Akú školu musí mať učiteľka v škôlke?
Je mozne, aby zena, ktora ma ukončenú ucnovku bez maturity, odbor krajčírka, ktora ma problem trafiť sa spravne do i/y, robila učiteľku v skolke? Robi si nejaku dvojročnú skolu, chodila tam raz do tyzdna na 4hodiny, ale teraz to uz od marca nemali. Nikoho neodcudzujem, ale nechapem riaditeľku tej skolky.
@daganov darmo su vystudovane, ked ich deti nemaju radi. A ani vystudovana nevie presne na kazdu diagnozu reagovat. Najma tie rocniky 50 rokov a viac. Musia sa vzdelavat za pochodu a pristupovat idividualne za podpori rodica choreho dietata a pripadne psychologa. Reagovala som na autorku, ja nevidim problem vo vzdelani, ak sa ta osoba dovzdelava dalej a v tom zamestnani sa najde.
@amstelko je mi ta uprimne luto ze riesit zrovna takuto kravinu kto uci tvoje deti a este ktomu v nepodstatnej skolke kde pochybujem ze im tato osoba dava pisat diktaty ....hlavne ze plno takych co nevedia pisat i/y a s/z, v/u je v dnesnej dobe na vysokych postoch a este s chybami pisu aj vedecke prace ci take nieco a spoliehaju sa nato ze vsak world urobi opravu za nich
Aby si mohla spravit Strednu pedagogicku skolu v odbore ucitel MS,vychovavatel je potrebna maturita,ak ju chce robit clovek externe..studium trva 2 roky a je to stredoskloske vzdelanie ukoncene opatovne maturitnou skuskou.....
@betulinka1 .myslim ze je idealne, ked sa to spoji, aj laska k detom, aj vzdelanie, no nie to tak vzdy
@daganov uplne suhlasim.
@amstelko ano moze byt prijata do skolky. Pretoze pocas prace si moze robit pedagogicke minimum - da sa to spravit aj dialkovo. Co sa tyka vzdelania, tak nasa najlepsia ucitelka bola Johana. Johanka bola najoblubenejsia medzi detmi a rodicmi, doslova sa narodila pre pracu s detmi. A cakali sme 5 rokov kym spravila maturitu zo socialnej prace + pedagogiky, pretoze vzdy prepadla z anglictiny 😅 A teda ten slovensky jazyk tiez nebol jej najlepsi kamarat 😀
@amstelko nevies si predstavit ake tazke je najst dobru ucitelku do MS. Baby to nechcu robit. Je to blbo platena narocna praca. Nie casovo - ale psychicky. Rodicia chcu po nich nemozne, deti maju alergie, vynimky, papiere na hlavu. Kazdy chce individualny pristup - lenze to nie je mozne. Nie je vynimkov 1 agresivne dieta na triedu. A najvacsi problem su detske choroby. Neviem ci vies, ale dospely clovek nie je schopny ziskat imunitu na detske choroby - bez rozdielu ako dlho s nimi prichadza do styku. Rodicia koli praci davaju posledne roky neustale chore deti do skolky, pokial nevracaju a nemaju vyrazku. Kolko bolo momentov, ze sme volali domov rodicom nech si pridu po chore dieta a matka rozladena, ze ona musi byt v praci. Dieta v teplotach a ona pride o 4 hodiny. V MS je zakazane podavat detom lieky. Alebo surodenci mali kiahne a mama ich stretli do skoly po 7 dnoch ze su v pohode. Ruka, noha usta - doniesla mama do skolky, ze staci krem. Ja som si myslela, ze byt ucitelkou v MS je take hranie s detmi, a ono je to celkom drina. Nase ucitelky mali dlhodobe zdrav problemy - Johana ma cystu na krku zo zapalu hrtana, bola hospitalizovana 2 tyzdne ako mala afty v celych ustach a krku, Majda nema cuch uz cele roky. Takze ked niekto pride kto ma zaujem a je dobry v tej praci, tak sa mu toleruje aj dokoncenie studia.
@kittykat22 ale vieš, toľko voľna, samé prázdniny, doma je o 13, ideálna práca po rodičovskej dovolenke (irónia, samozrejme)
@amstelko minimalne si musi urobit 2rocnu nadstavbu a to je pomaturitne studium.To znamena,ze uz jednu maturitu musi mat,inak by ju tam vobec neprijali.Tak mas asi o nej zle info 😉
@letfenixa no to dufam,ze to je ironia.My nemame prazdniny,ale si cerpame dovolenku.Ja si nemozem povedat,ze idem v aprili na 2tyzdne do Dubaja...a ze som doma o jednej? Ale pridem domov a pripravujem si aktivity na dalsi den.Tlacim si material na svojej tlaciarni.Kupujem si casto material zo svojho...
