Čo všetko ste zažili na pohovoroch?
Aký druh testov alebo s čím všetkým ste sa stretli? Ja napríklad kartičky s rukami a posledná kartička je prázdna, nakresliť listnatý strom, písanie diktátu (áno, nežartujem)... A čo vy?
No ja som raz davno bola na pracovnom pohovore na miesto PR manazera. Jednou z podmienok bol aj vodicsky preukaz, ktory mam uz vyse 20 rokov. Na pohovor som samozrejme prisla autom a zaparkovala rovno pred firmou (maly rodinny domcek). Pan majitel sa ma okrem iných stupidnych otazok pyta, ci mam vodicak. Ja ze samozrejme, ze mu ho mozem ukazat 😀 A on, ze ci jazdim, ja ze samozrejme auto mam hned pri branke. Nato pan majitel vyzrel von (v aute ma cakal manzel, ktoreho som viezla z nemocnice po malom zakroku) a hovori, ze ma urcite doviezol ten pan co sedi v aute. Ja ze ten pan je moj manzel a urcite ma nedoviezol. No nedal si vysvetlit, ze naozaj zena aj jazdi a obcas vozi muza 😀 . Neuveril, asi ani ked som idficala na aute prec.
baby to su ake historky z "nataceni" 😀 sa tu sulam normalne. ze idete na pohovor, mali by ste mat teda uctu a respekt a nakoniec sa to proste neda, ked vidite co za vola pohovor vedie 🙂
no mna fascinuju niektore tie poziadavky pri prac. ponukach ... pomaly aj na poziciu kozmeticky podlahovych krytin vyzaduju fluent english pritom uplne postaci basic znalost...
trapne personalistky, ktore sa snazia tvarit ako rozumeju odbornym veciam ...
u nas nastastie mame super HR oddelenie ... u nich na pohovore predstavia spolocnost benefity a co mozu oni ponuknut a nasleduje pohovor priamo s ludmi ktory vedu tim kam pojde novy clovek. Priznavam ze niekedy najma na absolventoch sa odbavuju .. 😅 aby im dokazali kolko toho nevedia... Osobne skor ocakavam ze budu jednat korektne a nebudu minat cas ani ich ani moj a predlozia serioznu ponuku
no ja pred par rokmi som bola na pohovore...vsetko prebiehalo ok..sef mi dal aj kavu...a nakoniec z neho vyslo ze pracu nedostanem lebo mam fixny strojcek na zuboch..a ze ked ho budem mat dole tak mozem zas prist....bola to brigadna pozicia v obchode so sperkami
Hand test a test stromu su bežne používané psychodiagnostické metódy, mal by ich samozrejme používať psychológ.
ja pridam prihodu z druhej strany. Prisla mi na pohovor mlada kocka na poziciu sekretarky. Odviedla som ju do zasadacky na poschodi, mala vyplnit formular a test z cudzieho jazyka. Vzdy som to tak robila, ze som uchadzacke dala nejaky cas a potom som sa za nou vratila. Lenze mala som taky narocny den, milion telefonov a ja som na nu zabudla..Po 3 (slovom troch) hodinach mi zavolala kolegyna z vrchneho poschodia, ze ci nemam pohovory,lebo v zasadacke sedi nejaka baba celu vecnost. (mali sme tam sklenene steny). Vydesila som sa a utekala som za nou. Podotykam, ze to bolo v lete, zasadacka pod strechou, vtedy bez klimatizacie a slecna mala tricko s dlhym!rukavom z nejakej umeliny. Normalne mi jej bolo luto, bolo tam asi 40stupnov..Samozrejme ospravedlnila som sa jej, ze som na nu zabudla. zaroven mi to bolo aj strasne smiesne.. Nevzala som ju, nejako mi nesedela a aj to ze tam ako take trdlo tak dlho cakala aspon ukazalo ze by asi nebola velmi priebojna. Ona chuda urcite musela tento pohovor povazovat za cistu katastrofu.
@mayra666 ja mam 31 a strojcek mi davali dole pred pol rokom. Dost mi chyba 🙂 Dokonca som s nim robila aj pohovor na sucasnu poziciu. A robila som s nim pohovory aj z druhej strany. Casto som sa stretavala prave s kladnym ohlasom a brala som to ako pozitivum 🙂
Inak, k teme, ja co som bola na pohovor ako kandidat, tak som sa stretala s tym, ze ten zamestnavatel mal vascsiu tremu ako ja 🙂 Zase, z druhej strany, obcas sa zabavam na absolventoch, z ktorych ma clovek problem dostat viac ako jednoslovnu odpoved.
@zuzanka.zuzu ja som bola na pohovore na pive - presla som 😀
@ckatka tak ja robim 2he kolo ako buduci priamy nadriadeny a presne to co si vymenovala su otazky ktore nejak ocakavam - pokial teda v predchadzajucom rozhovorecneboli obsiahnute... inak som robila pohovory pre obe it firmy ktore si vymenivala v pozicii manazera a 2he kolo v oboch vzdy robi buduci manazer
ja by som mohla o pohovoroch rozpravat aj cele dni..
