Akú prácu zvládne aj neschopná žena?

5. feb 2024

Som neschopná a vždy som bola. V žiadnej práci nevydržím dlho lebo mi to nejde. Nešla mi ani škola, myslím vysoká a tak som odtiaľ odišla. Z každej práce po pár mesiacoch utečiem lebo spanikarim alebo ma sami vyhodia. Dlho mi trvá všetko pochopiť a manuálne zručná veľmi nie som. Nemám školu. Viete mi odporučiť prácu ktorú zvládne aj totálny idiot a z ktorej vyzijem? Zijem sama.

valeria_h
5. feb 2024

Je hrozné ako o sebe zmýšľaš. Možno ti niečo nejde, ale vyjadrovať sa o sebe, že si nešikovná atď... Každému ide niečo iné. Ja tiež nemám hlavu na to, aby som vyštudovala dajme tomu IT obor, techniku, ale viem nájsť veci, ktoré mi idú..skús sa zamyslieť.

egonsk
5. feb 2024

Ty kokso... sebakritika je fajn, ale iba ked je to zdrava sebakritika. Z tvojho prispevku srsi ako sa podcenujes, lebo aj keby si len touto formou spisala obecny pohlad na seba, tak az tak zle to urcite nemoze byt. Neviem sice kolko mas rokov a ci mas uz aj dieta, ale tymto stylom pristupu stratis ludi okolo seba, lebo ich zacne ubijat, ked budu vidiet, ako negativne na seba hladis.
Skus si vymenovat co si robila a skus si najst dovod, kde si robila chybu a ci je to v tvojich silach to nejako napravit postupne. Nic neni okamzite, vsetko chce cas, ale urcite sa da zvladnut, ked sa chce. Ty uz ten uplny zaklad - chces - mas.

ramone_666
5. feb 2024

Choď do politiky, to zvládne každý, stačí sa pozrieť a hlavne vyžiješ z toho určite🙂

Prečo sa podceňuješ? Hlavne začni o sebe inak premýšľať.

deti95060810
5. feb 2024

aké máš vzdelanie? sš? gymn. , odbornú školu....

sasenka5
5. feb 2024

Jeminečku žena, ty si v prvom rade musíš trošku viac začať veriť🙈 také podceňovanie a nenávisť voči samej sebe som dlho nevidela…Určite ti ide x vecí, len to tak nevnímaš, pretože evidentne nechceš vidieť aj svoje pozitíva 🙂

mogaa
5. feb 2024

V prvom rade skoro každá práca sa dá naučiť.....len sa treba nájsť....skús predavačku, poštárku, opatrovateľku....treba len vyskúšať, všade sa niečo nájde....málo ľudí má to šťastie že ich práca ich baví a napĺňa, ale účty treba platiť.....

deti95060810
5. feb 2024

dobre by si zvládla aj asistenta poslanca....nikto ich nevidí , nikto o nich nevie a finanč, sú ohodnotený isto super.
skús napísať to vzdelanie... aby sme sa vedeli odraziť....máš maturitu?

anjelicek26
5. feb 2024

Ked samu seba takto vnimas, je to cele zle... ako moze niekto okolo teba brat ta za kompetentnu, sikovnu, motivovanu, ked sa tak nevnimas ani ty samotna? Neviem veru :(

zuzinka888
5. feb 2024

Tak v prvom rade tvoja hlava a telo uverili tomu co si sama vtlkas do hlavy- ze si neschopna! Toto ti od detstva vstepovali rodicia?! To ponizovanie samej seba je hrozne, okamzite s tym prestan! Slova maju velku moc a telo uveri ze taka si a zacne sa tak spravat. Zvladnes vsetko co si zaumienis, len ty si sama sebe prekazkou.

vakatko
5. feb 2024

Máš nulové sebavedomie, potrebuješ motiváciu.
Odporučila by som porozprávať sa so psychologom, pár sedení.

chodec15
5. feb 2024

Vacsinou sa take zeny vydaju, zostanu doma a povedia, ze nie su na karieru ... A z chlapov su casom bezdomovci, alebo alkoholici.

chodec15
5. feb 2024

Kazda praca sa da casom zvladnut, ziskat zrucnost, len sa treba sustredit a nechat si zalezat. Ako jazda na bicykli, cim dlhsie, tym lepsie. Len netreba z neho zosadnut po 5 min.

vanilkovazmrzka
5. feb 2024

Uf… a co rada robis, co ta bavi?

enoula
5. feb 2024

Ucty platit treba aj cosi jest .. ak cosi najdes a toto ta nedonúti vydrzat cosi a obetovat sa, tak neviem...
Upratovanie, pomoc v kuchyni/skolke/skole, predavac, mozno niekde administrativa ak budes mat šťastie. Auto mas? Reality... Ale zislo by sa na sebe popracovať, aby z teba sla pozitivna energia, ochota prisposobit sa, na pohovore to hned bude inak vyzerat 🙂 musis zmenit myslenie. Niekto sa vie predat aj ked prd vie.
Drzim palce.

kristiii
5. feb 2024

SBS niekde na vrátnici?

solange7
5. feb 2024

S takymto pristupom budes za chvilu bezdomovec. To sa lahko povie, ze ti nic nejde, neda sa neviem. Rozhodne je to jednoduchsie ako sa zatat a vydrzat. Cize bud budes bez prace alebo pojdes makat. Bud budes hladna alebo syta. Vyber si.

