Dali by ste výpoveď v strede školského roka?
Ahojte.. otázka skôr na ľudí, ktorí pracujú v školstve. Dali by ste výpoveď takto v strede školského roka, ak by ste na to mali rodinné dôvody a bolo to pre vás výhodné? Plánujem tak či tak zmeniť školu, pretože tu nie som spokojná a neustále sú nejaké problémy a pohár trpezlivosti mi pomaly preteká. Len aby si aj budúci zamestnávateľ nemyslel, že aj jemu hocikedy odídem. Na tejto škole pracujem 3. rok..
Ďakujem za odpovede.
Trochu nefér aj voči tvojim žiakom. Mala sk dať výpoveď k pol roku, to je take seriózne podľa mna
@pribinak práveze rozmýšlam, že by som ju dala tak o mesiac, 2 mesiace výpovedná, preberiem učivo, ktoré mám a bude.. K pól roku by nikoho nenašli.. Učím matematiku v BA.
Nie, neodisla by som uprostred roku. Nemala by som na to zaludok.
kvôli deťom by som dokončila školský rok, veď je to len pár mesiacov navyše
@pribinak práveze rozmýšlam, že by som ju dala tak o mesiac, 2 mesiace výpovedná, preberiem učivo, ktoré mám a bude.. K pól roku by nikoho nenašli.. Učím matematiku v BA.
@anonym_autor ja žijem v BA, k pol roku by našli náhradu.
Proste za mna nie, buď na pol roka, alebo dokončí cely školský rok
Preberies učivo? Budeš deri hnať a hnať, len aby si za 3 mesiace prebrala čo máš prebrať za pol roka
Proste neseriózne
Ano, odišla.Choď.
@anonym_autor Dala. Kto na Teba z tej školy berie ohľad? Žiaci, rodičia, vedenie, kolegovia? Veď mnoho ľudí na učiteľov len kydá a poukazuje na ich "prázdniny".
Dala by som výpoveď, úplne v pohode, pokiaľ ti to najviac vyhovuje teraz... A v ba je nedostatok učiteľov, prácu si nájdeš hneď aj s koncom v strede roka
@anonym_autor tak z matematikou v ba nebude problém,kde učíš,ak smiem vedieť?
ano, ak je to v zaujme tvojho zdravia, rodiny, teba... kolegyna odisla v decembri. Suplovalo sa za nu par mesiacov, prisla dalsia kolegyna a karavana ide dalej.
Nerozumiem prečo by to malo byt nefér voči deťom. Daj výpoveď kedy ti to vyhovuje. Predpokladám, ze mas dohodnutú nejakú výpovednú lehotu, to im da cas pripraviť sa na tvoj odchod a nájsť zaskok.
Dala by som výpoveď, úplne v pohode, pokiaľ ti to najviac vyhovuje teraz... A v ba je nedostatok učiteľov, prácu si nájdeš hneď aj s koncom v strede roka
@anonym_a451a1 ja viem, ja som už pozerala inzeráty a je z čoho vyberať.
@anonym_autor zalezi na dovode podla toho by som sa orientovala
Jasne že by som dala . Fér / nefér , na teba tiež nikto nepozerá .
@anonym_autor ja by som za určitých okolností, vrátane rodinných bola schopná odísť v strede školského roka. Náhradu si už škola zaobstará, tak to funguje. Nepríde mi to nijak sebecké, pretože zamestnávatelia tiež často vyhadzujú zamestnancov iba tak hocikedy v roku, náhle a nečakane a tým ľuďom sa to nehodí, aby boli vyhodený a tí zamestnávatelia na nich vtedy neberú ohľad, na ich potreby ....
Úplne v pohode by som dala výpoveď. Pracujem v školstve a nikto nikdy na mňa nebral ohľad. Ak učíš matematiku v BA, tak to si budeš môcť novú školu ešte vyberať.
jasné že by som dala výpoveď, som učiteľka, nerobme si ilúzie "nefer k žiakom" ? Žiakom je to fuk a zmena je pre niektorych prospešná. Ty žiješ svoj život a nepodliehaš prianiam žiakov, ani rodičov. Ano, všetci vedia komentovať učiteľa. Ale kolkokrat ucitel komentuje povolanie tých druhých? No nikdy.
Na škole je riaditeľ, zastupca,... oni nech sa staraju, kto ta nahradi, teba nech to netrapi
@anonym_autor ja som tak učila, ale na ZUŠ, v novembri ma zobrali do inej práce, ale ešte do polroka som deti učila. Mali skoro 3 mesiace na to, aby si našli náhradu. Našťastie našli. Ak nie, mala by som to perné do konca roka. Nenechala by som ich v štichu v strede roka.
@anonym_autor ja žijem v BA, k pol roku by našli náhradu.
Proste za mna nie, buď na pol roka, alebo dokončí cely školský rok
Preberies učivo? Budeš deri hnať a hnať, len aby si za 3 mesiace prebrala čo máš prebrať za pol roka
Proste neseriózne
@pribinak a spravanie ziakov, rodicov, ci vedenia je fer?? Pise, ze pohar pretiekol, takze ruzovy oblacik to tam nebude. Nevidim dovod, preco by sa tam mala dalej trapit len aby to bolo fer. Ferovych su plne cakarne lekarov.
@pribinak a spravanie ziakov, rodicov, ci vedenia je fer?? Pise, ze pohar pretiekol, takze ruzovy oblacik to tam nebude. Nevidim dovod, preco by sa tam mala dalej trapit len aby to bolo fer. Ferovych su plne cakarne lekarov.
@anonym_6e765d sa ukludni lebo tá porazí a ešte len ráno je
Vždy pozeraj na seba a svoju rodinu na nikoho iného.
Podľa toho sa rozhodni.
@anonym_6e765d sa ukludni lebo tá porazí a ešte len ráno je
@pribinak Uvedom si, že popisuješ svoje prežívanie. Rešpektovať názor druhých sa dá naučiť, ak sa chce. Neútočením na iných robíme svet krajším aj pre seba.
Ak ide o zdravotne dovody a vazne rodinne dala. Ak navyse sa v tej skole citis zle, takisto. Maju dva mesiace, mozu najst nahradu.
chod prec kedy ty chces, deti musi riesit tvoj nadriadeny a nie ty.
Po tých rokoch v školstve už pozerám hlavne na seba a svoju rodinu. Máš výpovednú lehotu, majú čas sa zariadiť a Ty sa rozlúčiť s deťmi. Je to zamestnanie a nie obeta, toto si my učitelia aj sami robíme, že na nás pokojne aj orať budú, nevážia si nás a berú ako samozrejmosť - lebo ideme častokrát proti sebe, len aby "dobre bolo".
Nemas cas na sukromne doucko prosim ta? 😁Prave velmi intenzivne hladam, lebo ideme na dofcu a deti vynechaju niekolko dni zo skoly, bola by som rada keby to prebrali vopred.
Ja som odišla po 1. polroku. V jeseni mi prišlo vyrozumenie o dôchodku. Vedenie to vedelo od jesene. Nedala som sa prehovoriť.

Trochu nefér aj voči tvojim žiakom. Mala sk dať výpoveď k pol roku, to je take seriózne podľa mna