Akú školu musí mať učiteľka v škôlke?
Je mozne, aby zena, ktora ma ukončenú ucnovku bez maturity, odbor krajčírka, ktora ma problem trafiť sa spravne do i/y, robila učiteľku v skolke? Robi si nejaku dvojročnú skolu, chodila tam raz do tyzdna na 4hodiny, ale teraz to uz od marca nemali. Nikoho neodcudzujem, ale nechapem riaditeľku tej skolky.
@brendaa nemoze.Jednoznacne musi mat o nej zle informacie
@luccija to teraz neviem,lebo zasa sa platy zvysovali. Ak este nema dokoncene vzdelanie(maturitu v obore) je zaradena do 4tej platovej triedy + prispevok zacinajuceho ucitela.V roku 2017 to bolo 40€.Po ziskani maturity je preradena do 5tej platovej triedy.Po ukonceni adaptacneho uz nedostava priplatok zacinajuceho ucitela. Ja som v r.2017 ako nekvalifikovana mala 517€ v cistom...po polroku som zmaturovala a mala dom cca 560,potom rok co rok zvysovali ,urobila som si dalsie vzdelavania,s triednickym mam teraz 770€
@kiki68 to je daleko.Byvam na hranici s Hohenau
@daganov aj ja.Nastupila som v oktobri a maturovala som v maji.Uz som mala maturitu z vychovavatelstva do ŠKD ..prave v piatok sme mali rozluckovu a jedna maminka mi v sukromi povedala,ze uz tam vodi deti dlho(ma aj dve starsie) a ze ja som zatial najlepsia...mohol by mat niekto aj 3 VŠ,ked nema cit a vztah k detom,nie je kreativny,tak nebude dobry ucitel Naučiť sa da teoria,no prax je vec ina
Neviete prosím, kde sa dá študovať 2 ročná nadstavba? Okrem Bratislavy?
@mijabg daj si do google Pedagogicka a socialna akademia
@katarinka289 inak ja som s VŠ z pedagogiky mala v 2017 presne 490€ :D
@daganov ved pracovat mozu, kedze sa zaviazali dostudovat v nejakom case. Aspon sa v praxi naucit pisat dokumentaciu a pod dohladom skusenych ludi. A tiez ucitelka v procese vzdelavania ma hospitacie na hodinach. Aj v skolke je napr ranny a poobedny kruh, aktivity. Tam prebieha hospitacia a neskor dostane feedback.
@kiki68 ja to viem, len niekto tu píše opak
@lenocka12345 to kde si mala taký plat?
@daganov v MŠ , ale to bolo ešte pre zvyšovaním
@lenocka12345 to si mala nástupný? Lebo sa mi to nechce veriť, s VŠ a VŠ predškolská a elementárna pedagogika? To sa mi zdá veľmi málo
@daganov áno , tak bolo , potom sa zvyšovalo a keď som šla inde mala som rovnako. takže ma nikto neoklamal. Každému sa zdá málo a neverí , ale áno pred zvyšovaním to bolo naozaj tak ....
@lenocka12345
@daganov moja sestra zacinala na 500€ ako ucitelka na ZŠ
@lenocka12345 a máš predškolskú a elementárnu pedagogiku - VŠ?
@daganov áno mám Bc.
@katarinka289 vtedy to tak naozaj bolo , ono kto chcel a mohol robil . Teraz zrazu všetci milujú deti a majú sen od detstva ako učia, lebo peniaze vidia .
@lenocka12345 ja nie.Aj ja som nastupila s 500€. Az v januari zvysovali...a povedzme si pravdu,stale to nie je Boh vie co
@katarinka289 nám to na fakulte často hovorili.
Že podmienky a peniaze mizerné , tak ma to neprekvapilo.
Myslím , že toto je práve to povolanie , ktoré sa dá robiť jedine z lásky a na peniaze nepozerať
Ja som chodila do Nr a tam nas ucili zobcovu flautu a klavir bol vyberovy predmet, na prijimacky nebola hud.potrebna,avsak je to vyhoda, ak uz vies nieco... Tiez som isla z OA
A potom som chodila na primarne vzdel. Ako zacinajuca som mala presne 467 e. Cosi sa zvysovalo... Cez vikendy som chodila este na brigady a doucovala...
Prosim vas je tu niekto,kto studuje predskolsku a elementarnu pedagogiku v BA? Alebo kto si tento rok dava prihlasku? Na Bc.
Môj otec učňovkár má VŠ z technického odboru a práva.
Len toľko k tomu.Si veľmi jednoduchá ak si myslíš, že každý kto má vzdelanie ovláda gramatiku alebo má SŠ gymnázium.
Učiteľka v MŠ nepíše v škôlke diktát s deťmi.Mňa by skôr zaujímalo ako sa k deťom správajú.Teória je teória.Prax je niečo iné.Darmo, že má niekto vzdelanie keď deti neznáša.
@tindes Toto je už staršia diskusia, ale už študujem na VŠ odbor Predškolská a elementárna pedagogika. Áno, je to nárocné, hlavne počas skúškoveho obdobia, ale deti už trošku podrástli a s manželovou pomocou sa to ani nedá nezvládať. Platovo podľa tabuľky pre školstvo. Pokiaľ nemáš vyštudovaný pedagogický odbor, tak pravdepodobne zaradenie ako nekvalifikovaná v 4. platovej triede, s podmienkou nástupu na štúdium.

@katarinka289 vo Wien.