hederamonstera
5. feb 2024

Na pokladni v potravinach to nie je tazke alebo vykladac tovaru.
A zacni sa mat rada, ludia v tvojom zivote asi neboli k tebe laskavy a tolerantni, musis to prekusnut a zacat hladat pozitiva (aj ked si myslis, ze urcite nie su, su, len ti to cely zivot nikto nepovedal)

babulkomale
5. feb 2024

Podľa mňa žiadnu. Lebo napriklad aj na zlatokopku treba vyzerat, co je praca, vediet sa pretvarovat, mat silny zaludok a neda sa len lezat ale treba sa postarat o program aj v posteli.
Nadsadene s ironiou, ale pravdive 🙂
Zazila som vela ludi v roznych pracach a teda neschopny nezvladne nic.

madeincssr
5. feb 2024

Mozno v nejakej "statnej" institucii - muzea a galerie, vyskumaky, dalej v nejakej vyrobe (casom sa to naucis zvladat). Soferujes? Najaky cudzi jazyk vies? Ver si trosku, vela veci sa clovek nauci, len to chce cas a vludneho zamestnavatela resp. kolegov.

chodec15
5. feb 2024

Ber to tak, ze spolocnost funguje cez delbu prace. Kazdy nieco urobi, dostane zaplatene, za to si kupi, co potrebuje. Sikovnejsi urobi viac a kvalifikovanejsiu pracu, dostane viac zaplatene. Menej sikovny a menej pracovity dostane menej, ale stale to staci na slusny zivot.
Ani pekarom sa nechce dobrovolne tahat nocne a celu noc piect, aby si ludia rano kupili cestou do prace cerstve pecivo. Tak kto nema mama, alebo partner "hotel", ten skor ci neskor zacne aspon s jednoduchou manualnou pracou - upratovanie, vykladanie tovaru,... Tam ziskas pracovne navyky a asi zistis, ze lahsi zivot bude sedava a lepsie platena a stale relativne jednoducha opakujuca sa praca niekde v offise a prejdes tam. Alebo ti bude vyhovovat viac manualna praca a cista hlava po praci. Odrobis svoje a domov.

sojorez
5. feb 2024

Tak nejaku skolu mat musis, ked si sla na vysoku. A ked si vystudovala strednu, tak take marne to s Tebou nebude. Ak ta ta skola bavila, hladaj umiestnenie v odbore a proste sa musis zatat, a nie spanikarit a utiect. Zaciatky su vsade tazke. Ak nemas diagnostikovanu dyspraxiu, zakladne manualne prace zvladnes - pomocny pracovnik v kuchyni, v pracovni, upratovacka...

autor
5. feb 2024

Mam ukončený gympel. Ja sa nejak nepodceňujem, ja vravím čo je krutá realita. Žiadna robota mi nikdy nešla, napr pracovala som vo fabrike kde mi vraveli že toto je ľahké to sa naučíš za dve hodky. Ja som sa to naučila za týžden. Plus som extremne spomalená y veci mi dlho trvajú. Nedokážem si predstaviť robiť rýchlu robotu. Vodičák mám

valeria_h
5. feb 2024

Keď máš ukončené gymnázium, tak určite nie si neschopná. Že nevieš robiť rýchlo nevadí, určite máš na viac, len sa strašne podceňuješ. Čo by ťa bavilo? Skús si na to odpovedať.

macekovam
5. feb 2024

Akože nemáš školu.. Véd máš strednú školu... Keď si bola na vysokej... Akú máš strednú školu...? TY LRN NEMÁŠ SEBAVEDOMIE..

macekovam
5. feb 2024

A čo keby si sa stala napríklad asistentom učiteľa...

macekovam
5. feb 2024

Ešte by si mohla robiť v domove dôchodcov.. Tam by sa ti mohlo páčiť a to ze nie si hrrr by bolo zamestnávateľovi vyhovovať.

larinka552
5. feb 2024

Napadlo mi, že sprievodkyňa vo vlaku. To len chodíš a kontroluješ lístky, potom sa vykloníš z dverí a zapískaš, že vlak môže odísť. Nič náročné.
Potom v nejakom obchodíku v obchodnom centre. To sa aj stihneš nudiť, ak tam nechodí veľa ľudí.
SBS v supermarkete, tam zoberú naozaj hocikoho. Ale neskutočne monotónna a nudná práca. Ale platovo je to dosť bieda.
A keď už nič z toho tak Lidl, Kaufland alebo Tesco to istí. To by bolo čo sa týka platu najlepšie spomedzi týchto možností.

Ale v prvom rade musíš zapracovať na svojom sebavedomí, lebo práve tento postoj je pre teba najväčšou prekážkou. Odporúčam bez akejkoľvek hanby smer psychológ. To by mohol byť dobrý prvý krok k tomu, aby si bola v pohode. Držim palce 🙏 🍀

trema
5. feb 2024

Mozno len nevies robit rychlo rukami. Ked si sa tu robotu teda naucila za ryzden, co bolo potom? Preco ju uz nerobis?.. ucitelka by si nechcela byt? Tam treba skor trpezlivost a nerobit veci rychlo a hrrrr

trema
5. feb 2024

Napr. moj brat si potri skole nasiel brigadu vo fabrike kde skladali telky a to mu absolutne neslo, lebo je uplne lavy a spomaleny.. ale nasiel co ho bavi, vystudoval it a nepracuje manualne

madielilly
5. feb 2024

Nikto uceny z neba nespadol.Kazdy je na zaciatku jak nemehlo v kazdej novej robote.Treba len zatnut zuby,pracovat na sebe a zacat si verit.A hlavne nezmyslat o sebe takto negativne.Nikto z nas nie je neschopny,len kazdy v niecom inom vynika.Porozmyslaj,co ta bavi,co ta zaujima a co ti ide a tym smerom chod a pracuj na sebe.Neverim ze mas obe ruky lave.Verim v tom,ze si vo volacom sikovna