke praxe zmluvu som mala len 2 a to tiež z prvej ma po 3 poslali preč lebo chceli chlapa a z druhej som sa nepohodla zo šefom kvôli škole to bolo v 2007 a odvtedy stále hladám

zibi
14. aug 2014

@cta este ma napadlo ... zamestnat sa v charite... nosit obedy starym ludom, upratovat im, ale po domoch..robi to vela mojich kamosiek a je to dobra robota ...bez stresu a nejakej extra zodpovednosti..sice slabo platena ....

pocuj povedz aku mas prestavu o zivote bo sa mi vidi ze stale ked ti povieme a dame nejaky namet co by si mohla ... najdes na to odpoved ze preco nemozes ....!!! musis to rozhybat..a nemas sa coho bat..strach ma kazdy z novej prace.. ludi .kolektivu ale zapracujes sa a za mesiac ani nebudes vediet ze si sa bala alebo obavala 🙂

mima4
14. aug 2014

@cta a ake mas vobec predstavy o svojom zivote?
chces nam tu povedat, ze vramci celej slovenskej republiky si nemozes najst pracu?

anatalia77
14. aug 2014

@zibi este stale nevieme to zdravotne obmedzenie. To je podstatne.

zibi
14. aug 2014

@cta nejde moja o zivotopis ..veis kolko ludi si tam povymysla veci ..napisu neexistujuce firmy, alebo nadhodnotia co robili...zivotopis nei je taky podstatny ...skor ten prvy dojem
ja ta chapem je hrozna situacia a strasne s pracou .ale problem je skor na vychode ...byvas v piestanoch do blavy sa da aj dochadzat nemusis tam byvat ...je tam viac moznosti na vychode skapal pes 😀 😝 pochopila by som keby ze si z nejakej zapadnutej dediny od vychodu ale mas meku zamestnanosti ako je blava a neverim ze si nic nenajdes..najma ked si zdravotny asistent ...
ako uz neviem ako ti poradit ohladne prace a v podstate to ani nebola tvoja otazka ... tak uz to necham tak 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
cta
autor
14. aug 2014

@zibi
@mima4 ale ja hladám chodim osobne ale každy mi naslubujem a už sa neozve. alebo mi povedia pošlite si životopis. Momentálne bombardujem žadosťou urad práce už mesiac každý deň si dávam žiadosť aby ma zobrali lebo školu na to mám prax tiež, robim dobrovolničku v domove dôchodcov za pekne oči, vypomáham v utulku ale to mi nezaplati učty nič. V utulku mi povedali po týždny že vyplatiť ma nemôžu lebo nemaju peniaze ale kedže psy milujem zostala som tam. Ja práveže potrebujem prácu kde sa niečo deje nudí ma sedieť nad papiermi potrebujem akciu ked sa niečo deje proste adrenalin. Chcela som k policii bola som u nich pol roka potom som šla do nemocnice. Ale k policii ma azs vziať nechcu kvôli tej chorbe

cta
autor
14. aug 2014

@zibi ale ja nie som už v PN ale v Trenčíne

anatalia77
14. aug 2014

@fidka79 ale ja ju registrujem,akurat som si odpustila stiplavu poznamku o jej negative k detom. Ako sa do hory vola,tak sa z hory ozyva. Takze sa ani necudujem,ze nedostala zaplatene za tu pracu,lebo z duchovneho hladiska to tak ma byt.

mima4
14. aug 2014

@cta

pozri, je tu este jedna moznost, ist robit au pair, na dva roky do nemecka... vstupne naklady su nizke, to viem urcite. Naucis sa dobre nemecky a budes moct chodit na dvojtyzdnove turnusy do rakuska opatrovat starych ludi.
hmm?

cta
autor
14. aug 2014

@mima4 to som už riešila s agenturou. Podla nich mam priliš slabu nemčinu skoro nulovu a nikto mi tam nechcel zhánať obchod s jedlom a liekmi vraj si vezmu radšej niekoho zdraveho a maju menej problémov. Ale ďakujem za typy. AKurat dnes mi prišla smska čo som mala isť zajtra na pohovor, že to rušia kvôli zdravotným problémom dotyčnej takže už to zas nevyšlo ale nevadi nikdy nebolo zle aby bolo horšie no nie?

cta
autor
14. aug 2014

@fidka79 prepáč ale to písala sestra na tento profil nechodim len ja ale aj moja sestra kedže jej zrušili nick. On a mco nemusí deti ja detičky mam rada. Kebyže mam pracu už mam aj babetko

anatalia77
14. aug 2014

@cta prosim ta napis to zdravotne obmedzenie!!! ide to z teba ako z chlpatej deky.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
mima4
14. aug 2014

@cta hovorila si, ze ako tak ovladas anglictinu, tak do anglicka au pair...

nemozes sa ku vsetkemu stavat negativne, lebo budes tam kde si aj za desat rokov.

vies ja sa riadim jednou myslienkou " kto chce, hlada sposoby a kto nechce, hlada dovody.."
takze?

mima4
14. aug 2014

@fidka79 tak tvoja znama asi zije v tom, ze zacne velka bitka o nu 😉 v podstate mne je takych jednoduchych ludi luto ...