@amstelko v prvom rade si nemylte pedagogicke minimum a pedagogicku akademiu -Ucitelstvo v MS. Pedagogicke minumum si robi clovek,co uz ma nejaky diplom na VŠ a chce ten obor vyucovat.Napr.ma niekto prekladatelstvo nemeckeho jazyka na filozofickej fakulte...aby mohol ucit nemcinu,musi si urobit pedagogicke minimum na pedagogickej fakulte
@makova333 ta skola je aj v Trnave aj v Bratislave...
@katarinka289 som to tam predsa napísala
@letfenixa co si tam napisala?
@katarinka289 reagovala som na konkretny koment, ze nejaka osoba studovala pedagogicku v Pezinku, tak som napisala, ze ta skola nie je v Pezinku, ale v Modre. V Pezinku totiz taka skola nie je. A ano, pedagogicke skoly su po Slovensku kade tade, aj v Leviciach je, aj v Kosiciach. Takze skusme citat s porozumenim.
@amstelko trosku si to mylis. "pre niektore je uplne normalne ak prideme k doktorke a bude nas operovat vyucena kuchárka, ktora bude mat 2rocnu nadstavbu v zdravotníctve, dôležitosť je niekde uplne inde". Operovat ta kucharka s dvojrocnou nadstavbou v zdravotnictve nemoze, lebo take zakony chvalabohu nemame. Ale pokojne tvoje dieta moze ucit ucitelka s dvojrocnym pomaturitnym studiom na strednej pedagogickej. Je to legalne a v sulade so zakonom. Na tej skole sa nauci vsetko odborne k praci ucitelky. To iste, co sa naucit ak chodi na strednu skolu 4 roky (4 roky preto, lebo tu sa ucis aj neodborne predmety zatial co na nadstavbe ich uz mas absolvovane).
@makova333 ok...mne to len hned pripomenulo 63rocnu kolegynu,ktora si mysli,ze ked niekto nechodil do Modry,tak nemoze byt dobra ucitelka
@katarinka289 že je to irónia
@amstelko no co ti poviem za mna je to cele zle🙄😒🤔. Po znamosti sa dostane, este len zacala robit pedagogicku maturitu na dvojrocnom externom studiu, ktore je zhodou okolnosti vedene ako denne, napriek tomu tam chodia iba piatky! Uz tam je spekulacia.....
Takze ak vezme riaditel takuto osobu na začiatku,, studia,, uz do prace nie je vobec kvalifikovaná ucitelka a moze robit jedine asisistentku v MŠ.
To je v poriadku, no ak ju zaradil ako ucitelku, tak to je podnet urcite na inspekciu.
Ani po skonceni pedagogickej strednej skoly nie je hned kvalifikovana ucitelka. Praxou sa k tomu ale dopracuje.......
v skratke , po tom čo som videla , zažila , vzdelávala sa za vlastné peniaze ( cca 5000€ za 4 roky ) , vidím komu dali prednosť , vidím aké známosti treba mať , vidím prístup k deťom , atď atď , mám chuť to vzdať . Vyhorievam rýchlo , uvidíme čo bude
ale keby som bola vedela čo ma čaká , bez ohľadu na to aká je tá práca krásna , ani by som tam nepachla ! A keď vidím ministra ( akéhokoľvek) rozprávať o problémoch v školstve , príčom za posledných 30 rokov mal skúsenosti IBA JEDEN , tak mám chuť rozbiť TV .
@letfenixa ja viem citat.Viem,ze si to napisala.A ja som odpovedala,ze no to teda dufam,ze to bolo myslene ako ironia

@amstelko keď nemá kto učiť ... a deti v skolke predsa nemusia vedieť kde je i/y, je to predškolské vzdelávanie , ktorému sa mnoho krat nedá venovať lebo deti prichádzajú do škôlky a často sa nevedia pýtať na záchod, nemajú oducene plienky , cumel , nevedia sa obliecť vyzliecť atd , Samozrejme nestačí že ma dobre srdiečko tak ale snáď riaditelka vie co robí , keď si doplní vzdelanie prečo nie ... veľa veci zistíš až praxou a teória ti je na ...