icon

Akú školu musí mať učiteľka v škôlke?

amstelko
27. jún 2020

Je mozne, aby zena, ktora ma ukončenú ucnovku bez maturity, odbor krajčírka, ktora ma problem trafiť sa spravne do i/y, robila učiteľku v skolke? Robi si nejaku dvojročnú skolu, chodila tam raz do tyzdna na 4hodiny, ale teraz to uz od marca nemali. Nikoho neodcudzujem, ale nechapem riaditeľku tej skolky.

Strana
z4
kiki68
28. jún 2020

@katarinka289 vo Wien.

katarinka289
28. jún 2020

@brendaa nemoze.Jednoznacne musi mat o nej zle informacie

katarinka289
28. jún 2020

@luccija to teraz neviem,lebo zasa sa platy zvysovali. Ak este nema dokoncene vzdelanie(maturitu v obore) je zaradena do 4tej platovej triedy + prispevok zacinajuceho ucitela.V roku 2017 to bolo 40€.Po ziskani maturity je preradena do 5tej platovej triedy.Po ukonceni adaptacneho uz nedostava priplatok zacinajuceho ucitela. Ja som v r.2017 ako nekvalifikovana mala 517€ v cistom...po polroku som zmaturovala a mala dom cca 560,potom rok co rok zvysovali ,urobila som si dalsie vzdelavania,s triednickym mam teraz 770€

katarinka289
28. jún 2020

@kiki68 to je daleko.Byvam na hranici s Hohenau

daganov
28. jún 2020

@kiki68 nepoznám situáciu na celom Slovensku, ale viem o dvoch učiteľkách, ktoré pracovali v materskej škole ešte počas toho, ako si toto štúdium robili.

katarinka289
28. jún 2020

@daganov aj ja.Nastupila som v oktobri a maturovala som v maji.Uz som mala maturitu z vychovavatelstva do ŠKD ..prave v piatok sme mali rozluckovu a jedna maminka mi v sukromi povedala,ze uz tam vodi deti dlho(ma aj dve starsie) a ze ja som zatial najlepsia...mohol by mat niekto aj 3 VŠ,ked nema cit a vztah k detom,nie je kreativny,tak nebude dobry ucitel Naučiť sa da teoria,no prax je vec ina

mijabg
28. jún 2020

Neviete prosím, kde sa dá študovať 2 ročná nadstavba? Okrem Bratislavy?

katarinka289
29. jún 2020

@mijabg daj si do google Pedagogicka a socialna akademia

lenocka12345
29. jún 2020

@katarinka289 inak ja som s VŠ z pedagogiky mala v 2017 presne 490€ :D

kiki68
29. jún 2020

@daganov ved pracovat mozu, kedze sa zaviazali dostudovat v nejakom case. Aspon sa v praxi naucit pisat dokumentaciu a pod dohladom skusenych ludi. A tiez ucitelka v procese vzdelavania ma hospitacie na hodinach. Aj v skolke je napr ranny a poobedny kruh, aktivity. Tam prebieha hospitacia a neskor dostane feedback.

daganov
29. jún 2020

@kiki68 ja to viem, len niekto tu píše opak

@lenocka12345 to kde si mala taký plat?

lenocka12345
30. jún 2020

@daganov v MŠ , ale to bolo ešte pre zvyšovaním

daganov
30. jún 2020

@lenocka12345 to si mala nástupný? Lebo sa mi to nechce veriť, s VŠ a VŠ predškolská a elementárna pedagogika? To sa mi zdá veľmi málo

lenocka12345
30. jún 2020

@daganov áno , tak bolo , potom sa zvyšovalo a keď som šla inde mala som rovnako. takže ma nikto neoklamal. Každému sa zdá málo a neverí , ale áno pred zvyšovaním to bolo naozaj tak ....

katarinka289
30. jún 2020

@lenocka12345
@daganov moja sestra zacinala na 500€ ako ucitelka na ZŠ

daganov
30. jún 2020

@lenocka12345 a máš predškolskú a elementárnu pedagogiku - VŠ?

lenocka12345
30. jún 2020

@daganov áno mám Bc.

@katarinka289 vtedy to tak naozaj bolo , ono kto chcel a mohol robil . Teraz zrazu všetci milujú deti a majú sen od detstva ako učia, lebo peniaze vidia .

katarinka289
30. jún 2020

@lenocka12345 ja nie.Aj ja som nastupila s 500€. Az v januari zvysovali...a povedzme si pravdu,stale to nie je Boh vie co

lenocka12345
30. jún 2020

@katarinka289 nám to na fakulte často hovorili.
Že podmienky a peniaze mizerné , tak ma to neprekvapilo.
Myslím , že toto je práve to povolanie , ktoré sa dá robiť jedine z lásky a na peniaze nepozerať

katpox
27. jan 2021

Ja som chodila do Nr a tam nas ucili zobcovu flautu a klavir bol vyberovy predmet, na prijimacky nebola hud.potrebna,avsak je to vyhoda, ak uz vies nieco... Tiez som isla z OA
A potom som chodila na primarne vzdel. Ako zacinajuca som mala presne 467 e. Cosi sa zvysovalo... Cez vikendy som chodila este na brigady a doucovala...

ivana3111
5. feb 2021

@kiki68 ahoj , teraz som natrafila na tuto diskusiu a zaujímalo by ma učenie v ms v rakusku, môžem ti napísať mail alebo aj tu ? 🙂

kiki68
6. feb 2021

@ivana3111 ano mozes

malva123
6. feb 2021

@amstelko to nemyslis vazne, to kde hodnotia rozumovu zrelost?Ty si rozumovo zrela?

amstelko
autor
6. feb 2021

@malva123 nechapem

katarinka289
20. feb 2021

Prosim vas je tu niekto,kto studuje predskolsku a elementarnu pedagogiku v BA? Alebo kto si tento rok dava prihlasku? Na Bc.

littlebubble
Autor odpoveď zmazal
littlebubble
21. feb 2021

Môj otec učňovkár má VŠ z technického odboru a práva.

Len toľko k tomu.Si veľmi jednoduchá ak si myslíš, že každý kto má vzdelanie ovláda gramatiku alebo má SŠ gymnázium.

Učiteľka v MŠ nepíše v škôlke diktát s deťmi.Mňa by skôr zaujímalo ako sa k deťom správajú.Teória je teória.Prax je niečo iné.Darmo, že má niekto vzdelanie keď deti neznáša.

tindes
12. apr 2024

@viera77 mozem sa spytat prosim ako to zvladas..? Ucit aj studovat zaroven..? Ci je to narocne,a platovo je to prosim ako..? Ja mam vysku,len mimo odbor-ze ci mi na to prihliadnu,alebo ma hodia platovo do kategorie bez kvalifikacie..? Dakujem

viera77
12. apr 2024

@tindes Toto je už staršia diskusia, ale už študujem na VŠ odbor Predškolská a elementárna pedagogika. Áno, je to nárocné, hlavne počas skúškoveho obdobia, ale deti už trošku podrástli a s manželovou pomocou sa to ani nedá nezvládať. Platovo podľa tabuľky pre školstvo. Pokiaľ nemáš vyštudovaný pedagogický odbor, tak pravdepodobne zaradenie ako nekvalifikovaná v 4. platovej triede, s podmienkou nástupu na štúdium.

Strana
z4