@pink_lady To sa stalo aj mne...Pohovor v kaviarni, mlada "personalistka",asi 20 rocna, si objednala konak /!/ a zapalila cigaretu!Snazila sa o zovialnost, ale po 5.minutach som pochopila, ze o fi nevie ani ona sama nic a netusi, kde zapada slnko...Postavila som sa a podakovala s tym, ze zaujem uz nemam...Jednalo sa o "obchodnika s teplou vodou", kozmeticke pripravky...Tiez som uvazovala, ze ten konacik bol nauceny psychologicky tah, aby som videla, ako sa jej financne dari...mne to prislo nemiestne...
@wena a o čom je ten hand test? Dá sa bližšie špecifikovať?
Mňa sa na jednom pohovore pýtali na príjem v predošlej práci, kde som robila obchodníčku a neskôr manažérku a keď som zabila 1000-3500€ v závislosti od pozície, výkonu, storna, príslušného koeficientu...tak tie dve povedali, že neveria, že to tak mohlo byť. Normálne som ostala zarazená. Pritom si to mohli overiť jedným telefonátom. Nabudúce si asi budem brať so sebou faktúry alebo čo... 😀 Navyše boli neadekvátne oblečené, jedna ešte bola ako-tak a tá druhá mala čosi ako tepláky a vyťahané tričko.
poznam pripad kde sa pytal majitel kupelnoveho studia adeptiek na predavacky ci su panny! 😀 Bral tie co uz neboli...Ak si dobre pamatam, tak tam snad na jednu vynmiku pracovali tam iba take modelkovske typy, pekne blondinky.
@natalym to nastastie nie! aj ked niektori by sa asi potesili.. Bol to nas obch.partner, islo mu asi o reprezentovanie. (nie vzdy ruka v ruke s rozumom). Paradoxne ta najsikovnejsia a najmudrejsia z nich nebola taka modelka a uz vobec nie prsata blondina v minisukni. Takze mu to asi ako nejako nevyslo..
@kvetka589 no nech sa páči, tu máš možnosť 😎 inak to bol úplne zbytočný komentár 😉
@alexandramaria to je čo som písala v úvodnom príspevku - ukážu ti kartičky s rôznymi gestami rúk (ang. hand) a ty máš povedať, čo ti napadne, keď ich vidíš - podľa toho vedia zistiť či si napríklad agresívna. lenže vtip je v tom, že sú to aj posunkové pokyny z armády, čiže na civila naozaj vedia uplatniť tieto psychotesty, ale príslušník ozbrojených zložiek tam uvidí maximálne "ideme" "pozri" a podobne 😀 😀 😀
@alexandramaria Je to test osobnosti, tvori ho 10 kariet, na 9 kartach je nakreslena ludska ruka v roznych polohach (otvorena dlan, namiereny ukazovak, zovreta päst a pod.), desiata je prazdna. Clovek ma opisat co podla neho tato ruka robi (diriguje, pomaha, vyhraza sa atd., co koho napadne), pri desiatej si ma predstavit (vymysliet) nejaku ruku a popisat tiez.
Sleduje sa nim tendencia k agresivite, ku kooperacii a pod.
ja milujem otazku: kde sa vidite o 5 rokov? doporucujem odpoved: na vasej pozicii 😀
mna za tych 10 rokov pohovorov máločo šokuje. Ale minule ma jeden pán dal: zrazu vyskočil zo stoličky, rozopol nohavice a odhalil chlpate brucho a podbruško s jazvou.
😀 😀 😀 Dobreee. Dufam, ze tato tema nezapadne prachom.
Ja som ako absolventka pochodila asi 7 pohovorov, vsetky na urovni, az na Tatrabanku. Ako tu uz bolo spominane, neviem, ci ten personalista bol debil, alebo mali nejake divne instrukcie. Kebyze nie som mlade ucho a nebol by to moj treti pohovor, asi by som sa tiez postavila a odisla. Nakoniec ma vzali do troch velkych firiem a ja som si vybrala tu, v ktorej som mala najlepsi pocit z ludi a atmosfery. Dokonca mi dali skoro 2x taky plat, aky som pytala. 😀 A verim, ze aj zamestnavatelia to maju tazke. V jednej firme, kde mi dali test z uciva spred 6 rokov a dost veci som si nepamatala, mi povedali, ze som najsikovnejsi adept. Bohuzial, ponukali malo penazi.

No moj muz sa na pohovoroch zucastnuje pokial sa vyberaju do jeho teamu. Ked mi rozprava tie zazitky normalne nechapem, ludia v zivotopise napisane ze maju anj na aktivnej urovni a cca. 50% u hadzacou nerozumie zakladnym otazkam v anglictine, maju uvedene par jazykov a ovladaju max zaklady a absolventi si pytaju plat v priemere 2500eur a povysenie po roku